Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus, 28 tema

QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 30, 20:35)
kanaliniais šildytuvais aš nelebai tikiu, nes planuoju statyti ŠS,  o jis aukštomis temperatūromis nepasižymi, tai ar nekainuos rezultate jis man tiek pat, kiek ŽŠ?

Kanaliniu tikėti neverta, joks jis dievas smile.gif bet savo funkciją atlieka. Jei žadate naudoti ŠS, jums dar didesnis pasirinkimas: kanalinis gali būti vandeninis arba freoninis - pagal šilumnešį. Ir jokios ten super aukštos temperatūros jam nereikia, jo paskirtis - pašildyti paduodamą orą iki ~0C (čia jei ne rotorius; plokšteliniai labai mėgsta tokią temperatūrą) taip kanalinis gali pavaduoti ŽŠ, netgi tikriausiai ir vėsinimui(tada rekupas turi dirbti per KOKYBIŠKĄ DIDELĮ by-pass'ą)
Papildyta:
o šviestis nebeturiu kur - patekauį aklavietę.

duoda koef. 90 ir daugiau,  o kai susirandi realius vartotojus, tai gaunasi jog paduodamo oro temperatūra nuo lauko skiriasi tik 2-3 laipsniais -

Net tituluočiausią habilituočiausią daktarą paklaustumėt ar jis jau VISKĄ žino ir ar nebeturi kur šviestis - garantuoju atsakymas bus neigiamas 4u.gif

90proc ir 2-3laipsniai yra teisybė, būtent ir atsiranda tie 2-3 laipsniai skirtumas dėl 90proc, jei būtų 100proc - skirtumo nebūtų 4u.gif bet jei 50proc - tada jau skirtumas būtų žymiai juntamesnis - ~10laipsnių 4u.gif
Papildyta:
dėl rotacinių -

plokšteliniai - tada kai jo reiks labiausiai, jis bus užšalęs, arba naudos papildomą energiją, kurios aš nenoriu jam duoti, nes tai žiauriai neefektyvu. Geriau pasišildyti natūraliai įsileistą orą. Bet kuriuo atveju tai nebus brangiau, nei šildyti rekupa 2-3kW tenais

Dėl rotacinių - šventai tikiu pasyvistais, kurie kirviu nukirto: PN - tik plokštelinis, priešpriešinių srautų, min 80proc efektyvumo. Basta ir taškas biggrin.gif

Kad neužšaltų - naudojami tenai, kurių protingi montuotojai/projektuotojai/vartotojai vengia ir juos keičia kanaliniu - jau rašiau. Nereikia oro šildyti iki kambario temperatūros, užteks iki ~0C (didelis šilumokaitis pavežtų ir žemesnę temperatūrą, -5C dar ne tragedija, bet gal riba - priklauso nuo įrenginio) o likosius laipsnius nuo 0 iki kambario - atgaus rekupas, teriodamas tuos kelis laipsnius dėl savo COP.

Natūraliai įleistas - kas žino, kiek jo bus, kada jis bus? Kaip žadate tai reguliuoti - stumdant juškes ant Tonos? Čia savo namo vėdinimą atiduodate į pono Dievo rankas: bus stiprus vėjas - vėdinsitės labai stipriai, štilius - vos vos, nebent palikinėsite pravirus langus pritekėjimui padidinti. O gal verta likti vienvaldžiu šeimininku savuose namuose ir klimatą keisti pagal norus, ne pagal lauko oro sąlygas?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 30, 21:09)
Kanaliniu tikėti neverta, joks jis dievas smile.gif  bet savo funkciją atlieka. Jei žadate naudoti ŠS, jums dar didesnis pasirinkimas: kanalinis gali būti vandeninis arba freoninis - pagal šilumnešį. Ir jokios ten super aukštos temperatūros jam nereikia, jo paskirtis - pašildyti paduodamą orą iki ~0C (čia jei ne rotorius; plokšteliniai labai mėgsta tokią temperatūrą) taip kanalinis gali pavaduoti ŽŠ, netgi tikriausiai ir vėsinimui(tada rekupas turi dirbti per KOKYBIŠKĄ DIDELĮ by-pass'ą)
Papildyta:

Net tituluočiausią habilituočiausią daktarą paklaustumėt ar jis jau VISKĄ žino ir ar nebeturi kur šviestis - garantuoju atsakymas bus neigiamas 4u.gif

90proc ir 2-3laipsniai yra teisybė, būtent ir atsiranda tie 2-3 laipsniai skirtumas dėl 90proc, jei būtų 100proc - skirtumo nebūtų 4u.gif  bet jei 50proc - tada jau skirtumas būtų žymiai juntamesnis - ~10laipsnių 4u.gif

Tikėti galima ne tik Dievu, bet ir teorema, oksioma, nuomone ar žmona. Galima ir kanaliniu.
na aš duonos iš to nevalgau ir nežadu rekupo paieškom skirti kaip minimum bakalauro studijas, jau nekalbant apie daktaro laipsnį.

gerai, kokio galingumo ŠS reikia statyti, kad jis pašildytų lauko orą iki 0C ?

