Viena mergina man rekomendavo Yecla. Sake raudonos ir storasienes. Ir oranzines Kubista - irgi storasienes. Bandysiu augint jas. Bet norisi pabandyti ivairiasniu, nes as visa siltnami, skirta paprikoms, turiu.

QUOTE(saulyte33 @ 2013 01 18, 15:30)
Nelabai ir man, bet geresnių neteko augint.
Blogiausios buvo Yolo Wonder ir Ožarowska.
Gal žinote storasienių paprikų pavadinimų , kurių būtų galima gauti sėklų parduotuvėje? 

Gourmet, Afrodita, Jupiter, Yecla, Topgirl, Topboy. Paskutiniai du nesvietni storasieniai, bet ne kubo formos ( kubas, papuolęs po sunkvežimio ratais)
QUOTE(kambliukas @ 2013 01 18, 15:35)
Pakišo kiaulaitę

Iš saldžiųjų paprikų žadu auginti:
Solario H -pernai auginau, patiko, buvo derlingos, sienelės gan storos,
Trapez- jau gal 4 metai kai jas sėju, dar niekad nenuvylė, visada gerai dera pas mane ir labai ankstyvos,
Kubista H- bandysiu pirmą kartą,
Samurai F1- pirmą kartą bandysiu
Theos F1-bandysiu pirmą kartą,
Amy- bandysiu pirmą kartą,
Hamik- bandysiu pirmą kartą.
Iš aštriųjų žadu auginti:
Kilian- mūsų šeimai patiko, labai tiko troškiniuose, pas mus buvo ankstyviausi,
Cheyenne- labai patiko ir beto gražus kai apsipila geltonais pipiriukais,
Jalapeno- marinavimui labai geras, tik man per aštrus buvo,
Tam Jalapeno- bandysiu pirmą kartą, turėtų būti ne toks aštrus kaip paprastas jalapenas,
Caloro- bandysiu pirmą kartą,
Aji Habanero- bandysiu pirmą kartą,
Thai Hot Culinary- bandysiu pirmą kartą,
Nu ir dar gal kažką įdomesnio pabandysiu jei gausiu sėklų
Nemažai numačiusi esu jau sekmadienį sėti
Solario H -pernai auginau, patiko, buvo derlingos, sienelės gan storos,
Trapez- jau gal 4 metai kai jas sėju, dar niekad nenuvylė, visada gerai dera pas mane ir labai ankstyvos,
Kubista H- bandysiu pirmą kartą,
Samurai F1- pirmą kartą bandysiu
Theos F1-bandysiu pirmą kartą,
Amy- bandysiu pirmą kartą,
Hamik- bandysiu pirmą kartą.
Iš aštriųjų žadu auginti:
Kilian- mūsų šeimai patiko, labai tiko troškiniuose, pas mus buvo ankstyviausi,
Cheyenne- labai patiko ir beto gražus kai apsipila geltonais pipiriukais,
Jalapeno- marinavimui labai geras, tik man per aštrus buvo,
Tam Jalapeno- bandysiu pirmą kartą, turėtų būti ne toks aštrus kaip paprastas jalapenas,
Caloro- bandysiu pirmą kartą,
Aji Habanero- bandysiu pirmą kartą,
Thai Hot Culinary- bandysiu pirmą kartą,
Nu ir dar gal kažką įdomesnio pabandysiu jei gausiu sėklų

Nemažai numačiusi esu jau sekmadienį sėti

apie paprikas Oda: auginau pernai, turėjo dg vaisių, bet smulkių (aš niekuo netręšiau, tik dilgėlių raugu porą kartų ir biohumuso pyliau. Nesužavėjo. Gal ir šviesos kiek trūko, nes prie pomidorų augo.
QUOTE(saulyte33 @ 2013 01 18, 15:30)
Gal žinote storasienių paprikų pavadinimų , kurių būtų galima gauti sėklų parduotuvėje? 

Solario H pas mane gan storasienės buvo, bet sėklos jų nepigios kiek pamenu

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 18, 16:43)
Gourmet, Afrodita, Jupiter, Yecla, Topgirl, Topboy. Paskutiniai du nesvietni storasieniai, bet ne kubo formos ( kubas, papuolęs po sunkvežimio ratais)
Pakišo kiaulaitę
Neapdirbus termiškai spalva išliks, bet troškinant ar į sriubą jau tokių neįsidėsi, spalva 'fui' tampa.
Pakišo kiaulaitę

QUOTE(vija zemaite @ 2013 01 18, 16:49)
apie paprikas Oda: auginau pernai, turėjo dg vaisių, bet smulkių (aš niekuo netręšiau, tik dilgėlių raugu porą kartų ir biohumuso pyliau. Nesužavėjo. Gal ir šviesos kiek trūko, nes prie pomidorų augo.
Tu matai

Asmeniškai aš grūdinsiu:
Sėklas, kad padidėtų jų dygimo energija;
Mažus daigelius, kad augimas pirmom dienom nebūtų itin spartus ir prasiplėstų "bestresio" augimo temperatūrų intervalas ateičiai;
Daigus prie išsodinimą (labiau tiktų žodis "aklimatizuosiu") - kad sušvelnintų dėl persodinimo patiriamas stresas.
Kas iš to bus (ar nebus) - laikas parodys.
Sėklas, kad padidėtų jų dygimo energija;
Mažus daigelius, kad augimas pirmom dienom nebūtų itin spartus ir prasiplėstų "bestresio" augimo temperatūrų intervalas ateičiai;
Daigus prie išsodinimą (labiau tiktų žodis "aklimatizuosiu") - kad sušvelnintų dėl persodinimo patiriamas stresas.
Kas iš to bus (ar nebus) - laikas parodys.
QUOTE(GiedrikeB @ 2013 01 18, 15:50)
Gal galite parasyti kokias papriku veisles auginsite? Gal jau esate atrade kokias nors labai geras, kurias galetumete rekomenduoti pradedancioms. Dekui.
Pirmą kartą bandysiu balkone paprikas auginti. Nusipirkau "Hamik". Gal kas esate išbandžiusi, kokie įspūdžiai?
Ir dar klausimas- auginant paprikas vazone, jas irgi reikia po dvi i vazona sodinti?