Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Vaikas serga AD.. (51 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 07 17, 11:24)
nelabai tikiu tokiais dalykais...kol kas bandysim dietą susireguliuoti ir laukiam kada persikraustysim į naujus namus. Ten ir aplinka sutvarkyta bus, ir vanduo geresnis. Žiūrėsim, gal tai padės.
Tik va dabar dilema kaip iš tos juodos duobės išbristi, nes iš po lopų mūsų būklė tragiška, nors ir atsisakėm to, kam lopai užraudo.

Dabar viską pradedu sieti su kalciu, nes iš po lopų pradėjau jį gerti ir tada ir pradėjo stipriai blogėti. Pažiūrėjau, o gi tas calcigran apelsinų skonio doh.gif antihistaminai, kuriuos staikūnienė išrašė, žiūriu irgi apelsinų skonio sirupas. Tai gal šitie ir kalti unsure.gif

Gydytoja israse vaikui sirupo pavidalo vaistus? Tai kas, kad tai antihistaminai, mums uzdrausti bet kokie sirupai - trinam tabletytes ir geriam. Laikykites, kad tik geryn jums eitu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2012 07 17, 10:49)
Man ir liepe gerti calci su vit D, bet kai paskaiciau, kad beveik jie visi su soja ar sojos lecitinu, o mums soja labiausiai suregavo,  dar prisiskaiciau, kad aliejai visi su soja skiedziami, tai perejau ant tauku, nes mano pusryciai buna keptos bulves.  Kaltinti aplinka ir as bandziau, nes mes persikraustem i naujus namus, visur viskas sviezia bet Staikuniene sake, kad neturetu, per mazas dar, nors pagerejimas buten buvo pas uosvius. Hormunu netepu, nes pagereja tik vienai dienai, naudojom taukmedi, pradzioje lyg ir tiko, po to visas  nurausdavo po patepimo, dabar tepam physiogeli, kas naudoja akcija akropolyje euro vaistineje 40 prc., tai kojytes kur nepazeistos svelnios, svelnios, zodziu gaila vaikiuko, o vyras tai mano figura grozisi, per  nestuma priaugau 20 kg., sveriau 80, o daar 53 kg doh.gif . mano pirmasis buvo alergiskas, bet tik tiek, kad dabar sakyciau, kad nebuvo, tada budavo elidel vaistas nr. 1 ir apie pasekmes jo niekas nekalbejo, uztekdavo patepti ir ramu dvis savaites, viska valgiau maitindama, aisku dabar turim ir alergine sloga ir astma, zodziu svyra rankos, vienas dusta, kita beria  verysad.gif

mums irgi sako, kad per mazas aplinkai. Bet patirtis rodo ka kita. Cia pilna mamu, kuriu vaikuciai reaguoja i aplinka, nors irgi neturi nei metuku.
as itarciau aplinka, juolab jei pas uosvius bunant pagereja. Jei svieziai padaryti remontai, nauji baldai, tikrai gali jautrinti tokius vaikucius. Nes issiskiria n cheminiu medziagu i aplinka. Bet cia jau aisku nieko nepakeisit, kaip yra taip.

Geri pusryčiai pas jus lotuliukas.gif pas mane pora dienu 22 val. tokia vakariene budavo lotuliukas.gif O jūs grudų jokių valgyti negalit?

Mums niekaip neišeina negydyti, nes tada bėrimai labai išplinta, žaizdos ir t.t. Tepdavau iki šiol elideliu, bet staikūnienė atkalbėjo, sakė geriau hormonai, tik tepti ant riebaus kremo.

Mamos, reikia patarimo. Norėčiau bent savaitę visiškai atsiskyti tų maisto produktų, kuriems ir 1+ rodė (mėsa...) ir valgyti tai kam reakcijos nerodė ar šiaip įprastai valgėm. Bet kažin ar nieko tokio, kad be mėsos gyvensim? Mažiui gal ir nieko, nes gi šiaip ar taip beveik vient MP valgo, tik man...
Atsakyti
QUOTE(NaujokeBN @ 2012 07 17, 12:07)
Gydytoja israse vaikui sirupo pavidalo vaistus? Tai kas, kad tai antihistaminai, mums uzdrausti bet kokie sirupai - trinam tabletytes ir geriam. Laikykites, kad tik geryn jums eitu  4u.gif

tai va tas ir keista, kad butent sirupo pavidalo ir israse, o as net nepagalvojus ir nupirkau blink.gif Nuo veido raudonuma nueme, o daugiau duoti dabar kaip ir bijau...o dar 40 lt kainavo doh.gif xyzal vadinasi.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 07 17, 13:44)
mums irgi sako, kad per mazas aplinkai. Bet patirtis rodo ka kita. Cia pilna mamu, kuriu vaikuciai reaguoja i aplinka, nors irgi neturi nei metuku.
as itarciau aplinka, juolab jei pas uosvius bunant pagereja. Jei svieziai padaryti remontai, nauji baldai, tikrai gali jautrinti tokius vaikucius. Nes issiskiria n cheminiu medziagu i aplinka. Bet cia jau aisku nieko nepakeisit, kaip yra taip.

