Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomininkų kampelis

QUOTE(Germinė @ 2013 11 13, 09:29)
Ką padarys policija,sužinojusi,kad yra nuomos sutartis?Pasiūlys kreiptis į teismą.Viskas.

Ir sutartyje nurodyta, kad Jus negalite patekti į patalpas?
O sutartyje nurodyta, kad jie turi mokėti laiku ?
Tai jai jie nevykdo įsipareigojimų, kodėl Jus turite?
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 11 13, 08:10)
Čia šuo ir pakastas...
1)Kaip įeiti į butą? 2)ar nebus sutarties pažeidimas?3)Kas norės su tokiais prasidėti?Net gaila gerą žmogų įvelt  ax.gif

galit patykoti kol patys kazkur eis ir atidarys duris, galit paprasyti draugu,kad apsimestu kokiu apklausos atlikeju,duris pravere ir I einat,jai puls mustis kvieciat policija ir psio.kokia gali but sutarties pazeidimas,jai jie uz buta nemoka doh.gif
mes pvz esam sutarti pasirase ( ne notariskai) tai yra piunktas,jai nemokam( nes mes nuominikai)tai po men mus meta lauk, jai veluojam sumoket jau eina delspinigiai. o pas jumis yra kokie punktai ar tik isnuomojau uz tokia suma ir psio?
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 11 13, 07:10)
Čia šuo ir pakastas...
1)Kaip įeiti į butą?

padėtų asmenys kurie siūlo avarinio atidarymo paslaugas (pvz užtrenkei duris o raktai namie) . Jie spynų nelaužia, manau ten kažkaip visrakčiais susitvarko. Šiaip jau paradoksas, bet draugės net jokių dokumentų nepaprašė - atvažiavo, liepė nežiūrėti, atrakino nurodytą butą per 10 sekundžių, paėmė gal 100 lt ir išvažiavo biggrin.gif

Dėl kitų punktų nepatarsiu, neteko tokios patirties apturėti...
Atsakyti
Man jau rodos jūs pati norite kažkokio delsimo g.gif
1. Kiek laiko jie jau gyvena?
2. Kiek laiko jie jau nemoka? Ar tik 1 kartą jūs negavote pinigų praeitą mėnesį?

Aš dabar galvoju ar tikrai taip yra, ar aš pati kažką prisisapaliojau - jei užregistruoji nuomos sutartį registrų centre (tai nereiškia, kad jūs priregistruojate pačius nuomininkus), tai jau nuomininkai yra įstatymiškai atsakingi už suvartotas energijas: vandenį, elektrą, dujas. ir jei yra kažkoks įsiskolinimas, tai ne buto savininkas yra skolininkas, o būtent tie asmenys ir skola eina paskui juos.
Jūs gal eikite į kitą temą "Nuomotojų kampelis", ten gal geresnių patarimų sulauksite arba dar yra tema "Negaliu išvaryti nuomininko" - ten irgi visokių patirčių būta.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 11 13, 16:08)
Man jau rodos jūs pati norite kažkokio delsimo  g.gif
1. Kiek laiko jie jau gyvena?
2. Kiek laiko jie jau nemoka? Ar tik 1 kartą jūs negavote pinigų praeitą mėnesį?
Gyvena nuo liepos mėnesio.Problemos nuo pat pradžių.Turtas bendrai paveldėtas mano vyro ir jo sesers,todėl zonduojuosi,ką galima būtų padaryti ax.gif
Ačiū,bandysiu susirasti pasiūlytas temas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 11 11, 13:48)
Išmetė visiškai uždarą sūnaus profilį fb.Sutartia jo vardu-matyt,tėvai jau prisidirbę sočiai.Sutartis metams,be notaro patvirtinimo ir mokesčių-tempiam laiką iki galėsim parduoti paveldėtą butą.Tai ir suma nedidelė-tik kad išsilaikyti ir sumokėti amortizacinius mokesčius ir už stogo,stovų ir kt remontą.

