
niekaip nesulaukiu jūsų derlių nuotraukų -pavasarį atrodė kad akys raibs nuo paprikų kiekio -pas visas augo vos ne triženkliai kiekiai veislių - o rudenį tik kelios nuotraukytes,kur dingo tie kiekiai - neslepkit ,pamaloninkit akeles

[attachmentid=224863]
tik, kad pirmam plane butu neturiu
taip ir su prieziura, maziausai idemesio gave visos mano paprikos ir pipiriukai
dabar nesugalvoju, akip ta derliu sudoroti, nebesuvalgo mano vyras ju... o kaip jos uzmarinuoti, i kokia tara, nes pradarius sloika gi ir nesuvalgysi visu
... kokiu marinatu
...
tik, kad pirmam plane butu neturiu





Galima sudziovinti ir paskui sumalti su kavamale o jau tada kur nori ir kiek nori naudoji. As pernai labai daug turejau ciliu, tai prisimalus buvau kelis " sloikus", dar dabar naudoju ir visus apdalinus buvau.
Pernai džiovinom, malėm. Na bet jų ir aštrumas. Mažo indelio užteks dar keliems metams, kai nesam aštrumų mėgėjai.
Šiemet taip gavosi, kad daug įvairiausių priauginau. Dalį dalinau, džiovinau. Dalį paliksim džiovintų, kitą dalį malsim ir kalėdom draugams dovanosiu mažus indelius.
O receptą tokį turiu išsaugojusi..čia kažkuri buvo pasiūliusi:
1 l vandens
2 šaukštai druskos
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto 9 proc.
Į stiklainiukus - po krapo žiedyną, krieno lapo galiuką, skiltelę česnako, garstyčių grūdelių. Dažnai tiesiog beriu po šaukštą parduotuvinių džiovintų prieskonių agurkams.
Čiliukus pabadau dantų krapštuku, sudedu į stiklainiukus. Užverdu vandenį su druska ir cukrum, užpilu čiliukus, po 10 min. vandenį nupilu atgal į puodą. Užverdu su actu, užpilu ir užsuku stiklainiukus.
Šiemet taip gavosi, kad daug įvairiausių priauginau. Dalį dalinau, džiovinau. Dalį paliksim džiovintų, kitą dalį malsim ir kalėdom draugams dovanosiu mažus indelius.
O receptą tokį turiu išsaugojusi..čia kažkuri buvo pasiūliusi:
1 l vandens
2 šaukštai druskos
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto 9 proc.
Į stiklainiukus - po krapo žiedyną, krieno lapo galiuką, skiltelę česnako, garstyčių grūdelių. Dažnai tiesiog beriu po šaukštą parduotuvinių džiovintų prieskonių agurkams.
Čiliukus pabadau dantų krapštuku, sudedu į stiklainiukus. Užverdu vandenį su druska ir cukrum, užpilu čiliukus, po 10 min. vandenį nupilu atgal į puodą. Užverdu su actu, užpilu ir užsuku stiklainiukus.
QUOTE(Venta9 @ 2012 09 30, 21:46)
Galima sudziovinti ir paskui sumalti su kavamale o jau tada kur nori ir kiek nori naudoji. As pernai labai daug turejau ciliu, tai prisimalus buvau kelis " sloikus", dar dabar naudoju ir visus apdalinus buvau.
o kai dziovinti? pakabinti tamsoj? Ar nebutina... galima gulsciom dziovinti?
QUOTE(Regila @ 2012 10 01, 07:07)
Pernai džiovinom, malėm. Na bet jų ir aštrumas. Mažo indelio užteks dar keliems metams, kai nesam aštrumų mėgėjai.
Šiemet taip gavosi, kad daug įvairiausių priauginau. Dalį dalinau, džiovinau. Dalį paliksim džiovintų, kitą dalį malsim ir kalėdom draugams dovanosiu mažus indelius.
O receptą tokį turiu išsaugojusi..čia kažkuri buvo pasiūliusi:
1 l vandens
2 šaukštai druskos
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto 9 proc.
Į stiklainiukus - po krapo žiedyną, krieno lapo galiuką, skiltelę česnako, garstyčių grūdelių. Dažnai tiesiog beriu po šaukštą parduotuvinių džiovintų prieskonių agurkams.
Čiliukus pabadau dantų krapštuku, sudedu į stiklainiukus. Užverdu vandenį su druska ir cukrum, užpilu čiliukus, po 10 min. vandenį nupilu atgal į puodą. Užverdu su actu, užpilu ir užsuku stiklainiukus.
Šiemet taip gavosi, kad daug įvairiausių priauginau. Dalį dalinau, džiovinau. Dalį paliksim džiovintų, kitą dalį malsim ir kalėdom draugams dovanosiu mažus indelius.
O receptą tokį turiu išsaugojusi..čia kažkuri buvo pasiūliusi:
1 l vandens
2 šaukštai druskos
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto 9 proc.
Į stiklainiukus - po krapo žiedyną, krieno lapo galiuką, skiltelę česnako, garstyčių grūdelių. Dažnai tiesiog beriu po šaukštą parduotuvinių džiovintų prieskonių agurkams.
Čiliukus pabadau dantų krapštuku, sudedu į stiklainiukus. Užverdu vandenį su druska ir cukrum, užpilu čiliukus, po 10 min. vandenį nupilu atgal į puodą. Užverdu su actu, užpilu ir užsuku stiklainiukus.
o kai pradarai toki stiklaini, negu ir suvalgot greit