2-3 laipsniai, tai jeigu lauke 0C tai iš rekupo bus paduodama +2C/+3C kol kas remiuosi tik žmonių nuomonėm, nes pats tų dalykų neišmanau. o būtent tokią nuomonę pagal faktą ir išgirdau.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 05 30, 20:41)
yra kasete, mano rekupui Egidijus sake apie 180 ar -200 lt kainuoja, sake daug kas ishsilanksto is skardos patys.

Bandysiu grįžęs palaužyti amalvos tlf ir sužinoti, ar yra vaistų nuo oro gadinimo mano įrenginyje.
Sutiksi Egidijų - įspirk į sėdimąją, jau tris savaites žada pabaigti darbus doh.gif nebūt kaip ir draugai - *** išsiuntinėčiau na tri bukvy nervai nebelaiko mad.gif

Su skardos lankstymu - kaip ir ne pontas suplojus sumą už lyderių įrenginį dar skardininku darbintis...tai kam tada automatika ir superprogramuojamas C4??? Nors mintys sukasi apie dirbtinio išorinio by-pass gamybą kaip Vailant'e...čia jau iš bejėgiškumo doh.gif Bet pradėsiu nuo gamintojo, žiūrėsim, ką jie paporins.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 30, 22:22)
gerai, kokio galingumo ŠS reikia statyti, kad jis pašildytų lauko orą iki 0C ?

2-3 laipsniai, tai jeigu lauke 0C tai iš rekupo bus paduodama +2C/+3C kol kas remiuosi tik žmonių nuomonėm, nes pats tų dalykų neišmanau. o būtent tokią nuomonę pagal faktą ir išgirdau.

Jūs - 5asmenų šeima. Kiek pamenu iš atvirų durų - du sanmazgai + 1 virtuvė. Ko nežinau - jūsų namo tūris, na paimsiu kokius 750m3, jūs į skaičiavimus pats susitatysit tikslesnį tūrį. Taigi, kiek jums reikia gryno oro:
1. minimum po 30m3/h "ant galvos": 30x5=150m3/h
2. minimum 60m3 iš virtuvės ir po 40m3 iš san mazgų: 60x1 + 40x2 = 140m3/h
3. Minimum 30proc tūrio oro pasikeitimas: 750 x0,3 = 225m3/h
Priimame didžiausią, visas sąlygas tenkinančią vertę, kuri šiuo atveju yra trečdalis jūsų namo tūrio(vidaus, ne statybinio: grindų plotas x lubų aukštis) - 225m3/h yra minimalus vėdinimas.
Kokia galia pašildys 225m3 iki 0C? debitas x delta t x c(oro specifinė arba savitoji šiluma; berods 0,36 - Giedruolė meluot neleis) 225x23x0,36=1863W. 23 - nes tokia projektinė oro temperatūra Kaunui minus 23C, o šildome iki 0 tai delta yra 23.
Todėl, projektuojant ir parenkant šilumos šaltinį namui, reikia 1,8kW atsargos tam atvejui, kad esant smagiai žiemužei už lango jis dar ir kanalinį pavežtų. Baisu? Nebijokite. Nesu klimatinių duomenų žinovas, bet nuogirdos, kad šildymo sezono vidutinė temperatūra yra tik -0,9C, tas reiškia, kad orą teks šildyti tik jem nukritus žemiau -5C o tokių parų šildymo sezone irgi ne prūdai. Čia netgi galima įžvelgti galimybę naudoti tuos nekenčiamus elektrinius tenus - jei jie dirbs tik labai trumpai per didžiuosius šalčius nepripleškins elektros daugiau nei jų ir kanalinio su aprišimu kainų skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 30, 21:18)
Natūraliai įleistas - kas žino, kiek jo bus, kada jis bus? Kaip žadate tai reguliuoti - stumdant juškes ant Tonos? Čia savo namo vėdinimą atiduodate į pono Dievo rankas: bus stiprus vėjas - vėdinsitės labai stipriai, štilius - vos vos, nebent palikinėsite pravirus langus pritekėjimui padidinti. O gal verta likti vienvaldžiu šeimininku savuose namuose ir klimatą keisti pagal norus, ne pagal lauko oro sąlygas?