Geri pusryčiai pas jus lotuliukas.gif pas mane pora dienu 22 val. tokia vakariene budavo lotuliukas.gif O jūs grudų jokių valgyti negalit?

Mums niekaip neišeina negydyti, nes tada bėrimai labai išplinta, žaizdos ir t.t. Tepdavau iki šiol elideliu, bet staikūnienė atkalbėjo, sakė geriau hormonai, tik tepti ant riebaus kremo.
Mamos, reikia patarimo. Norėčiau bent savaitę visiškai atsiskyti tų maisto produktų, kuriems ir 1+ rodė (mėsa...) ir valgyti tai kam reakcijos nerodė ar šiaip įprastai valgėm. Bet kažin ar nieko tokio, kad be mėsos gyvensim? Mažiui gal ir nieko, nes gi šiaip ar taip beveik vient MP valgo, tik man...

Reikes vel bandyti keisti tada aplinka, nu taip tos bulvytes kartais ir pusryciai, ir, pietus ir, vakariene, mama tokios tusonkes i stiklainius man pridaro is mesos, tai kai neturiu laiko, tos ant bulviu ar ryziu uzverciu, dar reikes bandyti ryziu nevalgyti, tuos trapucius ryciu vietoj skanestu valgau, gal tie netinka, dar pas uosvius jonizuota vandeni geriau, gal tas padejo, reikes vel bandyti gerti, o kuom dar galeciau pasigardziuoti nezinau, tiesiog kartais is proto einu, kaip kazko noriu ir negaliu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domogintare: 17 liepos 2012 - 13:18
QUOTE(Domogintare @ 2012 07 17, 13:13)
Reikes vel bandyti keisti tada aplinka, nu taip tos bulvytes kartais ir pusryciai, ir, pietus ir, vakariene, mama tokios tusonkes i stiklainius man pridaro is mesos, tai kai neturiu laiko, tos ant bulviu ar ryziu uzverciu, dar reikes bandyti ryziu nevalgyti, tuos trapucius ryciu vietoj skanestu valgau, gal tie netinka, dar pas uosvius jonizuota vandeni geriau, gal tas padejo, reikes vel bandyti gerti, o kuom dar galeciau pasigardziuoti nezinau, tiesiog kartais is proto einu, kaip kazko noriu ir negaliu  verysad.gif

o kukuruzu negalite? Is ju ivariu blynu gaslima prisikepti, yra ir makaronai.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 07 17, 14:24)
o kukuruzu negalite? Is ju ivariu blynu gaslima prisikepti, yra ir makaronai.

Dar nebandziau, vis bijau, bet, kad jau vel pablogejimas, tai reikes pabandyti, receptu prisirankioti, nes jau, lomkes prasideda, i parduotuve kai nueinu, nera ka pirkti man paciai, seima apiperku, o pati nezinau kuom uzkandziauti doh.gif
Atsakyti
serpentine, domogintare, o jus vaikuciam kraujo tyrimo nedaret? na to 36 ar kiek ten alergenu? mum jis aisku visos teisybes neparode, bet ant kelio tikrai uzvede... dabar po truputį susitvarkom su situacija.mums dar padeda tos birzu gydytojos vaistukai. geriam aerus sirupa ir gaminamu tepaliuku tepu. po to tepaliuko naudojimo, ar sirupelio nezinau... bet jei kas netinka atsiranda keliose vietose taskai, bet nebe demem visa ismeto. blogiausia kaip visad pas mum keliukai, daugiau kitur pakenciama.
Atsakyti
QUOTE(vaidem @ 2012 07 17, 15:24)
serpentine, domogintare, o jus vaikuciam kraujo tyrimo nedaret? na to 36 ar kiek ten alergenu? mum jis aisku visos teisybes neparode, bet ant kelio tikrai uzvede... dabar po truputį susitvarkom su situacija.mums dar padeda tos birzu gydytojos vaistukai. geriam aerus sirupa ir gaminamu tepaliuku tepu. po to tepaliuko naudojimo, ar sirupelio nezinau... bet jei kas netinka atsiranda keliose vietose taskai, bet nebe demem visa ismeto. blogiausia kaip visad pas mum keliukai, daugiau kitur pakenciama.

