Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(Tiga @ 2014 09 06, 11:44)
Jei jauciat stiprius skausmus, buna priepuoliu, tai nieko nedelskit, nes jie ilgainiui bent man tik stiprejo. Operacija greita, paprasta, po pora paru isleidzia is ligonines.

tai va kad jokiu skausmu nejauciu ,jokiu priepuoliu nebuvo , tik tai kad uzena nei is sio nei is to vemimai nuo ryto doh.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2014 09 06, 11:10)
oi mergaites tikrai bijau  pasiryzt,nes nesijauciu ligone  visiskai  blush2.gif  pasiakambinau tetai ,ji chirurginiam sesele ,  ji visai elementariai tarsi eiciau manikiurui  ,sako ateik uzsirasys i eile ir isoperuos  doh.gif  o  man  tai nera  paprasta  procedura  fear.gif  o narkoze pilna ?  o  kiek  buvot biuleteny  po operacijos ?  nes  sita  operaciaj galeciau  pasiplanuot tai nera  kol kas man ekstra  unsure.gif

Man diagnozavo pries 9 metus. Nejauciau jokiu skausmu ir nesioperavau. Galpo kokiu keturiu metu prasidejo reti skausmai. Galvodavau kad skrandis. Kai priepuoliai pradejo dazneti - pradejau tirtis. Visi pilvo organai buvo tvarkoj, o tulzies 'tik konturai matesi. Ji buvo sausakimsa akmenu doh.gif Po menesio issioperavau thumbup.gif
As kol neuzeina priepuoliai - nesioperuociau rolleyes.gif Tik jei prasides skausmai - nepamirskit, kad turit akmenu ir tada jau netempkit. As buvau pamirsus, kad turiu akmenis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2014 09 06, 13:08)
tai va  kad  jokiu skausmu nejauciu  ,jokiu priepuoliu nebuvo , tik tai kad  uzena  nei  is sio nei is to  vemimai  nuo  ryto  doh.gif

Neturiu tulžies pusles jau 15 metu,ir vargo nematau. biggrin.gif
Bet jei nieko nejauti,tai tavo vietoje tikrai nesioperuociau. schmoll.gif
Vat,kai prades uzeiti skausmai,tada jau nebekils tokio klausimo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2014 09 06, 13:49)
Neturiu tulžies pusles jau 15 metu,ir vargo nematau. biggrin.gif
Bet jei nieko nejauti,tai tavo vietoje tikrai nesioperuociau. schmoll.gif
Vat,kai prades uzeiti skausmai,tada jau nebekils tokio klausimo. biggrin.gif

tai va ,as ir panasiai manau ,bet tie pykinimai ,galvos skausmai ,kai atsikeliu ryte ir tik prabudus pajuntu pagalve kaip kokia plyta po galva ,tada jau zinau kad dienos nebeturiu doh.gif neuzilgo eisiu atsikelus vemti verysad.gif ir ta nugaaros maudima desiniam sone susieja su akmenimis blush2.gif eisiu i ligonine kad dar karta paziuretu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Daivija @ 2014 09 06, 13:38)
As kol neuzeina priepuoliai - nesioperuociau  rolleyes.gif  Tik jei prasides skausmai - nepamirskit, kad turit akmenu ir tada jau netempkit. As buvau pamirsus, kad turiu akmenis  doh.gif

as ir panasiai mastau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2014 09 06, 11:10)
oi mergaites tikrai bijau  pasiryzt,nes nesijauciu ligone  visiskai  blush2.gif  pasiakambinau tetai ,ji chirurginiam sesele ,  ji visai elementariai tarsi eiciau manikiurui  ,sako ateik uzsirasys i eile ir isoperuos  doh.gif  o  man  tai nera  paprasta  procedura  fear.gif  o narkoze pilna ?  o  kiek  buvot biuleteny  po operacijos ?  nes  sita  operaciaj galeciau  pasiplanuot tai nera  kol kas man ekstra 

man irgi dabar nebuvo skausmo, tik nuolatinis nestiprus maudimas ir jausmas, kad kažkas ten yra. bet kadangi, kai suvedžiau galus, supratau kad esu turėjus priepuolius ir jų daugiau nebenorėjau, operacijos neatidėliojau.
narkozė pilna. mane antradienį operavo, kitą antradienį jau darbe buvau smile.gif

QUOTE(Daivija @ 2014 09 06, 13:38)
o tulzies 'tik konturai matesi. Ji buvo sausakimsa akmenu :

pas mane tas pats buvo ir atrodo iš kur blink.gif biggrin.gif bet pasirodo šitas reikalas ir paveldimas.

