Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje -

Mes irgi vis dar namie,jau berods 3 savaites. Baigem gerti antibiotikus. Buvom vakar pas gydytoja,paziurejo gerkle-ji vis dar paraudusi.Tai gydytoja pasake,kad ji tokia ir bus,nes panasu,kad maze su gerkle ilgai problemu tures.Dar kita savaite pabusim namie,pagersim jogurto bakteriju,kad biski atstatyti organizma po vaistu.
Atsakyti
Kaip pradėjo vyresnėlė lankyti darželį- sirgo stabiliai kas mėnesį doh.gif Savaitę paeinam- dvi sergam...Ėmėme su vyru biuletenius pasikeisdami....Bet tik pirmi metai mums buvo tokie baisūs, paskui ėmėm sirgti vis rečiau- tfu tfu tfu, kad čia neprisigirčiau biggrin.gif
Bet va- jau mažoji greit į lopšelį kulniuos. Net silpna daros, kai pagalvoju.....jin ir taip pas mus tokia ligašė, mažiausia sloga- tuoj didžiulės komplikacijos....Atrodo, ir grūdinamės, ir žuvų taukus vartojame, probiotikus, bet yra kaip yra. Irgi labai tikimės, kad išaugsim tas ligas.
Atsakyti
Man kazkodel 2 gyd sake kad po skiepo galima drasiai eiti i darzeli jau kita diena g.gif

Mes isejome 4 dienas, 5 jau namie.. Is pradziu lengva sloga, kosuliukas.. komplikavos i angina su stipriu kosuliu ir zalia sloga.. Taigi sedim namie unsure.gif Gerai kad as nedirbu...
Bet pradedu mastyt is vis nebevest jos i darzeli.. tik alinu organizma vaistais...Beto jei pati nenori...
Atsakyti
Labas rytas,tik man jis nelabas schmoll.gif ,nuo 12 val.nakties nemiegojau,dukryte blaskesi,1 val. pamatavau temperatura,buvo 37,7 ir nosyte taip uzsikimsus is karto,nieko nesupratau,kas cia pasidare,is kur ta tempa,jau pradejau galvoti,kad tai reakcija pries darzeli doh.gif , dabar zyzia isvien,pusti nosies nemoka,su slangute istraukti nesileidzia,nu vienu zodziu,uzsiknisau,o taip kantrybes paskutiniu metu neturiu visiskai verysad.gif ,dar nugara skauda,vakar atveze mazajai i kambari baldus,tai visa diena dezes krausciau,rusiavau ,tokia nuvargusi jauciuosi,ryte matavau,buvo 36,8,bet nosis baisiai uzimta,dabar ir vandenukas pradejo begti,3 dienas paejom i darzeli ir vsio,tai ka dabar daryti,vel savaite neiti doh.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal galit pasakyt per kiek maždaug laiko vaikas apsipranta darželyje? Ar mėnesio užteks? Man į darbą kovo vidury, o į darželį užrašiau nuo vasario vidurio. paliksiu tik pusei dienos, bet mano dukrytė tikra mamyčiukė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitute1977 @ 2010 11 08, 10:06)
Labas rytas,tik man jis nelabas schmoll.gif  ,nuo 12 val.nakties nemiegojau,dukryte blaskesi,1 val. pamatavau temperatura,buvo 37,7 ir nosyte taip uzsikimsus is karto,nieko nesupratau,kas cia pasidare,is kur ta tempa,jau pradejau galvoti,kad tai reakcija pries darzeli  doh.gif  , dabar zyzia isvien,pusti nosies nemoka,su slangute istraukti nesileidzia,nu vienu zodziu,uzsiknisau,

