aš labai panašia situaciją turėjau, viskas turėtų atsispindėti sutartyje, kurią pasirašėte. jeigu sutartyje neaprašyta apie mokesčiaus, tuomet turite sumokėti už rugsėjo mėnesį, arba apsiskaičiuokite pagal skaitliukų duomenis kiek turėtumėte mokėti ir atiduokite pinigus iš karto.
QUOTE(Kr15ty @ 2013 09 22, 02:57)
Sveiki, butą pradėjau nuomotis sausio viduryje, tada sumokėjau pusę mokesčių. Dabar noriu išeiti iš šito buto rugsėjo 19d. nurašiau visu skaitliukų duomenis, nuvažiavau atiduoti rakto ir jin man sako, kad dabar mokesčiai bus už rugpjūčio mėnesį, o už rusgsėji bus spalio pabaigoje... Niekada tokių dalykų netvarkiau, jais nesidomėjau, bet man atrodo nelogiškai, tai taip išeina, kad aš sausio pabaigoje sumokėjau pusę mokesčių uz gruodį, nors tada dar negyvenau ir man mokesčiai išvis priklausė tik vasario menesį ir tai tik puse?? Čia šeimininkė kažką suka?? Nes man tai jau niekas nebeaišku, bandžiau aš jai sakyt, kad man nepriklauso mokėti spalio pabaigoje, bet jin vistiek savo teigia.
Nesamone. Mes atsikrausteme nuo gruodzio 1 d. ir mokescius mokejome sausio viduryje, Saskaitas, kurias gavome gruodzio vid., tik maloniai perdaveme seimininkui.
QUOTE(Pikų*Dama @ 2013 08 04, 08:38)
o komunalinius mokat pacios ar moka seimininkas, jums tik saskaitas parodo?
senam bute mokejom patys, pavedimu, cia velgi, paprase pinigu grynais. matyt-nepasitiki, kas kol kas yra logiska..
senam bute mokejom patys, pavedimu, cia velgi, paprase pinigu grynais. matyt-nepasitiki, kas kol kas yra logiska..
Mes apsikeičiame gautomis sąskaitomis el. paštu (ką mes gauname, nuskenuojame ir nusiunčiame, ką šeimininke gauna el. paštu, persiunčia mums) ir pervedame mokesčių sumą kartu su nuomos suma

QUOTE(Kr15ty @ 2013 09 22, 02:57)
Sveiki, butą pradėjau nuomotis sausio viduryje, tada sumokėjau pusę mokesčių. Dabar noriu išeiti iš šito buto rugsėjo 19d. nurašiau visu skaitliukų duomenis, nuvažiavau atiduoti rakto ir jin man sako, kad dabar mokesčiai bus už rugpjūčio mėnesį, o už rusgsėji bus spalio pabaigoje... Niekada tokių dalykų netvarkiau, jais
Labai gerai pasižiūrėkite kada ir už kurį laikotarpį jūs mokėjote tą pusę mokesčių. Gal mokėjote vasario mėnesį, tai tuomet ir bus už pusė sausio. Nenorėčiau tikėti, kad jums paskaičiavo susimokėti už gruodžio pusė mėn., kuomet jūs nė negyvenot.
Sveikos, gal esat kuri nuomos sutarti registravusi viesajam registre?noriu gauti sildymo kompensacija, tik nelabai suprantu kur ta sutarti registruoti?
Įžengus nuomininkui tą pačią dieną nereikia mokėti jokių mokesčių, tik užstatą. Jis imamas už galimus nuostolius, išėjus nuomininkui, jei nuostolių nėra, užstatas yra sugrąžinamas, sumokami einamieji mokesčiai. Kitą mėnesį buvęs nuomininkas privalo sumokėti mokesčius, kurie buvo už laikotarpį, kurį jis gyveno.
Yra einamieji mokesčiai, t.y. dujos, elektra, ir yra mokesčiai už praeitą menesį, t.y. šaltas vanduo, karšto vandens pašildymas, gyvatukas, šildymas, kai jis yra, šiukšlės.
Juk vandens, kiek sunaudojot, duomenis įrašot, o kitą menesį ateina saskaita už jį. Šildymas taip pat, juk saskaita ateina vidury mėnesio už praeitą mėnesį...
Ar jūs niekad mokesčių nesat mokėję, kad iškyla tokie klausimai

