Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

Jetau , kokie veslus pomidorai pas Asese , net pavydas sueme blush2.gif . Kada mano tokie bus doh.gif , as tai vis apkarpau lapus , nes tai vienur kokia demele , tai kitur koks pasisukes ne ten lotuliukas.gif

O siandien nusipirkau botanini MIMOZOS ekstrakta . Raso , kad sertifikuotas ekologiskam darzui , naturalus . Tinka vario trukumo profilaktikai ir siaip atseit visokias grybelines pabaisas naikina blink.gif .
Idomu ar niekas is mergyciu jo nesat isbande ? Gal nenusiskapanos po tokiu purskalu mano pomidoriukai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gioia @ 2012 06 05, 15:42)
Sveikos pomidoru augintojos, uzejau pagalbos. Zodziu pirmi metai kai auginu pomidorus ir susiduriau su beda. Zodziu auga pomidorai gerai, tik kai suzydi tuoj pat pradeda dziuti ziedai ir nukrenta. Jau taip praradau n ziedu. Pomidorai jaucio sirdys, auginame lauke, nes pas mus karsta, laistau, atrodo viskas auga nu va pomidorai ir ne. Zodziu reikia skubios pagalbos. Busiu labai dekinga jei kas patars kas jiems yra.  verysad.gif
p.s. pomidorai netresti jokiomis trasomis, nes noreciau, kad uzaugtu ekologiski, nes ir vaikai juos megsta.

Radau Gaudvilės 2010 m. postą apie žiedų kritimo priežastis:

"Jei daigų augimo metu trūko šviesos, žiedai sunyksta, išsivysto be žiedlapių;

Jei daigų augimo metu metu temperatūra buvo per aukšta ar labai svyravo, pirmųjų kekių žiedai gali deformuotis arba neišsivystyti;

Žiedai krinta, kai šaltu ir lietingu oru šiltnamiuose susidaro per didelė drėgmė;

Trūkstant drėgmės ar nereguliariai augalus laistant, krinta žiedai ir užuomazgos. Dėl per mažos santykinės oro drėgmės bei aukštosoro temperatūros ( daugiau nei 30C) šiltnamyje žiedadulkės tampa nedaigios, neapsidulkina žiedai, todėl neužsimezga vaisiai.;

Žiedai krinta ir kai trūksta kalio ar esanat azoto pertekliui - todėl dilgėlėmis laistyti netinka;

Žiedynai nesiformuoja ir kai trūksta geležies;

Pačių žiedynų nesusiformavimas pasireiškia kai trūksta geležies, o žiedų augimas ir vystymasis sutrinka, kuomet trūksta mangano;

Žydėjimo metu pomidorų žiedus patartina apipurkšti boro rūgšties tirpalu ( 5g į 10l vandens)."

Aš užpernai turėjau tokią problemą - purškiau boro rūgštimi (radau Žaliajame Centre, kaip trąšas pievelėms nuo pelėsio). Rezultatas buvo teigiamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika38 @ 2012 06 05, 16:21)
Jetau , kokie veslus pomidorai pas Asese , net pavydas sueme  blush2.gif

vot ir parodyk, žmogau, pomidorus, nu.. blink.gif ji gi tik klausimą uždavė, o ne jūsų kraujospūdį pakelt norėjo.. lotuliukas.gif
mmm schmoll.gif savų tada šįmet ir nerodysiu.. apsieisit.. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 05, 16:11)

mmm schmoll.gif savų tada šįmet ir nerodysiu.. apsieisit.. irnesakyk.gif

ot ir nerodyk beee.gif
Tai aparpuolis garantuotas bus, tavo ąžuolus pamačius biggrin.gif
Atsakyti
o as kazkaip galvojau kad ne lapuose laime blush2.gif siaip skaiciau, kad jei eina i lapus tai nieko gero g.gif
tiesa pati isitikinau, pas mane labai jau dydelis ir galingas krumas buvo Tolstojaus is pradziu issiskyre is visu, galvojau nieko sau pigiausios seklos ir tokie pomidorai thumbup.gif , o dabar ziuriu ir pasirodo krumai tia ohoho, o patis pomidorai tai patis maziausi blush2.gif ziuresim kas toliau bus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 05 birželio 2012 - 16:27
QUOTE(Ugnužė @ 2012 06 05, 15:43)
Radau Gaudvilės 2010 m. postą apie žiedų kritimo priežastis:
"Jei daigų augimo metu trūko šviesos, žiedai sunyksta, išsivysto be žiedlapių;

Jei daigų augimo metu metu temperatūra buvo per aukšta ar labai svyravo, pirmųjų kekių žiedai gali deformuotis arba neišsivystyti;

