Įkraunama...
Įkraunama...

Reti, keisti, įdomūs, negirdėti vardai

QUOTE(Raganaa999 @ 2013 02 06, 23:02)
1. O sugalvoti vardai ne visi turi reiksme. 2. Ar bent jau tevai galvodami varda apie reiksme negalvoja. O jei po to ta reiksme kasnors sugalvoja ar priveda.. tai anokia cia reiksme.. Seni, biblijiniai vardai gal ir turi kazkokia reiksme, nezinau kaip ten anksciau buvo ir kaip tuos vardus galvojo ir kaip vadino. Bet kokia gali but reiksme naujuju vardu, kai dauguma ju isgalvotu.. tiesiog graziai skamba ir pan. 3. Uzdejau sunui varda Deinas. Galvojau pati ne pagal kokius zodynus. Nors pasirodo toks vardas jau yra ir ne vienas. Ir reiksmes jo kelios.. viena is ju nuo zodzio diena. Gal kas pirmasis ta varda dejo ir dejo su tokia reiksme, bet as savo vaikui tai dedama apie diena negalvojau biggrin.gif


1. Būtent, man atrodo, vardų sugalvotojai turbūt ne tik apie reikšmę negalvoja, todėl jos ir nėra... 2. Protingi tėvai apie daug ką turėtų pagalvoti - ir apie reikšmę, ir apie skambesį (tarkim, biblijinis Morkus Lietuvoje nelabai tinkamas...), ir apie vardo dažnumą. Turbūt, didžioji dauguma pirmiausia renkasi pagal skambesį, bet po to, jei vardo reikšmė nėra akivaizdžiai suprantama, derėtų ją pasitikrinti. 3. Taip ir atsitinka, kai dedami išgalvoti vardai. Aš visgi įtarčiau, kad Jūsų vaiko vardas nuo slaviško Dejan, reiškiančio "veikti" (plg. Dejan Bodiroga). Matyt, kažkur išgirdot, tik nepagalvojot, kaip šį vardą reikėtų rašyti.


QUOTE(Raganaa999 @ 2013 02 07, 00:18)
1. O kokiu tikslu man apie reiksme galvot dedant varda? 2. Va kai sugalvosiu varda ir issirinksiu koks man grazus, mano vaikui, tada ir paziuresiu ar yra kokia nors reiksme. Bet jei jos nebus tai zudytis neisiu.


1. Kad nebūtų nemalonaus nustebimo tą reikšmę sužinojus vėliau (tarkim, pavadinti iš prigimties invalidumą turinčią mergaitę Klaudija būtų tikras pasityčiojimas)
2. ... ir su tokiu vardu teks gyventi Jūsų vaikui, ne Jums.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2013 02 07, 20:28)
1. Būtent, man atrodo, vardų sugalvotojai turbūt ne tik apie reikšmę negalvoja, todėl jos ir nėra...
3. Taip ir atsitinka, kai dedami išgalvoti vardai. Aš visgi įtarčiau, kad Jūsų vaiko vardas nuo slaviško Dejan, reiškiančio "veikti" (plg. Dejan Bodiroga). Matyt, kažkur išgirdot, tik nepagalvojot, kaip šį vardą reikėtų rašyti.

1. Kad nebūtų nemalonaus nustebimo tą reikšmę sužinojus vėliau (tarkim, pavadinti iš prigimties invalidumą turinčią mergaitę Klaudija būtų tikras pasityčiojimas)


1. Na va priejom vieningos nuomones kad ne visi vardai turi reiksme smile.gif O man asmeniskai jos visai nereikia smile.gif
3. Neisgirdau. Nuo vaiskystes grazus man vardas buvo Denas, ale del tam tikru priezasciu tokio det nenorejau, vyras irgi (del pedkelniu biggrin.gif ) tai pridejom viena raide ir gavosi Deinas. Butu mergaite, butu Deina.

1. Na as jau minejau, kad sugalvojus varda reiksme butinai pasitikrinti reikia, nes nezinodamas gali ir nesamoniu prisidaryt, jeigu kokia fekalija uzdesi, nezinodamas ka reiskia doh.gif
Atsakyti
Dromantas
Atsakyti
Anicetas
Atsakyti
QUOTE(No comment @ 2013 02 08, 20:14)

Pažįstu ir Anicetą vyrą, ir Anicetą moterį bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siurbelyte: 08 vasario 2013 - 20:33
QUOTE(Siurbelyte @ 2013 02 08, 19:32)
Pažįstu ir Anicetą vyrą, ir Anicetą moterį  bigsmile.gif

Moteri bigsmile.gif Niekad nepagalvociau. Mano pazistamas yra pensininkas vyrishkis.
Atsakyti
Jurgina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Siurbelyte @ 2013 02 08, 21:32)
Pažįstu ir Anicetą vyrą, ir Anicetą moterį  bigsmile.gif


Ir as, salimais musu gyveno senelis Ansius (Aniceto mazybine forma). Sviesus zmogelis buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kara-Kum: 08 vasario 2013 - 23:03
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 02 07, 00:18)
O kokiu tikslu man apie reiksme galvot dedant varda? Va kai sugalvosiu varda ir issirinksiu koks man grazus, mano vaikui, tada ir paziuresiu ar yra kokia nors reiksme. Bet jei jos nebus tai zudytis neisiu.

O kokiu tikslu reiksmint ta varda? Jei reiksme bus nuo to kam nors geriau pasidarys??
O del skonio nesiginccijama kaip sakoma. Vienam grazu kitam baisu. Jau foruma apie vardus pasiskaicius aiskiai matoma smile.gif

2. Tiesiog pirma mintis, kad toje knygoje vien biblijiniai ir visi kiti mociuciu ir seneliu laikais populiarus vardai.

O, aš dabar atkreipiau dėmesį, kad jūs iš miesto didvyrio cool.gif o kai pagalvoju apie trumpintas galūnes... Deins i Rutvids.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neverk, mama: 08 vasario 2013 - 23:42
QUOTE(No comment @ 2013 02 08, 21:44)
Moteri  bigsmile.gif  Niekad nepagalvociau. Mano pazistamas yra pensininkas vyrishkis.


netycia uzsukau i sita tema ir susigraudenau mazumele. Mano senelio sesuo buvo Aniceta. smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti