ruošiuosi merginos gimtadieniui ir ieškodama sveikesnio deserto vaikams, nes mano panelei labai daug kas netinka (alergiška). Šiandien atradau labai superinių sausainukų receptą ir iškart ėmiausi bandymų.
Kadangi dar su ryžių miltais nesu susipažinusi, todėl vykdau intensyviai įvairius bandymus.
Taigi prie reikalo

SAUSAINIAI iš ryžių miltų
Reikės: 1 puodelio ryžių miltų (aš matavau savo stikline) 0,5 puodelio aliejaus (t.p.stikline) 4 šaukštai medaus(man gal per saldu dėsiu kitą kart tik 2 medaus) 0,25 šaukštelio vanilės ekstrakto (neturėjau,tai įbėriau vanilės cukraus) 1 kiaušinis (kiaušinį keičiau į bananą).
Gaminimas: Sumaišykite visus produktus, padėkite į šaldytuvą nakčiai(nors aš neišlaukiau tiek ilgai tai palaikiau ~4val.). Suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos suplokite. Kepkite 180 laipsnių C temperatūros orkaitėje 12 minučių.
Variantai: galite įdėti vieną iš šių priedų: susmulkintų riešutų, razinų, kokoso, imbiero, cinamono, muskato, citrinų sulčių, pan. Aš tešlą padalinau į tris dalis ir į vieną įmaišiau kokosų, kitą sezamų ir trečia be priedų.
Rezultatas: viskas pavyko puikiausiai, skanumėlis begalinis...gaila net nespėjau nuotraukyčių padaryti.
P.S. Kadangi receptas skolintas iš interneto platybių,aš šiek tiek dariau savaip. Proporcijas puodelio keičiau į savo stiklinės ir viską dariau kaip parašyta.
Planuoju iš šios sausainukų tešlos iškepti biskvitą ir ant viršaus papuošti uogomis bus puikiausias gimtadienio tortas
