Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai

QUOTE(~SunDew~ @ 2013 12 28, 16:47)
Sveikos, neskaičiau visų temų, bet gal nepasikartosiu....
Situacija tokia.: Mano vyras turi dukrą iš pirmos santokos, yra priteisti alimentai, viskas buvo gerai, viskas mokama bankiniu pavedimu į buvusios žmonos sąskaitą. Bet dabar žmona su dukra susigalvojo, kad geriau būtų, jei tėvas pinigus tiesiog paduotų į rankas dukrai. Atseit taip geriau. Tai vat man neramu ar nebus po poros metų taip kad mano vyrą paduos į teismą, kad nemoka alimentų (nors iš tikrųjų moka į rankas jų pačių noru) ? Kokia tvarka turi būti mokami alimetai? Ar galima būtų tiesiog atidaryti banko sąskaitą vaikui (14metų) ir ten pervedinėti ?

Jokiu būdu nesutikit su šituo pasiūlymu, nes niekaip neįrodysit paskui, kad mokėjo.
O kam ta banko sąskaita vaikui? Juk gyventi tai šiandien reikia, ar įsivaizduojat, kad alimentai kaupiami, o vaikas gyvena iš oro šiuo metu g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 12 28, 17:53)
Jokiu būdu nesutikit su šituo pasiūlymu, nes niekaip neįrodysit paskui, kad mokėjo.
O kam ta banko sąskaita vaikui? Juk gyventi tai šiandien reikia, ar įsivaizduojat, kad alimentai kaupiami, o vaikas gyvena iš oro šiuo metu  g.gif

Taigi ne butina kaupti ten pinigus,is jos galima irgi nuimineti,manau ne tokia saskaita turejo omeny,kurioj kaupsis pinigai iki vaiko pilnametystes.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 12 28, 16:53)
O kam ta banko sąskaita vaikui? Juk gyventi tai šiandien reikia, ar įsivaizduojat, kad alimentai kaupiami, o vaikas gyvena iš oro šiuo metu  g.gif

turėjau omenyje, ne sąskaitą kurioje kaupiasi pinigai, o kad vaikas turėtų kortelę ir galėtų naudoti pinigus savo reikmėms.
Bet ar taip galima ? Ar neturėtų pinigai būti mokami vaiko mamai, nes ji kaip ir augina vaiką ?
Ir kaip vyrui įaiškinti, kad nemokėtų į rankas pinigų? Naivus jis yra šiuo klausymu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(~SunDew~ @ 2013 12 28, 18:59)
turėjau omenyje, ne sąskaitą kurioje kaupiasi pinigai, o kad vaikas turėtų kortelę ir galėtų naudoti pinigus  savo reikmėms.
Bet ar taip galima ? Ar neturėtų pinigai būti mokami vaiko mamai, nes ji kaip ir augina vaiką ?
Ir kaip vyrui įaiškinti, kad nemokėtų į rankas pinigų? Naivus jis yra šiuo klausymu verysad.gif

Galima,tiesiog mama gales naudotis ta kortele,jeigu del kazkokiu tai priezasciu nenori i savo saskaita gaudineti.
Tai taip ir pasakykit,kad paskui neirodis kad mokejo.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 12 28, 09:04)
Radau internete skelbiamasi, kad pvz ieškinio surašymas ten tiek ir tiek litų (pvz 200), tai čia kaip suprantu ne visas darbas juk? Nes aš sumokėjau už viską iš karto, o ne už valandas, sakė, taip pigiau gausis, negu skaičiuot valandom  g.gif  g.gif  g.gif

ka reiskia ne visas darbas? g.gif ieskinio surasymas yra veiksmas, darba, kuri as galiu atlikti per valanda, ar per penkias dienas. Paprastai tada imama fiksuota aptarta suma.

Taciau advokatai reikalingi ne tik ieskinio/atiliepimo/skundo surasymui - jie atstovauja teismuose (ir vyksta i kitu miestu teismus), konsultuoja, vyksta i tam tikras institucijas (kad gauti reikalngus dokumentus ir pan.) tada imamas valandinis atlygis.

Kiek man yra teke susidurti, brangesni advokatai ima valandini atlygi, o paprastesni - uz tam tikra stadija sutarta su klientu mokesti - teismini procesa (iskaitant dokumentu parengima, atstovavima teismo posedziuose, taikos sutarciu salygu derinima ir pan.), ikiteismini procesa, ar kaina uz tam tikro procesinio dokumento surasyma.