na, kai nosis uzsikemsa, vaikui sunku. su slangute ar klizmute netraukdavau, nes nuo to tik dar labiau isburkdavo gleivine, sloga uzsitesdavo ir gaudavosi meskos paslauga. Gal ir ne labai higieniskai tai skamba ( bet ligonineje tokio budo neiskritikavo), bet is pradziu purksdavau imuvash ( kol jo nezinojome, naudojome juros vandeni, bet imuvash labiau mums tinka), tada po keliu minuciu, kai atmirkdavo slogyte, tai apsiziodavau vaiko burna ir stipriai pusteldavau ora, tuo paciu vaika kutentdama, kad jisai nesipriesintu. Ir taip visi snargliai labai puikiai islekdavo.
Kitas budas - silta vonia su eukalipto eteriniu aliejumi. Irgi atkemsa gerai nosi, bet netinka, jeigu vaikas turi temperaturos.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 11 08, 15:53)
na, kai nosis uzsikemsa, vaikui sunku. su slangute ar klizmute netraukdavau, nes nuo to tik dar labiau isburkdavo gleivine, sloga uzsitesdavo ir gaudavosi meskos paslauga. Gal ir ne labai higieniskai tai skamba ( bet ligonineje tokio budo neiskritikavo), bet is pradziu purksdavau imuvash ( kol jo nezinojome, naudojome juros vandeni, bet imuvash labiau mums tinka), tada po keliu minuciu, kai atmirkdavo slogyte, tai apsiziodavau vaiko burna ir stipriai pusteldavau ora, tuo paciu vaika kutentdama, kad jisai nesipriesintu. Ir taip visi snargliai labai puikiai islekdavo.
Kitas budas - silta vonia su eukalipto eteriniu aliejumi. Irgi atkemsa gerai nosi, bet netinka, jeigu vaikas turi temperaturos.

oho,kokie budai blink.gif ,mes imuwash irgi naudojam,dabar jau kaip ir teketi pradejo,kazin,kiek laiko gali ta sloga trukti g.gif ,mes neesam normalios tureje schmoll.gif
Atsakyti
na kas keisciausia mums, kad i darzeli su mielu noru pradejom eit. nueina-buckis-ate- ir nei mamos nei tecio nereikia. du menesius taip (na savaitelei ispuolem su ligom) ejo su dziaugsmu i darzeli, bet va pastaraja savaite kaip kazkas kad butu uzsisuke rekia, kad nenori i darzeli ir viskas, net nebezinau ka galvoti. jau net nesamoniu visokiu prisigalvot pradejau schmoll.gif gal kam taip yra buve?
Atsakyti
Mes einam i darzeli nuo rugsejo 13 dienos ir dar rytais verkiam doh.gif nezinau ko reikia kad apsiprastu, gal as ne taip kalbu su vaiku apie darzeli. Pries rugsejo 1 pasakojau vaikui apie darzeli, kad bus ten labai idomu, bus daug vaiku ir zaislu, tai labai norejo i darzeli eiti, net pirma ryta atsikele savo noru ir ejome su sypsena. Nuejus i darzeli irgi viskas buvo super, stovejo salia manes, kol as su aukletoja snekejau, zvalgesi po grupe, nu maciau kad jai patiko, atrodo, kad buciau paemus ir isejus o jinai butu ir pamojavusi man, bet aukletoja staigiai paeme uz rankos ir pradejo ja vestis, o tada jau mano mergaite pradejo verkti. Tik aukletoja spejo pasakyti kad jus greiciau eikite verysad.gif as ir isbejau. Man atrodo kad toks aukletojos elgesys ir nuteike pries darzeli unsure.gif
Nors dabar kai nueiname i darzeli pradeda verkti, nuvedu i grupe ir nueina pas aukletoja, daugiau asaru kaip ir nebuna. Bet asaru buna kiekviena ryta jau iseinant is namu. Noretusi kad baigtusi tos asaros, kad su noru keliautu i darzeli, nes man atrodo kad mano vaikas vienintelis tebeverkia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ViGaMa @ 2010 11 09, 10:02)
Mes einam i darzeli nuo rugsejo 13 dienos ir dar rytais verkiam doh.gif  nezinau ko reikia kad apsiprastu, gal as ne taip kalbu su vaiku apie darzeli. Pries rugsejo 1 pasakojau vaikui apie darzeli, kad bus ten labai idomu, bus daug  vaiku ir zaislu, tai labai norejo i darzeli eiti, net pirma ryta atsikele savo noru ir ejome su sypsena. Nuejus i darzeli irgi viskas buvo super, stovejo salia manes, kol as su aukletoja snekejau, zvalgesi po grupe, nu maciau kad jai patiko, atrodo, kad buciau paemus ir isejus o jinai butu ir pamojavusi man, bet aukletoja staigiai paeme uz rankos ir pradejo ja vestis, o tada jau mano mergaite pradejo verkti. Tik aukletoja spejo pasakyti kad jus greiciau eikite verysad.gif as ir isbejau. Man atrodo kad toks aukletojos elgesys ir nuteike pries darzeli unsure.gif
Nors dabar kai nueiname i darzeli pradeda verkti, nuvedu i grupe ir nueina pas aukletoja, daugiau asaru kaip ir nebuna. Bet asaru  buna kiekviena ryta jau iseinant is namu. Noretusi kad baigtusi tos asaros, kad su noru keliautu i darzeli, nes man atrodo kad mano vaikas vienintelis tebeverkia  4u.gif

