Įkraunama...
Įkraunama...

Polimerinis molis kitaip modelinas

Radau as vienam rusiskam puslapyje kad naudoja kliju ir druskos mase mase, nezinau ar tai patogiau nei serveteles, bet imetu nuoroda, gal kam pravers:
http://babyshkinsynd...t=1348318374755
Atsakyti
n u zekit, buna is putoplasto jau suformuoti rutuliukai apvelimui skirti smile.gif
gana mazuciai ir nelabai smile.gif jau gatava forma smile.gif ja aplipini moliu ir kepi smile.gif
putoplastas nuo karscio sustraukia smile.gif o kas lieka puikiai istirpsta acetone, labai greit, kol acetonas nespeja pakenkti jau keptam polimerui smile.gif vat ir viskas paprastumas, o jei reiktu is to putoplasto forma kokia nors... tai jo... net per dantis pereina schmoll.gif
Atsakyti
o pagal ta nuoroda irgi bandziau, bet vaznios nemazai kol iskrapstai vidu, panasiai kaip su servetkom smile.gif
bet kaip chemikas sumasciau kita buda, bet jam reik labai nemazai kuopstumo/atsargumo,
reik pasidaryti vonios bombikiu smile.gif ( soda aliejus, gali ir krakmolo truputi, del kietumo)
tada susiformuoji forma smile.gif na supresuoj. Ir padziovinus ta forma jau aplipdai moliu smile.gif va cia reik kruopstumo, nes vistik nestabili, truputi paspausi stipriau , jin ir subira,
bet jei pasisitengsi, viskas gaunasi ( tiesa skilutes pragrezti po iskepimo) tada visa meti i vandens citrinos rugsties tirpala smile.gif ir elementari sodos ir rugsties reakcija. Istirpsta per pora min, nereik nieko krapstyti wink.gif
vat ax.gif
Atsakyti
Na, talentas visapusiskas thumbup.gif
Atsakyti
blush2.gif ax.gif
tikiuosi jums gausis ne toks kreivas kaip man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ItaBita @ 2012 09 23, 22:57)
o pagal ta nuoroda irgi bandziau, bet vaznios nemazai kol iskrapstai vidu, panasiai kaip su servetkom smile.gif
bet kaip chemikas sumasciau kita buda, bet jam reik labai nemazai kuopstumo/atsargumo,
reik pasidaryti vonios bombikiu smile.gif ( soda aliejus, gali ir krakmolo truputi, del kietumo)
tada susiformuoji forma smile.gif na supresuoj. Ir padziovinus ta forma jau aplipdai moliu smile.gif va cia reik kruopstumo, nes vistik nestabili, truputi paspausi stipriau , jin ir subira,
bet jei pasisitengsi, viskas gaunasi ( tiesa skilutes pragrezti po iskepimo) tada visa  meti i vandens citrinos rugsties tirpala smile.gif ir elementari sodos ir rugsties reakcija. Istirpsta per pora min, nereik nieko krapstyti wink.gif
vat  ax.gif

sita istirpstantu buta as jau buvau apsmasciusi, nes darydavau tas vonios bombas..bet labai trapus tas reikalas

su acetomu ir putoplastu....
nu gudru gudru tikrai..bet man per sudetinga ...dar reik gauti tu rutuliuku (as neveliu ir man ju niekad neprireike), acetono... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 24 rugsėjo 2012 - 12:11
as chemikas smile.gif man parasciau smile.gif
burbuliukus pirkau artmanijoje kuri oze yra smile.gif 3 didumu buvo smile.gif
o acetonas tai jo, reik svaraus, nes nagu lako nuemejas netinka smile.gif
ir tada namai smirdi smile.gif todel reik in balkona dumti smile.gif
o del tu vonios bumbulu tai jo, trapus, todel ir sakau, kad reik labai jau atsargiai smile.gif
vandens deti negalima, gaunasi snipstas, bet galima deti labai labai nedaug skaidraus klijaus smile.gif tada truputi labiau tvirtesni gaunasi, bet vistiek psichiskai nestabilus wink.gif
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vetute @ 2012 09 27, 14:04)

Cia tai kokie gražus,,, man nesigauna taip dailiai, nors jau seniai bandau doh.gif
Atsakyti
as cia trigrasi ikisiu del tu tusciaviduriu darymo lotuliukas.gif o jus nebandet is cukraus pudros? nu kaip konditeriai daro visokias gelytes ant tortu? nezinau pacio recepto, bet man atrodo tai galimybe g.gif iskepi, o paskui i vandeni ir istirpsta, o gal net pries iskepima g.gif
Atsakyti
Nu, Ziit... Auksine mintis thumbup.gif Reikes butinai pabandyti thumbup.gif
Atsakyti
Įkišiu ir aš savo tris kapeikas. Man rods konditeriai tas gėlytes kai daro, tai naudoja želatiną su cukraus pudra. Bent jau aš tai tokį receptą žinau: ištirpini želatiną ir į ją dedi cukraus pudrą ir minkai, kol pasidaro vienalytė masė. "Proceso" eigoje dar įdedį citrinos rūgšties ar dažų. Ir po to lipdai ką tau reikia ir džiovini. Džiūsta labai greitai, tą masę lipdymo reikia labai saugot kad neapdžiūtų. Tai nekepta ji gal ir ištirptų vandenyje, o vat jau pakepta tai abejoju.
Vien iš cukraus pudros ir vandens kaži ar gausis masė kurią gali formuot... nežinau
O be to kai kepsi, tai kaži ar cukrus nesilydys? Bus karamelka tokia ir karoliai lipnūs g.gif
Atsakyti