as jau irgi nebezinau kaip tas kandis isnaikinti.. pries pora menesiu pakabinau tas lipnias gaudykles prie tokios lubines spinteles (net nezinau kaip paaiskinti, bet tai spinta pakabinta ant lubu), kuria bijau net atidarinet nes jauciu kad jie ten veisiasi.. tai per savaite laiko ant tos lipnios gaudykles praktiskai neliko laisvos vietos, visa buvo aplipus kandziais paskui kazkaip nebebuvo ju, bet ziuriu vel skraido, o geriausia buvo vakar, kai pamaciau, kad jie iskrenda i buta per langa is lauko
Mes įsikėlėme į butą, prieš tai ten gyveno kiti žmonės. Ir turim šiuos gyventojus. Paliko savo augintinius Sakot, kad jie kruopom visokiom minta, bet kad pas mano tėvus pilna spintelė namuos visokių kruopų, bet niekada ten nemačiau šitų padarų... Chemijom visokiom tikrai nepurkšiu, gal tų lipdukų reikia nusipirkt, bent dalį jų išgaudyt
as jau irgi nebezinau kaip tas kandis isnaikinti.. pries pora menesiu pakabinau tas lipnias gaudykles prie tokios lubines spinteles (net nezinau kaip paaiskinti, bet tai spinta pakabinta ant lubu), kuria bijau net atidarinet nes jauciu kad jie ten veisiasi.. tai per savaite laiko ant tos lipnios gaudykles praktiskai neliko laisvos vietos, visa buvo aplipus kandziais paskui kazkaip nebebuvo ju, bet ziuriu vel skraido, o geriausia buvo vakar, kai pamaciau, kad jie iskrenda i buta per langa is lauko [SIZE=7]
Ooo...ne tik jums...langą tik palik vakare, ryte jų pilna Spintelės apkibusios Mane jau jos vemt verčia. Tikrai įsitikinau, savo akimis mačiau rūkant balkone, kaip įskrenda per virtuvės atverstą langą, kitas dalykas, visos kruopos pas mane induose, prieskoniai,arbatos irgi suslėpti, nėra joms kur kuistis.
As apie tai irgi pagalvodavau, nes kartais kai atidarai pakeli kokiu krupu, o pakelis is tvirto pusiau popierius- pusiau plastikas ipakavimo, jau viduje gali rasti tinklelius su pakibusiomis krupomis.
Izoliuoti viska i stiklo, skardinius indus su gerai uzdaromu dangteliu. Bet kai nusipirksi nauja pakuote kruopu ar miltu - vel parsinesi ?
Nu as irgi nesuprantu is kur pas mus jie Spinteles visas virtuvines perrinkau ir "islaiziau" nu viskas issniukstineta, net baldai atitraukti ar nukelti buvo paziuret ar nera kur veisyklos .. Nu gi ne vieno kandziuko... Sudejom viska atgal, o jie vel tupi tai sen tai ten Gal tikrai pro langus lenda zarazos .. Nes vienintelis paaiskinimas (langai tikrai parom atdari buna) Gerai tiek, kad priverte super generaline tvarka padaryt (kokios net pries velykas nebuna ) Zodziu jau nezinau ko ir griebtis
Sveikos... pas mus irgi ta pati problema. Pusę metų gyvename savo bute ir viskas kaip ir tvarkoj buvo, dabar prieš pora dienų pamačiau spintelėje tų skraidančių kandžių - užmušiau, o vakar..... vakar žiūriu, kad tų mažų jau kirminėlių prisiveisę Dieve kaip šlykštu, net supykino Kaip virtuvėje surasti jų židinį? Kruopas visas išmečiau tą pačią akimirką, dalis birių produktų laikau stikliniuose indeliuose. Įtariu, kad dabar teks viską šaldytuve laikyti Vyras sako, kaip gaila kad jų nebuvo tada kai žvejot važiavau mat tos kirmelytės dar kitaip dzikais vadinamos ir su jomis žuvytes gaudo
