Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje -

QUOTE(Speige @ 2010 10 14, 15:13)
Mano mociute sakydavo, kad vaikas turi prasirgti 100 kartu, ir tada jau nekibs jokios ligos. Gal ir yra tame tiesos. LAIKYKITES

Man ta pati sake gydytoja. Beje,vyresnio amziaus (svelniai tariant smile.gifsmile.gif) ,LOR ir uzsiimanti akupunktura. Nuo kosulio padeda tam tikru tasku delniuke (tarp mazojo ir bevardzio pirsto) tasku masazavimas. Ir gydomes homeopatiniais vaistais. Nezinau,juokinga,bet labai ja itikejau,nes vienintele padare "stebukla" po tiekos tyrimu ir spejimu,kad gal kosulys alerginis,gal astma,gal refliuksas,gal adenoidai.ir ,aisku, cheminiu vaistu....lankom darzely 1,5 m ir jau kai kuriuos virusiukus ir "praleidziam ":)smile.gif
beje,ant gerklytes ne tik druska,labai gerai ir linu semenys,pakaitinti keptuvej ir sudeti i parolonine kojine,ar marle...

Ir stiprinkit,mamytes,savo vaikucius homeopatiniais imuniteta skatinanciais vaistukais,toks butu mano patarimas,ne reklama,bet istikinau,kad padeda,tik vartot reikia ne sav ir ne dvi,o gan ilgai...tada susiformuoja siokia tokia apsauga. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2010 10 15, 04:43)
beviltiska tiek su aukletojom, tiek su direktore sad.gif Svarbu pinigus surinkt, tai kaip sakoma tik lankykit, ne sjei bus mazai vaiku, teks nemokamu aukletojas varyt, nukentes darzelis.....kiti prioritetai cia slypi

Mes trecia ziema niekaip "neisipaisom" i darziuka doh.gif Iki darzelio niekuo nesirges, nepopintas vaikelis, i darziuka tik po savaite atvaiksto.O kaip kitaip kai pilna grupe kriokianciu ir snargliuojanciu vaiku.Uzburtas ratas.Mamos rekia "mes gi dirbam,kur tuos vaikus det" o vat kitos mamos per tokias apskritai iseit dirbt negali.Auginsiu vaika namie,kitaip vel visa ziemai vaistus turesiu vaikui kist,kiek gi galima verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o-pa-pa: 17 spalio 2010 - 09:21
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 10 17, 09:20)
Mes trecia ziema niekaip "neisipaisom" i darziuka doh.gif Iki darzelio niekuo nesirges, nepopintas vaikelis, i darziuka tik po savaite atvaiksto.O kaip kitaip kai pilna grupe kriokianciu ir snargliuojanciu vaiku.Uzburtas ratas.Mamos rekia "mes gi dirbam,kur tuos vaikus det" o vat kitos mamos per tokias apskritai iseit dirbt negali.Auginsiu vaika namie,kitaip vel visa ziemai vaistus turesiu vaikui kist,kiek gi galima verysad.gif

