Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė savaitgaliui: Bergenas

QUOTE(*Jūra* @ 2012 06 26, 15:32)
Liuks thumbup.gif  4u.gif Jei važiuočiau, imčiau jūsų patrepsėjimų maršrutus beveik užsimerkusi smile.gif

Sveikute 4u.gif ,

ačiū. 4u.gif

As vis tik gailiuosi dėl Ulriken.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2012 06 18, 07:23)
4u.gif
Jei ką, juk yra visuomeninis transportas, funikulieriai. Čia mes tokios pamišėlės viską pėsčiomis apeiti, o vakare mirti iš nuovargio.  biggrin.gif

Aš irgi paprastai pritrepsiu tiek kelionese, kad vakare norisi kaukti nuo kojų skausmo..... Bet pasiteplioji tepaliukais, pamiegi, o kitą dieną vėl į trasą biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*Jūra* @ 2012 06 26, 14:32)
Liuks thumbup.gif  4u.gif Jei važiuočiau, imčiau jūsų patrepsėjimų maršrutus beveik užsimerkusi smile.gif

Aš irgi smile.gif
Atsakyti
Ačiū. 4u.gif smile.gif

QUOTE(jsgute @ 2012 06 28, 00:04)
Aš irgi paprastai pritrepsiu tiek kelionese, kad vakare norisi kaukti nuo kojų skausmo..... Bet pasiteplioji tepaliukais, pamiegi, o  kitą dieną vėl į trasą  biggrin.gif

Ramų pasyvų poilsį paliksiu senatvei ar ligai. O kol kojos neša, reikia jomis naudotis. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 28 birželio 2012 - 07:28
Labas,patiko jūsų įspūdžiai ir informacija 4u.gif
Prieš tris metus,kai buvau Bergene,ėjome į Jūrų muziejų. Na tikrai,tikėjausi kažko daugiau.Klaipėdoje įspūdingiau cool.gif Ir pastebėjau,kad ten šeimoms kaip dienos pramoga,susėda, išsitraukia sumuštinių,gėrimų ir visą dieną ten praleidžia.Mūsų tai nesuviliojo ,nes kvapelis vis tiek savotiškas,o dar valgyti ,tai schmoll.gif
Ir dar dėl Flame: Jūs kelionę skaičiavote nuo Bergeno + turas? Kad sakote brangu. Nes mes ir gi ten planuojame,bet būtent su traukiniu kelionė ,kaip ir pigiau išeina,nei jūs rašote .Aš kalbu tik apie traukinio kainą,be kelionės iki jo g.gif
Atsakyti
QUOTE((mirtise) @ 2012 06 28, 21:16)
Labas,patiko  jūsų įspūdžiai ir informacija  4u.gif
Prieš tris metus,kai buvau Bergene,ėjome į Jūrų muziejų. Na tikrai,tikėjausi kažko daugiau.Klaipėdoje įspūdingiau  cool.gif  Ir pastebėjau,kad ten šeimoms kaip dienos pramoga,susėda, išsitraukia sumuštinių,gėrimų ir visą dieną ten praleidžia.Mūsų tai nesuviliojo ,nes kvapelis vis tiek savotiškas,o dar valgyti ,tai  schmoll.gif
Ir dar dėl Flame: Jūs kelionę skaičiavote nuo Bergeno + turas? Kad sakote brangu. Nes mes ir gi ten planuojame,bet būtent su traukiniu kelionė ,kaip ir pigiau išeina,nei jūs rašote .Aš kalbu tik apie traukinio kainą,be kelionės iki jo  g.gif

Ačiū. 4u.gif Malonu, kad dar ir naudingas pasakojimas. 4u.gif

Dėl jūrų muziejaus, tai ir aš pagalvojau, kad Klaipėdoje tikrai ne prasčiau jūrų muziejuje. Be to mūsų bendradarbė, dažnai vykstanti į tas apylinkes pas dirbantį vyrą, rekomendavo Bergeno akvariumą kaip "must see". Na, gal ji kitur seniai buvusi.
Aišku, kas mėgsta roplius, tai tikrai įdomu. Aš visokioms gyvatėms, vorams per daug simpatijų nejaučiu, tai manęs nesužavėjo tie dalykai.
Dėl kvapo, jis jautėsi, bet pripratome. Jis man per daug neužkliuvo.
Apie Bergeno Akvariumą pasakyčiau tik tiek, kad gera vieta užmušti laiką lietui lyjant. Arba jau būti labai seniai buvus, kaip kad mano draugė.