QUOTE(viljana @ 2014 09 06, 14:21)
ir ta nugaaros  maudima desiniam  sone  susieja  su akmenimis 

toks skausmas ir į pankreatitą panašu, o jį sukelti gali ir tulžies akmenys.

tikrai, nueikit, pasikonsultuokit ir jei skays, kad reikia - nedvejokit mirksiukas.gif geriau jau planinė, nei ekstrinė tokia operacija.
Atsakyti
QUOTE(Fixa @ 2014 09 07, 19:27)
tikrai, nueikit, pasikonsultuokit ir jei skays, kad reikia - nedvejokit mirksiukas.gif  geriau jau planinė, nei ekstrinė tokia operacija.

nueisiu papildomai pasikonsultuosiu ,jei dar ju nnnn tada galdabar paasirysiu jei nera baisu nukelsiu po kokio menesio unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,

ar prasti kraujo tyrimai esant tulzies akmenligei? Ar is viso nieko nerodo ir viskas normos ribose?

Man jau ilga laika baksnodavo po desiniuoju apatiniu sonkauliu, bet per pastaraji menesi tas baksnojimas yra pastovus, daznai suskausta astriai tiek po visais sonkauliais, tiek skrandi, beveik nuo ryto iki vakaro pykina ir esu kelis sykius vemusi is karto po valgio. Seimos gydytojas israse siuntima echoskopijai ir kraujo tyrimus pasidaryt. Kraujo tyrimai, pasak jo, tobuli! Itaria arba tulzies akmenis arba dirgliosios zarnos sindroma, ka manot Jus? Echoskopijos dar laukti apie 3 savaites...
Atsakyti
QUOTE(Extra_Dee @ 2014 09 09, 18:16)
Sveikos, merginos,

ar prasti kraujo tyrimai esant tulzies akmenligei? Ar is viso nieko nerodo ir viskas normos ribose?

Man jau ilga laika baksnodavo po desiniuoju apatiniu sonkauliu, bet per pastaraji menesi tas baksnojimas yra pastovus, daznai suskausta astriai tiek po visais sonkauliais, tiek skrandi, beveik nuo ryto iki vakaro pykina ir esu kelis sykius vemusi is karto po valgio. Seimos gydytojas israse siuntima echoskopijai ir kraujo tyrimus pasidaryt. Kraujo tyrimai, pasak jo, tobuli! Itaria arba tulzies akmenis arba dirgliosios zarnos sindroma, ka manot Jus? Echoskopijos dar laukti apie 3 savaites...

tyrimai nieko nerodo.
Laukti echo arba važiuoti privačiai, kad echo padarytų, bet jei priepuolių nėra, tai laukti.
Ale kas per durna sistema doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kustucius @ 2014 09 09, 17:31)
tyrimai nieko nerodo.
Laukti echo arba važiuoti privačiai, kad echo padarytų, bet jei priepuolių nėra, tai laukti.
Ale kas per durna sistema  doh.gif

Man rodos priepuoli turejau viena - pirma syki, kai vemiau po valgio, toooks skausmas buvo, kad migrena atrodo kaip gelytes pries ji.Raize visa krutine, skrandis turbut susisukes buvo. Galvojau leksiu i priimamaji, bet iskentejau...
O siaip kad laukiu echo tris savaites - normalu, nes as UK. Dziaugiuosi, kad tiesiog nepraspyre paracetamolio israse smile.gifsmile.gifsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Extra_Dee @ 2014 09 09, 17:16)
ar prasti kraujo tyrimai esant tulzies akmenligei?

nieko nerodo, tik echo parodė kas yra.

QUOTE(kustucius @ 2014 09 09, 18:31)
Ale kas per durna sistema 

aha, puiki sistema biggrin.gif 1 mėn. laukiau eilės pakliūt pas šeimos daktarę, paskui 1 mėn. laukiau, kad pakliūčiau pas echo, tai kadangi ne ekstrinis atvejis pas mane, nežinau kiek dar būčiau laukus operacijos doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Fixa @ 2014 09 10, 08:14)
aha, puiki sistema biggrin.gif 1 mėn. laukiau eilės pakliūt pas šeimos daktarę, paskui 1 mėn. laukiau, kad pakliūčiau pas echo, tai kadangi ne ekstrinis atvejis pas mane, nežinau kiek dar būčiau laukus operacijos doh.gif

cia kur taip ?
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2014 09 11, 09:52)
cia  kur taip ?

Vilniuj, bet operuotis važiavau į kitą miestą biggrin.gif
Atsakyti