verysad.gif Su tuo "mes gi dirbam" ištikro užmuša tėveliai.. Ir aš dirbčiau, jei vaikas ištisai nesirgtų smile.gif O dabar gaunasi taip: vieni padarė iš ugdymo įstaigos - slaugos namus, o kas nenori į slaugos namus vaiko tįsti, lieka namie sedėti, arba nusiteikti sargdintis ir žiūrėti kaip kamuojasi vaikas verysad.gif
Atsakyti
Mums su darzeliu irgi sekasi sunkokai doh.gif Pradejom eiti nuo rugsejo 6d. Pradzia buvo puiki. Norejo i darzeli, nei verke,nei zyze, buvo patenkintas. Tik paejo 3dienas ir susirgo. Prabuvom namuose beveik menesi (nes skarlatina sirgo). Na ir vel pradejom i darzeli eiti.Tik cia jau istorija kita. Is pat ryto asaros, sukciojimai "nenoniu i adeli".Ypatingos isterijos nebuvo, tik paverkslianimai. Verkia kol issiskirti reikia,bet grupeje greitai nurimsta. Nors aukletoja sake, kad buna mamos nori ar tetes ir opapa prasosi doh.gif Tai ji ir nesioja,nes siaip jau visi kiti vaikai priprate. Pirma savaite ejom iki pietu miego, o antra savaite jau palikdavau pietu miegelio. Miegot tai uzmigdavo ramiai, be asaru. Bet pamiegojas kokia valanda,pradeda mama saukti, arba siaip sukcioja, bet neverkia. Kol aukletoja prie jo sedi ramiai snuduriuoja, tik nueina jis ir vel saukia doh.gif Jis ir namuose taip miega (tiek diena, tiek nakti). Numiega ir saukia mane, ateinu, pamato ir toliau miega (matyt saugo mane) g.gif Anksciau miegodavo labai gerai. Cia jau menuo,kaip toks neramus. Jam dar sunkiau ir del to,kad sese pas mus atsirado. Tai pavyda dideli jaucia sunelis ir mamos demesio visaip kaip reikalauja doh.gif Tai va as jau ir baiminuosi, kad jam per daug streso (jau pora dienu del to geriam SEDALIA sirupa) ir gali nepripras prie darzelio g.gif Nors aukletojos sako,kad pripras ir viskas bus gerai. Siandien jau neisejom i darzeli,nes sloguojam doh.gif Tai pabusim pora dieneliu namuose ir treciadieni bandysim eiti. Nors paklausiu jis nusimines sako "nenoniu i adeli, noniu mamos" doh.gif Vel bus sunku ir man ir jam verysad.gif Vyrui dar blogiau,jam taip gaila, kad jau nebevestu visai blink.gif Gal galit pasakyti man koks ilgiausias adaptacinis periodas g.gif Nes jai vis sirgsim, tai gal per puse metu ir priprasim doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiva @ 2010 10 18, 09:57)
Mums su darzeliu irgi sekasi sunkokai doh.gif Pradejom eiti nuo rugsejo 6d. Pradzia buvo puiki. Norejo i darzeli, nei verke,nei zyze, buvo patenkintas. Tik paejo 3dienas ir susirgo. Prabuvom namuose beveik menesi (nes skarlatina sirgo). Na ir vel pradejom i darzeli eiti.Tik cia jau istorija kita. Is pat ryto asaros, sukciojimai "nenoniu i adeli".Ypatingos isterijos nebuvo, tik paverkslianimai. Verkia kol issiskirti reikia,bet grupeje greitai nurimsta. Nors aukletoja sake, kad buna mamos nori ar tetes ir opapa prasosi doh.gif Tai ji ir nesioja,nes siaip jau visi kiti vaikai priprate. Pirma savaite ejom iki pietu miego, o antra savaite jau palikdavau pietu miegelio. Miegot tai uzmigdavo ramiai, be asaru. Bet pamiegojas kokia valanda,pradeda mama saukti, arba siaip sukcioja, bet neverkia. Kol aukletoja prie jo sedi ramiai snuduriuoja, tik nueina jis ir vel saukia doh.gif Jis ir namuose taip miega (tiek diena, tiek nakti). Numiega ir saukia mane, ateinu, pamato ir toliau miega (matyt saugo mane) g.gif Anksciau miegodavo labai gerai. Cia jau menuo,kaip toks neramus. Jam dar sunkiau ir del to,kad sese pas mus atsirado. Tai pavyda dideli jaucia sunelis ir mamos demesio visaip kaip reikalauja doh.gif Tai va as jau ir baiminuosi, kad jam per daug streso (jau pora dienu del to geriam SEDALIA sirupa) ir gali nepripras prie darzelio g.gif Nors aukletojos sako,kad pripras ir viskas bus gerai. Siandien jau neisejom i darzeli,nes sloguojam doh.gif Tai pabusim pora dieneliu namuose ir treciadieni bandysim eiti. Nors paklausiu jis nusimines sako "nenoniu i adeli, noniu mamos" doh.gif Vel bus sunku ir man ir jam verysad.gif Vyrui dar blogiau,jam taip gaila, kad jau nebevestu visai blink.gif Gal galit pasakyti man koks ilgiausias adaptacinis periodas g.gif Nes jai vis sirgsim, tai gal per puse metu ir priprasim doh.gif

