Įkraunama...
Įkraunama...

Nedygsta pieniniai dantys

miela stomatologe, mano suneliui 1 metukai ir menuo, o dantukai tik du (apacioje), pas tokio amziaus mazylius jau po 10 doh.gif kame cia reikalas? g.gif be to vienas dantukas tiesus o kitas truputi istrizai pries kita g.gif mano seimos gydytoja tepasake:'...ai nu tai cia jo tokie dantukai' g.gif
Atsakyti
Paskatinti dantuku dygima padeda kalcis, taciau del jo doziu reiketu pasikonsultuoti su pediatru. Jei dantukas dygsta kreivai, pabandykite ji vis pamasazuoti norima kryptimi. Tokiame amziuje zandikaulis dar nepilnai susiformaves, todel manau dantuka jus tikrai truputi pastumsite. O jei ne, nebijokite- kreivoki pieniniai dantukai, dar nera zenklas, kad ir nuolatiniai bus kreivi. wink.gif
Atsakyti
Mano dukrytei pirmas dantukas išdygo 11 mėnesių , o du turėjom irgi tik apie 12-13 mėn. Iš pradžių taip pat buvo šiek tiek "įstriži" , o dabar - stovi tiesiai. Vėliau dygsta dėl kai kurių ligų . Kai man pediatrė sakė , kad yra rachito požymių ( apie2-3 mėn.) , tai aš ja netikėjau ...Bet po to išsiaiškinau , kad dantys vėliau gali pradėti dygti ir dėl rachito ( vit. D trūkumas ) . Kalcio mums tikrai netrūko , nes jau nuo 5-6 mėn. gėrėm jį papildomai , maitinau savo pienu.
Atsakyti
Maniskiui pirmasis isdygo jo pirmojo gimtadienio proga. Po to per viena menesi- astuoni rolleyes.gif Manau, kad nerimauti nereikia, juk tai taip individualu. O as save raminau bobuciu prietarais (kuriais ne kiek netikiu laugh.gif ), kad kuo veliau isdygsta, tuo stipresni buna
Atsakyti
QUOTE (Nedurna @ 2004 07 15, 13:02)
Maniskiui pirmasis isdygo jo pirmojo gimtadienio proga. Po to per viena menesi- astuoni rolleyes.gif Manau, kad nerimauti nereikia, juk tai taip individualu. O as save raminau bobuciu prietarais (kuriais ne kiek netikiu laugh.gif ), kad kuo veliau isdygsta, tuo stipresni buna

O tarp kitko tuose prietaruose yra tiesybes. wink.gif
Kuo anksciau isdygsta dantukai, tuo sunkiau mamytei susitvarkyti su dantuku higiena, o ir didesne buteliuko karieso rizika.
Taip pat kuo anksciau dantukai dygsta, tuo anksciau ir krenta.. smile.gif
Atsakyti
mano dukrytei pirmas dantukas išdygo 8 mėn. Dabar jai jau 1,5 metų, bet dantukų tik 7. Pas daugumą bendraamžių - dvigubai daugiau. Mūsų pediatrė niekad nesiūlė pavartoti kalcio. Kaži kodėl...
Atsakyti
Man dantukai visi is karto pradejo dygti tik 2 metu... Gydytojai mamai sake, kad viskas baigta, sitas vaikas dantu tikrai netures. Isdygo. Viskas ok. Na... gal ir sveikesni...
Atsakyti
g.gif belieka laukti g.gif o taip noreciau kad kuo greiciau kramtyt galetu... doh.gif
Atsakyti
Mes irgi mažadančiai biggrin.gif 9 mėnesių išdaiginom pirmus du, metų - antrus du ir psio biggrin.gif Nuo metų vartojam Osteocare, ten įeina kalcis. Su kramtymu bėdų nėra, viską ką nori sukramto. Laukiam kitų baltukų, išdygs, ne kur dings wink.gif
Atsakyti
Mus greit 10 mėnesiu ir dantuku neturim. Matosi, kad negreit ir dygti pradės. Apačioje vos per puse dantenu dar tik formuojasi. Bet aš tai kaip tik džiaugiuosi, kad jie neskuba. Tikra tiesa, kad kuo vėliau išdygsta, tuo sveikesni. Mūsų daktarė vis lindo vaikui i burnytę tu dantukų ieškoti, kol paklausė, kada mums su vyru jie išdygo. Vyrui pirmas išlindo tik metų laiko (ir tai netyčia,- žaizdamas prapjovė dantenas būtent ten kur reikia). Ir va jau 33 metai, o nei vienos skylutės dantyse dar neturėjo. (Aš juokiuos, kad nesubrendėlis, nes dar ir protiniai ne visi jam išdygę).
Taip, kad išdygs tie dantukai visiem leliukams garantuotai. Ar girdėjot, kad nors vienas liktų be dantų?
Atsakyti
Na, mes irgi iš tų bedančių. Mums jau metukai su trupučiu, o pirmasis dantukas išdygo praėjus kelioms dienoms po pirmojo gimtadienio, kaip tik šiandien išlindo trečiojo dantuko viršūnėlė. thumbup.gif Kai nedygo tikrai labai nerimavau, bet gydytoja mums taip ir nepadidino vitamino D dozes, kalcio neskyrė. Tikiuosi, kad vėliau išdygę dantukai bus tikrai stipresni. rolleyes.gif
Atsakyti
Mano sūneliui pirmas dantukas pradėjo kaltis 3,5 mėn. Po poros savaičių ir kitas. Kiek suprantu, tai labai anksti. Ar nereikia jam papildomai duoti kalcio ar kitokių vitaminų, juk maitinu dar Similac mišinėliu ir duodu po truputį tik sulčių ir vaisių tyrelių. O gal jau reiktų pradėti duodi košes, ar dar ką nors (jam dabar 4 mėn.). Ir dar vienas klausimas. Ar mediciniškai pagrįstas teiginys, kad kuo ankstyvesni dantukai, tuo prastesni jie būna? Ar tai tik prietaras?
Atsakyti