Žiedai krinta, kai šaltu ir lietingu oru šiltnamiuose susidaro per didelė drėgmė;

Trūkstant drėgmės ar nereguliariai augalus laistant, krinta žiedai ir užuomazgos. Dėl per mažos santykinės oro drėgmės bei aukštosoro temperatūros ( daugiau nei 30C) šiltnamyje žiedadulkės tampa nedaigios, neapsidulkina žiedai, todėl neužsimezga vaisiai.;

Žiedai krinta ir kai trūksta kalio ar esanat azoto pertekliui - todėl dilgėlėmis laistyti netinka;

Žiedynai nesiformuoja ir kai trūksta geležies;

Pačių žiedynų nesusiformavimas pasireiškia kai trūksta geležies, o žiedų augimas ir vystymasis sutrinka, kuomet trūksta mangano;

Žydėjimo metu pomidorų žiedus patartina apipurkšti boro rūgšties tirpalu ( 5g į 10l vandens)."

Aš užpernai turėjau tokią problemą - purškiau boro rūgštimi (radau Žaliajame Centre, kaip trąšas pievelėms nuo pelėsio). Rezultatas buvo teigiamas smile.gif

Aciu tau labai, bandysiu ieskot ir cia to boro rugsties. Na kad ko truktu zemeje nezinau, nes ta zeme kurioje auga darzoves jau 3metai niekas nieko nesodino, tai ji turetu buti pilna visko. Bent mano nuomone. Dar pries sodinant augalus zeme buvo sumaisyta su pelenais.
Esu pradedanti darzininkysteje tai kyla N klausimu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 06 05, 15:16)
*Mano du pomidorai kažkuo susirgo  g.gif : ant viršutinių lapų pakraščiukų atsirado juodos dėmelės (iš abiejų pusių), o lapo apačia lyg violetinė ir riečias į viršų visi lapai  g.gif 

**Galvoju, gal per didelis tankumynas gavos ir jie susirgo  g.gif

*o tu pabandyk lapa nuskint ir nufotkint, gal geriau matysis mirksiukas.gif gal jiems fosforo truksta g.gif
**labai galimas daiktas, kad nuo tokio tankumyno vedinimas suprastejo, tai gal kai praretinsi viskas susitvarkys smile.gif siaip labai veslus tavo pomidorcikai, gal kiek per tankiai sodinai g.gif ...as siemet visus auginsiu vienu stiebu rolleyes.gif na nebent koki praziopsosiu dvistiebi biggrin.gif vysniukus tai ne daugiau dviem, nes paskui didelis siusalynas gaunasi...

QUOTE(Gioia @ 2012 06 05, 15:51)
Na pakyla pas mus temperatura iki 30 siuo metu, bet va aplinkiniai augina tuos pomidorus ir grazus visi ziedai, mezga pomidorus. Gal kokiu organiniu medziagu truksta?

visa tai dazniausia vyksta nuo dideliu temperaturiniu svyravimu, bet siaip yra n priezasciu nuo ko tas vyksta...nu gal ta boro rugstis pades g.gif tik idomu, kaip ji padeda jeigu dregmes ir oro temperaturos salygos nesikeicia g.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaitės, už patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Jau prašienavau, dabar toliau stebėsiu juos.
Šviesiau pasidarė dabar - ir sraigės, ir varlės šviesą matys cool.gif
(Į vandenį take nekreipkit dėmesio - čia iš tos serijos: jei vaikai tyli, eik žiūrėti )
user posted image
Ačiū, kad paprotinot prasišvarint: vieną raustantį pastebėjau, o būč nemačius
nedaug, bet jau keičia spalvą smile.gif
user posted image
Ups, man atrodo nuotraukos per didelės gavos unsure.gif - jei tampys puslapį, šaukit - išimsiu, nes nebemoku pakeist blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 05 birželio 2012 - 18:36
QUOTE(Asese @ 2012 06 05, 19:35)

Kokie čia tokie pirmieji nori būti?
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2012 06 05, 19:40)
Kokie čia tokie pirmieji nori būti?

Betaluksas kovo 4 d sėjos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 06 05, 19:42)
Betaluksas kovo 4 d sėjos  4u.gif

Oho, kokie dideli pomidorai, as išsivaizdavau kad kas nors iš aukštaugių...
Atsakyti
Oi, Asese, jei as neskabyciau savo dziungliu, tai nerasciau tako drinks_cheers.gif Nuo apacios nusniorinius esu po biski visus smile.gif Net ir zemaugiai apskabyti, nes pomidorai saules nemato,per tuos lapus. tai kaip jiems nokti. Nebus tavo pomidorams per didelis vegetatyvinis augimas? Paziurek cia pati. 4u.gif
Atsakyti