ant Tonos jokiu juškų nėra ir niekas ten jų nestumdys. Nebus mano namas tiek sandarus, kiek Jūs galvojate. Vien šiluminiai nuostoliai yra kokius 5 kartus didesni nei Jūsų. Čia skaičiuota jei ventiliacija daryti per rekuperatorių. Programos tada "mato"mažesnius nuostolius. Užuolaidos gal ir nelinguos, bet pritekėjimų bus. Jeigu reiks - atidarysiu ir langą. Už 25kLt ar daugiau aš tai padarysiu. Mat jį šunys. Darau jau 40metų, padarysiu ir likusius 20-25metus.
Neturiu išsikėlęs sau tiek ambicingų tikslų - likti namie vienvaldžiu šeimininku smile.gif
o klimatą tegu reguliuoja gamta mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 30, 21:42)
Jūs - 5asmenų šeima. Kiek pamenu iš atvirų durų - du sanmazgai + 1 virtuvė. Ko nežinau - jūsų namo tūris, na paimsiu kokius 750m3, jūs į skaičiavimus pats susitatysit tikslesnį tūrį. Taigi, kiek jums reikia gryno oro:
1. minimum po 30m3/h "ant galvos": 30x5=150m3/h
2. minimum 60m3 iš virtuvės ir po 40m3 iš san mazgų: 60x1 + 40x2 = 140m3/h
3. Minimum 30proc tūrio oro pasikeitimas: 750 x0,3 = 225m3/h
Priimame didžiausią, visas sąlygas tenkinančią vertę, kuri šiuo atveju yra trečdalis jūsų namo tūrio(vidaus, ne statybinio: grindų plotas x lubų aukštis) - 225m3/h yra minimalus vėdinimas.
Kokia galia pašildys 225m3 iki 0C? debitas x delta t x c(oro specifinė arba savitoji šiluma; berods 0,36 - Giedruolė meluot neleis) 225x23x0,36=1863W. 23 - nes tokia projektinė oro temperatūra Kaunui minus 23C, o šildome iki 0 tai delta yra 23.
Todėl, projektuojant ir parenkant šilumos šaltinį namui, reikia 1,8kW atsargos tam atvejui, kad esant smagiai žiemužei už lango jis dar ir kanalinį pavežtų. Baisu? Nebijokite. Nesu klimatinių duomenų žinovas, bet nuogirdos, kad šildymo sezono vidutinė temperatūra yra tik -0,9C, tas reiškia, kad orą teks šildyti tik jem nukritus žemiau -5C o tokių parų šildymo sezone irgi ne prūdai. Čia netgi galima įžvelgti galimybę naudoti tuos nekenčiamus elektrinius tenus - jei jie dirbs tik labai trumpai per didžiuosius šalčius nepripleškins elektros daugiau nei jų ir kanalinio su aprišimu kainų skirtumas.

Ačiū už skaičiavimus. Kažkaip atsilyginsiu, tik dar nežinau kaip, bet ką nors sugalvosiu.
dabar kiek val/parą priklauso rekupui dirbti? visas 24? 24x1863W=44,712kW? tiek reikia kad pakelti oro temperatūra iki 0 kai lauke labai šalta?
O gal pigiau prasivėdinti per langą, tada kai kieme šilčiau PVZ pašvietus saulutei ir nusiraminus speigui? Ir pasišildyti tuos nuostolius grindiniu šildymu? nebus kad taip pigiau. Be to yra namo inercija, sienos, grindys - jų per kelias minutes neatšaldysi iki minusinės temperatūros. Sutinku jog tokiu atveju vėdinsiuosi ne pagal standartus ir sanitarines normas. Na bet juk gyvas kol kas, o būtent taip ir vėdinausi.

