Na jau menuo kaip vaikstau po bankus. Vis dar renkuosi. Pasitarusi su pazistamais ir su tais kurie jau turi paskolas, nusprendeme imti Eurais, 30 metu, su 3 men. kintamomis palukanomis.
Jau kaip ir apsisprendeme ties DNB banku. Marza 1,76, manau tai viskas ka galesime gauti. Dabar siulo 1,81. Bet dar derames.
Paskaitineju sia temute, nes siai dienai aktuali tema man, bet kiek suprantu, dauguma imate paskolas butui ar jau pastatytam bustui pirkti, ir turite jau kazkoki inasa. O gal ir klystu. O mes imame statyboms.
Pavaiksciojus po bankus susidariau ispudi, kad dabar geriau paskola imti pastatytam bustui pirkti, nei statyboms. Kazkaip is karto ir marza mazesne siulo, ir palankiau ziuri. O jau statybomis, kiek popieriuku reikia, cekius rinkti ir pan.
Siaip nezinau ar kam padesiu, bet jei imsite paskola statyboms, tai ziurekite ne tik i siuloma marza, bet ir i siulomas salygas. Bent jau mums buvo aktulu, per kiek laiko reikia uzbaigti statybas. (DnB - 3 metai, Danske kazkur 18 menesiu, Swedbanke baigtumo nereikalauja, Seb atrodo 2 metai). Jei planuojama statyti ne tik uz paskola, bet ir is savu pinigeliu, tai si salyga yra labai aktuali. Nes laiku nepabaigus statybu, yra taikomos ivairios baudos

Taip pat aktualu kiek pinigeliu galima inesti anksciau laiko, ir kad nebutu baudu.
Ivertinus sias ir kitas salygas man patraukliausiai atrodo DNB ir Seb bankai.
Taip pat pokalbiu metu isgirdau tokiu gandeliu, kad marzos greitu laiku dides, o Euriboras dar kris. Beto padariau isvadas, kad jei paskola imama tik 5 metams, geriausia siuo metu imti litais, bet jei ilgam laikotarpiui - tik Eurais.
Swedbanko pasiulymas buvo patas geriausias litais, bet baimina mane tie du kintamieji, ypac kai vienas vos ne nuo banko yra priklausomas. Dabar gal ir gerai, bet kas bus po 10 metu neaisku.
Tikiuosi, gal kam nors sie mano pamastymai pades renkantis busto paskola.