Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai - viskas apie juos

Apklausa: mūsų pamatai: (126 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(ArtasXY @ 2012 11 11, 22:52)
Gal nelabai aiškiai aprašiau. Man siūlo dabar klijuoti ir iš vidaus ir išorės, tik iš išorės butu klijuojama iki 10cm žemiau rostverko viršaus. Vėliau reikes uždengti tos 10cm ir dar kažkiek ant blokelių kad suformuoti pilną cokolį.

Pasikartosiu. Isore palik kaip yra, t.y. kai turesi dezute ir pradesi apsiltinimo darbus va tada ir prisimink isorine pamatu dali.

Vidine pamato dali apsiltini, uzipilti smelio ir sutrombuoti. Patartina tai daryti sluoksniais.

Kurioje vietoje pas tave nulis, t.y. kiek iskiles virs rostverko ?
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2012 11 12, 17:12)
Pasikartosiu. Isore palik kaip yra, t.y. kai turesi dezute ir pradesi apsiltinimo darbus va tada ir prisimink isorine pamatu dali.

Vidine pamato dali apsiltini, uzipilti smelio ir sutrombuoti. Patartina tai daryti sluoksniais.

Kurioje vietoje pas tave nulis, t.y. kiek iskiles virs rostverko ?

Ačiu visiems už atsakymus, tikrai.
Aš vis bandau paklausti kaip palikti išorinę rostverko seną jeigu dabar neklijuoti. Ar užpilty smelių ar palikti kaip yra ? Statybininkai argumentuoja kad jeigu palikti tai ten bus griovys ir jie negales mūryti, nebus kaip pastatyt pastolius ir panašiai. Jeigu užpilti tai veliau reikia atkasti.

Nulis pas mane 15cm aukščiau rostverko, pilnas cokolio aukštis iki nulio eina.
Atsakyti
QUOTE(ArtasXY @ 2012 11 12, 18:22)
Ačiu visiems už atsakymus, tikrai.
Aš vis bandau paklausti kaip palikti išorinę rostverko seną jeigu dabar neklijuoti. Ar užpilty smelių ar palikti kaip yra ? Statybininkai argumentuoja kad jeigu palikti tai ten bus griovys ir jie negales mūryti, nebus kaip pastatyt pastolius ir panašiai. Jeigu užpilti tai veliau reikia atkasti.   

Nulis pas mane 15cm aukščiau rostverko, pilnas cokolio aukštis iki nulio eina.

Koks rostverko aukštis(visas cokolis) pas jus? Jei sakykim apie 50-60cm,tai užpylkite smėliu (nieko neklijave) ir baigtas kriukis.Gi nemanau,kad ateityje,priėjus prie apšildymo darbų-nebus jau labai didelė problemėlė su 15 cm pločio kastuvėliu - atkasti griovelį cokolio apšiltinimui.mano galva,kol nėra pastatyta dėžutė-neverta nieko iš išorės šiltinti/klijuoti.
Atsakyti
Gerą dieną,

gal kas galite rekomenduoti kas galėtų kokybiškai ir nebrangiai atlikti pilnus geologinius grunto tyrimus (namo ir pamatų projektavimas-Klaipėdos raj.).
Atsakyti
Gal kas galite rekomenduoti rimtus pamatininkus Kaune. Lauksiu į AŽ. Dėkui
Atsakyti
Sveiki, turiu klausimeli
galvojame apie plokstuminius pamatus, bet visi labai gasdina, kad putu pulistiroli, ant kurio bus liejamas betonas, labai griauzia peles. sako isiveisia, susuka lizdus, apsigyvena kolonijomis- tada atsiras salcio tilteliai ir panasios nesamones. klausimas- kaip apsaugoti putu polstiroli nuo peliu? gal tiesti plevele ar geotekstile? gal kas susidurete su sia problema?
aciu smile.gif
Atsakyti
mano pazistmas neseniai labai mane isgasdino, nes anot jo jei neturi kruvos savu pinigu tau namo nepasistasysi. Jis teigia, kad patiems dabar jau yra nebeimanoma pasistatyti namo pamatu, nes jei imi paskola tai bankui reikia parodyti kazkoki certifikata kas tau state pamatus ir tt, ar tai tiesa?
Atsakyti
Pas mus padarė pamatą jau. Namas vieno aukšto, ateinačią vasarą planuojam šiltinti pamatą iš vidaus ir užsipilti smėliu. Klausimai yra tokie:

1. Kiek cm polistirolo klijuoti?
2. Ar reikia kiek palikti nuo rostverko viršaus ar šiltininti sulig viršumi?
3. Ar šiltinti tik perimetrą ar ir pamatus po vidinėm nešančiom sienom?
4. Kiek smėlio pilti? kiek cm palikti?
5. Jeigu sienos statomos bus tik dar po metų ar verta trombuoti smėlį, ar galima palikti ir jis nuo lietaus ir sniego susigulės pats kiek reikia?

Dėkui
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2013 02 12, 15:58)
Pas mus padarė pamatą jau. Namas vieno aukšto, ateinačią vasarą planuojam šiltinti pamatą iš  vidaus ir užsipilti smėliu. Klausimai yra tokie:

1. Kiek cm polistirolo klijuoti?
2. Ar reikia kiek palikti nuo rostverko viršaus ar šiltininti sulig viršumi?
3. Ar šiltinti tik perimetrą ar ir pamatus po vidinėm nešančiom sienom?
4. Kiek smėlio pilti? kiek cm palikti?
5. Jeigu sienos statomos bus tik dar po metų ar verta trombuoti smėlį, ar galima palikti ir jis nuo lietaus ir sniego susigulės pats kiek reikia?

Dėkui

pamatu tipas?
pamata planuok siltinti is isores,
1 polistirolo storis cm priklausomai nuo siekiamo rezultato t.y. pastato energetinio efektyvumo klases A+, A, B, C, ...
2 apsiltinimo aukstis turetu buti iki cokolio, kuris daznai buna toks kaip pamato virsus,
3 ziureti i 1 punkta,
4 smelio pilti iki grindu opacios lygio,
5 butina tankinti uzpilant. tankinti mechaniniu budu pasluoksniui, uzpilamo sluoksnio storis priklausomai nuo naudojamos tankinimo technikos galimybiu.
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 02 12, 18:18)
pamatu tipas?
pamata planuok siltinti is isores,
1 polistirolo storis cm priklausomai nuo siekiamo rezultato t.y. pastato energetinio efektyvumo klases A+, A, B, C, ...
2 apsiltinimo aukstis turetu buti iki cokolio, kuris daznai buna toks kaip pamato virsus,
3 ziureti i 1 punkta,
4 smelio pilti iki grindu opacios lygio,
5 butina tankinti uzpilant. tankinti mechaniniu budu pasluoksniui, uzpilamo sluoksnio storis priklausomai nuo naudojamos tankinimo technikos galimybiu.

pamatai poliniai. iš išorės tai būtinai šiltinsim, bet jau poto kai visą fasadą šiltinsim.

O gal neprotingai paklausiu, bet kaip žinoti grindų apačios lygį?
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2013 02 12, 20:11)
pamatai poliniai. iš išorės tai būtinai šiltinsim, bet jau poto kai visą fasadą šiltinsim.

O gal neprotingai paklausiu, bet kaip žinoti grindų apačios lygį?

susikaiciuoti
nuo grindu virsaus altitudes atimk grindu sluoksniu storius ir gausi grunto virsaus altitude.
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 02 13, 12:07)
susikaiciuoti
nuo grindu virsaus altitudes atimk grindu sluoksniu storius ir gausi grunto virsaus altitude.

Ar yra prasme pamatuka blokelio arba vienos plytos sienai daryti aukstesni nei 30cm? Kalba apie 4 - 4.5m ilgio pamatuka kuris vienam ir kitam gale jungsis su pamatu. Gresciau pora skyliu i pamata, kisciau kelis armaturos galus, prie tu galu prisukciau ~4m armatura. Kokie butu patarimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 13 vasario 2013 - 12:33