P.S. prižadėjau Koridai pasišnekėti su Jūsų tik ką į šuns dienas išdėtu Egidijum. Pažadėjau - padarysiu. Gal jis kokias kitas kainas įvardins, bet kol kas projektinė rekuperatoriaus nauda su mano surinkta informacija realiam gyvenime prasilenkia tiek, kad ši investicija mano akimis yra švelniai tariant per didelė. Jei būtų laisvų pinigų, sutikčiau mokėti už tai, kuo gal būt nesinaudosiu, bet šiandien neturiu tokios galimybės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 30 gegužės 2012 - 22:27
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 30, 22:19)
o klimatą tegu reguliuoja gamta  mirksiukas.gif

thumbup.gif

prisivalgykim kopūstienės, ir leiskim gamtai atlikti šildytojo vaidmenį smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 05 30, 22:25)
thumbup.gif

prisivalgykim kopūstienės, ir leiskim gamtai atlikti šildytojo vaidmenį smile.gif.

Mintai, su visa pagarba, bet ar Jums tilps tiek kopūstienės, kad galėtumėt įtakoti klimatą taip kad sukeltumėt šiltnamio efektą?

nors teko susipažinti su nesenai atliktais skaičiavimais, kurie iškėlė hipotezę, jog dinozaurai galimai išnyko pasikeitus klimatui būtent dėl Jūsų nurodytų priežasčių (aš ne apie kopūstienę, bet apie procesą, kurį Jūs taip užmaskavote)

ir dar: netikiu kad Jūs gimėte ir augote aplinkoje su rekuperatoriais arba niekas Jūsų šeimoje nevalgė kpūstienės, kol neįsigijote rekuperatoriaus. Ir kaip matau iš postų, vis dar esate gyvas ir nuoširdžiai linkiu to Jums ir ateityje
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 30, 23:19)
dabar kiek val/parą priklauso rekupui dirbti? visas 24? 24x1863W=44,712kW? tiek reikia kad pakelti oro temperatūra iki 0 kai lauke labai šalta?
O gal pigiau prasivėdinti per langą, tada kai kieme šilčiau PVZ pašvietus saulutei ir nusiraminus speigui? Ir pasišildyti tuos nuostolius grindiniu šildymu? nebus kad taip pigiau. Be to yra namo inercija, sienos, grindys - jų per kelias minutes neatšaldysi iki minusinės temperatūros. Sutinku jog tokiu atveju vėdinsiuosi ne pagal standartus ir sanitarines normas. Na bet juk gyvas kol kas, o būtent taip ir vėdinausi.

P.S. prižadėjau Koridai pasišnekėti su Jūsų tik ką į šuns dienas išdėtu Egidijum.

Gal reikėjo jums sumeluoti, pateikti programą minimum biggrin.gif su delta t ~1C (nuo -0,9C iki 0C) tai atrodytų žyyymiai gražiau...na bet dar ne viskas prarasta: be rekupo, su idealiu natūralios reguliavimu, skaičiai ~padvigubėja 24x1863 x2(nes delta t jau ne 23 o visi 45! nuo -23 iki +22) ~89kWh o jei reguliavimas šlubuoja ir turite dvigubą vėdinimą? 89kWhx2 ~178kWh per dieną. Na nebegąsdinsiu - minus 23 Kaune pasitaiko, bet ne būna nuolat.
Nuostolius reiks dengti, juk norėsite šiltai gyventi - ką prarandate, tą teks kompensuoti...ir tai techniškai atlikti nesudėtinga, klausimas tik kilovatuose ir lituose.
Beje pataisysiu jūsų vienetus: kai galią, vatais dauginame iš laiko, valandomis, gauname energijos kiekį matuojamą kilovatvalandėmis kWh: 1863W x 24h=44,712kWh, ką toliau nesunku paversti litais žinant kWh kainą.
Egidijus nors ir išdėtas, bet su juo bendrauti verta. Anksčiau ar vėliau, jei kantrybė neplyš, aš jų sulauksiu ir jie viską pabaigs. Kaip bebūtų - aš juos rekomenduoju, barbės *** šimtadarbės doh.gif
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 30, 23:34)
ir dar: netikiu kad Jūs gimėte ir augote aplinkoje su rekuperatoriais

Mudu nebesame piemenys ir tikriausiai prisimenate, kiek kainavo šildymas...kada dujoms atšaukė abonentinį mokestį ir sustatė skaitliukus...jei dabar turėtumėt galimybę už riebų trajaką naudotis vamzdžiu kiek širdis geidžia ar atsispirtumėt pagundai įsirenkti nuosavą 50m atvirą plaukimo baseiną? lotuliukas.gif min 4 takelių lotuliukas.gif kažką panašaus į Poprad vandens parką, tik Kaune lotuliukas.gif už tris rublius per mėn doh.gif
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 30, 23:19)
Nebus mano namas tiek sandarus, kiek Jūs galvojate.

