QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 30, 20:35)
kanaliniais šildytuvais aš nelebai tikiu, nes planuoju statyti ŠS, o jis aukštomis temperatūromis nepasižymi, tai ar nekainuos rezultate jis man tiek pat, kiek ŽŠ?
Kanaliniu tikėti neverta, joks jis dievas

Papildyta:
o šviestis nebeturiu kur - patekauį aklavietę.
duoda koef. 90 ir daugiau, o kai susirandi realius vartotojus, tai gaunasi jog paduodamo oro temperatūra nuo lauko skiriasi tik 2-3 laipsniais -
duoda koef. 90 ir daugiau, o kai susirandi realius vartotojus, tai gaunasi jog paduodamo oro temperatūra nuo lauko skiriasi tik 2-3 laipsniais -
Net tituluočiausią habilituočiausią daktarą paklaustumėt ar jis jau VISKĄ žino ir ar nebeturi kur šviestis - garantuoju atsakymas bus neigiamas

90proc ir 2-3laipsniai yra teisybė, būtent ir atsiranda tie 2-3 laipsniai skirtumas dėl 90proc, jei būtų 100proc - skirtumo nebūtų

Papildyta:
dėl rotacinių -
plokšteliniai - tada kai jo reiks labiausiai, jis bus užšalęs, arba naudos papildomą energiją, kurios aš nenoriu jam duoti, nes tai žiauriai neefektyvu. Geriau pasišildyti natūraliai įsileistą orą. Bet kuriuo atveju tai nebus brangiau, nei šildyti rekupa 2-3kW tenais
plokšteliniai - tada kai jo reiks labiausiai, jis bus užšalęs, arba naudos papildomą energiją, kurios aš nenoriu jam duoti, nes tai žiauriai neefektyvu. Geriau pasišildyti natūraliai įsileistą orą. Bet kuriuo atveju tai nebus brangiau, nei šildyti rekupa 2-3kW tenais
Dėl rotacinių - šventai tikiu pasyvistais, kurie kirviu nukirto: PN - tik plokštelinis, priešpriešinių srautų, min 80proc efektyvumo. Basta ir taškas

Kad neužšaltų - naudojami tenai, kurių protingi montuotojai/projektuotojai/vartotojai vengia ir juos keičia kanaliniu - jau rašiau. Nereikia oro šildyti iki kambario temperatūros, užteks iki ~0C (didelis šilumokaitis pavežtų ir žemesnę temperatūrą, -5C dar ne tragedija, bet gal riba - priklauso nuo įrenginio) o likosius laipsnius nuo 0 iki kambario - atgaus rekupas, teriodamas tuos kelis laipsnius dėl savo COP.
Natūraliai įleistas - kas žino, kiek jo bus, kada jis bus? Kaip žadate tai reguliuoti - stumdant juškes ant Tonos? Čia savo namo vėdinimą atiduodate į pono Dievo rankas: bus stiprus vėjas - vėdinsitės labai stipriai, štilius - vos vos, nebent palikinėsite pravirus langus pritekėjimui padidinti. O gal verta likti vienvaldžiu šeimininku savuose namuose ir klimatą keisti pagal norus, ne pagal lauko oro sąlygas?