Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl kokių ligų atleidžia nuo kariuomenės?

QUOTE(Lietuvos saulele @ 2006 04 27, 21:19)
Tėti2004, ar čia jau taip priklauso ginti kiekvieną vyriškos lyties asmenį?? Teisinti, kad jis šaunuolis ar kaip, jokios kitos nuomonės ???

Tuomet turit čia kokį vietinį moderatorių - išmoderuokit mano žinutes
  tongue.gif , liks tik "palaikymo komanda" ir bus taika, ramybė  drinks_cheers.gif

Ale patarimą malonybiniais žodeliais išvertę palikit, gal dar neskaitė temos, pravers  bigsmile.gif
  lotuliukas.gif  geras  lotuliukas.gif 

Ašai būsiu užaugus meninykė  mirksiukas.gif
Papildyta:
ne silvutei aktuali tema, jei ją turi omenyje  unsure.gif  g.gif

O temos autorės yra parašyta, kad mokosi vakariniam, vaikų nėra, turbūt dirba (neparašyta), nu tai ar baisiai nukentės visuomenei retkarčiais gerą darbą atlikęs ?? (kartas į mėnesį talka senelių namuos, pvz.) (Silvute, čia net nėra to, kad su vaikais nepabus  mirksiukas.gif ) Linkiu, kad tokie žmonės patektų Seiman ir pan. lotuliukas.gif , pažiūrėčiau, ar labai girtumėt tokį, kuris negali net minimalaus darbo visuomenei padaryt  rolleyes.gif

Neturiu ką ir bepridurti g.gif , nebent tau pačiai pasiūlyti tavo auksinius žodžius įgyvendinti realybėje:"nu tai ar baisiai nukentėsi visuomenei retkarčiais gerą darbą atlikusi ?? (kartas į mėnesį talka senelių namuos, pvz.) thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Tetis2004 @ 2006 04 27, 21:04)
Neturiu ką ir bepridurti g.gif , nebent tau pačiai pasiūlyti tavo auksinius žodžius įgyvendinti realybėje:"nu tai ar baisiai nukentėsi visuomenei retkarčiais gerą darbą atlikusi ?? (kartas į mėnesį talka senelių namuos, pvz.)  thumbup.gif

mirksiukas.gif todėl kad ir esu neabejinga, tai ir stebiuosi kitų žmonių tokiais "lenktais į save ir tik į save pirštais" verysad.gif verysad.gif , nu bet leisiu jums tai pavadint naivumu ir primint, kad viso pasaulio neišgelbėsiu rolleyes.gif
Atsakyti
Nieks negaudys į kariuomenę:
įrašytų į psichiatrijos dispanserio (kabineto) įskaitą;
įrašytų į priklausomybių dispanserio (kabineto) įskaitą
įrašytų į tuberkuliozės dispanserio (kabineto) įskaitą;
įrašytų į odos ir venerinių ligų dispanserio (kabineto) įskaitą;
jaunuolių su negalia, turinčių trečiąją (terminuotą) invalidumo grupę;
jaunuolių su negalia, turinčių arba turėjusių pirmąją arba antrąją invalidumo grupę;
jaunuolių, turėjusių negalią iš vaikystės (buvusių invalidų iš vaikystės);
jaunuolių, kurie mokėsi sutrikusio intelekto vaikų mokymosi įstaigose (internatuose);
jaunuolių, kurie mokėsi vaikų su sveikatos negalia mokymosi įstaigose (internatuose).

Be to, norint tiksliai sužinoti dėl kokių ligų, tai yra "Karinės medicinos ekspertizės nuostatų ekspertinių išvadų lentelė, kurioje susirgimai ir patologinės būklės išdėstytos pagal Tarptautinės statistinės ligų ir sveikatos problemų kvalifikacijos dešimtąją redakciją, susirgimai ir patologinės būklės sugrupuotos į straipsnius, pagal kuriuos sprendžiama apie tinkamumą karo tarnybai"..nežinau kaip įkelt tą lentelę g.gif
Va čia atsidarykit:
http://www3.lrs.lt/c...?C1=e&C2=203294 ir rasit šio dokumento pradžioje "Excel" dokumento nuorodą- "KAM.XLS"...du kartus ant tos nuorodos "kliktelkit" pelės klavišu ir po to spauskite "yes"..visas ligų sąrašas atsidarys..20 lapų doh.gif Tiesa, sąrašas sunkiai "kraunasi" ax.gif Pats dokumentas - kai kurių lentelės dalių tikslesnis išaiškinimas.
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2006 04 27, 21:19)
ne silvutei aktuali tema, jei ją turi omenyje  unsure.gif  g.gif

