QUOTE(Ewwa @ 2006 05 05, 12:02)
o budavo, kaip senoliu ismintis kalba, kad vienas is metodu budavo kiaules zarna, aklinoji, ar kazkokia, ir jau mano prosenele pasakodavo, kad darydavo kazkokius zoleliu uzvirus, kaimo zolininkes...jau tokia dalykai budavo, o del turto tai jau cia labai graziai poetiskai pasakyta, jis budavo turtas, tik, daznai budavo kad vaikai vaikus augina, o tevai nuo ryto iki vakaro plusa kad maisto uzdirbt...tad dabar galima labai graziai kalbeti...bet tuo metu buvo ne taip jau ir lengva... nezinau gal miestuose auganciu seimu vaikams kitaip budavo, bet pvz kaip mano mama kaime uzaugo tai ten tiek vaiku turint niekas sako nesismulkindavo...
Na, aš irgi galvoju: gal tos priemonės ne visiems bedaliams buvo žinomos... Kodėl, pavyzdžiui, didikų šeimose būdavo mažai vaikų? Greičiausiai, kad kilmingos damos, save tausodamos, kažkokiu būdu sugebėdavo apsisaugoti.
Dėl tėvų dėmesio pritariu, mažai jo paprastų žmonių vaikai gaudavo. Užaugę daugiavaikėse (dažnai neturtingose) šeimose vaikai gyvena toliau normalų gyvenimą. Keisčiausia, kad dabar vieną vaiką tėvai augindami visą savo meilę, dėmesį atiduoda, o tas vienturtėlis kartais labai sunkiai prisitaiko gyvenime (aš netaikau visiems vienturčiams, bet pažįstu kelis tokius).