aš galvoju visgi nuo auklėtojų priklauso, kaip vaikas eina į daržiuką, kokio semocijos ten jo laukia, su tokiu noru ar be jo ir eina, turiu patirties iš dviejų daržiukų, nes jau spėjom abejus palankyti, pirmam buvo stresas man ir ir mažylei, tikrai noriu ištrynti tas akimirkas iš atminties... o dabar ateinam nusirengiam, mama ate, ir bėga biggrin.gif, nors yra berniukų mūsų grupėje, kad jie verkia vis dar atėję... auklėtoja juk ta pati... sunku pasakyti, kas yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ViGaMa @ 2010 11 09, 10:02)
Mes einam i darzeli nuo rugsejo 13 dienos ir dar rytais verkiam doh.gif  nezinau ko reikia kad apsiprastu, gal as ne taip kalbu su vaiku apie darzeli. Pries rugsejo 1 pasakojau vaikui apie darzeli, kad bus ten labai idomu, bus daug  vaiku ir zaislu, tai labai norejo i darzeli eiti, net pirma ryta atsikele savo noru ir ejome su sypsena. Nuejus i darzeli irgi viskas buvo super, stovejo salia manes, kol as su aukletoja snekejau, zvalgesi po grupe, nu maciau kad jai patiko, atrodo, kad buciau paemus ir isejus o jinai butu ir pamojavusi man, bet aukletoja staigiai paeme uz rankos ir pradejo ja vestis, o tada jau mano mergaite pradejo verkti. Tik aukletoja spejo pasakyti kad jus greiciau eikite verysad.gif as ir isbejau. Man atrodo kad toks aukletojos elgesys ir nuteike pries darzeli unsure.gif
Nors dabar kai nueiname i darzeli pradeda verkti, nuvedu i grupe ir nueina pas aukletoja, daugiau asaru kaip ir nebuna. Bet asaru  buna kiekviena ryta jau iseinant is namu. Noretusi kad baigtusi tos asaros, kad su noru keliautu i darzeli, nes man atrodo kad mano vaikas vienintelis tebeverkia  4u.gif

mes nuo spalio 4 pradejom lankyti darzeli,2 sav. buvo viskas super,paskui 2 sav. sirgom,praeita treciadieni ejom i darzeli pasveikusios su klyksmu,nuo vakar sloguojam,tai nevedu,apie darzeli namie visiskai nekalbam,is karto pradeda klykti,kad NE doh.gif ,net su masina nebenori vaziuoti,net rengtis nebenori,pasidare isterike,vis galvoja,kad i darzeli vyras ves,naktimis kosmarus sapnuoja,vis saukdama MAMA NE doh.gif ,taip ir gyvenam kosmare doh.gif ,pasidare visiskas mamyciukas,ko anksciau nieko panasaus nebuvo,vis prasosi ant ranku,o man taip sunku pildyti jos norus su savo nestuke.gif ,esu ziauriai pavargus ir net neisivaizduoju,ar ateis geresni laikai,ar ji pripras,dar tos ligos doh.gif i nevilti varo verysad.gif
Atsakyti
O mes nusprendem dukros i darzeli iki pavasario isvis nebevesti.Sia savaite dar sedime namie,nes biuletenis.Baigem antibiotikus pries kelias dienas,bet va vistiek vis pakoso,ypac nakti.Tai manau net neverta rizikuoti ir i darzeli vesti,nes dar baisiau bus.Dabar vis pakoso ir manau ilgai dar taip bus,nes tokia jau mazes gerkle,visa laika paburkusi,paraudusi.Bral tik nesuprantu,kaip cia ta liga taip ilgam isitaise,nes pries darzeli tai su gerkle niekada problemu neturejo g.gif
Atsakyti