savu laiku jinai man buvo aktuali - vyras i komisija tempe daug dokumentu - santuokos liudija, vaiko gimimo liudijima, po to antro vaiko gimimo liudijima.
Beje jeigu sakai, kad turint du vaikus nuo kariuomenes neatleidzia, tai gal reikia sunerimti - mazajai trys metai jau sueje.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 04 28, 07:46)
savu laiku jinai man buvo aktuali -  vyras i komisija tempe daug dokumentu - santuokos liudija, vaiko gimimo liudijima, po to antro vaiko gimimo liudijima.
Beje jeigu sakai, kad turint du vaikus nuo kariuomenes neatleidzia, tai gal reikia sunerimti - mazajai trys metai jau sueje.

mirksiukas.gif ne, ten truputį kitoki atvejai, kai neoficialios šeimos ir t.t., manau, kad jums jau išvis nebeatsiūs šaukimo, tokios bylos giliai nukištos būna tongue.gif rolleyes.gif , jam gi ne 18-20 metų turbūt g.gif , tokius vyresnius klibina, kai neužtenka "šviežienos" jaunimėlio biggrin.gif
Atsakyti
Kaip jau minėjau - patriotizmas šiais laikais šioje srityje yra ne prie ko.
Gaudami tokius milžiniškus asignavimus, KAM galėtų patys išlaikyti kariuomenę t.y. ne versi prievarta atlikti tarnyba, bet samdyti. Taip, manau, išsisprestų net kelios problemos:
>sumažintų nedarbo rodiklius;
>kai kurie (neturintys darbo, tingintys mokytis ir tt.) gautų atlyginimą +disipliną, gal dar ir proto dasidėtų;
>studijuojančiams ar siekiančiams karjieros jaunuoliams atkristu galvos skausmas.
ir pan.

Atsakyti
QUOTE(Tetis2004 @ 2006 04 28, 08:05)
KAM galėtų patys išlaikyti kariuomenę t.y. ne versi prievarta atlikti tarnyba, bet samdyti.
Taip, manau, išsisprestų net kelios problemos:
>kai kurie (neturintys darbo, tingintys mokytis ir tt.) gautų atlyginimą +disipliną,    gal dar ir proto dasidėtų;

Mano vaikinas būtinosios karo tarnybos metu vyko į misiją viename karo siaubiamame krašte..jam buvo mokamas atlyginimas ir mano akimis, net labai geras g.gif Tik nebelabai pamenu situaciją kas ten jam mokėjo.
Bet šiaip "kai kurie (neturintys darbo, tingintys mokytis ir tt.)" geriau neitų susigundę tuo, kad juos samdytų į kariuomenę..argi lengva? blink.gif Jei mokytis tingi, tai dirbti netingėsi? Jei darbo neturi, tai nereiškia, kad pašaukimas tarnauti bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis2004 @ 2006 04 28, 10:05)
tokius milžiniškus asignavimus

g.gif kaip visur - dalis pinigų eina, kur reikia, dalis kur nereikia verysad.gif, visu pinigus išplauna doh.gif , tik kažkaip visi įsivaizduodami milžiniškus pamiršta (ar nesidomi), kaip konkrečiai tie pinigai skyla (kokioms dar struktūroms) ir kiek tenka konkrečiai kariuomenei rolleyes.gif , kariuomenei tanaujantiems žmonėms ir t.t.

QUOTE(Tetis2004 @ 2006 04 28, 10:05)
ne versi prievarta atlikti tarnyba

taigi ir einama profesionalios kariuomenės link mirksiukas.gif , bet tikrai neįmanoma to greit padaryti schmoll.gif , čia ne metų klausimas.. Nes gautųsi kaip su švietimu: kasmet vis kita egzaminų, studijų tvarka, žmonės "lieka už borto" doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2006 04 28, 10:29)
Bet šiaip "kai kurie (neturintys darbo, tingintys mokytis ir tt.)" geriau neitų susigundę tuo, kad juos samdytų į kariuomenę..argi lengva? blink.gif Jei mokytis tingi, tai dirbti netingėsi? Jei darbo neturi, tai nereiškia, kad pašaukimas tarnauti bus g.gif

tą pati norėjau parašyt doh.gif

QUOTE(Rasma @ 2006 04 28, 10:29)
Mano vaikinas būtinosios karo tarnybos metu vyko į misiją viename karo siaubiamame krašte..jam buvo mokamas atlyginimas ir mano akimis, net labai geras Tik nebelabai pamenu situaciją kas ten jam mokėjo.

