Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(asia05 @ 2014 05 24, 23:56)
Sveikos, supermamos. Nežinau ar aš su savo klausimu į temą. Bet...
trumpai papasakosiu savo istoriją. Akmenų tūlžies pūslėje pasirodo turėjau kai laukiausi Po gimdymo akmenys suaktyvėjo ir sukėlė man baisią ligą - pankreatitą (kasos uždegimas). Aš atsidūriau užburtame rate (kasa negalėjo nurimti kol buvo akmenys, o akmenų negalėjo pašalinti kol buvo sudirginta kasa) Taip aš kankinausi maždaug metus (namie būdavau tik kas antrą-trečią savaitę), ištvėriau tiesiog žvėriškus skausmus, man buvo suleista DAUG vaistų, praradau apie 25kg, išslinko daug paukų. Bet vieną gražią dieną viskas pradėjo gerėti ir man pašalino akmenis su tūžies pūsle. Iš pražių viskas buvo gerai, pradėjau "taisytis", pradėjau valgyti įvairesnį maistą, pradėjo augti plaukai, nebebuvo jokių skausmų. Pagimdžiau antrą vaiką - viskas buvo gerai. Bet maždaug po 4 metų po operacijos (tūlžies pūslės pašalinimas) pradėjo periodiškai (kartą per sezoną) kartotis priepuoliai - ir vėl tas skausmas, vėmimas (apie pusę dienos) vien tulžimi, tada savaitė-dvi griežtos dietos: baronktės, džiūvesėliai, jogurtas ir arbata. Paskui viskas aprimsta ir vėl gyvenu savo įprastu būdu. Paskutinis priepuolis buvo prieš 3 dienas ir buvo LABAI skausmingas. Ir visą laiką yra "tempimo" skausmas dešinėj pusėj, nugaros apačioj. Kas tai gali būti???  verysad.gif
Gal kas susidūrė su tokia situacija? Gal galit ką patarti?  verysad.gif

Pas mane irgi tulžies akmenligė buvo išprovokavusi ūminį pankreatitą, teko jį išsigydyti, o paskui pasišalinau tulžį ir dabar viskas gerai lyg niekur nieko nebūtų buvę. Bet esu kalbėjusi su gydytojais net keliais tiek ligoninėje, tiek poliklinikoje dėl kažkokių ligos padarinių ateityje ir visi mane tikino, kad būtent tas ūminis pankreatitas, kuris buvo dėl tulžies akmenų, jei pasveiksti, tokie priepuoliai niekada daugiau nesikartoja ir negali kartotis, nebent kažkokios kitos problemos vėl išprovokuotų kasą, tad siūlyčiau tau viską iš naujo išsitirti, nes priepuolių iš niekur nebūna. Dar yra minėjęs gydytojas, kad kartais akmenukai būna užstrigę latakuose ir lieka vis tiek po operacijos ir gali sukelt skausmus, bet apie tai daugiau nieko nežinau, gal irgi verta būtų pasidomėti poliklinikoj? smile.gif
Atsakyti
sveiki
na jungiuosi ir as prie jusu unsure.gif
siandien ejau darytis inkstu echoskopijos ir gyd rado 2.6 cm dydzio akmenis tulzies pusleje . seimos gyd sake kad turiu operuotis ,nelaukti kol uzeis priepuolis ar pradesiu geltonuot . Sake kad turesiu pasisalint su visa tulzim ,o kaip paskui gyvent be tulzies ,kokios pasekmes ,nes metu neturiu labai daug , vidutininskai unsure.gif Ka jus manot ,kas turit patirties patarkit kaip tureciau pasielgt blush2.gif zadu vaziuoti i kauno klinikas konsultuotis g.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2014 09 05, 19:07)
sveiki
na jungiuosi  ir as prie jusu  unsure.gif
siandien ejau  darytis  inkstu echoskopijos  ir  gyd  rado 2.6 cm dydzio  akmenis tulzies pusleje .  seimos gyd sake kad turiu  operuotis  ,nelaukti kol  uzeis  priepuolis  ar  pradesiu geltonuot . Sake kad turesiu pasisalint  su visa tulzim  ,o kaip paskui  gyvent  be tulzies ,kokios pasekmes ,nes metu neturiu  labai  daug , vidutininskai  unsure.gif  Ka jus manot  ,kas turit patirties patarkit  kaip  tureciau  pasielgt  blush2.gif  zadu vaziuoti i  kauno klinikas konsultuotis  g.gif

