Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai

QUOTE(anjase @ 2012 08 31, 12:47)
iskilo man toks klausimas,ar gali is tevystes atostogu atskaitinet alimentus? nes paskambinus i sodra pasake kad negali,pasakius anstoliai pasake kad reik kreiptis i socialini ir kad atskaitinetu?
ir sakykit mane nori duot perteisimui,nes buvusiam vyrui atsirado antras vaikas,nors jo pajamos eina nuo 1500 iki 2000lt.ar gali man sumazinti alimentus kuriuos gaudavau po 500 lt? ir man gal jau ruosti cekius kur isleisdavau vaiko rubam.jai as pateikciau juos tai butu kosmines sumos kur as isleidziu ant vaiko nes pas mane viskas eurais.,o isverciant i lt tai gaunasi labai daug.kam pradet man ruostis g.gif

gali duot "perteisimui"
Atsakyti
QUOTE(smėlioAudra @ 2012 08 28, 19:01)
*Matyt šios teisėjos dar turi ir žmogiškąjį faktorių. Gyventi reikia ir tėvui.
Vaikų poreikų lentelės mamų (dažnai) sudaromos logiškai nepaaiškinamais reikalavimais. Teko matyti 1800 Lt poreikius vaikui/mėn? Man teko. Logiška? Absurdas.  smile.gif

**
1) Dirbantis tėvas turbūt ne 850 Lt uždirba?
2) Vaikai galės tėvą invalidą senatvėje remti.  rolleyes.gif

visiškai Jums pritariu. Teismai turėtų priimti sprendimus vadovaudamąsis teisingumo, sąžiningumo ir protingumo principais o ne vien sausa tariama teise vienai iš šalių labiau priimtina
Papildyta:
QUOTE(Ronny @ 2012 08 29, 15:00)
kažkada ir aš bandžiau šioje temoje įrodyti, kad yra ir tėvo poreikiai, ne tik ambicingų mamų užgaidos su nerealiais norais, bet man nepavyko  biggrin.gif

manyčiau, Jums pavyko 4u.gif tas, kas mąsto ne ambicijomis, o sveiku protu, pasisakius turėjo pagalvoti, kaip jaustųsi ex nekenčiamo vyro kaily, juk vaikas ar vaikai buvo bendras sprendimas kažkada, tad ant jo viebno pečių krauti didžią dalį vaiko išlaikymo - nu nzn g.gif
Atsakyti
QUOTE(sttropez @ 2012 08 29, 15:58)

vaiko vaidmuo nediskutuotinas, nes jo poreikius uztikrinti yra svarbiausia.
mamos vaidmuo = X pinigai + auginimas (auklejimas, sergancio slaugymas, lavinimas, fiziniu, socialiniu poreikiu tenkinimas ir tt.)

tevo vaidmuo = X pinigai

tai kas sitoj visoj situacijoj turi maziausiai teisiu? nekisant nei meiles, nei neapykantos, kaip sakoma, nieko asmenisko, tik biznis  biggrin.gif

o kaip Jums toks pamąstymas?
tevo vaidmuo = X pinigai + auginimas (auklejimas, sergancio slaugymas, lavinimas, fiziniu, socialiniu poreikiu tenkinimas ir tt.)

mamos vaidmuo= X pinigai bigsmile.gif

jei jau taip blogai, tai gal lai tėvas už tuos pačius pinigus augina bendrus vaikus(-ą), o mama prisideda pinigais, ieškosi papildomų darbų (tuo atveju jei teismo priteista suma išlaikyti vaiką būtų didelė našta) ir nebebus problemų thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Hope2 @ 2012 09 02, 14:42)
o kaip Jums toks pamąstymas?
tevo vaidmuo = X pinigai + auginimas (auklejimas, sergancio slaugymas, lavinimas, fiziniu, socialiniu poreikiu tenkinimas ir tt.)