Su visa pagarba - čia jei klystame tai tik jūs 4u.gif monolitas, su skrupulingai suklijuotais langais...su PIR ant lubų...su hermetiškai uždarytom Tonos durelėmis biggrin.gif net be kopūstų gali virsti dujų kamera - beje kažkaip orlaidžių languose neprisimenu, ar praleidau pro akis, ar atminčiai chana?

Mano tikslas - suteikti informaciją. Aišku objektyvumas - klausimas nr.2, nes esu šventai įsitikinęs, kad šiuolaikinis pastatas be RVS kaip automobilis be vairo stiprintuvo - vis dar tinka iš taško A į tašką B nuvykti, bet... Todėl vis dar įkirėsiu skaičiukais. O spręsti teks pačiam. Puiku būtų, jei atsirastų oponentas, šventai įsitikinęs natūralumu, filtrų kenksmingumu biggrin.gif ar dar kokiais mitais ir surengtume čia visuotinius debatus - ginčuose gimsta tiesa.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 30, 23:01)
Gal reikėjo jums sumeluoti, pateikti programą minimum biggrin.gif  su delta t ~1C (nuo -0,9C iki 0C) tai atrodytų žyyymiai gražiau...na bet dar ne viskas prarasta: be rekupo, su idealiu natūralios reguliavimu, skaičiai ~padvigubėja 24x1863 x2(nes delta t jau ne 23 o visi 45! nuo -23 iki +22) ~89kWh o jei reguliavimas šlubuoja ir turite dvigubą vėdinimą? 89kWhx2 ~178kWh per dieną. Na nebegąsdinsiu - minus 23 Kaune pasitaiko, bet ne būna nuolat.
Nuostolius reiks dengti, juk norėsite šiltai gyventi - ką prarandate, tą teks kompensuoti...ir tai techniškai atlikti nesudėtinga, klausimas tik kilovatuose ir lituose.
Beje pataisysiu jūsų vienetus: kai galią, vatais dauginame iš laiko, valandomis, gauname energijos kiekį matuojamą kilovatvalandėmis kWh: 1863W x 24h=44,712kWh, ką toliau nesunku paversti litais žinant kWh kainą.
Egidijus nors ir išdėtas, bet su juo bendrauti verta. Anksčiau ar vėliau, jei kantrybė neplyš, aš jų sulauksiu ir jie viską pabaigs. Kaip bebūtų - aš juos rekomenduoju, barbės *** šimtadarbės doh.gif
Papildyta:

Mudu nebesame piemenys ir tikriausiai prisimenate, kiek kainavo šildymas...kada dujoms atšaukė abonentinį mokestį ir sustatė skaitliukus...jei dabar turėtumėt galimybę už riebų trajaką naudotis vamzdžiu kiek širdis geidžia ar atsispirtumėt pagundai įsirenkti nuosavą 50m atvirą plaukimo baseiną? lotuliukas.gif min 4 takelių lotuliukas.gif kažką panašaus į Poprad vandens parką, tik Kaune lotuliukas.gif  už tris rublius per mėn doh.gif
Papildyta:

Su visa pagarba - čia jei klystame tai tik jūs 4u.gif  monolitas, su skrupulingai suklijuotais langais...su PIR ant lubų...su hermetiškai uždarytom Tonos durelėmis biggrin.gif net be kopūstų gali virsti dujų kamera - beje kažkaip orlaidžių languose neprisimenu, ar praleidau pro akis, ar atminčiai chana?

Mano tikslas - suteikti informaciją. Aišku objektyvumas - klausimas nr.2, nes esu šventai įsitikinęs, kad šiuolaikinis pastatas be RVS kaip automobilis be vairo stiprintuvo - vis dar tinka iš taško A į tašką B nuvykti, bet... Todėl vis dar įkirėsiu skaičiukais. O spręsti teks pačiam. Puiku būtų, jei atsirastų oponentas, šventai įsitikinęs natūralumu, filtrų kenksmingumu biggrin.gif  ar dar kokiais mitais ir surengtume čia visuotinius debatus - ginčuose gimsta tiesa.