Notaras cia neprivalomas, sutartis galioj ir be notaro.
Papildyta:
QUOTE(cold play @ 2013 11 12, 12:34)
turit sutarti...kreipkites i policija....nes sutartis nors ir be notaro, kazkokia reiksme juk turi vistiek...
o jei visgi ne, imciausi kitokiu priemoniu....jus buto rakta kita turite?tykociau kol iseis kur, sukrauciau manatkes ir palikciau uz duru jas....pinigus kazi ar atgausit, bet bent jau reik kazka daryt, kad didesniu nuostoliu nepridarytu....

NEREIKIA notaro biggrin.gif .

Teoriskai iskeldina tik teismas, jei geruoju neisikrausto nuomininkas. O praktiskai, ar paraset rastiskai, kad nutraukiat sutarti?

del "manatkiu" - islaust duris ir "manatkes" susirinkt galima, bet reiktu dayvaujant antstoliui, kuris fiksuotu visa tai. Taciau, esant pasirasytai nuomos sutarciai tai butu savavaldziavimas, administracine arba baudziamaja prasme, todel nzn, ar antstolis sutiktu konstatuoti tokias aplinkybes. ax.gif
Atsakyti
Germinut reikalas bjaurus.... is tiesu iskeldinti nera taip paprasta.. paieskok nares maksas zinuciu, kazkada pasakojo kiek sunkiai ir ilgai kovojo su piktybiskais nuomininkais, beje paskui ir per spauda nuskambejusiais.....tikiuos tavo ne tokie 4u.gif
Atsakyti
Pazistamu rimta, atsakinga, tvarkinga, dirbanti pora ieskosi 1 kambario tvarkingo butuko N. Vilnioje, Vilniuje iki 400 lt/men su nebrangiais komunaliniais mokesciais. Nebutinas euro remontas, bet ir nenori totalios landynes. Noretu rasti buta su baldais, buitine technika. Ne bendrabucio tipo kur wc, vonia, virtuve bendro naudojimo.
Jei kartais kas gali ka pasaiulyti, rasykite man i AZ pasiulyma, suvesiu su potencialiais nuomininkais. As jokiais budais ne tarpininkauju, tiesiog paprase manes sicia pasiklausti zmones.
Atsakyti
Sveikos mamytės, nuomotojos ir nuomininkės. 4u.gif

Nuo lapkričio 1 d. gyvenu nuomojamame bute. Artėja laikas, kuomet eisiu mokėti pirmuosius mokesčius.

Turiu klausimą: Kieno pavardę turėčiau rašyti atsiskaitymo knygelėse už vandenį, dujas, elektrą? Buto savininkės ar savo? Prieš mane gyvenusi moteris rašė savininkės pavardę. O dar prieš ją gyvenusi nuomininkė - savo. O kaip geriau daryti, kaip išvis turi būti ir kodėl?

Ačiū iš anksto toms, kurios atsakys... g.gif
Atsakyti
jei nesat registruota, tai rasykit savininkes.
Atsakyti
QUOTE(Kotryna_ @ 2013 11 27, 21:59)
Sveikos mamytės, nuomotojos ir nuomininkės. 4u.gif

Nuo lapkričio 1 d. gyvenu nuomojamame bute. Artėja laikas, kuomet eisiu mokėti pirmuosius mokesčius.

Turiu klausimą: Kieno pavardę turėčiau rašyti atsiskaitymo knygelėse už vandenį, dujas, elektrą? Buto savininkės ar savo? Prieš mane gyvenusi moteris rašė savininkės pavardę. O dar prieš ją gyvenusi nuomininkė - savo. O kaip geriau daryti, kaip išvis turi būti ir kodėl?

Ačiū iš anksto toms, kurios atsakys... g.gif

O sąskaitos ateina jūsų vardu ar šeimininkės? Tai ir mokėkit tą pačią pavardę rašydami.
Atsakyti
Ačiū labai už atsakymus. 4u.gif
Ne, registruota kol kas nesu, bet ateity visko gali būti.
Sąskaitos visos ateina savininkės vardu.
Rašysiu savininkės.
O įdomu, kas atsitiktų, jeigu rašyčiau savo?
Atsakyti