Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomininkų kampelis

QUOTE(kice @ 2014 03 13, 18:19)
o tai paziureti po mano nicku i parasyta miesta niekaip neiseina?..

tai kad niekur neminejai, kad nuomininkai gyvena tame paciame mieste, kur ir pati reziduoji.. ar as klystu g.gif

Atsakyti
QUOTE(kice @ 2014 03 13, 11:32)
ale matai kaip negraziai gavosi - nezinot nei koks rajonas, nei kokia tvarka, o tuoj visteles sukudakavo "nusikalbi nusikalbi"..  Gerai, kad siuksles vezancios tarnybos motereles kulturingesnes nei supermamoj biggrin.gif

atleiskit, netepkit tuo kitu, kuo pati kvepiat. biggrin.gif biggrin.gif . Aiskiai paraset, kad zmones gyvena. Ir aiskiai nusikudakavot, kad norit ant kaimynu kupros nurasyti siuksliu mokesti. Tai kas cia vista, matosi daug nesigilnant.

biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Terroriste @ 2014 03 13, 12:52)
na ir ka? Praneset, kad bute niekas negyvena, tik vandeni ir elektra naudoja? Ar, kad gyvena kitur registruoti asmenys? Ir patikejo? Reikes ir man taip daryt,visai isiregistruosiu ir sakysiu, kad bute niekas negyvena  biggrin.gif

Na, ir puse LT taip is paskos darys biggrin.gif. Man pvz neidomu, kur nuomininkas delaruotas ir kur ka papildomai moka. Gyvena ismanes nuomojamame bute, ir moka pilnu tempu uz siuksles.

Cia tas pat, kas nusikalbeti kad nuomininkas turi interneto sutarti pas tevus ir uz ja moka, tai gal jam tada dykai turetu tiekejas dykai ta paslauga teikti mano nuomojam bute? g.gif Miestas tai tas pats? doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2014 03 13, 20:58)
Cia tas pat, kas nusikalbeti kad nuomininkas turi interneto sutarti pas tevus ir uz ja moka, tai gal jam tada dykai turetu tiekejas dykai ta paslauga teikti mano nuomojam bute?  g.gif Miestas tai tas pats?  doh.gif  doh.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos! Ieškau dabar buto Vilniuje ir susimasčiau, kokią dalį pajamų yra normalu (finansiškai teisinga) skirti buto nuomai? Iki 30%? Kaip manote jūs?
Atsakyti
Esu susitaikiusi, kad butą reikės nuomuoti per agentūrą, nes beveik visi skelbimai per agentūras, tik ir su tomis agentūromis neaiškūs reikalai. Nusižiūrėjau vieną butą Žirmūnuose, deja, vakar vakare žmogus, atėjęs kaip tik prieš mane apžiūrai, jį išnuomavo.
Grįžau namo, žiūrinėju skelbimus, matau, kad to buto skelbimą ir kita agentūra yra įdėjusi... Ar gali šeimininkai su keliomis agentūromis tartis?
Šiandien tas skelbimas vėl atnaujinamas. Bandžiau "ant durniaus" kelis kartus paskambinti ir paklausinėti, bet nei vienu telefonu nekelia... Keistai kažkaip. Net jeigu ir sukčiauja su fiktyviais skelbimais, kodėl neatsiliepinėja.
Atsakyti
QUOTE(Prata Vetra @ 2014 03 19, 19:50)
Sveikos! Ieškau dabar buto Vilniuje ir susimasčiau, kokią dalį pajamų yra normalu (finansiškai teisinga) skirti buto nuomai? Iki 30%? Kaip manote jūs?