Tokiam maziukui nera tikslinga daryti kraujo, nerodo tipo, o kur tuos lasiukus perkat, ar ten kiekvienam atskirai juos daro, ar dozuoti pagl amziu reikia ?
Atsakyti
Aerus sirupelis yra antihistaminai, ne kokie nors homeopatiniai lašiukai , jei apie tokius pagalvojot. Jo yra pirkt vaistinėse kaip ir visų kitų antihistamininių vaistų.
Atsakyti
QUOTE(vaidem @ 2012 07 17, 14:24)

alergologiniame dare, kai gulejome 5 ir 9 mėn. Nieko nerode. Immulite tik parodė bulvėms 3 kl ir kiaušiniui 1 kl (kai buvome 5 mėn.), o 9 mėn. kai tyrė, tai tas tik kukurūzams parodė. Žodžiu įsijautrina tam, ką dažnai valgom. O šiaip kraujas nieko nerodo. Net IGE mūsų labai mažas. Pastarąjį kartą vos 9 buvo. O va štai lopai visą puokštę parodė. Visiškai neužraudo tik kukurūzams. Kitus gyd. žymėjo kaip neigiamus, nors šiokia tokia reakcija buvo (soja, ankštiniai, lęšiai, menkė). Likę 10 stiprią reakciją parodė. Todėl griežtai uždraudė bet kokius grūdus, pieną, kiaušinius. Mėsą mėginti, nors ir į ją reaguoja. Ta va iš po lopų kardinaliai pasikeitė meniu, gavo bulvės, kiaulienos, nes neturėjom ką valgyti. Vakar lęšių. Ir va toks stiprus pablogėjimas. Bet vis tik svarstau, kad gal čia tas mano gertas kalcis su skoniu kaltas g.gif Nes ir tie bėrimai tokiose netipiškose vietose, ne ten kur įprastai būna (įprastai su linkiais vargstam). Rankų visos vidinės pusės kaip nuplikytos, pirštukai, delniukai nuberti, šlaunų vidinės pusės dėmėm išmestos, veidas.
O ką su tuo xyzal sirupu daryti? g.gif Gerti toliau? Jis irgi su skoniu. Vakar vakare ir šiandien ryte gėrė. Nuo veido raudonumas beveik dingo, o visur kitur taip pat. gyd. sakė, kad kai pradedam gerti, tai gerti 2-3 sav. Bet dabar susimėčiau. Nes tas calcigran apelsinų skonio. Tai jei jis čia kaltas, tai xyzal irgi su apelsinų eteriniu aliejum doh.gif

Tipines savo AD vietas ganėtinai gerai apgydėm su hormonu, o va šių vietų nei hormonas neveikia. Gal vis tik vėl prie elidelio grįžti. Ir ką su tom bulvėm daryti...valgyti ar ne...nes jei nevalgau, tada gaunasi kad praktiškai visą dieną kukurūzus kemšu. O žinant tai, kad jis greit įsijautrina tam, ką pastoviai valgome, tai gal taip negerai. gyd. sakė drąsiai duoti bulvę. Juolab ir paskutiniai tyrimai jai reakcijos nerodė. Žodžiu nebežinau kaip tą dietą susireguliuoti. Ir taaaaaip norėčiau bent savaitėlės pagerėjimo, kad bent savaitėlę be vaistų galėtumėm pagyventi....

Vaidem, o tas aerius sirupas be skonių? Asmeniškai man pačiai nuo visų alergijų, būtent aerius labiausiai ir padeda. O tepaliukas gaminamas hormoninis?
Atsakyti
Aerius su skoniu ... pagalbines medziagos sorbitolis, propilenglikolis, sukraloze, hipromelioze, natrio citratas dihidratas, kramtomos gumos skonis, bevandenė citrinų rūgštis, dinatrio etatas ir išgrynintas vanduo... bet kaip nekeista nuo jo tikrai nieko blogo nepastebėjau.
o tepaliukas su vitaminais a,e,d, tepalas trimacort (hormoninis) ichtiolas, boro rugstis, ir baziniai emolientai. dar paskyre gerti po 10 lasiuku vit c. vat toks musu gydymas. nežinau bijau prisikalbėt eilinį kartą, bet bėrimų stipriai sumažėjo. nusikasymų taip pat. netgi ant puoduko išmoko vaikas daryt thumbup.gif . beto tepu tik viena kart per diena. buvo kad dariau eksperimenta- netepiau kurį laiką. bėrimai negrįžo, bet oda išsausėjo po dviejų dienų... buvau labai nustebus, nes po hormonų tepimo antakalnyje grįžus namo buvo visa kaip nuplikyta. na bet jau praėjo metai laiko nuo tada kaip sėdim ant dietos. bet va ką pastebiu kad jai nelabai gerai su aplinka pasidarė... Žiauriai bijau kad negaut alerginės slogos ar astmos. arba man jau visiška paranoja ... doh.gif
Atsakyti
Oj vargsos jus mamytes, labai sunku kai nera jokliu tikrai nealergizuojanciu produktu, bet Serpentine, bulve dazniausiai labai stipriai veikia, mums nerode jokios reakcijos ant rankytes ir lopai , ir kraujas, o keleta dienu is eiles daviau ir pabere, dabar vel tik atsargiai bandysime. O ryziams stipriai uzraude, ar nelabai?
Atsakyti