Man gydytoja sakė, kad kai tik vaikui nukris ar smarkiai sumažės temperatūra, būtinai jį nuprausti ar bent jau apiplauti. Taip ir darėm. Kai vaikui temperatūra nukrito iki 37 su keliomis dalimis (iki tol pakildavo iki 40), apiprausėme sodos tirpalu, kurį po to nuplovėme. Taip siūlė gydytoja.
sveikos mamytes,
noriu aprasyti kaip mano vaikuciai baigineja sirgti vejaraupiais, gal kam pravers informacija, nes as pati jos ieskojau ir mamyciu patarimai labai daug davė. taigi vyresnėlis mano 5,5 metu susirgo pirma nauju metu diena. temperatura abiems vaikams buvo pora dienu ir tai tik 37.5 pakildavo. bet dickis buvo visas zalias nuo zelionkos, o jau patepti kai reikedavo tai iki tragedijos, kiausiukai isvis zali buvo. veliau tepiau psilo balzam, o po keliu dienu paprastu vaikisku losjonu skirtu sausai odai, taip lengviau mums nukrito sasiukai. dabar turime daug randu, bet tikimes, kad jie isgis. mazgis baigineja sirgti dabar jau 14 dienu praeja. maziukas sirgo 1 m. 3,5 men. sirgo zymiai sunkiau nei dickis, bandziau tepti zelionka, bet kai toks maziukas neimanoma viso jo istepti. taigi numaudziau visa ta zaluma ir pradejau tepti vejaraupiu putom. brangus dalykas, bet man tai buvo super. nutepu kaip kremu visa kunelis, nes isbertas buvo visas, net padukai ir tarpupirciai, zodziu visur kur tik ju nebuvo. o dabar tepu jau vaikisku losjonu, spuoguciai beveik nukrito liko tik randai. beje kai maziukui ju kilo ne dienom, o valandom tai gydytoja israse aciclovirum, kad daugiau nekiltu ir stabdytu isdygusiu spuogeliu buvima. taigi mamytes sitas vaistas veiksmingas pirma ar antra para, jis apsaugo nuo spuogu kilimo, kad ju nebutu daug. buciau anskciau sita vaista suzinojus, tai buciau davus abiems vaikams is karto, tai nebutu tiek daug spuogu prikile. tavegilis nakciai ano maziukui visai netiko, taigi pakeiciau i zyrtec, beje ir dickis ji gere. beje abu vaikus pradejau maudyti po dusu nuo penktos dienos kai nukrito nors ir minimali temperatura. po abieju vaiku galiu palyginti, kad putos mano akim veiksmingesnes buvo, graziau nugijo sasiukai. taigi mamytes laikykites, ziauri sita liga. vienintele paguoda man buvo, kad kaip greitai visi spuogai susidaro taip jie greitai ir pasibaigia (nekalbu apie randu ilgalaiki gijima). sekmes ir stiprybes.
noriu aprasyti kaip mano vaikuciai baigineja sirgti vejaraupiais, gal kam pravers informacija, nes as pati jos ieskojau ir mamyciu patarimai labai daug davė. taigi vyresnėlis mano 5,5 metu susirgo pirma nauju metu diena. temperatura abiems vaikams buvo pora dienu ir tai tik 37.5 pakildavo. bet dickis buvo visas zalias nuo zelionkos, o jau patepti kai reikedavo tai iki tragedijos, kiausiukai isvis zali buvo. veliau tepiau psilo balzam, o po keliu dienu paprastu vaikisku losjonu skirtu sausai odai, taip lengviau mums nukrito sasiukai. dabar turime daug randu, bet tikimes, kad jie isgis. mazgis baigineja sirgti dabar jau 14 dienu praeja. maziukas sirgo 1 m. 3,5 men. sirgo zymiai sunkiau nei dickis, bandziau tepti zelionka, bet kai toks maziukas neimanoma viso jo istepti. taigi numaudziau visa ta zaluma ir pradejau tepti vejaraupiu putom. brangus dalykas, bet man tai buvo super. nutepu kaip kremu visa kunelis, nes isbertas buvo visas, net padukai ir tarpupirciai, zodziu visur kur tik ju nebuvo. o dabar tepu jau vaikisku losjonu, spuoguciai beveik nukrito liko tik randai. beje kai maziukui ju kilo ne dienom, o valandom tai gydytoja israse aciclovirum, kad daugiau nekiltu ir stabdytu isdygusiu spuogeliu buvima. taigi mamytes sitas vaistas veiksmingas pirma ar antra para, jis apsaugo nuo spuogu kilimo, kad ju nebutu daug. buciau anskciau sita vaista suzinojus, tai buciau davus abiems vaikams is karto, tai nebutu tiek daug spuogu prikile. tavegilis nakciai ano maziukui visai netiko, taigi pakeiciau i zyrtec, beje ir dickis ji gere. beje abu vaikus pradejau maudyti po dusu nuo penktos dienos kai nukrito nors ir minimali temperatura. po abieju vaiku galiu palyginti, kad putos mano akim veiksmingesnes buvo, graziau nugijo sasiukai. taigi mamytes laikykites, ziauri sita liga. vienintele paguoda man buvo, kad kaip greitai visi spuogai susidaro taip jie greitai ir pasibaigia (nekalbu apie randu ilgalaiki gijima). sekmes ir stiprybes.
Mamytės kiek skaitau ir senoje temoje ir čia visi vaikučiai sunkiomis formomis serga, o ar pasitaiko kokie 10 spuogų ir temp. pirmą dieną iki 37,5, nes mūsų dukrytei taip, o gydytoja negali nei patvirtinti nei paneigti, kad vejaraupiai, nes kaip ir keli spuogeliai panašūs, bet kiti tokie mažesni ir nepūlingi. Tai vat ir nežinau jau 3 para o padaugėjp gal pora tik spuogiukų. Aišku gerai būtų, kad čia būtų vejaraupiai, nes jau ir prasirgta būtų ir lengvai tfu fu fu kolkas.
QUOTE(vilma099 @ 2013 01 29, 18:59)
Mamytės kiek skaitau ir senoje temoje ir čia visi vaikučiai sunkiomis formomis serga, o ar pasitaiko kokie 10 spuogų ir temp. pirmą dieną iki 37,5, nes mūsų dukrytei taip, o gydytoja negali nei patvirtinti nei paneigti, kad vejaraupiai, nes kaip ir keli spuogeliai panašūs, bet kiti tokie mažesni ir nepūlingi.
Mano dukra tokia forma prasirgo 1-oje klaseje.
Kaip susirgo mazasis brolis, ji, budama 15 m. prasirgo labai sunkia forma. Pasirodo, kad nebuvo susidares imunitetas.
Maniškė jau prasirgo 
Iš vienos mamos sužinojau, kad vaiką tepliojo ALMAGEL (ar kažkaip panašiai). Šašiukai nugijo labai gražiai. Gal kam pravers.
Būčiau žinojus anksčiau - bandyčiau pati.