O dėl Flam, per kur jūs ieškojote bilietų?

Aš - per www.nsb.no

Dabar įvedžiau atsitiktinę datą, tai man meta tokią kainą. Čia vienam žmogui:
user posted image

Tai mūsų data dar buvo daug pigiau, gal 100 kronų mažiau į kažkurią pusę mačiau.

O turas, tai žiūrėjau Norway in nutshell Žiūrėjau Sognefjord, į vieną pusę traukiniu iki Flam, o grįžimas laivu. 1250 NOK vienam žmogui. Čia, jaučiu, tokio paties principo kelionė, kaip mes į Modalen vykome.

Na, tų turų įvairių yra, reikia paieškoti. Aš čia ant greičio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 28 birželio 2012 - 21:38
Na mes žiūrėjom čia http://www.visitflam...railway/prices/
Tai matau,kad jūs nuo Bergeno jau skaičiuojat,o mes su auto iki Flame,tai ir gaunasi pigiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE((mirtise) @ 2012 06 28, 22:44)
Na mes žiūrėjom čia http://www.visitflam...railway/prices/
Tai matau,kad jūs nuo Bergeno jau skaičiuojat,o mes su auto iki Flame,tai ir gaunasi pigiau  mirksiukas.gif

Jei turite omenyje tik ta turistinį traukinuką iš Myrdal i Flame, tada taip, jis kainuoja mažiau.

Dabar žiūriu, su autobusu iš Bergeno į Flam į vieną pusę žmogui 305-350 NOk. Vis ne 500. Kai planavausi, neužėjau autobuso tvarkaraščio.

Bet tai nieko tokio, gerų įspūdžių apturėjome ir Osterfjorden. thumbup.gif Dabar mastau, kad gal geriau vertėtų apsistoti tose vietose aplink Sognefjorden kelioms naktims. Aišku, tai jau būtų prabangos kelionė. Bet pasvajoti juk galima. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 28 birželio 2012 - 22:13
QUOTE(linole @ 2012 06 28, 07:27)
Ačiū.  4u.gif  smile.gif
Ramų pasyvų poilsį paliksiu senatvei ar ligai. O kol kojos neša, reikia jomis naudotis.  drinks_cheers.gif

Smagu skaityti tokį išsamų ir įdomų pasakojimą. Ačiū.

P.s. dėl keliavimo pėsčiomis ir kojų skausmą taip pat žinau, dažniausiai kelionėse irgi miestus apeinam kojytėmis. Tai galiu pasakyti, kai atradau MBT batus (nenoriu reklamuoti, bet kalbu iš patirties), tai didelis palengvinimas kojoms, tad kelionėse man nepakeičiamas apavas.. Net buvo keista, kai po visos dienos vaikščiojimo, visiškai neskaudėjo kojų, tad dabar su MB keliaujam tik su jais.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-lince- @ 2012 06 29, 09:34)
Smagu skaityti tokį išsamų ir įdomų pasakojimą. Ačiū.