gyvenam ir vargo nematom, sutik operuotis ir nebijok mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kustucius @ 2014 09 05, 18:11)
gyvenam ir vargo nematom, sutik operuotis ir nebijok  mirksiukas.gif

o nera budu juos skaldyt ir isimt tik juos o ne visa tulzies pusle g.gif

is tikruju dar gydytojai susieja su tuom ir mano vemimus nei is sio nei is to g.gif buna atsibundu su skaudancia galva jau ryte ,ir pries pietus pradedu vemt ,tarsi nuo sustojusio skarandzio unsure.gif ejau ryti zarna bet ten nerado priezasciu tik smulkiu eroziju skrandyje g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viljana: 05 rugsėjo 2014 - 18:16
QUOTE(viljana @ 2014 09 05, 18:07)
sveiki
na jungiuosi  ir as prie jusu  unsure.gif
siandien ejau  darytis  inkstu echoskopijos  ir  gyd  rado 2.6 cm dydzio  akmenis tulzies pusleje .  seimos gyd sake kad turiu  operuotis  ,nelaukti kol  uzeis  priepuolis  ar  pradesiu geltonuot . Sake kad turesiu pasisalint  su visa tulzim  ,o kaip paskui  gyvent  be tulzies ,kokios pasekmes ,nes metu neturiu  labai  daug , vidutininskai  unsure.gif  Ka jus manot  ,kas turit patirties patarkit  kaip  tureciau  pasielgt  blush2.gif  zadu vaziuoti i  kauno klinikas konsultuotis  g.gif

Asmeniskai mano- gyvenimo kokybe NE KIEK nepakito . Jau po dvieju - triju savaiciu valgiau viska - nuo kiausinio iki saslyku thumbup.gif Tulzi primena tik randai ant pilvo doh.gif Aisku, pas mane tulzis jau savo funkcijos nebeatliko (gydytojo zodziai). Minusas, tik, kad akmenys buvo dideli, randai irgi liko dideli doh.gif Ypac prie bambos verysad.gif Tikraipatariu operuotis. Nes as kenciau toooookius skausmus doh.gif Man net silpna dabar daros juos prisiminus. o jau pusmetis po operacijos biggrin.gif
Atsakyti
dabar skaiciau kad ima akmenis ir tulzies ne su visa tulzim , kazin kur cia taip ir kokiu atveju g.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2014 09 05, 19:14)
o nera budu  juos  skaldyt ir isimt  tik juos  o  ne visa  tulzies pusle  g.gif

is tikruju  dar  gydytojai  susieja  su  tuom  ir mano  vemimus  nei is sio  nei is to  g.gif  buna atsibundu su skaudancia  galva  jau ryte ,ir pries pietus pradedu  vemt  ,tarsi nuo sustojusio skarandzio  unsure.gif  ejau ryti zarna  bet  ten  nerado priezasciu tik  smulkiu  eroziju  skrandyje  g.gif

nėra jokių šansų, tik opercija su pilnu tulžies šalinimu. Delsti nėra ko. Nes jei akmuo įstrigs kaklelyje, kai buvo mano atveju, tai teks dar iki operacijos badauti visiškai, net vandens negalima, o operaciją atliktų tik po kelių dienų, kai šiek tiek apmalšintų uždegimą, pooperacinis laikotarpis taip pat tampa ilgesnis. Geriausia operuoti dabar.
Vėmimai ir pas mane buvo, pykindavo pavalgius, lyg skrandis stovi.
Papildyta:
QUOTE(viljana @ 2014 09 05, 19:24)
dabar skaiciau  kad  ima  akmenis  ir  tulzies  ne  su  visa tulzim  , kazin  kur cia taip ir kokiu  atveju  g.gif

ne, taip nedaro, nes tulžies pūslies susiūti neįmanoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kustucius @ 2014 09 05, 18:11)
gyvenam ir vargo nematom, sutik operuotis ir nebijok  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif man antradienį suėjo savaitė kaip esu po operacijos.

