Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušintakių perrišimas

As labai palankiai vertinu toki buda, kaip sterealizacija. Jei jau tikrai zinai, kad daugiau vaiku nebereikia, ar del kitokiu priezasciu nebenori gimdyti, tai butu tikrai geras sprendimas thumbup.gif Kam tada kankintis su visokio plauko KT, jei galima tai isspresti be zalos organizmui( bent jau mimimalia)
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2005 03 07, 17:51)
O jus nemanot, kad jei jau seima neketina vaiku turet tai tegu vyrui vezektomija padaro ? Juk jie nei gimdo, nei ka, kodel moteriai viskas krenta.

Visiškai pritariu tavo nuomonei, juolab ,kad ir techniškai tai paprasčiau.Tačiau Lietuvoje nei vyrų, nei moterų sterilizacija neįteisinta.
Atsakyti
QUOTE(Katrin @ 2005 03 07, 16:26)
matot, turiu tik viena vaika, bet daugiau tureti tikrai nenoriu. ...Kad ir to pirmo labai nenorejau. Labi noreciau atlikti ta perrisima, kad buciau uztikrinta del ateities.

Lietuvoj nedarys, nes nelegalu. O ir tartis nelabai kas nores. Isivaizduok, kad padarius operacija kazkas atsitiks, tai gali patraukt i tesima gydytoja, kad nelegalia operacija padare.
Is kitos puses. Kadangi tai nelegalu, tai automatiskai si diagnoze niekur nefiguruoja. Jei bus neprofesianaliai atlikta ir bus kokiu pazeidimu, komplikaciju ... Negalesi niekaip irodyti, kad tai tas ar anas gydytojas padare. Vienu zodziu - gimdykim arba gerkim kontraceptikus ar kt budais apsisaugokim wink.gif
Atsakyti
Vat keista, net nežinojau, kad neįteisinta g.gif Prieš kokias tris savaites, per TV, kažkokią sveikatos laidą kalbėjo vienas medikas taip užtikrintai, tarsi tai būtų legalu. Dar paminėjo, kad net kiaušintakių perišimas 100proc. neapsaugo nuo pastojimo, nes yra buvę, kad ir po tokios operacijos moterys pastodavo. Va čia tai mane suglumino blink.gif
Atsakyti
Mano pazistama turi du vaikus, pries 12 metu pasidare kiausidziu perrisima, tuo metu jai tai atrode pati geriausia iseitis. Siandien vaikai jau paauge, materialiai apsirupine, kaip ir noretu trecio vaikelio, taciau...po laiko. Dziugu tai, kad isivaikino 4 metu mergaite ir vel dziaugiasi krykstavimu namuose. Manau reikia labai gerai pagalvoti pries ryztantis tokiam zingsniui, nes kelio atgal praktiskai nera arba jis l.l.l.l kenksmingas sveikatai.
Atsakyti
QUOTE(viksrelis @ 2005 03 09, 12:19)
Lietuvoj nedarys, nes nelegalu.  wink.gif

Kazin ar nesiruosia iteisinti g.gif , taigi Europos sajunga ...
Atsakyti
Na,nezinau. manu, kad iteisins. Bet ives amziaus ir vaiku skaiciaus cenza. As taip manau. Ir man kaip viena vaika turinciai niekas nedarys. Nors labai noretusi jau dabar ta atlikti.... Jau labi daug vargo ir terliojimosi su tais vaikais. man ir vine per akis....
Atsakyti
SVEIKUTĖS, sakot Lietuvoje nedaro, tai gal kuri vistiek rado kas padaro ir kiek tai galėtu kainuoti g.gif Bukit geros parašykit, jei ką galit ir į AŽ parašyti. Pas mus trys svajoti vaikai- viskas, kaip sakoma svajonės išsipyldė biggrin.gif biggrin.gif o vaikų namai dar vis pilni
Atsakyti
Negi niekam ši tema neaktuali? Paskutinė žinutė buvo vos ne prieš 1,5 metų.
Nors sterilizacija teisiniu požiūriu nereglamentuota, bet kiek žinau, ji nėra uždrausta. Leidžiama viskas, kas nedraudžiama. Todėl pasirašius sutikimą, ja matyt, atliktų.
Moterys, nepatingėkit, parašykit, kaip tai vyko, kaip jaučiatės po to- tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Nes negaliu apsispręsti dėl sterilizacijos. Iš vienos pusės būtų ramu, kad nepastosiu, nereikės gerti chemijos, kuri manęs neapsaugo, be to man jau 35, ketvirtas vaikas gims rudenį (bus ketvirtas cezario pjūvis). Iš kitos pusės kažkaip baisu ryžtis tokiam negrįžtamam procesui- maža kas atsitiks gyvenime.
Atsakyti
šiek tiek OT, bet parašysiu: mano žiniom, vyro sterilizacija (vazektomija) - gerokai mažiau sveikatai kenkianti operacija, nei kiaušintakių perrišimas... internete info apie tai yra, Lietuvoje operacijos daromos, nors ir neoficialiai (bent jau didieji urologai, savos srities korifėjai, kaip pvz. Dainys), tokią operaciją daro; detalių dar išsamiai nesiaiškinom, bet tokią idėją ateičiai numatom, be to, turim ir pažįstamų, pasinaudojusių šia galimybe...
Atsakyti
va ka sako teorija:
Moters sterilizacija