QUOTE(Venta9 @ 2012 09 30, 23:46)
Galima sudziovinti ir paskui sumalti su kavamale o jau tada kur nori ir kiek nori naudoji. As pernai labai daug turejau ciliu, tai prisimalus buvau kelis " sloikus", dar dabar naudoju ir visus apdalinus buvau.

Labas rytas,
pas mane lauke augantys Hungarian wax pilni pipiriukų, antras derlius
Bet matau, kad jie tikrai nespės prinokti, nors dydį jau normalų užauginę
Įmanoma juos kažkaip prinokinti?
pas mane lauke augantys Hungarian wax pilni pipiriukų, antras derlius



QUOTE(SaVi @ 2012 10 01, 10:09)
Mano raudonieji varpeliai kad isaugo i didziausia medi ~180 cm.Ar pas visus jie tokie auksti auga ?
pas mane pernai irgi tokie uzaugo

Pas mane 3 daigai Red Savina, ir tik trys sunokę vaisiai
Bet jelapenai, Hungarian Wax hat ir bevardžiai, panašūs i koral, nepagailėjo derliaus. Dalį nuskyniau , nokinu namie, kitus dar palikau ant krūmo lauke.Pas mane čiliai lauke augo geriau negu šiltnamyje.

QUOTE(tany @ 2012 10 01, 09:23)
As pernai perveriau per siula ir pasikabinau virtuvej

Ir grazu buvo ir kai reikejo vis nusikirpdavau naudojimui

Siemet net nesodinau, nes nuo pernai liko

Dalį nagrinėtų džiovinau, nes sėklų reikėjo..dalį pjaustėm ratukais į kelias dalis, dalį smulkių džiovinom cielus. Draugas džiovino darbe. Ten yra kažkoks aparatas, kur gali per naktį kibirą slyvų sudžiovinti. Kai ten negalėjo iš mamos pasiėmė džiovyklę. Mama dalį elektrinėj orkaitėj džiovino, tai nelabai gražūs gavosi. O ten tai išlieka spalva, kokios įdėjai.
Nemarinavau, tik receptą buvau išsisaugojusi, nes kažkada šiemet kolegė norėjo. Tai žinojau kur rast. Man viskas per aštru nėra valgoma..
Varpeliai ir pas mane būtų labai dideli, bet aš kasmet prieš rugsėjo meėn viršūnes nukerpu. Tada gauna progą ne žydėti, bet brandinti ir auginti vaisius. Šiuo metu pas mane daug vaisių priauginę. Nokti tai jie dar neketina. Visi žali. Kaip ir kasmet,kasiu ir sodinsiu į kibirą. Kol nebus šalčių augs namelyje. Vėliau atsiradus šalčiams teks kažkur vežti..arba namo į butą, arba paliksiu sode rūsyje. Tik ten tamsu..Tamsoje per kurį laiką nukrenta visi lapai.
Nemarinavau, tik receptą buvau išsisaugojusi, nes kažkada šiemet kolegė norėjo. Tai žinojau kur rast. Man viskas per aštru nėra valgoma..
Varpeliai ir pas mane būtų labai dideli, bet aš kasmet prieš rugsėjo meėn viršūnes nukerpu. Tada gauna progą ne žydėti, bet brandinti ir auginti vaisius. Šiuo metu pas mane daug vaisių priauginę. Nokti tai jie dar neketina. Visi žali. Kaip ir kasmet,kasiu ir sodinsiu į kibirą. Kol nebus šalčių augs namelyje. Vėliau atsiradus šalčiams teks kažkur vežti..arba namo į butą, arba paliksiu sode rūsyje. Tik ten tamsu..Tamsoje per kurį laiką nukrenta visi lapai.
