Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 8

Sveiki. as irgi noriu pirkti fotoaparata, bet sunkiai susigaudau. Kuo daugiau skaitau tuo atrodo ir aiskiau kai kas, bet kartais dar labiau pasimetu. Nesam fotografai, bet norim graziu seimos nuotrauku. Vienas fotografas patare http://pigu.lt/fotoa..._55mm?id=965957, sako tokio tikrai pilnai uzteks. Bet paziurejau filmavimo raiska nelabai gera. Filmavimo kameros neturim, neplanuojam dar kol kas pirkti, tai norisi neblogos ir sios funkcijos. tada kitas fotografas patare si http://pigu.lt/fotoa...body?id=3438323 sako tikrai labai neblogas. Bet dar reikia pirkti objektyva, zinoti koki rinktis ir aisku fotoaparato kaina jau gausis gerokai virs 2000Lt, man daugoka. As pati radau dabar labai nebloga akcija ir aprasymas man atrodo (nors nelabai as ka ir suprantu), neblogas. http://pigu.lt/fotoa...5_56g?id=780086

Ka Jus manot, ka kokybisko galetume nusipirkti seimos nuotraukoms na max iki 2000Lt.
Papildyta:
dar vienas labai sudomines variantas http://pigu.lt/fotoa...55mm?id=3618695

padekit issirinkti unsure.gif
Atsakyti
PAKOREGUOTA
Sveiki. Žiuriu aprimusi temelė, bet viliuosi, kad kas nors pagelbės man 4u.gif
Perskaičiau temą ir daugmaž apsistojau ties keliais modeliukai fotoaparatų. Mano sąraše šie :
SISTEMINIAI
Ziuriu nuorodoje rodo visai ne tuos aparatus, tad rasau tik modelius 1) Sony NEX-5N; 2) Sony NEX-5R; 3)Sony NEX-3N
vEIDRODINIAI
1) Nikon D3100; 2) Nikon D3200; 3) Nikon D5100
Sisteminis traukia dėl savo mažumo, bet yra niuansų, kurie nepatinka. Su veidrodiniais lygiai taip pat. Gal galit patarti - iš mano nurodytų, kokį būtų geriausia rinktis? Nesu profė, tik mėgėja. Taip pat, kol kas nemanau daug investuoti i optika....bet noriu geresnio fotoaparato nei dabar turiu (muilinė) ir žadu pasidomėti fotografavimu. Žinau ir 3 pagrindinius kriterijus, bet komplektuojami su objektyvais, kurie nelabai atitinka nurodytus Raimo kriterijus...tad šiek tiek pasimečiau blush2.gif
Taip pat domintų kokią atminties kortelę geriausia pasirinkti?Nes tas itakoja fotoaparato spartumą ir t.t. (jei neklystu)
Labai laukiu patarimų 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Na aš turiu Sony NEX 5N su objektyvu 18-55mm, labai jis man patinka ,filmuoja tikrai labai gerai, foto taip pat superinės gaunasi, kompaktiškas,nedaug sveria, ne taip kaip veidrodiniai, į jokį kitą nekeisciau ,ateity dar planuoju objektyvą dasipirkt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė orchidėja @ 2013 04 20, 11:12)
Sveiki,
Na aš turiu Sony NEX 5N su objektyvu 18-55mm, labai jis man patinka ,filmuoja tikrai labai gerai,

ar įmanoma patogiai filmuoti? nevargsta ranka ? kokio ilgio vaizdo įrašus esate darę?
kaip vaizdo stabilizavimas?
Atsakyti
QUOTE(SIMPL @ 2013 04 21, 11:40)
ar įmanoma patogiai filmuoti? nevargsta ranka ? kokio ilgio vaizdo įrašus esate darę?
kaip vaizdo stabilizavimas?

Tikrai man patogu, laikau is apacios uz objektyvo, ekranelis vartomas, stabilizacija gera, atskirai net nereikia pirkt filmavimo kameros, kokybe filmavimo super, na kol kas ilgai nesu filmavus po min mazdaug ilgiausiai, esu skaicius atsiliepimus, kad pirko si fotika tik filmavimui, bet paskui uzsikabino ir ant fotkiu ,veidrodinis liko nuosaly.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė orchidėja @ 2013 04 21, 11:17)
Tikrai man patogu, laikau is apacios uz objektyvo,  ekranelis vartomas, stabilizacija gera, atskirai net nereikia pirkt filmavimo kameros, kokybe filmavimo super, na kol kas ilgai nesu filmavus po min mazdaug ilgiausiai, esu skaicius atsiliepimus, kad pirko si fotika tik filmavimui, bet paskui uzsikabino ir ant fotkiu ,veidrodinis liko nuosaly.

Apie trumpus klipus - nekalbu. Kalbu apie filmavimą 15-30min.Už objektyo ne pats geriausias budas laikyti, jei jis dar trumpas ir laikyti abiem rankom visada.
1.O viena ranka jauciasi per sunkus?
2.Ar galima iš karto spaust filmuoti, o filmuojant-daryti kadrą?
Atsakyti
QUOTE(SIMPL @ 2013 04 21, 12:26)
Apie trumpus klipus - nekalbu. Kalbu apie filmavimą 15-30min.Už objektyo ne pats geriausias budas laikyti, jei jis dar trumpas ir laikyti abiem rankom visada.

Na tiek ilgai neteko filmuot, o ir poreikio nera, na man patogu ,objektyvas nera mazas 1855mm, kaire ranka laikau is apacios ,jei reikia vaizda arciau pritraukiu, o desine ranka uz korpuso desine puse laikau, na man taip patogu.
1.Nu nera sunkus viena ranka laikant, pats fotikas sveria 269g plius objektyvas.
2. Ne negalima. Bet patogu, kad filmavimo mygtukas yra atskirai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukinė orchidėja: 21 balandžio 2013 - 11:50
QUOTE(SIMPL @ 2013 04 21, 13:26)

As manau, kad visgi fotoaparatas skirtas fotografuoti, o kamera - filmuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gigase @ 2013 04 21, 11:51)
As manau, kad visgi fotoaparatas skirtas fotografuoti, o kamera - filmuoti smile.gif

Na žinom mes tą. Telefonas buvo skirtas skambint, o pažiūrėkite į ką pavirto
Atsakyti
Na ne per seniausiai žiūrėjau filmą kine fotoaparatu nufilmuotą biggrin.gif Taip kad smile.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2013 04 22, 17:01)
Na ne per seniausiai žiūrėjau filmą kine fotoaparatu nufilmuotą  biggrin.gif Taip kad smile.gif

jo seniai jau filmuoja klipus fotikais, bet va klausimas, kaip jis patogus naudoti mėgėjui
Atsakyti
QUOTE(SIMPL @ 2013 04 22, 19:36)
jo seniai jau filmuoja klipus fotikais, bet va klausimas, kaip jis patogus naudoti mėgėjui

Na - kokybiškesnis video už padorią kainą yra geriau, nei delne telpanti kamera - muilinė, kuriai optikos nepakeisi ir t.t. smile.gif
Atsakyti