Sveikos... pas mus irgi ta pati problema. Pusę metų gyvename savo bute ir viskas kaip ir tvarkoj buvo, dabar prieš pora dienų pamačiau spintelėje tų skraidančių kandžių - užmušiau, o vakar..... vakar žiūriu, kad tų mažų jau kirminėlių prisiveisę Dieve kaip šlykštu, net supykino
Kaip virtuvėje surasti jų židinį? Kruopas visas išmečiau tą pačią akimirką, dalis birių produktų laikau stikliniuose indeliuose. Įtariu, kad dabar teks viską šaldytuve laikyti
Vyras sako, kaip gaila kad jų nebuvo tada kai žvejot važiavau mat tos kirmelytės dar kitaip dzikais vadinamos ir su jomis žuvytes gaudo
Na kad zuvytes su kandziu kirmeliukais gaudo tai pirmakart girdziu, nors mano vyras zvejys-ligonis Dzikai vadinamieji tai cia muses lervos . Baltos ir riebios Tikiuosi, kad visgi ne musiu kirmeliukai pas jus
as tai cesnaku skilteliu (dar ipjaunu, kad kvapas stipresnis butu) i stiklainius su kruopom primetau- taip ju atsikraciau neseniai pas teta buvau, tai ji nusipirkusi kazkoki, is tu reklamuojamu top sopu, i elektros tinkla bangu skleidikli nuo visokiu vabzdziu, skruzdziu, musiu, grauziku (ji kate laiko, tai sake neveikia, bet ziurkenams turbut jau blogai butu)- gal tai iseitis kai kam? tikrai nezinau ar veikia... Nuo kandziu tai senoveje dar kastonus i spintas dedavo...-sako, padeda
as su PRASYMU... gal kas dar turit parduoti tu lipniu nameliu... nu jie nenaikina situ zarazu, bet nors privilioja jas... nezinau nei ka daryt... susiemus uz galvos... tik isnyksta, ir po kurio laiko vel pilna ju... neseniai pakeiciau ta nameli, tai pilnas...
Sveiki, jau beveik metai kovoju (labai atkakliai) su šiuo parazitu. Pažintis prasidėjo pas anytą namuose, kai užsiminė, kad niekaip negali jų išnaikinti. Bet tuomet pro vieną ausį įėjo, pro kitą išėjo... Ruduo, gaunam šeimyna lauktuvių iš anytos džiovintų vaisių, džiaugiamės valgom. Porai savaičių išvažiuojam iš namų. Gyvenimas grįžta į savas vėžias.
Susitikimas Nors nevisai į savas vėžias... Lubomis ropoja du žali kirminai. Užsikabaroju ant stalo, sunaikinu. Dar paminėkime tai, kad paniškai šlikščiuosi visokiais vabalalais, šliužais kirminais. Pusei dienos lieku be žado. Kitą dieną viskas kartojasi. Nesuprantu iš kur tos kirmelės pas mane ant lubų. Trečią dieną pamatau 'skraiduolį' ir įvyksta nušvitimas visos situacijos. Bėgu prie kompiuterio pasitikrint informacijos. Skaitau apie išnaikinimą ir informacija šokiruojanti. Apsiverkiu. Nurimusi pradarau spinteles. Drebančiom rankom traukiu turinį. Darosi silpna. O aš taip mėgau kaupti įvairias įdomias kruopas, įvairesnius prieskonius ir tt. Visur vien kirmelės. Viską metu lauk. Prisimenu patarimą, kad mesti lauk VISKĄ, net tai kas nepraplėšta ir atrodo neužkrėsta. Pasilieku porą naujų pakelių brangių makaronų, atrodo nėra skylučiu, voratinklių. Grįžta vyras. Ramina, kad tuoj viską sutvarkysim. Šveičiam spinteles.
Po 2 savaičių
Vėl matau 'skraiduolius'. Imamės priemonių. Aišku sukirmija makaronai. Randam MIKSERIO tarpuose ( po valymo ir šaldymo balkone jis nebeveikė). Atitraukiam šaldytuvą. Buvo labai sunku, teko ardyti jungiklį. Rezultatas pranoko lūkesčius. Išvalėm visur kur įmanomą pasiekti. Spintelės integruotos, atitraukti neįmanoma... Bet kur galėjom į tarpus pripurškėm acto, net neskiesto. Sapnuoju košmarus su tom kirmelėm.
