o pas mus jau saulute islindo
paliejau pelenais, bet kazkaip ne to man vyras padare.... ten daugiau zariju buno, nei pelenu, tai uzmirkiau pamaisiau ir isgrebiau tas zarijas...
kur jus visos
grizau is sodo, ten jau 1 pomidoriukas uzsimezges
ant ut mano susaleliu
... galvoju kaip sesiu skaityti, ir nera ka

QUOTE(tany @ 2012 06 23, 15:51)
kur jus visos
grizau is sodo, ten jau 1 pomidoriukas uzsimezges
ant ut mano susaleliu
... galvoju kaip sesiu skaityti, ir nera ka 

paparčio žiedo visos ieško

Įkėliau Hundreds and Thousands veislės nuotraukytę, gal ir daugiau juos kas auginat
man patinka, graži balkono, terasos puošmena
, būtų įdomu kad parašytute kaip sekasi. Nuotrauka daryta šiltnamyje, buvau palikusi kaimynei palieti, tai nunešiau, kad visi vienoj vietoj būtų 

QUOTE(diuni @ 2012 06 23, 15:01)

idomu ar yra skirtuams koks medis

QUOTE(Lyžuka @ 2012 06 23, 15:42)
Įkėliau Hundreds and Thousands veislės nuotraukytę, gal ir daugiau juos kas auginat
man patinka, graži balkono, terasos puošmena
, būtų įdomu kad parašytute kaip sekasi. Nuotrauka daryta šiltnamyje, buvau palikusi kaimynei palieti, tai nunešiau, kad visi vienoj vietoj būtų 
[

[
vo cia tai vaizdas

QUOTE(tany @ 2012 06 23, 15:51)
nu ir ko šūkauji, tarsi miške pasiklydusi..

Papildyta:

mano jie visai nedideli , nepasakyčiau , kad net pusiau aukštaųgiai , ir kažkaip dvi šakas esu paleidus , tai jau jos , man rodos , ir užsibaigė galutinai žiedynais...na tai gal kokių 70 cm bus

QUOTE(diuni @ 2012 06 23, 18:52)
nea..

čia kažkur kažkurios rašinėjot apie ruduojančius lapų kraštelius šen bei ten.. manau, kad priežastis bus tiesiog nesubalansuota augalo mityba. Kiek skaitau, tai vis laistot pomidorus tai pelenais, marmalais, tai tuo, tai anuo.. kepat jiems šašlykus..

Nu vargstat labai

Tik nepagalvokit, kad giriuosi ar didžiuojuosi, bet nuo pasodinimo iki šio laiko aš dar tik vieną kartą tręšiau pomidorus seasoliu. Šiais metais ant tiek esu atsipalaidavusi pomidorų auginime, kad net pati stebiuosi.. nu ir nepyksta nei pomidorai, nei jų lapai..
Kitą savaitę jau patręšiu pomidorus dar kartą, atsakingai taip.. nes jau vaisių nemažai kyburiuoja.
panasei ir mano... jiems tik lapai linke sukiotis... bet pas mane palikti po viena pazasti dar ant kiekvieno is dvieju stebu, tai ugs toliau... ir Toliman labiausiai pradejo ziedus metyti 
Papildyta:
lengva tau sakyti, pas tave visa darba mulcias atlieka
... o pas mane vis vien kazkuo truksta, vakar dar maciau kai kam ir gelezes truksta... bent jau neseniai buvo nuoroda virsunes akurat kaip ten foto darosi

Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2012 06 23, 20:20)
nea..
visai rimtai susikaupusi skaitau..
čia kažkur kažkurios rašinėjot apie ruduojančius lapų kraštelius šen bei ten.. manau, kad priežastis bus tiesiog nesubalansuota augalo mityba. Kiek skaitau, tai vis laistot pomidorus tai pelenais, marmalais, tai tuo, tai anuo.. kepat jiems šašlykus..
Nu vargstat labai
rūpinatės, pergyvenat.. gal stabtelkit.. paprasčiau į pomidorų auginimą žiūrėkit
Tik nepagalvokit, kad giriuosi ar didžiuojuosi, bet nuo pasodinimo iki šio laiko aš dar tik vieną kartą tręšiau pomidorus seasoliu. Šiais metais ant tiek esu atsipalaidavusi pomidorų auginime, kad net pati stebiuosi.. nu ir nepyksta nei pomidorai, nei jų lapai..
Kitą savaitę jau patręšiu pomidorus dar kartą, atsakingai taip.. nes jau vaisių nemažai kyburiuoja.

Nu vargstat labai

lengva tau sakyti, pas tave visa darba mulcias atlieka

QUOTE(tany @ 2012 06 23, 21:23)
nu gal ir yra tiesos, anksčiau lyg ir labiau reikdavo rūpintis..

Bet jei tavo pomidorams gelsta pačios viršūnėlės, gal ne geležies, o azoto trūksta? Nors ne, prie azoto trūkumo gelstų dauguma lapų..
Dar pagalvojau apie geležies trūkumą.. gal geležies netrūksta, bet jos augalas įsisavint negali. Ar šaknų sistema prasta, ar kažkokio marmalo per daug pripilta.. nu kažkas trukdo