mamos vaidmuo= X pinigai  bigsmile.gif

jei jau taip blogai, tai gal lai tėvas už tuos pačius pinigus augina bendrus vaikus(-ą), o mama prisideda pinigais, ieškosi papildomų darbų (tuo atveju jei teismo priteista suma išlaikyti vaiką būtų didelė našta) ir nebebus problemų  thumbup.gif

biggrin.gif tai kad jie nesutinka paprastai. Mano atveju gincas - yra du vaikai. abu esam lygus viskame, as mielu noru viena atiduodu tevui ir lai jis ji islaiko pilnai, nereikes jokiu alimentu. Bet tada prasideda - as neturiu kur jo pasiimti, mano darbo grafikas bilekoks. doh.gif Nu tai tadu moka, tiek, kiek reikia islaikymui ir nepurkstauja, biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2012 09 02, 21:15)
biggrin.gif tai kad jie nesutinka paprastai. Mano atveju gincas  - yra du vaikai. abu esam lygus viskame, as mielu noru viena atiduodu tevui ir lai jis ji islaiko pilnai, nereikes jokiu alimentu. Bet tada prasideda - as neturiu kur jo pasiimti, mano darbo grafikas bilekoks.  doh.gif  Nu tai tadu moka, tiek, kiek reikia islaikymui ir nepurkstauja,  biggrin.gif

na tada taip smile.gif
Atsakyti
norejau paklausti Skyriasi vyras su zmona augina sunkia negalia turinti maza vaika, ir zmona sio metu laukiasi antro vaikelio. Kaip suptrantu vaikelis lieka su mama Kiek realu prisiteisti alimentu uz ta vaikeli, jai vyro pajamos i rankas 2500 bet jis turi kaip cia raso butinu islaidu turi 3 kam buta uz kuri moka mokiescius (ziema mazdaug apie 600lt) ir butas pirktas su paskola kur per menesi moka 1400.
Papildyta:
Dar norejau paklausti kiek laiko is vaiku islaikymo fondo reikia laukti pinigeliu. ta prasme nuo tos dienos kai jie gavo visus duokumentus, kada pradeda mokieti pinigelius, nes jau praejo apie 4-5 menesius bet dar is ju nieko negauna.
Atsakyti
sveikos mergaites ,nzn ar kreipiuosi cia pas jus ,bet gal patarsit,su vyru issiskyriau auginom sunu kuriam db 4 metukai vaikstom i darzeli elementu priteista 400lt,deja bet ir tu nelabai nori moket verysad.gif vis kiekviena menesi maldauju kad moketu,su vaiku buvo susitikes si savaitgali,pareikalavau kad grazintu puse daiktu kuriuos turejome santuokos metu-deja traktuoja jis nutarti kad bendro turto neturejome,o buitinius daiktus pasidalinome,turiu liudytoju kad kai atvaziavau pasiimti daiktu savo ir vaiko butas buvo tuscias-viskas isvezta,o dar jo nauja drauge vakar mane mano mazesni sunu ,vyresneli ir naujaji vyra filmavo kai atveze vaika ir pareikalavau daiktu,rasineja zinutes kad as bloga mama tiesa is jo nr...nors pati dedasi savo ir jo pusnuogiu nuotraukas i socialinius tinklapius ir pan,mergaites nzn gal supratot gal nelabai,bet gal kuri ka patars koki gal istatyma kuriuo remiantis galiu juos biski nusodint verysad.gif beje vakar liepe kita menesi atvezti vaika,nutarti niekur neparasyta apie pasimatymus jam su juo,po valandos ji raso is jo nr kad as neleidziu jam su vaiku matytis ir maldauja kad leisciau-zinau kad ne jis nes nei sunaus nei panasiu zinuciu nerasydavo jis,nzn mergaites gal ka patarist... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(liudvine @ 2012 09 10, 10:39)
sveikos mergaites ,nzn ar kreipiuosi cia pas jus ,bet gal patarsit,su vyru issiskyriau auginom sunu kuriam db 4 metukai vaikstom i darzeli elementu priteista 400lt,deja bet ir tu nelabai nori moket verysad.gif  vis kiekviena menesi maldauju kad moketu,su vaiku buvo susitikes si savaitgali,pareikalavau kad grazintu puse daiktu kuriuos turejome santuokos metu-deja traktuoja jis nutarti kad bendro turto neturejome,o buitinius daiktus pasidalinome,turiu liudytoju kad kai atvaziavau pasiimti daiktu savo ir vaiko butas buvo tuscias-viskas isvezta,o dar jo nauja drauge vakar mane mano mazesni sunu ,vyresneli ir naujaji vyra filmavo kai atveze vaika ir pareikalavau daiktu,rasineja zinutes kad as bloga mama tiesa is jo nr...nors pati dedasi savo ir jo pusnuogiu nuotraukas i socialinius tinklapius ir pan,mergaites nzn gal supratot gal nelabai,bet gal kuri ka patars koki gal istatyma kuriuo remiantis galiu juos biski nusodint verysad.gif beje vakar liepe kita menesi atvezti vaika,nutarti niekur neparasyta apie pasimatymus jam su juo,po valandos ji raso is jo nr kad as neleidziu jam su vaiku matytis ir maldauja kad leisciau-zinau kad ne jis nes nei sunaus nei panasiu zinuciu nerasydavo jis,nzn mergaites gal ka patarist... verysad.gif