Iš vienos mamos sužinojau, kad vaiką tepliojo ALMAGEL (ar kažkaip panašiai). Šašiukai nugijo labai gražiai. Gal kam pravers.

QUOTE(Amiletta @ 2013 02 01, 11:48)
Maniškė jau prasirgo 
Būčiau žinojus anksčiau - bandyčiau pati.

sveikos,parasysiu ir as. kadangi mano sunui tuoj 16,o vaikysteje buvo skiepytas nuo vejaraupiu,tai ir pagalvoti negalejau,kad susirgs. Nuo pirmadienio prasidejo galvos skausmas,37,3 temp.,vakar iskvietem gydytoja,tai ji nuo persalimo vaistu israse,o vakare pastebejau kelis spuogus ir siandien pasitvirtino,kad vejaraupiai. Nezinojau kuo geriau tepti,tai is pradziu patepiau zelionke,po to daug kur isskaiciau apie aciklovir rusiska mosti,bet jos yra ir lietuvoje,tai po to ja tepem kas keturias valandas. Kol kas spuogu negauseja,bet gydytoja liepe tepti zelionke,o nusipirkti aciklovir tableciu ir jas gerti. kadangi gyvename rusijos provincijoje,tai jusu rasomu purskikliu cia nera! tenkinsimes tik tuo ka paminejau ir bandysim sveikti.
QUOTE(Indula @ 2013 02 01, 13:30)

Taip, tai būtent juo ir tepė.