ėjau šiaip profilaktiškai sveikatos pasitikrinti, nes buvau seniai buvus, pasakiau šeimos daktarei, kad kartas nuo karto pamaudžia po šonkauliais, nusiuntė į echo ir ką - akmenligė blink.gif pilna pūslė akmenų, šalinti reikia.

dar kai kas man bandė sakyt, kad jei neskauda, nėra priepuolių, nesiooperuok, arba bandyk skaldyt (vaistus gerti reikia apie metus, o šalutinis poveikis didelis), bet pakartojau echo, pasirodžiau chirurgui ir sutarėm operaciją - nenorėjau laukt priepuolių, kuriuos pasirodo esu turėjus 2, prieš 3 metus, tik tada nesuvedžiau galų, o skausmas buvo toks, kad į ligoninę veždavo, bet niekada nedarydavo man ten pilvo echo blink.gif

operacija truko tik pusvalandį ir 2 val. reanimacijoj prabuvau. po operacijos praėjus 4 val. aš jau stojausi.

ligoninėj 2 dienos. po operacijos pirmą parą jokio maisto ir skysčių, antrą parą skysčių daug, o taip sutapo, kad išleidimo iš ligoninės dieną buvo mano gimtadienis, tai daktaras leido ir šampano, ir torto biggrin.gif leido - paklausiau, nieko nenutiko biggrin.gif tad gyvenu visiškai įprastą gyvenimą, maitinuosi, kaip anksčiau.

atnešė akmenukus man, tai 5 bent nago dydžio ir daug daug smulkių. plius sakė, kad jau buvo prasidėjęs uždegimas, tai visokių priepuolių atsitikimas buvo tik laiko klausimas ir aš laiku susigriebiau.

susiuvo labai gražiai, randai mažiukai, šašas likęs tik ant vieno, tai jį kiek pamaudžia, bet šiaip, viskas thumbup.gif siūlų traukt nereikės.
Atsakyti
oi mergaites tikrai bijau pasiryzt,nes nesijauciu ligone visiskai blush2.gif pasiakambinau tetai ,ji chirurginiam sesele , ji visai elementariai tarsi eiciau manikiurui ,sako ateik uzsirasys i eile ir isoperuos doh.gif o man tai nera paprasta procedura fear.gif o narkoze pilna ? o kiek buvot biuleteny po operacijos ? nes sita operaciaj galeciau pasiplanuot tai nera kol kas man ekstra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2014 09 06, 12:10)
oi mergaites tikrai bijau  pasiryzt,nes nesijauciu ligone  visiskai  blush2.gif  pasiakambinau tetai ,ji chirurginiam sesele ,  ji visai elementariai tarsi eiciau manikiurui  ,sako ateik uzsirasys i eile ir isoperuos  doh.gif  o  man  tai nera  paprasta  procedura  fear.gif  o narkoze pilna ?  o  kiek  buvot biuleteny  po operacijos ?  nes  sita  operaciaj galeciau  pasiplanuot tai nera  kol kas man ekstra  unsure.gif

planuokis, planuokis, jei nori sužinot kaip sienom priepuolio metu "lengvai" lipasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kustucius @ 2014 09 06, 11:15)
planuokis, planuokis, jei nori sužinot kaip sienom priepuolio metu "lengvai" lipasi  doh.gif

nezadu pult pjaustytis tik isgirdus viena nuomone tikrai unsure.gif nueisiu dar pas kita gydytoja ,apziures konkreciau isgirsiu gal ir tokia pat bet kito zmogaus nuomone tada ir apsispresiu cool.gif zmones ir visa gyvenima pragyvena su situo ,,lobiu ,, 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2014 09 06, 11:10)
oi mergaites tikrai bijau  pasiryzt,nes nesijauciu ligone  visiskai  blush2.gif  pasiakambinau tetai ,ji chirurginiam sesele ,  ji visai elementariai tarsi eiciau manikiurui  ,sako ateik uzsirasys i eile ir isoperuos  doh.gif  o  man  tai nera  paprasta  procedura  fear.gif  o narkoze pilna ?  o  kiek  buvot biuleteny  po operacijos ?  nes  sita  operaciaj galeciau  pasiplanuot tai nera  kol kas man ekstra  unsure.gif

Jei jauciat stiprius skausmus, buna priepuoliu, tai nieko nedelskit, nes jie ilgainiui bent man tik stiprejo. Operacija greita, paprasta, po pora paru isleidzia is ligonines. As po savaites jau ejau dirbti, nes mano darbas ne fizinis. O kiek laiko busit biuleteny, negaliu pasakyt. Patarimas tik vienas - operuotis. Po operacijos atradau is naujo gyvenimo dziaugsma smile.gif
Atsakyti