Sveiki, jungiuosi prie šios temelės, nes abu mano vaikučiai alergiški glitimui, pieno produktams ir kiaušiniams...
Radau tokį va puslapiuką su keliais receptais, tai pabandžiau prisitaikyti, kad tiktų mano vaikučiams, čia nuoroda į originalų receptą:
My WebpageO čia mano bandyto obuolių pyrago receptas, išėjo visai neblogas, tik soda truputį jautėsi, gal per daug įdėjau..
apie 100-120 g Delma Light margarino (ėmiau iš akies, tai tiksliai negaliu parašyti), aišku kas turi galėtų naudoti palmių sviestą, tai būtų tikrai sveikiau

200 g rudojo cukraus, gavosi saldokas, tai galima dėti ir žymiai mažiau...
Šiuos kartu išplakiau su elektriniu plaktuvu iki vientisos masės, gavosi panašiai kaip rududu masė... galima būtų net gal tortuko pertepimui panaudoti

Dėjau po to kiaušinių pakaitalo 3 šaukštelius išplakiau su 6 šaukštais vandens, o kas gali kiaušinius valgyti, gali dėti kiaušinius.
Šaukštelį sodos nugesinau su acto šlakeliu ir sudėjau į masę.
Po to dėjau persijotus miltus: 100g. ryžių miltų ir 100g. sojos miltų ir dar dadėjau išmaišius šaukštą ryžių miltų nes pasirodė skystoka tešla. Tada supyliau į kepimo formą maždaug 26 cm. Supjausčiau 4 obuolius, nedidelėm skiltelėm, pabarsčiau juos cukrumi ir cinamonu ir užpyliau ant viršaus. Kepiau 190 laipsnių orkaitėje apie 50min....