Paskaitykit, gal pades http://www.austejosb...kada-nepripras/ mirksiukas.gif Ir mamu komentarus, ten Austeja dar pataria truputi 4u.gif
O siaip pas mus panasiai buvo, kai gime 2 vaikas, tai as neleidau, sedejau namie su abiems, kad nebutu tas vyresnis vaikas atstumtas.
Atsakyti
Mano sunelis pradejo lankyti nuo rugsejo. As jau ligom buvau nusiteikus,nes maniskiui gerklyte labai jautri. Nors mes ji ir grudinom. Bet jei serga tai tik gerkle doh.gif Taigi nuejo tik 3d. ir jau susirgom. Is pradziu sloga,po to perejo i gerkle ir galutiniam variante gavosi skarlatina doh.gif Tai prasedejom namuose beveik menesi. Dabar einam vel jau trecia savaite. Dabar sloguojam, per savaitgali pasigydem (nes cia visa seima musu su sloga), tik pirmadieni neleidau i darzeli. Siandien vel eina, tai matysim ar nepereis i gerkle. As tai vis duodu pagereti AFLUBIN (jie homopatiniai) prie persalimo,kad sunkiau nesusirgtumem.
Darzelyje vis pasitaiko vaikuciu sloguojanciu ar pakosinciu,bet ka gi daryti tiems teveliams. Del tokiu ligu biuletenio tai neduoda schmoll.gif Tai kur vaikucius deti ir veda tokius kol labiau nesuserga. Taigi as nelinkusi smergti kitu del to ax.gif
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 10 17, 10:20)

QUOTE(fainulkina @ 2010 10 17, 14:58)
verysad.gif  Su tuo "mes gi dirbam" ištikro užmuša tėveliai.. Ir aš dirbčiau, jei vaikas ištisai nesirgtų smile.gif O dabar gaunasi taip: vieni padarė iš ugdymo įstaigos - slaugos namus, o kas nenori į slaugos namus vaiko tįsti, lieka namie sedėti, arba nusiteikti sargdintis ir žiūrėti kaip kamuojasi vaikas  verysad.gif

Na pasitaiko neatsakingu mamu kuriems tas pats vaikas serga ar ne ir veda i darzeli mes praeitais metais irgi tik pasveikdavom nueini i darzeli vel susergi nes pilna vaiku snargluojanciu buvo vienas nuo kito greit pagauna na suprantu mamos dirba neturi kur det vaiku bet ar nesusimasto kad del jos vienos vaiko uzsikrecia kiek kitu vaiku ir kiti turi imti irgi biliutenius dar plius vaistus vitaminus pirkt vaikui ir tik del to kad veda sergancius vaikus negalvodami apie kitus. Na jai taip dirbi ir negali pasiimti biliutenio tai samdykis aukle galu gale , kodel kiti teveliai samdosi aukles arba pasiema bilutenius doh.gif Manau turetu aukletoja grieztai nepriimineti stipraiai sluogojanciu vaiku ir tada tevai kazka galvotu o kai aukletojos nusileidzia tai ir veda tevai sluogojancius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniesulka: 20 spalio 2010 - 10:00
Labas rytas mamytes ,as nuo 2 ryto nemiegu,dukryte visa nakti praklyke,taip gerai buvo su darzeliu,o sia savaite kai nuejom,tai pamate viena vaika taip klykianti ir lakstanti nuo duru prie lango ir saukianti "mama",kad net man plaukai pasisitojo doh.gif ,aukletoja sake,kad jis ligoniukas,raminamais auginamas,tai niekaip nejo saviskes palikti schmoll.gif ,kaip isikibo i mane taip ir issinesiau is darzelio,baisu pagalvoti,kaip dabar bus,apie darzeli nera nei kalbos,vis sako ne,o kiekviena ryta eidavo su dziaugsmu ir dabar tik i mane isikibus doh.gif ,gal kam pasitaike tokia situacija?
Atsakyti
QUOTE(Wiva @ 2010 10 18, 10:57)

Labas rytas mamytes ,as nuo 2 ryto nemiegu,dukryte visa nakti praklyke,taip gerai buvo su darzeliu,o sia savaite kai nuejom,tai pamate viena vaika taip klykianti ir lakstanti nuo duru prie lango ir saukianti "mama",kad net man plaukai pasisitojo doh.gif ,aukletoja sake,kad jis ligoniukas,raminamais auginamas,tai niekaip nejo saviskes palikti schmoll.gif ,kaip isikibo i mane taip ir issinesiau is darzelio,baisu pagalvoti,kaip dabar bus,apie darzeli nera nei kalbos,vis sako ne,o kiekviena ryta eidavo su dziaugsmu ir dabar tik i mane isikibus doh.gif ,gal kam pasitaike tokia situacija?Dar ir kosulys prisikabino,nes is 5 grupej esanciu vaiku ji viena tik nesirgo ir is viso jokiu vaistu per 2 metus nesu turejusi doh.gif ,dabar gydom kosuli ir pirmadieni bandysiu vesti i darzeli,bet man baisu apie tai net pagalvoti doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Samarija @ 2010 10 14, 19:57)
Antibiotikus gerem ne del slogos,o del kosulio.Mum pripazino umu bronchita..Va siandien parsivedziau vaika is lopselio siaubingai kosancia.Namie istisai prakosejo.Net pries tai kai sirgom,taip smarkiai nekosejo.Dabar emiausi visu priemoniu,kad tik vakare bent ramiai uzmigtu:ir druksa silta ant kaklo dejau,ir nugara su krutinyte istryniau jodu,ir kojytes sildem,po to jodu istrynem padukus,ir mukaltino puse tabletes gerem,ir brontekso isgerem,ir pries pat miega pieno su medum daviau.Rezultatas-uzmigo gana ramiai,kelis kartus tesukosejo.Tikiuosi rytoj bus geriau  thumbup.gif

