Pas mane cukinijos irgi nemezgė iki kol pavaišinau jas dilgėlių raugu, dabar tik spėk valgyti

QUOTE(Otaip @ 2012 07 16, 19:38)
Jei jau turite miniatiūrinius ir nebus gamtos kataklizmų ar alkanų kaimynų darže, tai tikrai vasaros gale kažką ragausite, nes arbūzai užauga greit, kažkur per 50 dienų.
Aš dar nenuleidžiu rankų, nes pernai taip pat ilgai užsikonservavę buvo, tik antroje vasaros pusėje staigiai dėjo augti. Ech, būtų pavasarį paskutinės šalnos pas mumi gegužės pradžioje, ne birželį, kita šneka būtų

Moliūgų gal 40-50 pasodinau pievoje. Tikiuosi sulaukt iš kiekvieno tik po vieną nedidelį oranžinį kamuoliuką, nes kitaip bus sudėtinga į daugiabutį susitampyt.
Cukinijas auginu tik dėl sportinio intereso ir kad nesimaivydamos visad užauga. Tupi darže ir daug balkoninių cukinijų, dėjo staigiai dabar bujot, patikrinsim, ar labai balkoninės...
Blin, savaitę tai tokia suomiška vasara nusimato...
Draugė Švedijoje gyvena, tai braškės tik rugpjūtį pas juos sunoksta

Saintlina, tai jau kai pirmą ragausit, o tai bus greit, tai prašom nesikuklint ir pasigirti su nuotraukomis

Papildyta:
QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 07 16, 15:26)
O kas dėl arbūzų, tai norėjau paklausti patyrusių ir ne tik, ar dabar nedengiate, kai naktimis atvėso?
[
[
Iš serijos nepatyrusi

Aš tai nedengiu, nes nuvažiuoju tik kas trys savaites pas daržoves. Pas mane šaknys juoda agro uždengtos. Žemė tai kiek murkdžiausi savaitgalį gerokai įkaitusi.
QUOTE(linaslinelis @ 2012 07 17, 07:37)

O moliūgai gi rūsy gerai laikos. Mes iki velykų drąsiai žalius valgėm, sultis spaudėm. Gėėėris

Jo, niu ne suomiška vasara dar pas mus, bet va tos 50 dienų

mes cukinijas dorojam taip - griezineliai, prieskoniai, i kiausinio plakini ir i dziuvesius, tada ant keptuves
:

Gavo maniskes ir raugo, ir pasodintos sauletoj vietoj. Ir uzmulciuotos, ir zeme ten gera. Lapai didziuliai, patys ziedai irgi gero delno dydzio. Tik tusti. As vistik manau, kad bus kaltos seklos. Pasaldytos. Nors kaimynei daviau is to paties pokelio, jai dvi gerai mezga, o dvi irgi tuscios.
Nepamenu kokios jos ten buvo, bet irgi turetu buti balkonines. Sejau su mintim, kad butu mazos. Vadinasi toookios mazos, kad net nematau
Moliugu tai irgi net nebezinau kiek, sitie saunuoliai, vieni didesni, kiti mazesni, bet bent jau bus. Ir atrodo laukas graziai. Ten, kur butu teke nemaza plota zoles pjauti, dabar moliugu laukas. Liuks, viena kita aukstesne zole israunu ir ramu, ir grazu. Uzsikreciau as jais cia nuo vienos moliugienes
Nepamenu kokios jos ten buvo, bet irgi turetu buti balkonines. Sejau su mintim, kad butu mazos. Vadinasi toookios mazos, kad net nematau

Moliugu tai irgi net nebezinau kiek, sitie saunuoliai, vieni didesni, kiti mazesni, bet bent jau bus. Ir atrodo laukas graziai. Ten, kur butu teke nemaza plota zoles pjauti, dabar moliugu laukas. Liuks, viena kita aukstesne zole israunu ir ramu, ir grazu. Uzsikreciau as jais cia nuo vienos moliugienes

Čia kam buvau pažadėjusi, kad per 50 dienų sunoksta arbūzai, tai gal apsimelavau biški. Truputį daugiau reiks palaukt
Čia aptikau tokį puslapį reklaminį, tiks skaitantiems rusų kalba, gal rasite kokių patarimų auginant:
http://www.syngenta..../watermelon.pdf

Čia aptikau tokį puslapį reklaminį, tiks skaitantiems rusų kalba, gal rasite kokių patarimų auginant:
http://www.syngenta..../watermelon.pdf
Tik patvirtino linaslinelis mano abejones dėl mano arbūzų derliaus. 5 sniegiai užmezgę vaisius dar gyvendami šiltnamyje, net nesiruošia žydėti ir megzti naujų vaisių, tik po trupučiuką augina po vieną vaisių. Augalai visai nebujoja
,... o gal kartais pavyks paragauti? Vienas paliktas šiltnamyje turi kelis vaisius. Nepasakyčiau, kad bujoja, net paprikoms nelabai trukdo.

QUOTE(linaslinelis @ 2012 07 17, 06:37)
Saintlina, tai jau kai pirmą ragausit, o tai bus greit, tai prašom nesikuklint ir pasigirti su nuotraukomis

kad tas pirmas užmegztas ir kol kas didžiausias kažko labai lėtai auga

O vieną mažiuką (kažkur golfo kamuoliuko dydžio) radau minkštą. Pažiūriu - viduj raudonas, sėklos subrendusios ir jau parūgęs

O šiaip arbūzai tikrai auga greit. Bent jau pernai pas mane užaugo ir subrendo per nepilnus du mėnesius. Tik kad šiemet kažkaip viskas lėčiau.. Matyt, šilumos visgi trūksta. Ir naktys vėsokos..
Nu jo,prastas reikalas su tais planavimais
Prastas reikalas nusimato su arbuzais,o ir pomidorų laukiniu likimas liūdnas nusimato...(Puikus stilius,palikau pasigeteti
)

QUOTE(saintlina @ 2012 07 17, 17:38)
musu pirmas taip ir sustojo. Per kelias dienas naujai uzmegztas ji pavijo. Bet man tai keista,kodel pirmasis tamsiai tamsiai zalias, o naujieji visi sviesiai zali.
pas mane analogiškai
Pirmieji tamsiai žali, dabar naujokai visi šviesiai žali
Ant vienos šakos pirmas arbūzas tamsus, o du sekantys - šviesūs.Kodėl - supratimo neturiu. Šiemet mano arbūzai elgiasi kitaip nei pernai.

[COLOR=darkviolet]O čia sode iš trijų moliūgų daigelių jau nemažai užsimezdusių Spagetinių moliūgėlių
Per kiek laiko jie užauga? Ar tokie valgomi?