QUOTE(amarrile @ 2012 07 18, 14:09)
Jei prie tos pačios žinutės dar butų keletas veislių pavadinimų,kuriuos turėtume rudenį valgyt,o kuriuos pavasariui laikyti
Gal turit gerą sklepą,ir ar moliūgus reiktų laikyt,sakykim,bulvių rūsio saąygom,ar uogienes sandėliuko,ar dar kitaip
Visus acorn tipo moliūgus rekomenduojama suvartoti per 2-3 mėn. nuo surinkimo. Po to laiko pamažu dingsta jų saldumas ir riešutų skonis, vidus tampa tuščiaviduriu.
Visus didelius, oranžinius moliūgus (
c. maxima) patartina suvartoti iki II-III mėn. Vėliau jų vidus "kristalizuojasi", mažėja minkštimas, dingsta sultingumas.
Puikiai išsilaiko muskatiniai moliūgai, tinkamomis sąlygomis sandėliuojama iki IV-V mėn.
Asmeniškai man nepasitvirtino ši taisyklė su butternut tipo moliūgais- išsilaikė tik iki Naujųjų...
Favoritai iki šiol iš visų mano augintų rūšių pagal sandėliavimo laiką- Marina di Chioggia, Triamble ir Jarrahdale.
Šiemet auginu Hokkaido tipo moliūgus- turi labai ryškų kaštonų skonį- iš atsiliepimų išsilaiko iki III-IV mėn. Žiūrėsiu.
Dėl sandėliavom sąlygų:
trumpiausiai išsilaiko šaltame ir drėgname rūsyje- pradeda pūti. Kai patalpoje ~20 C ir daugiau- moliūgai pradeda džiūti-raukšlėjasi odelė. Idealiausias variantas, kai patalpa yra sausa, bet šaltoka, apie 12 C- taip moliūgus išlaikome iki gegužės.
Viskas dar priklauso nuo moliūgo rūšies, odelės storio, sunokimo laipsnio (jei moliūgas nuskintas dar nesunokęs, vargu ar ilgai išsilaikys...)