Mes vis dar sergame verysad.gif Niekaip sloga nepraeina.Jau atrodo beveik nebekoso,kita diena ir vel uzeina kosulys.Buvom pas gydytoja,tai pasake,kad kosulys del slogos nesibaigia.O sloga jau pulinga pasidare.Ko noreti,kai beveik du men nepraeina.Nezinau jau ko ir besiimti doh.gif Jau net mintis kyla visai i darzeli nebevesti,jei net namie negalim issigydyti.
Atsakyti
QUOTE(Samarija @ 2010 10 23, 18:44)
Mes vis dar sergame  verysad.gif Niekaip sloga nepraeina.Jau atrodo beveik nebekoso,kita diena ir vel uzeina kosulys.Buvom pas gydytoja,tai pasake,kad kosulys del slogos nesibaigia.O sloga jau pulinga pasidare.Ko noreti,kai beveik du men nepraeina.Nezinau jau ko ir besiimti doh.gif  Jau net mintis kyla visai i darzeli nebevesti,jei net namie negalim issigydyti.

labas,vaje,kaip nesmagu,kad taip ilgai sergate verysad.gif ,maniske 2 naktis ziauriai kosejo,be miego buvom,gyd. israse antibiotiko Ospamox ir Prospan sirupo,nuo slogos Immuwash,tai is karto situacija pagerejo,antra naktis,kaip ismiega ir nekoseja nakti,diena dar kartais,kai susinervina smile.gif ,is viso per jos 2 metus pirma karta susirgom paeje i darzeli 2 sav. doh.gif ,tai musu seimynai kazkas baisaus buvo,neprate mes sirgti schmoll.gif ,ryt pas gyd.vaziuosim,matysim,ka pasakys g.gif
beje,musu dukrytes bendravardes drinks_cheers.gif ,kaip sugalvojot toki varda deti rolleyes.gif ,mano tai mociute tokiu vardu buvo,tai jos atminimui uzdejau ax.gif sveikit 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitute1977 @ 2010 10 24, 07:55)
labas,vaje,kaip nesmagu,kad taip ilgai sergate verysad.gif ,maniske 2 naktis ziauriai kosejo,be miego buvom,gyd. israse antibiotiko Ospamox ir Prospan sirupo,nuo slogos Immuwash,tai is karto situacija pagerejo,antra naktis,kaip ismiega ir nekoseja nakti,diena dar kartais,kai susinervina smile.gif ,is viso per jos 2 metus pirma karta susirgom paeje i darzeli 2 sav. doh.gif ,tai musu seimynai kazkas baisaus buvo,neprate mes sirgti schmoll.gif ,ryt pas gyd.vaziuosim,matysim,ka pasakys g.gif
beje,musu dukrytes bendravardes drinks_cheers.gif ,kaip sugalvojot toki varda deti rolleyes.gif ,mano tai mociute tokiu vardu buvo,tai jos atminimui uzdejau ax.gif sveikit 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Mes irgi pradejusios eiti i darzeli taip baisiai susirgom,jau praktiskai du menesius kamuojames verysad.gif Niekada anksciau sitaip nebudavo.Mes irgi immuwash naudojam,bet nelabai matau pokyciu,vistiek bega tokie zali liuliai.O tokie sirupeliai kaip Prospan,Brontex,Fluditec jau isbandyti-nieko jie mum nepadeda.
Del vardo,tai norejau jo lietuvisko ir trumpo,ir gana reto.Tai va toki ir issrinkom smile.gif
Atsakyti