Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus, 28 tema

QUOTE(LokysL @ 2012 06 01, 21:57)
jei namas siltas tai dujos tikrai negasdina, nes ju suvartojimas bus minimalus, taip pat ir su elektra, namas siltas, ir sildyti maziau reikia.

be to turim alternatyvius šilumos šaltinius, kondiškės šildančios, židinys, nesušalsim manau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergina05: 01 birželio 2012 - 21:29
QUOTE(mergina05 @ 2012 06 01, 22:28)
be to turim alternatyvius šilumos šaltinius, kondiškės šildančios, židinys, nesušalsim manau smile.gif

kondiskes sildancios jus turi galvot inverteriai , t.y SS? Kad su SS oras oras galima prasisildyti istisa ziema, pvz panasonicas gamina norvegijos klimatui, tie kurie turi sodybas kalnuose, tai ten kompresorius apvyniotas sildymo kabeliu, ar tai dugne yra sildymo kabelis, prie -25 koef gal ne koks, bet tokiu speigu tik pora savaiciu buna, ir jei prie kokiu -15 koef butu 3 ir namas siltas tai visai normaliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 01 birželio 2012 - 21:32
QUOTE(LokysL @ 2012 06 01, 22:30)
kondiskes sildancios jus turi galvot inverteriai , t.y SS? Kad su SS oras oras galima prasisildyti istisa ziema, pvz panasonicas gamina norvegijos klimatui, tie kurie turi sodybas kalnuose, tai ten kompresorius apvyniotas sildymo kabeliu, ar tai dugne yra sildymo kabelis, prie -25 koef gal ne koks, bet tokiu speigu tik pora savaiciu buna, ir jei prie kokiu -15 koef butu  3 ir namas siltas tai visai normaliai.

taip SS oras oras inverteriai smile.gif daikin'ai pas mus stoja
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 06 01, 18:40)

40 tukst, labai grubiais skaicias sneki, atmesk katiline, kuri bet kokiu atveju tau bus reikalinga tiek dujiniam, tiek kk ir t.t. pats siurblys apie 16000 (jei koridos pirktas siurblys ieis sekmingai i rinka manau ju kaina bus patraukli) su nuolaidom kokiu 6-8kW, vamzdis su darbais apie 5000-6000. Dabar gal net maziau nes imoniu pilna. Aisku grezini darant labiau isbrangsta. Na tai grubiai 25000 lt iki katilines, o katilinej jau dela techniki. Arba as kazka praleidau del kainu.

LokysL, kalbu faktais, jei nori tiksliai pigiausias pasiūlytas geo 41000Lt su PVM (+-200Lt, Giedruolė neleis meluoti)
visiems vienodos sąlygos - energijos poreikis duodamas, katilinėje - tik grindinio kolektoriai. Į pasiūlyma įeina: gręžinys (paviršinis kontūras netenkina), vamzdžiai, gliukolis ar kas ten pildosi, kompresorius ir kas ten dar jam reikalinga, boileris, montavimo darbai ir katilinės aprišimas (medžiagos)
su 6-8kW Korida galės gyventi, aš ne. Deje, bet tie žmonės , kurie siūlo koridai, galingesnių neturi.
Įmonių pilna, bet kainos tokios.
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2012 06 01, 18:27)

KJKG - geras Lokio pasiūlymas, parduok tą namą biggrin.gif

juk kaip ir susitarėm ir LokiuiL pažadėjau - parduodu ir perku sklypą Garliavoje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 06 02, 01:40)
juk kaip ir susitarėm ir LokiuiL pažadėjau - parduodu ir perku sklypą Garliavoje  mirksiukas.gif

Vot eto nomier thumbup.gif
Papildyta:
su 6-8kW Korida galės gyventi, aš ne.

Čia iš palubinsko paimta, ar kas skaičiavo? Ne Koridos, jūsų atvejis domina.
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 06 01, 21:35)
taip SS oras oras inverteriai smile.gif daikin'ai pas mus stoja

ir visą tai mes vadiname ne prabanga, o butinybe. ehhh.

tik nelabai supratau, kaip dujų trasos atvedimas, dujinis katilas, kondiškės (su atskirais išorės moduliais), rekupas su vamzdynu galėjo kainuoti pigiau nei oras /vanduo. blin, nesusiveda man galai. Oras vanduo 20kW (!!!!) turiu pasiūlymą rankose už berods 16su PVM (jei pridedam boilerį, šustrą valdymą, aprišimą ir darbus iki 22kLt su PVM)
lygiagrečiai man vien už rekupą su ŽŠ skaičiuoja ~25kLt su PVM.
o jei dar įvedam žodelį DAIKIN, tai tiesiai į kosmosą su sąmata.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 02, 00:48)
Papildyta:

Čia iš palubinsko paimta, ar kas skaičiavo? Ne Koridos, jūsų atvejis domina.