Poxclin mums gydytoja sakė naudot, nors vaistininkas sakė nieko nepadės, vis tiek spuogais bers, neverti tokie brangūs vaistai šitų pinigų, sakė žaluma tept ir tiek. o dėl maudynių - liepė maudyt po trijų parų tiktai. nors paskaičius forumą man jau neramu, įtariu tepsiu ir putom ir žaluma
Siandien jau 5-a sirgimo diena. Vaika bere tik dvi pirmas dienas-nei trecia,nei ketvirta,nei penkta-jokiu nauju spuogeliu,o manau,kad padeda priesvirusiniai vaistai.Reikia gydyti pacia infekcija,kuria sukele-Varicella zoster( vejaraupiu) virusas. Vaistai stabdo tolimesni spuogeliu plitima, briliantine zaluma(zelionke)-dezinfekuoja. nors mes dar tepeme ir priesvirusine mostimi. dar nesimaudem,nes l.bijau,kad nesutruktu pusleles,nenusiluptu atsirade saseliai,kad per juos neuzsikrestume. sergame lengva forma gal dar ir todel,kad sunus buvo skiepytas.
QUOTE(IlonaLT @ 2013 02 05, 12:54)
Siandien jau 5-a sirgimo diena. Vaika bere tik dvi pirmas dienas-nei trecia,nei ketvirta,nei penkta-jokiu nauju spuogeliu,o manau,kad padeda priesvirusiniai vaistai.Reikia gydyti pacia infekcija,kuria sukele-Varicella zoster( vejaraupiu) virusas. Vaistai stabdo tolimesni spuogeliu plitima, briliantine zaluma(zelionke)-dezinfekuoja. nors mes dar tepeme ir priesvirusine mostimi. dar nesimaudem,nes l.bijau,kad nesutruktu pusleles,nenusiluptu atsirade saseliai,kad per juos neuzsikrestume. sergame lengva forma gal dar ir todel,kad sunus buvo skiepytas.
lengva forma del skiepo, o ne del vaistu

QUOTE(rLaura @ 2013 02 04, 16:06)
Poxclin mums gydytoja sakė naudot, nors vaistininkas sakė nieko nepadės, vis tiek spuogais bers, neverti tokie brangūs vaistai šitų pinigų, sakė žaluma tept ir tiek. o dėl maudynių - liepė maudyt po trijų parų tiktai. nors paskaičius forumą man jau neramu, įtariu tepsiu ir putom ir žaluma
tikrai verti šie vaistai tokie pinigų, nes po dukrytės persirgau ir aš pati va kątyk vejaraupiais (vaikystėje sirgau, tai dabar va antrąkart), tik tie kurie patys sirgo gali suprasti koks tai NIEŽULYS, dukrytei labai lengva forma buvo, nieštėjo labai nedaug užteko paprasto tepaliuko nuo niežėjimo, porą kart patept, nedaug spuogiukų buvo, o va po maždaug poros savaičių pati apsirgau, spuogų daugybė, žiauriai niežėjo, kasytis negalima, nervas ima, ir ttt. sakiau vaikui neprireikė nepirkau vaistų (nors tikrai būčiau pirkusi jei tik matyčiau reikalą), nepirksiu sau tikrai tokių brangių bet nei vieno lito nesigailiu, nes kelios valandos kančios ir supratau kad bus sunku iškęsti be kažkokių vaistų, nes nei tavigilis nepadėjo, tik tos putos,