Dažniausiai nuomotojas paima pinigus už einamuosius mokesčius, o užstatą grąžina kitą mėnesį, kai būna galutinis atsiskaitymas už mokesčius, apsisaugant, kad nuomininkas atsiskaitys galutinai, nes šildymo metu mokesčiai gali ir viršyti užstatą

QUOTE(Pou @ 2013 10 02, 21:16)
Įžengus nuomininkui tą pačią dieną nereikia mokėti jokių mokesčių, tik užstatą. Jis imamas už galimus nuostolius, išėjus nuomininkui, jei nuostolių nėra, užstatas yra sugrąžinamas, sumokami einamieji mokesčiai. Kitą mėnesį buvęs nuomininkas privalo sumokėti mokesčius, kurie buvo už laikotarpį, kurį jis gyveno.
Yra einamieji mokesčiai, t.y. dujos, elektra, ir yra mokesčiai už praeitą menesį, t.y. šaltas vanduo, karšto vandens pašildymas, gyvatukas, šildymas, kai jis yra, šiukšlės.
Juk vandens, kiek sunaudojot, duomenis įrašot, o kitą menesį ateina saskaita už jį. Šildymas taip pat, juk saskaita ateina vidury mėnesio už praeitą mėnesį...
Dažniausiai nuomotojas paima pinigus už einamuosius mokesčius, o užstatą grąžina kitą mėnesį, kai būna g?alutinis atsiskaitymas už mokesčius, apsisaugant, kad nuomininkas atsiskaitys galutinai, nes šildymo metu mokesčiai gali ir viršyti užstatą

Dažniausiai nuomotojas paima pinigus už einamuosius mokesčius, o užstatą grąžina kitą mėnesį, kai būna g?alutinis atsiskaitymas už mokesčius, apsisaugant, kad nuomininkas atsiskaitys galutinai, nes šildymo metu mokesčiai gali ir viršyti užstatą

O nuoma į priekį?
Nežinau, kokį čia paprastumą įžiūrite, jei atsikraustant gali būti vienas metų laikas, o išsikraustant - kitas. T.y. visai skirtingos šildymo kainos. O kas jei išsikraustysit vidury mėnesio? Mes mokesčius už praėjusį mėnesį suskaičiuojame ~10 dieną, kai ateina visos sąskaitos, o nuomos mokestis mokamas į priekį (taigi gaunasi nuoma už tą mėnesį sumokama vidury mėnesio). O išsikraustant vidury mėnesio tiek nuoma, tiek mokesčiai paskaičiuojami proporcingai išgyventam laikotarpiui.
QUOTE(gaily @ 2013 10 03, 19:18)
Mes nuoma mokam i prieki, o atsikrauscius sumokejom komunalinius ankstesnio menesio, kad butu paprasciau issikrauscius.
Dar neteko tai girdėti, nesąmonė kažkokia, aš nemokėčiau už praėjusį mėnesį, kuomet net negyvenau, taigi velniai žino už kokį kiekį vandens, elektros, dujų dar teko sumokėti.
Nu bet ir sugalvojo gi šeimininkai

Tikiuosi jūs pasirašot už kiekvieną mokėtą sumą, o tai nelabai po to ką ir įrodysit.
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 10 04, 15:10)
Dar neteko tai girdėti, nesąmonė kažkokia, aš nemokėčiau už praėjusį mėnesį, kuomet net negyvenau, taigi velniai žino už kokį kiekį vandens, elektros, dujų dar teko sumokėti.
Tikiuosi jūs pasirašot už kiekvieną mokėtą sumą, o tai nelabai po to ką ir įrodysit.

kam samone, kam ne, niekas musu neverte, zinojom kiek uz ka mokesim uz ta menesi