Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija - apsipirkime pigiau, 29 tema

QUOTE(Leksa @ 2012 06 13, 13:37)
niekas jums nepasakys kiek ir ko reikia pirkti. Bet svarbu, kad negendanciu produktu butu pvz. metams, tik atsizvelgiant i galiojimo laika. Na, juk negaliu pasakyt, pirkit miltu 10 kg, kad metams pakaktu. O gal jus tiek nesunaudosit, tai paskui ismesit. Arba pritruks. Pasakysiu ryziu 15kg, o jus gal ju visai nevalgot. Aliejaus 2 butelius, o jus daug rudeni marinuosit, tai jum min.15 reikia.
Kitas klausimas, kur viska sudesit? Ar yra namie tiek vietos? As va varskes nemazai perku ir uzsisaldau, o ar jus gaminat ka is tos varskes ir ar turit jai vietos saldikly? Tas pats liecia mesa, desreles. Saldyt reikes, ar turit vietos? Ir del siu produktu reikia vaziuot, kad saltoka lauke butu, nes suges viskas iki kol grisit.
Pavartykit sita tema, dar ir kita, paziurekit kur merginos surase ka ir uz kiek perka, palyginkit kainas, pagalvokit kiek galetumet pirkti ir tada spreskit.

tai va,ir aš apsvarščiau visa tai doh.gif
kiek ko reikėtų pirkti,kad apsimokėtų g.gif
na sakykim norint apsiprekinti pagr negendančių pr mėnesiui g.gif makaronai,kruopos,mėsa,aliejus,kviesto ar sūrio pr,įvairūs užkandžiai,galų gale pampersai g.gif duonos,pieno ir pn gendančių produktų lt galima įsigyti,bet va tų tokių kur galipa užsipirkti.ar verta dėl jų? g.gif

ir ačiū kad parašei,eisiu skaityt temų mirksiukas.gif

QUOTE(Spragtukas @ 2012 06 13, 13:46)
Kadangi apie maisto pirkima jau buvo protingai pakomentuota, as pridurciau, kad del rubu, batu taip pat verta vaziuoti apsipirkti i Lenkija. Nes i LT veza tuos pacius rubus, avalyne, tik uzkeltom kainom. Jei darotes remonta, statybiniu medziagu vaziuoti pirkti irgi apsimoka.

neperrku aš iš turgelių,prekyviečių ir pn,tai man neaktualu. aš tik perku iš kuitukų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lili* @ 2012 06 13, 13:14)
o kodėl būtent už 50zl. blush2.gif niekada pieno Piko bazėj nebuvom blush2.gif

Jei perki maziau nei uz 50 zlotu priskaiciuoja pvm. Neprisimenu kiek procentu, bet kam juos moket? mirksiukas.gif

QUOTE(Blundus @ 2012 06 13, 13:34)
Juokinga, kai prieš kelias savaites už lietuviškas (dar neaišku kur išaugintas?) braškes turguje prašė 25lt/kg, o už lenkiškas-7Lt. Tikrai tiek nepermokėčiau, kai auginimo sąlygos bei technologijos, trašos veik vienodos tiek LT, tiek PL. O skonis dažniausiai skiriasi ir priklauso dėl uogų veislės, o ne jo kilmės.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Leksa @ 2012 06 13, 13:57)
mano mama pernai turguj pirko "lietuviskas" braskes. Prekiautojas sake, kad lietuviskos, kaina irgi nemaza buvo, bet paeme visa dezute. O dezutes dugne lenkiskas laikrastis itiestas. Naujas! Va tau ir "lietuviskos"  doh.gif

doh.gif
Teke man irgi girdeti, kai turintys savo ukius ir pazymejimus braskininkai papildomai paprekiauja ir lenkiskom uogom. Aisku uz lietuviska kaina doh.gif

QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 13, 14:14)
norėjau jūsų paklausti,ar verta važiuoti iš tolimesniu miestų apsipirkti maistui ax.gif esu iš tauragės smile.gif

Jau rase, bet pakartosiu - skaiciuokit, koki kieki pirktumete, kiek sutaupytumet nuo to kiekio, o tada ziurekit, kokiu kuru vaziuojat, kiek kainuos kelione. Skirtumas tarp dvieju skaiciavimu parodys ar verta vaziuoti ar ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inetukas12 @ 2012 06 13, 14:23)
todėl, kad perkant už mažiau pridedamas 5% lyg pvm ar panašiai smile.gif  bet aš perku visada ten už kokius 100zl ar ir daugiau smile.gif ypač jei sūrio man patinkančio būna, varškės.. rūlytas sūris labai skanus... tai ir gaunas nemaža suma smile.gif

ačiū, nežinojau 4u.gif

QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 13, 15:22)
tai va,ir aš apsvarščiau visa tai doh.gif
kiek ko reikėtų pirkti,kad apsimokėtų g.gif
na sakykim norint apsiprekinti pagr negendančių pr mėnesiui g.gif makaronai,kruopos,mėsa,aliejus,kviesto ar sūrio pr,įvairūs užkandžiai,galų gale pampersai g.gif duonos,pieno ir pn gendančių produktų lt galima įsigyti,bet va tų tokių kur galipa užsipirkti.ar verta dėl jų? g.gif

kadaise vien papmersų užsipirkus , kelione atsipirkdavo, neskaitant visa kito, taigi skaičiuokit ax.gif
QUOTE(Ingutevi @ 2012 06 13, 15:58)
Jei perki maziau nei uz 50 zlotu priskaiciuoja pvm. Neprisimenu kiek procentu, bet kam juos moket?  mirksiukas.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
ačiū merginos,reiks skaičiuot tada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 13, 16:11)
ačiū merginos,reiks skaičiuot tada smile.gif