čia galėčiau perleisti žodį Giedruolei, bet ir be jos jau "grubiai" suskaičiavo ne mažiau kaip 14kW (čia jeigu statai rekupą)
Iš palubinsko jau senai nieko neimu. nebent profesinėje veikloje, bendraujant su "sudėtingais" klientais mirksiukas.gif bet tą nuodėmę net kunigas jau nebepriima už nuodėmę lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 02, 00:48)
Papildyta:

liko rasti pirkėją lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2012 06 01, 21:28)

jūs juk turite dujinį katilą ir net atvestas dujas, 25cm neoporo išorėje, super duper langus, apie kokį sušalimą Jūs čia šnekate?
ar Jūs planuojate visai nekurti dujinio katilo? tada suprasčiau
Atsakyti
LokysL, kalbu faktais, jei nori tiksliai pigiausias pasiūlytas geo 41000Lt su PVM (+-200Lt, Giedruolė neleis meluoti)
visiems vienodos sąlygos - energijos poreikis duodamas, katilinėje - tik grindinio kolektoriai. Į pasiūlyma įeina: gręžinys (paviršinis kontūras netenkina), vamzdžiai, gliukolis ar kas ten pildosi, kompresorius ir kas ten dar jam reikalinga, boileris, montavimo darbai ir katilinės aprišimas (medžiagos)
su 6-8kW Korida galės gyventi, aš ne. Deje, bet tie žmonės , kurie siūlo koridai, galingesnių neturi.
Įmonių pilna, bet kainos tokios.
Papildyta:
juk kaip ir susitarėm ir LokiuiL pažadėjau - parduodu ir perku sklypą Garliavoje  mirksiukas.gif

KJKG kaip tik turiu sklypa garliavoj prie maximos smile.gif keiciamas paskirtis i komercine tai gal man stabdyti ir palikti namu valda ? smile.gif smile.gif

na pvz man kainavo inverteris su darbais apie 3200 lt, mitsubishi heavy industries cop 5.7, na tai 4 tokius pasistatyk jau bus 12 000., ventiliacija be ZS 10000, ir plius katilas dujinis. na i 20 000 netelpam, bet galbut kondicionieriai mazesnio galingumo ir del to pigesni, nes kam det i maza patalpa toki kuris skirtas 70 kcvadratu sildyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 02 birželio 2012 - 07:06
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 06 02, 02:01)
ir visą tai mes vadiname ne prabanga, o butinybe. ehhh.

tik nelabai supratau, kaip dujų trasos atvedimas, dujinis katilas, kondiškės (su atskirais išorės moduliais), rekupas su vamzdynu galėjo kainuoti pigiau nei oras /vanduo. blin, nesusiveda man galai. Oras vanduo 20kW (!!!!) turiu pasiūlymą rankose už berods 16su PVM (jei pridedam boilerį, šustrą valdymą, aprišimą ir darbus iki 22kLt su PVM)
o jei dar įvedam žodelį DAIKIN, tai tiesiai į kosmosą su sąmata.
jūs juk turite dujinį katilą ir net atvestas dujas, 25cm neoporo išorėje, super duper langus, apie kokį sušalimą Jūs čia šnekate?
ar Jūs planuojate visai nekurti dujinio katilo? tada suprasčiau