Bet brangesnis - ne visada geresnis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(~SunDew~ @ 2013 12 28, 13:47)
Situacija tokia.: Mano vyras turi dukrą iš pirmos santokos, yra priteisti alimentai, viskas buvo gerai, viskas mokama bankiniu pavedimu į buvusios žmonos sąskaitą. Bet dabar žmona su dukra susigalvojo, kad geriau būtų, jei tėvas pinigus tiesiog paduotų į rankas dukrai. Atseit taip geriau. Tai vat man neramu ar nebus po poros metų taip kad mano vyrą paduos į teismą, kad nemoka alimentų (nors iš tikrųjų moka į rankas jų pačių noru) ? Kokia tvarka turi būti mokami alimetai? Ar galima būtų tiesiog atidaryti banko sąskaitą vaikui (14metų) ir ten pervedinėti ?

gali paasyti ir pakvitavima, kad gavo tokia ir tokia suma. Kiekviena menesi.
Atsakyti
QUOTE(~SunDew~ @ 2013 12 28, 15:47)

Jūsų nusistovėjusi tvarka pati geriausia. Nieko nekeiskit.
Atsakyti
QUOTE(Kompetentingas @ 2013 12 28, 19:58)
Jūsų nusistovėjusi tvarka pati geriausia. Nieko nekeiskit.

Kad jau pakeitė... keletą mėnesių pinigus paduoda tiesiog vaikui. Dabar šiaip ne taip įkalbinau atidaryti vaikui sąskaitą.
Atsakyti
Na cia kaip viena klause galiu pasidalint savo patirtim jog neseniai baiges mano teismai del alimentu sumazinimo kur vyras mane padave noredamas sumazinti alimentus. As samdziaus advokata kad jis uz mane atstovautu ir viska sutvarkytu.tai man advokatas kainavo 1500lt,bet kadangi ikiso i sita byla ir mano naujaji vyra tai dar jam advokatas kainavo 1000 lt.Bet jis uz mus viska dare dalyvavo visuose teismuose vazinejo i kitus miestus.Nes teismas buvo kitam mieste.
Aciu dievui teismai pries sventes baiges sekmingai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2013 12 28, 20:11)
ka reiskia ne visas darbas?  g.gif  ieskinio surasymas yra veiksmas, darba, kuri as galiu atlikti per valanda, ar per penkias dienas. Paprastai tada imama fiksuota aptarta suma. 

Taciau advokatai reikalingi ne tik ieskinio/atiliepimo/skundo surasymui - jie atstovauja teismuose (ir vyksta i kitu miestu teismus), konsultuoja, vyksta i tam tikras institucijas (kad gauti reikalngus dokumentus ir pan.) tada imamas valandinis atlygis.
Kiek man yra teke susidurti, brangesni advokatai ima valandini atlygi, o paprastesni - uz tam tikra stadija sutarta su klientu mokesti - teismini procesa (iskaitant dokumentu parengima, atstovavima teismo posedziuose, taikos sutarciu salygu derinima ir pan.), ikiteismini procesa, ar kaina uz  tam tikro procesinio dokumento surasyma. 

Bet brangesnis - ne visada geresnis  mirksiukas.gif

Supratau. Aš mokėjau 1400 už viską (dokumentų parengimą, konsultavimą, atstovavimą ir t.t.), jau maniau gal permokėjau biggrin.gif blush2.gif O advokatas tikiuosi geras, pažįstamo buvęs kolega, rekomendavo kaip kietą.

QUOTE(~SunDew~ @ 2013 12 28, 18:59)
turėjau omenyje, ne sąskaitą kurioje kaupiasi pinigai, o kad vaikas turėtų kortelę ir galėtų naudoti pinigus  savo reikmėms.