Po mėnesio
Beveik viskas dėžutėse ir indeliuose. Labai nepatogu, nematau galiojimo datų. Indelių krūvos. Skraiduolių nesimato. Po truputi džiaugiamės
Dar po mėnesio
Pamatau vieną ant sienos. Žinau, kad net vienas yra didžiulis pavojaus ženklas. Vėl viską tikrinu, plaunu. Nieko nerandu nematau. Bet žinau, jų gali būti visur: už spintelių, plyčiuose, kur niekaip nepasieksiu...
Po dar kurio laiko Išsiugdo psichologinė paranojiška būsena nuolat viską tikrinti. Ateinu į kambarį ir akys šaudo ieškodamos parazito. Nervuoja tai, kad vyras jų nemato. O aš iš karto, net pačius pačius mažiausius skraiduolius. Būna jų nematau ištisus mėnesius, po to kokį vieną kitą ir vėl nieko savaičių savaitėm. Vis dar sapnuoju košmarus.
Rugpjūtis
Užmušu tris. Kitą dieną du. Kažkoks suaktyvėjimas. Pas mane jie dar mažiukai, nespėja užaugt, aš kaip medžiotoja, ištreniruota akim. Taigi kepu vaikui sausainiukus. Iškočioju tešlą. O kas gi čia??? Kirmelaitė raitosi. Nežinau net iš kokio produkto. Peržiūriu ingredientus nematau nei viename nieko įtartina. Turbūt vanilinio cukraus dėžutė, nes ji nesandari. Perpilu į sandarią ir stebiu kas kelias dienas. Sausainius iškepu, bet išmetu. Pasiskaitau internete, kad daug kas rado tarp virtuvinių rankšluostukų. Patikrinu stalčiuką, kur laikau rankšluostukus ir jokio maisto, lyg ramu. Kraustau giliau. Dėžutėję, kur sudėti nauji, dar nenaudoti rankšluostukai raitosi kirmeliukai, jų randu ir tarp žiurstukų...
Prieš porą dienų
Užsiperku dar indų. Sudedu net einamus produktus: barankytes, vafliukus nuo stalo. Patikrinu bufetą, ten laikau gerą šokoladą, saldainius pavaišinti svečiams ar kai užsimanau ko nors išskirtinai skanaus. Per tuos metus nuolat tikrindavau. Būdavo ramu. Viskas sudėta į storą kartono dėžutę. Ką gi raitėsi kirmelės...
Vakar
Nusiperkam su vyru gerą vyno butelį. Įsipilam po taurę. Vaikai užmigdyti, gėrimės ramybę, žiurim Mis Lietuva rinkimus. Vyno taurė į pabaigą, liko gurkšnelis. Svajingai gurkšteliu paskutinius gėrimo lašus mastydama apie tai, kad paskutinį kartą ramiai vakare su vyru sėdėjom prieš gerus kelis mėnesius ( tą supras auginantys pametinukus). Gurkšteliu ir jaučiu burnoj kažkas spurda. Spjaunu turinį atgal į taurę, o ten skraiduolis. Pradedu rėkti, pribėga vyras. Jam juokinga ! Aš pradedu klausinėti ar nesapnuoju, nes sakau tuoj mane ištiks isterija. Šlykščiau būti jau nebegali...
Planai
Užsisakėm gaudyklių. Tikiuosi padės. Purkšti nuodais negaliu, turiu du labai mažus vaikiukus. Vėl atitrauksiu baldus, išvalysiu actu. Tikiuosi rezultatu. Naivumas... Mirsiu, bet nepasiduosiu- aš jas arba jos mane.
Reziume
Džiaugtis negalima jų atsikračius net keliems mėnesiams. Kiaušinėlių inkubacinis periodas ilgas - 200-300 dienų. Kad išvalėte spinteles ir išmetėt produktus- tai lašas jūroje. Jie užsiveis ir ten, kur nė nesapnuosit ir fiziškai nepasieksite. Sudėje absoliučiai viską į sandarias dėžutes badu jų tikrai nenumarinsit- jie gali pavalgyti iš menkiausių trupinėlių, riebalų garų prie viryklės ant sienos. Ši nelaimė ilgam...