KJKG nu kokia cia prabanga, cia elementarus gyvenimo kokybes siekimas, nu ar imanima gyventi 35 laipsniu karstyje vasara, nu ne....planas chuliganas buvo labai paprastas susivedziot vamzdynus ir viskas, bet isejo gauti labai gerom kainom tai ir emem. Apie kainas, ss oras vanduo skaiciavom daikino, suma namui visos pilnos sistemos gavosi ~36k, cia boileris ir valdymas ir isorinis blokas gudrus sildantisnir saldantis, dvigubas dar ten kazkoks, nebamenu jau.kitingamintojai ss tai so so atrode pries daikina, todel kisti pinigus pabijojom. Apie tai kiek mums kainavo : rekupo ir kondiskiu vamzdynas su medziagom ir darbu 7k, pats rekupas 5,5k, daikino visos kondiskes kainuos 12k, duju atvedimas 5k trasa ir 2k ivedimas i nama, dujinis katilas 4k, tai va uz tokia pat suma gavom gerokai daugiau nei tik ss oras vanduo, kurio cop ir visa kita lt oru vis dar kelia abejoniu ir siaip pabijojom tokio daikto kaip pagrindinio sildymo saltinio, dabar dziaigiames ka turim,nes turim daug ir tai kas mums garantuos gyvenimo kokybe. Tau reikia isnomuot nama kur dabar gyvenu tai greitai susivoksi ko reikia normaliama namui ir normaliam gyvenimui, ne viskas visada ir visur tik pinigai.
Dar gailiuosi kad kabeliu vedziojimo metu numojau ranka ir nebeliepiau daryt namo muzikos sistemos irengimo, koloneliu patalpinimo lubose ir t.t. Gailiuosi ziaiuriai tundra blin, reikia man muzikos visam name kbet kurioj patAlpoj, dabar reikes galvot kaip be daug nuostoliu viska pasidaryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 06 02, 07:27)
Dar gailiuosi kad kabeliu vedziojimo metu numojau ranka ir nebeliepiau daryt namo muzikos sistemos irengimo, koloneliu patalpinimo lubose ir t.t. Gailiuosi ziaiuriai tundra blin, reikia man muzikos visam name kbet kurioj patAlpoj, dabar reikes galvot kaip be daug nuostoliu viska pasidaryt  doh.gif

Na gal ne i visus kabarius, taciau i vonia dar 2005 bute susiplanavau muzika i lubas. Stiprintuvas su multi room, gali i 3 skirtingas zonas paduot skirtingus audio saltinius. Name manau pakurciau svetaine, toliau darbo kambari + virtuve, toliau visus wc smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 02 birželio 2012 - 08:00
QUOTE(*** @ 2012 06 02, 08:55)
Na gal ne i visus kabarius, taciau i vonia dar 2005 bute susiplanavau muzika i lubas. Stiprintuvas su multi room, gali i 3 skirtingas zonas paduot skirtingus audio saltinius. Name manau pakurciau svetaine, toliau darbo kambari + virtuve, toliau visus wc smile.gif

bet kokybes labai dideles neislausit su tokiomj kolonelem, nes jei jos tik i luba isideda ir nera jokio korpuso tai garsas tik foninis turetu buti, bet ne rimtam klausymui.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 06 02, 08:08)
bet kokybes labai dideles neislausit su tokiomj kolonelem, nes jei jos tik i luba isideda ir nera jokio korpuso tai garsas tik foninis turetu buti, bet ne rimtam klausymui.

Beabejo. Pacia minti pasigavau klube uzsieni. Iejus i wc girdi tapati tik krosoveriu nupjautais zemais ir tyliai, fonas. Rimtam klausymui as uz grindines. I lubas buvau tolia nebloga bose rades bet niekas netelpa, permazai vietos po gipsu..
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 06 02, 02:01)

Tuos, kur tiek skaičiuoja, galit siųst "na tri bukvy" o pasiūlymą apš.. ir padegt. 25t čia sidabriniais vamzdžiais išvedžiota bus? Pažiūrėkite į gyvą Merginos pvz: 7+5,5 čia net su dvigubu vamzdynu. ŽŠ galima įrengti 5-7max tai iš kur ten 25???

lotuliukas.gif O jei statyti garliavoj prie maximos - viskas dar pigiau gautųsi thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2012 06 02, 08:27)
Dar gailiuosi kad kabeliu vedziojimo metu numojau ranka ir nebeliepiau daryt namo muzikos sistemos irengimo, koloneliu patalpinimo lubose ir t.t. Gailiuosi ziaiuriai tundra blin, reikia man muzikos visam name kbet kurioj patAlpoj, dabar reikes galvot kaip be daug nuostoliu viska pasidaryt  doh.gif

Mus eletrikai perkalbėjo, neprisimenu argumentų. Todėl nusprendėm san.mazguose tiesiog po "spidolą" nebrangią pastatyti, kaip tik lentynos gavosi virš potinkinių rėmų. Muzika vertinam labai paprastai: PHR arba iš bėdos M1+, jei mėgstate diskus flešus ir kt rimtesnius šaltinius investicijos gali būti oho, bet kai radijas duoda 99% poreikio tai manau prasisuksime nesunkiai, atsisakant centralizuotai išvežioto tinklo.
Atsakyti