nera tokio dalyko, kaip pajamu dalis buto nuomai. Jei zmogus gaus minimalia alga, tai buto nelabai ir issinuomos, nebent labai jau apgailetinos bukles. Pagal pajamas ir islaidas gali kartais gautis, kad ne buta, o tik kambari bebus galima issinuomot. Na, gal kitaip per pazistamus g.gif
Atsakyti
Labukas,
as esu nuomininke su stazu kaip sakoma, dabar gyvenu naujamiestyje, nes cia ir sunus dirba, ir dukros darzelis ,ir mano darbas, bet va vel esu priversta ieskotis naujo buto. Gryzta seimininkes anukas ir kelsis su seima gyventi i sita butuka.as daug maciusi ir su agenturom ir be agenturu,tai tik viena agentura oberhauz dirba taip, kad nuomotojui nereikia moketi., o moka savininkas. o kiti ypac tie,kurie tik viena namo foto ideda tai apskritai yra du zmones ir dar labai nekokie.paskutini buta kai nuomojau tai mano seimininke net akis isverte ko as cia tam vyrui 500 lt duodu blink.gif
dabar apie butus- kai nueinu pasiziureti su agentu ( jau ka darysi jei kitaip neimanoma) tai dieve dieve... raso- tvarkingas, su baldais ir buitine technika- nu jo technika yra, bet man ne karta yra teke klausti kaip atidaryti saldytuva doh.gif nes rankena kaip zil automobilio ,kuris uz mane vyresnis ....o skalbimo masina riga lotuliukas.gif as jau nekalbu apie caro maro ruriko laikus primenencius tvarkingus baldus rolleyes.gif ir turiu pasakyti,kad ieskausi buto ne uz 400lt o taip atrodo 1000lt kainuojantys butai naujamiestyje,na pasilaiciuose, fabijoniskese gali uz 1000 jau gera buta issinuomoti, bet naujamiestyje niekaip- siulo krasnucha, arn\ba naujininkus.na bet per pussesere gavau per jos drauges nebloga butuka uz 700lt. na reiks pasiremontuot bet mazai, dabar kai sekanti karta kraustysiuosi tai jau tik i nuosava. 4u.gif
ir dar tas skelbimas " BE VAIKU IR AUGINTINIU" labai knisa.ypac nuomojant baisu buta- kuri susitvarkai, investuoji ir palieki seimininkui biggrin.gif mes nuomojomes ir labai prabangius uzupyje uz 1600 ir kalvarijose naujos staytbos uz 1100 tai situ seimininkai buvo labai faini ,o kur kaina nuo 100 ir zemiau tai ... tik va sio buto, kur gyvenu lb puiki moteriske. o siaip kai pamato, kad viena su dviem vaikais( na vienam vaikui jau 19) tai nenori ir i kalbas leistis
tai va, as manau ,kad valstybe turetu sutvarkyti sita reikala- uztrumpintu kaip reikia tokius nelegalius agenturscikus ir mokescius uzdetu, arba nustatytu nuomos ribas pagal tai kokios bukles nuomojimas turtas- senos sttybos tarkim senamiestyje tokia kaina, naujos statybos tokia ir viskas aisku.ir mokescius susirinktu ir zmmonems naudos butu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linute34 @ 2014 03 30, 19:24)
<...>
tai va, as manau ,kad valstybe turetu sutvarkyti sita reikala- uztrumpintu kaip reikia tokius nelegalius agenturscikus ir mokescius uzdetu, arba nustatytu nuomos ribas pagal tai kokios bukles nuomojimas turtas- senos sttybos tarkim senamiestyje tokia kaina, naujos statybos tokia ir viskas aisku.ir mokescius susirinktu ir zmmonems naudos butu. 4u.gif

įdomu kokiems zmonems g.gif

jau ir taip lt su "vaiku teisiu apsauga" yra taip supariedkavota, kad su vaikais nuomuoti buta yra tikraja ta zodzio reiksme - pavojinga....
Atsakyti
QUOTE(linute34 @ 2014 03 30, 18:24)

