QUOTE(cibulis @ 2015 08 06, 15:01)
Lygtai durys bus dažytos. Gamino
šita kontorą. Pagamino dar pernai balandį. Guli jų ofise. Neleido dėti kol nebuvo tinkuotos sienos, o dabar pats neskubu. Noriu, kad kuo daugiau vidaus padarytų, nes statybininkai greitai nuspardys duris.
Pries montavima paprasykite kad papaisytu kaip bus tvirtinamos jusu durys, t.y. vietos kuriose bus laikikliai ir kiek varztu i mura ir stakta.
As buvau apsales kap jie istate duris pas mane:
* durys isnestos i siltinimo sluoksni;
* duris laiko po 3 vnt ploksteliu (ne kampu) is sonu: vienas ploksteles galas prisuktas prie blokelio VIENU varztu, kitas galas prie staktos 3 medvarsciais
* duru apacios atrama laikinai sudeti plytgaliai (del sito taip ir taremes, kad veliau juos istrauksiu ir bus naudotos siltos kaladeles).
Kaip jum atrodo po tokio tvirtinmo isemus plytgalius is apacios ar durys nepavaziuos zemyn?
Del duru kokybes irgi turiu priekaistu:
* durys su tikmedzio faneruote, pasiziurejus vienas duris matosi tarp gretimu fanieruotes lakstu minimalus tarpeliai. gerai kad tai yra ne paradines durys ir vidine duru puse.
* durys su asa fix sistema, kur pries rakinant reikia pakelti rankena. Vienas duris kad uzrakinti reikia stipriai kelti, lauzti rankena i virsu..
Trumpai noriu zmonems atverti akis kad duru fabrikas negamina idealiu duru, kaip kad daug metu cia forumuose snekama. O Cibuliui draugiskas patarimas uzklausk kaip montuos pries ju montavimo darbus.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 09 02, 16:17)
Kitaip tariant imt PL produkta 2mm ir nesukt galvos?
Uzsisakiau Thermosan (ale nano caparol) su 2mm samanele. Kazkaip norisi imti geriausia (o gal tik brangiausia) su mintim kad gal ilgiau tarnaus tik tiek. Tinkuojama pas mane antro auksto plotas.
Klausimas, jei tinkuojama ir yra siplnas lietus lauke ar labai blogai? Tinkuojami plotai teoriskai lietaus negauna, praktiskai - keli lasai jei vejas didesnis..
Ir kiek laiko reiktu saugoti nuo lietaus? Kas butu jei sviesiai nutinkuotas fasadas gauna daugiau vandens ?