P.s. dėl keliavimo pėsčiomis ir kojų skausmą taip pat žinau, dažniausiai kelionėse irgi miestus apeinam kojytėmis. Tai galiu pasakyti, kai atradau MBT batus (nenoriu reklamuoti, bet kalbu iš patirties), tai didelis palengvinimas kojoms, tad kelionėse man nepakeičiamas apavas.. Net buvo keista, kai po visos dienos vaikščiojimo, visiškai neskaudėjo kojų, tad dabar su MB keliaujam tik su jais.
4u.gif

Sveikute 4u.gif ,

ačiū už gražius žodžius. smile.gif

MBT - tuos sūpuoklius turi omenyje?
Kai buvo masinis pirkimas, nuo MBT kažkaip susilaikiau. Pagalvojau, kad nemokėsiu su jais vaikščioti, nes ir su parastais batais visur kliūnu. doh.gif blush2.gif O po to prisiskaičiau antireklamos tokio tipo batams.
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2012 06 29, 09:31)
Sveikute  4u.gif ,

ačiū už gražius žodžius.  smile.gif

MBT - tuos sūpuoklius turi omenyje?
Kai buvo masinis pirkimas, nuo MBT kažkaip susilaikiau. Pagalvojau, kad nemokėsiu su jais vaikščioti, nes ir su parastais batais visur kliūnu.  doh.gif  blush2.gif O po to prisiskaičiau antireklamos tokio tipo batams.

Jo, kalbu apie tuos supancius batus smile.gif. Nezinau kaip ten antireklama, bet mums tai pasiteisino, pirkom kai maximoj uz lipdukus buvo. Pries tai buvom nusipirke paprastus linguojancius, bet ne MBT firmos, tai va tie man nepasiteisino, kazkaip kojas vis tiek skaudedavo ir nepatogu buvo, o situ padas kitos, elastingesnis, minkstesnis, tai smagus, sakau nei vieno lito negaila isleisto tiems batams. Pradzioj siek tiek reikia priprasti vaikscioti, bet paskui gerai smile.gif.
Geros dieneles ir lauksiu dar tokiu idomiu pasakojimu...
P.s. As kazkaip neturiu tiek kantrybes prisesti ir aprasyti viska, nors nauda tai didziule kitiems, o ir paciai turbut visas smulkmenas prisiminti veliau skaitant idomu smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(-lince- @ 2012 06 29, 10:44)
Jo, kalbu apie tuos supancius batus smile.gif. Nezinau kaip ten antireklama, bet mums tai pasiteisino, pirkom kai maximoj uz lipdukus buvo. Pries tai buvom nusipirke paprastus linguojancius, bet ne MBT firmos, tai va tie man nepasiteisino, kazkaip kojas vis tiek skaudedavo ir nepatogu buvo, o situ padas kitos, elastingesnis, minkstesnis, tai smagus, sakau nei vieno lito negaila isleisto tiems batams. Pradzioj siek tiek reikia priprasti vaikscioti, bet paskui gerai smile.gif.
Geros dieneles  ir lauksiu dar tokiu idomiu pasakojimu...
P.s. As kazkaip neturiu tiek kantrybes prisesti ir aprasyti viska, nors nauda tai didziule kitiems, o ir paciai turbut visas smulkmenas prisiminti veliau skaitant idomu smile.gif.

Na, gal vėl reiks pasidairyti, kai jau taip giriate MBT. Kaip tik išpardavimai prasideda.

O dėl kantrybės rašant reportažus - jos tai oi, kaip reikia. O dar kai beveik kiekviena nuotrauka į photoshopą įkišama, tai iš vis doh.gif
Bet man rašymas turi du didelius privalumus: rašydama iš naujo išgyvenu emocijas, patirtas keliaujant. Ir: taip, vėliau smagu smulkmenas prisiminti. drinks_cheers.gif Ir pačią kelionę atgaivinti.
Nes dažniausiai vos tik grįžus į darbą, rutina taip įsuka, kad po kelių dienų atrodo, tarsi nebuvo kelionės. O pasakojimą paskaitau - ir vėl sugrįžta prisiminimai. smile.gif

Atsakyti
Laba, planuoju apsilankyt Bergene rugpjucio pradzioj. Tai daba bandau susirankiot informacija. Kiek supratau tris dienos Bergene kaip ir daugoka, O vienos dienos, ar pakaktu apziuret miestui? Nakvynes kainos labai spaudzia. Ar galima kokiu visuomeniniu transportu pasiekt Ulriken kalna?
O kokie pasiulymui butu lietingai dienai?

Atsakyti