QUOTE(calkusl @ 2012 08 17, 21:31)
Šitą pasaką ir aš savo pirmokams sekiau rugsėjo1.
Trumpai pasakos esmė, o jau tu pasigražink kaip nori:
Voveriukui reiks eiti pirmą kartą į mokyklą. Jis labai rūpinasi, kad viską turėtų, kad mama gražiai aprengtų... Tėtis iškilmingai įteikia jam kuprinę ir voveriukas bėga pasigirt draugams. Nueina pas ežiuką. Ežiukas apžiūri kuprinę ir sako, kad tuščios kuprinės niekas į mokyklą nesineša. Duoda jam obuolį ir voveriukas įsideda į kuprinę. Tada jis nueina pas kiškiuką ir kiškiukas jam padovanoja teptuką... Taip jis aplanko daug miško žvėrelių ir kiekvienas ką nors jam duoda įsidėt į kuprinę (va pas ką ėjo ir ką kalbėjo, reikia kurti, nes turi jam pridovanoti reikalingų ir nereikalingų daiktų). Vakare kuprinė išsipūtus ir sunki. Voveriukas vos ją pavelka. Tuomet ateina pas pelėdą ir klausia, ar jam mokyklon reiks vaikščiot su tokia sunkia kuprine. Pelėda jam pasako, kad svarbiausia į mokyklą reikia atsinešti galvą. O jei jau galva bus, tai bet kokias problemas galės išspręsti pats.
Paskui dar žaidėme žaidimą: aš sakau daiktą ir jeigu jis reikalingas į kuprinę vaikai ploja, jeigu ne-tai tūpiasi ir vardinti šiuos daiktus vis greičiau, vaikams buvo smagu ir tėveliai prisijungė.
Papildyta:
Paskui dar žaidėme žaidimą: aš sakau daiktą ir jeigu jis reikalingas į kuprinę vaikai ploja, jeigu ne-tai tūpiasi ir vardinti šiuos daiktus vis greičiau, vaikams buvo smagu ir tėveliai prisijungė.
[/quote]
Ačiū labai labai. Išgelbėjai
Aš truputį panašiai pristačiau klasės taisykles: ant debesėlių surašiau tezes, pavz. mylėti mokytoją, piešti ant sienų, valgykla-svarbiausia ir t.t. O tada garsiai skaičiau, ir vaikai sprendė, ar reikia tokios taisyklės ir kabinau ją virš lentos. Buvau prigalvojusi šmaikščių, tai visai linksmai gavosi.