Dar pagalvokit ir kokią pinigų sumą galit skirti apsipirkimui, nes iškarto tenka išleist nemažą sumą, kuri atsiperka per ilgesnį laiką.
Aš kadangi perku pl pieną, miltus, ryžius, makaronus, aliejų, mėsą, duoną pati kepu tai lt į parduotuvę retai einu tik grietinės ir batono, o kai rečiau einu mažiau išleidžiu vien todėl, kad kartais pamačiusi parduotuvėj prisiperku ir to kas nebūtina ax.gif
Atsakyti
Merginos , o po kiek cukrus dabar lenkuose ?
Atsakyti
QUOTE(rositta @ 2012 06 13, 16:52)
Merginos , o po kiek cukrus dabar lenkuose ?

3.65zl Biedrionkoj vakar buvo.
Papildyta:
QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 13, 14:14)
sveikos merginos,

norėjau jūsų paklausti,ar verta važiuoti iš tolimesniu miestų apsipirkti maistui ax.gif esu iš tauragės smile.gif

Vaziuojame is Utenos 260km triju seimu po atstova,uzsiperkame kiekvienas apie 800lt ir mums labai apsimoka.O ypac jeigu po puskiauli cecheli prigriebiam.Nors paskaiciavau jeigu vaziuotum vienas ir pirktum tik puskiauli ir daugiau nieko jau pliusan 50lt.
Atsakyti
Zlotas pakritęs - tesko 1,22 duoda.
Atsakyti
QUOTE(agute77 @ 2012 06 13, 16:26)

Vaziuojame is Utenos 260km triju seimu po atstova,uzsiperkame kiekvienas apie 800lt ir mums labai apsimoka.O ypac jeigu po puskiauli cecheli prigriebiam.Nors paskaiciavau jeigu vaziuotum vienas ir pirktum tik puskiauli ir daugiau nieko jau pliusan 50lt.

tikrai viena nevaziuociau,bent dviese g.gif mums gaunasi apie 180km iki suvalkų.
Atsakyti
mes vakar irgi pirma karta buvom pas kaimynus - vaziavom labai negalvodami, galvojom pirma karta svarbu ne minusan ir ok.
Tai gi vaziavom mes vieni, is Vilniaus, kuras mums kainavo ~140Lt (dujos), pinigais isleidom 850LT (uz prekes) - prisipirkom daug visko, suskaiciavom LT butume isleide ~1200Lt (jei pirktume tos rusies pigiausias prekes, kad ir optima linija, kadangi tokiu Lt neperkam, tai sutaupem daugiau)
Bet prisipirkom ir daug tokiu dalyku, kokiu nepirktume Lt tokiais kiekiais - pvz vafliu, pepsiu ir pan. Tai dabar yra ir valgom, nebutu - nereiktu.
Beje, mums nereikia pampersu, nepirkom ir mesos dideliais kiekiais - tik pabandymui....
Vaziuosim dar, bet jau zinosim ko tiketis, tai tikiuos neprisipirkti nereikalingu dalyku biggrin.gif
Atsakyti
mes mokejom toj bazej ta papildoma pvm tai net zlotas buvo biggrin.gif bet daugiau ar ten vaziuosiu, nezinau, nebent sutinuku daugiau reikes...i pieno tai neisim jau, na nebent ir tik surio gouda reitu didesnio kiekio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Blundus @ 2012 06 13, 13:34)
o jūs tikrai tikit kad lietuviškos braškės kažkuo ypatingos, geresnės? Juokinga, kai prieš kelias savaites už lietuviškas (dar neaišku kur išaugintas?) braškes turguje prašė 25lt/kg, o už lenkiškas-7Lt. Tikrai tiek nepermokėčiau, kai auginimo sąlygos bei technologijos, trašos veik vienodos tiek LT, tiek PL. O skonis dažniausiai skiriasi ir priklauso dėl uogų veislės, o ne jo kilmės.

taip sako tik tas, kuris pats neaugina wink.gif
Labai gaila, kad LT turguosae pardavinejamos lenkiskos braskes, su lietuvisku uzrasu...taciau sunaudotos chemijos kiekis tikrai skiriasi wink.gif

Beje, nuo siemet turguose turetu atsirasti braskiu ir kitokiu uogu bei darzoviu su zenklu "kokybe", sertifikuoja Ekoagros, tai nauja "Aplinka tausojanti vaisiu ir darzoviu auginimo sistema". visi chemikalai riboti, tikrina ir dirvozemi, ir laukus, ir pacias uogas wink.gif
Kalbu is patirties. Dabar jau ir LT kaina krenta, jau 14 lt vakar buvo.
beje, alergija vaikams buna ne nuo braskiu dazniausiai, o nuo chemikalu, kuriais jos purskiamos wink.gif sekmes atsirenkant, kas jums tinkamiausia wink.gif
Atsakyti