Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai

Turiu tokį klausimą. Santuokos nutraukimo sutartyje parašyta, kad "alimentai mokami periodinėmis išmokomis nuo šios sutarties pateikimo teismui patvirtinti dienos..."
Tai toks klausimas - dokumentai buvo paduoti rugpjūčio 28. Vėliau reikėjo juos papildyti. Ir teismui priduota rugsėjo 25d. teismasvyks rašytine tvarka spalio 22d.
Tai ar tie alimentai skaičiuojami nuo rugpjūčio 28d ar nuo rugsėjo 25d? Ar iš viso nuo tada, kai įsigalios teismo sprendimas?
jei nuo dokumentų pateikimo datos, tai teismo sprendime bus nurodyta, kad jis turi pervest man kažkokią tai sumą už kelis mėnesiu, ar jau čia jis pats savanoriškai turi susiprast?
Atsakyti
QUOTE(Roberta-z @ 2012 10 16, 10:52)
Turiu tokį klausimą. Santuokos nutraukimo sutartyje parašyta, kad "alimentai mokami periodinėmis išmokomis nuo šios sutarties pateikimo teismui patvirtinti dienos..."
Tai toks klausimas - dokumentai buvo paduoti rugpjūčio 28. Vėliau reikėjo juos papildyti. Ir teismui priduota rugsėjo 25d. teismasvyks rašytine tvarka spalio 22d.
Tai ar tie alimentai skaičiuojami nuo rugpjūčio 28d ar nuo rugsėjo 25d? Ar iš viso nuo tada, kai įsigalios teismo sprendimas?
jei nuo dokumentų pateikimo datos, tai teismo sprendime bus nurodyta, kad jis turi pervest man kažkokią tai sumą už kelis mėnesiu, ar jau čia jis pats savanoriškai turi susiprast?

Alimentai skaičiuojami nuo rugpjūčio 28 d.
Teismo sprendime turi būti parašyta, kad "alimentai mokami periodinėmis išmokomis nuo šios sutarties pateikimo teismui patvirtinti dienos, t.y. 2012-08-28...". Jei teismas datos ir neįrašytų, būtent nuo jos skaičiuojama alimentų suma. Konkreti suma sprendime parašyta nebus, turėsit pasiskaičiuoti patys, o nemokant geruoju - pateikus antstoliui, apskaičiuos antstolis.

Papildyta:
QUOTE(*Persikute* @ 2012 10 14, 13:44)
sveikutes,
turiu toki klausyma pries du metus issiskyriau su vyru priteise alimentu 300lt, db noreciau alimentu suma padidinti. ar imanoma ja didinti tarkim iki 500? vaikui dabar 4 metukai. vaiku jis visai nesirupina, nei paskambina nei atvazineja. ir taip jau 2metai. su juo jokiu rysiu neturiu. turim bendra busto paskola uz kuria moku viena, uz darzeli moku pilna kaina

Reikia žiūrėti į konkrečias aplinkybes. Pagrindas - įrodyti, kad po ankstesnio teismo sprendimo padidėjo vaiko poreikiai arba pagerėjo tėvo turtinė padėtis. Tokiu atveju pasididinti išlaikymą galima.
Taip pat galima pasidinti, jei tėvas tam neprieštaraus (bus pasyvus procese).
Atsakyti
Gal kas zinot per kiek laiko priteisia alimentus vaikams jai dar seima neissiskyrus?
Atsakyti
QUOTE(Brigitarimkuviene @ 2012 11 20, 00:49)
Gal kas zinot per kiek laiko priteisia alimentus vaikams jai dar seima neissiskyrus?

per tiek pat laiko kaip ir skiriantis. Jeigu niekur nestringa, per menesi - pusantro - du, jeigu prasideda vilkinimas - gali ir metai ir du.
Papildyta:
QUOTE(Brusla @ 2012 10 03, 14:33)
Alimentų galima prašyti, kad ir 3000Lt. Jeigu sugebėsit įrodyt, kad tiek reikia ir, kad tėvas gali tiek mokėti, tai tiek ir priteis.Ir tam net nereikės jokių spec. vaiko poreikių. Taip pat ne visada teismas dalija vaiko išlaidas per pusę.
Taigi nebijokit daug prašyt

nebent, atsiprasau teisejas bukas o ir vyras analfabetas. Nes vaikus tevai privalo islaikyti abu.

praktikoje zinoma visko pasitaiko.
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inguzele: 21 lapkričio 2012 - 01:46
QUOTE(*Persikute* @ 2012 10 14, 13:44)
sveikutes,
turiu toki klausyma pries du metus issiskyriau su vyru priteise alimentu 300lt, db noreciau alimentu suma padidinti. ar imanoma ja didinti tarkim iki 500? vaikui dabar 4 metukai. vaiku jis visai nesirupina, nei paskambina nei atvazineja. ir taip jau 2metai. su juo jokiu rysiu neturiu. turim bendra busto paskola uz kuria moku viena, uz darzeli moku pilna kaina

jis savo alimentus pagal 2008 metu indeksavimo istatyma turejo indeksuoti, tad visos kurios gauna alimentus galit kreiptis i anstolius, jie ten jau paskaiciuoja, nes kiekvienais metais tas indeksas keiciasi ir tevas pats turi paskaiciuot kiek didesnius alimentus reikia moketi. Cia daugiau info :
http://www.seimostei...u-indeksavimas/
Atsakyti
QUOTE(Ozito @ 2012 11 21, 02:49)
jis savo alimentus pagal 2008 metu indeksavimo istatyma turejo indeksuoti, tad visos kurios gauna alimentus galit kreiptis i anstolius, jie ten jau paskaiciuoja, nes kiekvienais metais tas indeksas keiciasi ir tevas pats turi paskaiciuot kiek didesnius alimentus reikia moketi. Cia daugiau info :
http://www.seimostei...u-indeksavimas/

Na už šita nuoroda- ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Į kokią valstybinę įstaigą galiu kreiptis dėl alimentų priteisimo, dabar iki gruodžio 5 dienos (imtinai) esu dekretinėse, draugė minėjo, kad man kaip esančiai dekrete nereiks mokėti jokių mokesčių už dokumentus ar tai tiesa?
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2012 11 22, 14:01)
Į kokią valstybinę įstaigą galiu kreiptis dėl alimentų priteisimo, dabar iki gruodžio 5 dienos (imtinai) esu dekretinėse, draugė minėjo, kad man kaip esančiai dekrete nereiks mokėti jokių mokesčių už dokumentus  ar tai tiesa?

http://www.teisinepagalba.lt/
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2012 11 22, 22:05)

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2012 11 23, 12:50)

kad tik padetu biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif labukas. gaunu iš ex alimentus. pats perveda kas mėn, viskas kaip ir tvarkoje. tik vat jis perveda iš seb banko į swed. Jam nuskaito už pervedimo operaciją, bet ir man iš sumos išskaito po berods 1,4 lt... ar čia taip viskas normalu? ta prasme neturėtų būti neišskaitoma iš tokių ,,pajamų"?
Atsakyti