Tai yra negrįžtamas gimdymų kontrolės būdas. Sterilizacijos metu moters kiaušintakiai, kuriais kiaušinėliai keliauja iš kiaušidžių į gimdą, yra perrišami, nupjaunami arba blokuojami kokiu nors kitu būdu. Kiaušintakiai taip pat gali būti tiesiog pašalinami. Dėl to spermatozoidai nebegali pasiekti kiaušinėlio ir jo apvaisinti. Tai yra ypač efektyvus metodas.

Kiaušintakių perrišimas neturi įtakos hormonams, moters ciklui ar seksualumui. Tai neatsiliepia ir krūtims, odai ar svoriui, o makštis, gimda ir kiaušidės išlieka tokios pačios. Pakinta tik kiaušintakiai. Tačiau kartais po sterilizacijos būna gausesnės mėnesinės, be to, sterilizacijos nepatartina atlikti keletas mėnesių po gimdymo.

Sterilizacijos operacija paprastai užtrunka apie 30 minučių. Naudojamas arba vietinis nuskausminimas, arba bendrasis. Operuojant pilve padaromos dvi labai mažos įpjovos, kurioms užsiūti reikia tik vieno ar dviejų dygsnių. Kadangi šis metodas negrįžtamas, juo nepatartina naudotis jaunoms moterims, kurių gyvenimas ateityje gali pasikeisti ir jos panorės dar vieno vaiko. Todėl svarbu gerai apgalvoti ir nedaryti sprendimo skubotai, nepasikonsultavus.
Retai naudojama moters sterilizacijos rūšis yra histerektomija (gimdos pašalinimas), kuri taikoma tais atvejais, kai moteris yra virš 40 metų amžiaus ir turi rimtų gimdos susirgimų.
Sterilizacija neapsaugo nuo jokių lytiniu keliu plintančių ligų.

Vyro sterilizacija

Vyrų sterilizacija (arba vazektomija) taip pat yra negrįžtamas kontracepcijos būdas. Jos metu vyro sėkliniai latakai, kuriais iš sėklidžių į varpą keliauja spermatozoidai, yra perrišami, perpjaunami arba blokuojami kitu būdu. Dėl to spermatozoidai nebepatenka į sėklą, kuri yra ejakuliuojama lytinių santykių metu, ir tada vyras nebegali apvaisinti moters.

Šis kontracepcijos metodas ypač efektyvus ir nesukelia jokių komplikacijų. Tai greitesnis, paprastesnis ir pigesnis būdas nei moters sterilizacija – jo metu taikoma dažniausiai tik vietinis nuskausminimas, pati operacija užtrunka apie 15-20 minučių ir nėra būtina hospitalizacija. Vazektomija nepakeičia vyro lytinės potencijos, organizmas ir toliau gamina vyriškus hormonus, išlieka erekcija ir ejakuliacija.

Operacijos metu, ties spermos kanalais sėklidėse, įšvirkščiami vietiniai nuskausminamieji ir padaroma mažytė įpjova. Per įpjovą sėkliniai latakai ištraukiami, nupjaunami ir perrišami. Įpjova tokia maža, kad jos netgi nereikia susiūti. Operacija atliekama ambulatoriškai gydytojų kabinetuose, klinikose ir ligoninėse. Vyro nevaisingumas po vazektomijos nėra fiksuojamas iš karto – reikia palaukti nuo keleto savaičių iki kelių mėnesių, kadangi nevaisingumas nustatomas tik tada, kai vyro sėkloje neaptinkama spermatozoidų.
Atsakyti
Aš vis dėl to manau, kad sterilizuotis turėtų vyras šeimoje, kodėl jie pastoviai "atsifutbolina" nuo atsakomybės.
Atsakyti