jei nemoka alimentu,tai manau ir neturi teises prasyti matytis su vaiku,ypac jei nutarty apie tai nieko neparasyta.
Atsakyti
moket moka,tik reikia kiekviena menesi maldauti kad pervestu,jis pareiskia kad nepervesiu tol kol nepamatysiu vaiko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(liudvine @ 2012 09 11, 08:54)
moket moka,tik reikia kiekviena menesi maldauti kad pervestu,jis pareiskia kad nepervesiu tol kol nepamatysiu vaiko verysad.gif

Na, o Jus nueikit pas antstolius ir nereikes maldauti pinigeliu, o del lankymo... Tai ne Jūs jam turite vaiką vežioti. Jis pats turi atvažiuoti ir pasiimti. O jei to nedarys...jo problema... Bet kur, net ir teisme galėsite pasakyti, kad neatvažiuoja pasiimti. Jokio dar vežiojimo negali būti.
Kitas dalykas del savaitgalių ir švenčių. Du savaitgaliai priklauso jam, du Jums. O del švenčių - susitarimo reikalas. Tarkim Kalėdas su jumis, Naujuosius su juo... Bet, kadangi nutartyje apie pasimatymus nieko nera...Jus keliate savo sąlygas.
O jei dar sulauksite nepagrįstų žinučių, skambučių...galite parašyti pareiškimą policijai. Turėsite pliusą, jei reikėtų vel teisme atsidurti, o taip PAT butų pagąsdinimas.
Yra daug dalykų...reikia tik nenuleisti rankų ir neišsigąsti. Jo drauge visiškai neturi jokių teisiu, kas liečia Jūsų vaiką. 4u.gif

Ir atsiprasau už klaidas, nes mano iPad'as pats taiso... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krisanta: 11 rugsėjo 2012 - 09:54
QUOTE(liudvine @ 2012 09 10, 12:39)
*kiekviena menesi maldauju kad moketu,

* Nemaldaukite. Kai susikaups skola, jei nemokės, kreipkitės į antstolius.
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2012 09 09, 11:43)
*norejau paklausti Skyriasi vyras su zmona augina sunkia negalia turinti maza vaika, ir zmona sio metu laukiasi antro vaikelio.

* Vaikui bus priteisti padorūs alimentai, nes yra dar ir spec. poreikiai (neįgalumas).
Atsakyti