pažadėjau pakalbėti su Egidijum - pakalbėsiu, tada galėsim pratęsti diskusiją. Bet jis turės labai pasistengti ir įrodinėdamas naudą ir rašydamas skaičius paskutinėje sąmatos eilutėje.
langus aš galiu ir prasiverti, jei to reikia, orlaidžių aš nenorėjau (nors mintis buvo).
na nematau aš tame didelės problemos, kad oras pateks per langą ir šaltesnis negu pro rekuperatorių. Kambario temperatūros tai nenumuš taip stipriai ir staigiai. Grindinis šildymas po truputi padarys savo darbą ir tikiu kad taip bus pigiau nei įsirengti ir išlaikyti rekuperatorių. vėlgi tai mano įsitikinimas nr2. dėl filtrų - ar tikrai 8-10 valandų praleistų filtruotoje patalpoje padės, jei likusias 14-16 praleisime "užterštoje" aplinkoje t.y. kieme? nesakau kad filtruotas oras yra blogai, aišku tai geriau, bet investicijos dydis ir nauda kol kas neadekvatūs.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 31, 00:31)
pažadėjau pakalbėti su Egidijum - pakalbėsiu, tada galėsim pratęsti diskusiją. Bet jis turės labai pasistengti ir įrodinėdamas naudą ir rašydamas skaičius paskutinėje sąmatos eilutėje.
langus aš galiu ir prasiverti, jei to reikia, orlaidžių aš nenorėjau (nors mintis buvo).
na nematau aš tame didelės problemos, kad oras pateks per langą ir šaltesnis negu pro rekuperatorių. Kambario temperatūros tai nenumuš taip stipriai ir staigiai. Grindinis šildymas po truputi padarys savo darbą ir tikiu kad taip bus pigiau nei įsirengti ir išlaikyti rekuperatorių. vėlgi tai mano įsitikinimas nr2. dėl filtrų - ar tikrai 8-10 valandų praleistų filtruotoje patalpoje padės, jei likusias 14-16 praleisime "užterštoje" aplinkoje t.y. kieme? nesakau kad filtruotas oras yra blogai, aišku tai geriau, bet investicijos dydis ir nauda kol kas neadekvatūs.

jusu namui grubiai 10 000 lt, montavimas, medziagos, rekuperatorius. Vasaros sezonas labai uzimtas pas juos, nes kondicionavimo sistemu montavimo darbu vasara nors su kastuvu kask.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 31, 00:31)
investicijos dydis ir nauda kol kas neadekvatūs.

Jei nepavyks Egidijui - galėsim pratęsti skaičiukų mūšį. Jūsiškiai 25t prieš LokioL 10t nuteikia labai optimistiškai, adekvatumas gali labai greitai atsirasti visame gražume. Nežinau, kaip suskaičiuoti šilumos nuostolius dėl natūralaus vėdinimo kai tas procesas sunkiai prognozuojamas, galėtume paprastai parodyti skirtumą priėję dviejų sumų.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 30, 21:51)
tai tipo dėt rotacinį ir maišyti visus srautus į krūvą, ir tikėtis kad tai bus žadami 2-3 procentai pamaišymo?
šnekėjau ir su montuotojais. tai jie iš viso nerado argumentų kam tas rekupas reikalingas. Montuoja, nes užsakinėja. O užsakinėja, nes projektuoja. O projektuoja nes pardavinėja ir reklamuoja. Toks jų darbas. Bet sau nededa jokio. tai tiek apie montuotojus. gal ant blogų pataikiau, nežinau.

Visų pirma, asmenine nuomone ir įsitikinimu, orientuojantis į mechaninę vėdinimo sistemą ir renkantis pigiausią variantą su rekuperacija, rinkčiausi rotaciį rekupą.
Jūs įsivaizduojate kas yra 2-3 proc pamaišymo jungiant WC į bendrą sistemą? Jei iš WC patraukiam 36m3/h tai nuo šito kiekio ir skaičiuokim kiek grįš atgal, nes kitas kiekis bus švarių patalpų. O tai bus 0,72m3/h, kas būtų tikriausiai net mažiau nei pasklinda į gretimas patalpas išeinant iš WC susidaraius turbulentiniam oro sūkuriui už nugaros. Čia ne apie papildomą pabezdėjima biggrin.gif
JAu antra dalis posto apie montuotojus tai išvis komiška smile.gif Žinant su kokiais montuotojais kasdien susiduriam, tai gal nesilygiuokime į juos... Ir pataisysiu, projaktuojam ne todėl kad pardavinėja, nes dažnai atsitinka kad po projekto reikia kažką naujo sukurti. Be to joks daiktas negimė be projekto wink.gif Kaip ir jūsų namas smile.gif
Papildyta:
Nelabai pagavau minties bet lygtais KJKG siūlo vėdinimą už 25k LT? Absurdas 10-15K privalote sutilpti.
Atsakyti