įvairiai būna: dalį Lietuva, dalį - ne smile.gif
Atsakyti
Kiek vyrų esu sutikusi išsisukusių nuo kariuomenės, tiek jie visi "skysti" g.gif Verkšlena, į kt. žiūri, visus aplink kaltina, kad pats skystas, nesugeba būti vyriškais..vyriškumas tai juk ne vien lyt. organo turėjimas g.gif

Mano sūnėnui dabar 19 ir mes visi išsižioję laukiam kada jis eis tarnauti, nors "išsukt" būtų lengviau nei paprasta smile.gif Ir brolis karinę tarnybą atliko (jam buvo "padėta" tik tiek, kad neteko išvažiuot iš LT į plačią Rusiją) ir mano vyras (jis buvo "ištremtas" tarnauti ne LT). Ir nė vienas nesiskundžia kažką praradęs..turi išsilavinimus (po kariuomenės studijavo), turi šeimas, vyriški, brandūs, neverkšlena..ir išvis nesutikau nė vieno tarnavusio vyro, kuris "apgailėtų" dėl to, kad tarnavo g.gif Nors buvo visko.
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2006 04 28, 11:32)
bla bla bla, bla bla bla, bla, bla bla bla...

Tik pasiūliau, mano manymu idealiausią variantą, kuriuo manau visi liktų patenkinti.
Negi mes dabar aiškinsimės kur dalis pinigų eina, kue nueina ir kiek jų išplaunama ir tt.? Tai yra atitinkamų institucijų darbas, kurios galėtų tas lėšas atitinkamai perskirstyti.
Jei už tarnybą būtų mokamas atlygis, patikinsiu - norinčiųjų tikrai netrūktų..

Atsakyti
tėti, aš tavo žinučių neredaguoju mirksiukas.gif

Kodėl tu taip asmeniškai viską priimi blink.gif ?

QUOTE(Tetis2004 @ 2006 04 28, 10:58)
Jei už tarnybą būtų mokamas atlygis, patikinsiu - norinčiųjų tikrai netrūktų..

norintys to ir siekia, dirba kariuomenėje 4u.gif o ne bla bla bla tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2006 04 28, 10:50)
.ir išvis nesutikau nė vieno tarnavusio vyro, kuris "apgailėtų" dėl to, kad tarnavo g.gif Nors buvo visko.

Tu moderatorė, tavęs gal "nevartys" už nuomonės turėjimą biggrin.gif

Tame ir esmė, kad aš taip pat nesutikau nei vieno, kuris dėl to būtų gailėjęsis, nebent, jei tarnybos metu kažką prisidirbo kitiems (pamenat, kaip Šiauliuose vienas susižeidė, kad išeit paatostogaut, ogi buvo už ką mirksiukas.gif , vagis paskutinis doh.gif , apvogė visus kartu tarnaujančius (nuolat tas darėsi), tai normalu,kad chebra galų gale neapsikentus pradėjo reiklaus tvarkyt)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuvos saulele: 28 balandžio 2006 - 11:11
QUOTE(Rasma @ 2006 04 28, 11:50)
Kiek vyrų esu sutikusi išsisukusių nuo kariuomenės, tiek jie visi "skysti" g.gif Verkšlena, į kt. žiūri, visus aplink kaltina, kad pats skystas, nesugeba būti vyriškais..vyriškumas tai juk ne vien lyt. organo turėjimas g.gif

Mano sūnėnui dabar 19 ir mes visi išsižioję laukiam kada jis eis tarnauti, nors "išsukt" būtų lengviau nei paprasta smile.gif Ir brolis karinę tarnybą atliko (jam buvo "padėta" tik tiek, kad neteko išvažiuot iš LT į plačią Rusiją) ir mano vyras (jis buvo "ištremtas" tarnauti ne LT). Ir nė vienas nesiskundžia kažką praradęs..turi išsilavinimus (po kariuomenės studijavo), turi šeimas, vyriški, brandūs, neverkšlena..ir išvis nesutikau nė vieno tarnavusio vyro, kuris "apgailėtų" dėl to, kad tarnavo g.gif Nors buvo visko.

QUOTE(Lietuvos saulele @ 2006 04 28, 12:11)
bla bla bla, bla bla bla, bla, bla bla bla...

Jūs kaip dvi babulios, sėdinčios ir verkiančios dėl "senų gerų laikų". Siūlyčiau emigruot į rusyną, ten nelabai kas ir pasikeitė - gausite ir vyrą atitarnavusį (tokio vyriškumo lygio kokio pageidaujate), pabuchat galėsite, nu ir karts nuo karto į snukį ko gero teks gaut biggrin.gif

Atsakyti