tai jums su tiek pinigu, tokiomis galimybemis ir pretenzijomis, gal geriau savo isigyti? Ar vel bus milijonas priezasciu, kodel savo bustas irgi blogai...
Atsakyti
Na atsakau i klausima- "Kokiems zmonems"/ ogi visiems, kurie nori issinuomoti buta uz padoria kaina, ir nebaisu. Kalba buvo ne del vaiku, kad sunku paskui tokius nuomininkus iskrapstyti lauk , bet del nuomos kainu lubu.nebutu to oi, reikia buta nuomotis vasaros pradzioj ar ziema, nes kainas sukels rudeniop kai tie studentai sugrys.Apie tai kalba buvo, beje, as visada sudarau sutarti ir jei nuomotojas labai bijo, tai itraukti pasiulau punkta, kad mes ( nesvarbu ar su mazu vaiku) privalome issikraustyti per men t.y jei nevykdome tam tikru salygu- pvz del nemokumo.
Teroriste, tokius butus nuomojom ,kai dar gyvenau su vyru - tada abieju algos uztekdavo daug kam.O dabar esu viena su vaikais-vyro neber...todel kad ir kaip norejau butui paskolos negalejau imti- nes su dviem vaikais nieks nedave, o dabar sunus dirbantis pilnametis tai imsim abu , bet reikia dar daug ka sutvarkyti- parduoti buta provincijoj, parduoti miska ir gal nereiks ne paskolos. 4u.gif Juk ne siaip cia princese ant zirnio vaidinu, oj man visi butai blogi...O nuomotojams patarciau tureti sazines ir susitvarkyti butus, o paskui plesti tokius pinigus. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linute34 @ 2014 03 31, 10:41)
Na atsakau i klausima- "Kokiems zmonems"/ ogi visiems, kurie nori issinuomoti buta uz padoria kaina, ir nebaisu. Kalba buvo ne del vaiku, kad sunku paskui tokius nuomininkus iskrapstyti lauk , bet del nuomos kainu lubu.nebutu to oi, reikia buta nuomotis vasaros pradzioj ar ziema, nes kainas sukels rudeniop kai tie studentai sugrys.Apie tai kalba buvo, beje, as visada sudarau sutarti ir jei nuomotojas labai bijo, tai itraukti pasiulau punkta, kad mes ( nesvarbu ar su mazu vaiku) privalome issikraustyti per men t.y jei nevykdome tam tikru salygu- pvz del nemokumo.
Teroriste, tokius butus nuomojom ,kai dar gyvenau su vyru - tada abieju algos uztekdavo daug kam.O dabar esu viena su vaikais-vyro neber...todel kad ir kaip norejau butui paskolos negalejau imti- nes su dviem vaikais nieks nedave, o dabar sunus dirbantis pilnametis tai imsim abu , bet reikia dar daug ka sutvarkyti- parduoti buta provincijoj, parduoti miska ir gal nereiks ne paskolos. 4u.gif Juk ne siaip cia princese ant zirnio vaidinu, oj man visi butai blogi...O nuomotojams patarciau tureti sazines ir susitvarkyti butus, o paskui plesti tokius pinigus. ax.gif

butų nuomos kainas nustato rinka - t.y. tikrai nėra įmanoma daugybei vienas kito nepažįstantiems butų nuomuotojams susitarti dėl to, kokia imama nuoma - jei prašoma per daug - tada daug prašantis tiesiog neišnuomuos savo buto, kaip ir siūlantis savo apšnerkštą butą negaus "melejono". Jei yra mokančių pinigus už tokius butus, vadinasi jie verti savo nuomos kainos. Jei tarkim valstybė uždėtų "maksimalios" nuomos ribas pzv. 100 Lt. vienareiksmiskai uz tiek savo buto nenuomuociau schmoll.gif manau dauguma nuomuotojų irgi - tai arba sumažetų nuomuojamų butų pasiūla - ir jei nesumažetų norinčių nuomuotis vienareikšmiškai sukiltų nuomos kainos ( tik ta rinka jau būtų vadinama "juodąja" t.y. nelegalia) kam nuo tyo būtų geriau - nematau.

juk bet koks laisvanoriškas neprievartinis sandėris (tame tarpe ir nuomos) įmanomas tik tuomet - kai naudingas abiems pusės - ir nuomuotojui ir nuomininkui.
Atsakyti
QUOTE(linute34 @ 2014 03 31, 07:41)
O nuomotojams patarciau tureti sazines ir susitvarkyti butus, o paskui plesti tokius pinigus. ax.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
SOCIALIZMO laikai baigesi, ir tikiuosi nebegrys. kai perki butai ir i ji investuoji, nesvarbu ka, paskolai imokas remontui, ziuri, kad bent jau atsipirktu.

O jusu pamastymai... schmoll.gif daugiau negu juokingi rinkos ekonomikos salygomis wink.gif
Atsakyti