Kaip jūs manot, ar nepilnametis vaikas gali savarankiškai disponuoti alimentais g.gif Labai tuo abejočiau. Manau, reikalinga suaugusiojo priežiūra, o vaikui savarankiškai galima skirti kažkokią sumą, bet tikrai ne viską schmoll.gif
Nugi parodykit vyrui CK 3.200 straipsnį ir paklauskit, kaip jis įrodytų, kad alimentus mokėjo. Mažu susipras g.gif

QUOTE(anjase @ 2014 01 03, 02:18)
Na cia kaip viena klause galiu pasidalint savo patirtim jog neseniai baiges mano teismai del alimentu sumazinimo kur vyras mane padave noredamas sumazinti alimentus. As samdziaus advokata kad jis uz mane atstovautu ir viska sutvarkytu.tai man advokatas kainavo 1500lt,bet kadangi ikiso i sita byla ir mano naujaji vyra tai dar jam advokatas kainavo 1000 lt.Bet jis uz mus viska dare dalyvavo visuose teismuose vazinejo i kitus miestus.Nes teismas buvo kitam mieste.
Aciu dievui teismai pries sventes baiges sekmingai. ax.gif

Tai nesumažino alimentų? Tuomet džiugu 4u.gif
O prie ko čia jūsų vyras dabartinis g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2014 01 03, 07:43)
Supratau. Aš mokėjau 1400 už viską (dokumentų parengimą, konsultavimą, atstovavimą ir t.t.), jau maniau gal permokėjau  biggrin.gif  blush2.gif  O advokatas tikiuosi geras, pažįstamo buvęs kolega, rekomendavo kaip kietą.
Kaip jūs manot, ar nepilnametis vaikas gali savarankiškai disponuoti alimentais  g.gif  Labai tuo abejočiau. Manau, reikalinga suaugusiojo priežiūra, o vaikui savarankiškai galima skirti kažkokią sumą, bet tikrai ne viską  schmoll.gif
Nugi parodykit vyrui CK 3.200 straipsnį ir paklauskit, kaip jis įrodytų, kad alimentus mokėjo. Mažu susipras  g.gif
Tai nesumažino alimentų? Tuomet džiugu  4u.gif
O prie ko čia jūsų vyras dabartinis  g.gif

Kadangi prasidejus teismam mes apsizenijom tai ikiso ir ji. Matot mes gyvenam uzsieni tai ex vyras isivaizdavo kad cia pinigais sninga ir norejo is 500 lt sumazinti iki 250lt sakydamas jog 9 metu vaikui uztenka is jo.Visokiausias budais bande mane apkaltinti kaip pagrobeja jog vaika pagrobiau,paskui kaip uzsiminejamcia prostitucija o mano dabartinis vyras mane pardavineja. Tad turejau pristatineti visus dokumentus is uzsienio. Jo alga yra 2800 lt i rankas ir jis mat nusprende kad jam su jo dabartine zmona mazai isgyventi,nes mat susilauke antro vaiko ir jam 1000 lt reik pampersam ir 500 lt maistui antram vaikui. Isviso buvo 4 teismai.mano dabartinis vyras skaites kaip vaika auklejantis zmogus tai ir jis turejo dalivauti kaip trecias asmuo.
Kaip ir minejau byla laimejau paliko ta pacia suma mum 500 lt ir dar jam priteise mano visas islaidas tai kad tures sumoket man uz mano ir mano vyro samdyta advokata bei visus vertimus i lietuviu kalba. ax.gif
Atsakyti
Moterytes, padekit. Antradieni eisiu i teisma vykdomojo rasto antstoliui del alimentu nemokejimo visos sumos. Kokiu reik dokumentu nestis? Ir kaip suprantu man reik nestis prasyma jau parasyta? Bet as nenutuokiu kaip ji rasyti. Gal kas koki pvzd turite. Ir ar reikia moket uz jo isdavima ir per kiek laiko isduoda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R-U-S-N-E: 05 sausio 2014 - 20:06
QUOTE(R-U-S-N-E @ 2014 01 05, 20:05)
Moterytes, padekit. Antradieni eisiu i teisma vykdomojo rasto antstoliui del alimentu nemokejimo visos sumos. Kokiu reik dokumentu nestis? Ir kaip suprantu man reik nestis prasyma jau parasyta? Bet as nenutuokiu kaip ji rasyti. Gal kas koki pvzd turite. Ir ar reikia moket uz jo isdavima ir per kiek laiko isduoda.

Prašymą reiks rašyt teisme, duos tokią formą užildyti, ten tau paaiškins kaip, reiks tavo asmens dokumento. Vykdomąjį raštą išduos tik po savaitės
Atsakyti