
Perskaiciau milijona forumu jauciu apie dziovintuvus... Excalibur ir Sedona, sako, irgi ne stebuklas... Bet gi daugiau - maziau, talpesni, vienok gana triuksmingi. Beje, SEDONA maziau triuksmingas nei excaliburas, plius kiek modernesnis - elektroninis valdymas...

QUOTE(Shoeaholic @ 2012 08 07, 16:04)
Perskaiciau milijona forumu jauciu apie dziovintuvus... Excalibur ir Sedona, sako, irgi ne stebuklas... Bet gi daugiau - maziau, talpesni, vienok gana triuksmingi. Beje, SEDONA maziau triuksmingas nei excaliburas, plius kiek modernesnis - elektroninis valdymas... 

Del to, kad maziau triuksmingas - gal ir pliusas, nors mane tai veza tas Excalibur burzgimas monotoniskas - kaip tik lengviau uzmigti (bet cia, zinoma, ne visiems taip)

O del elektronikos - man kazkaip mechanika patikimiau atrodo ir del vaiku ne taip baisu, kad kazka pagadins nepataisomai.
Aisku, butu idomu isbandyti, bet siaip ir saviskiu Excalibur esu visiskai patenkinta

QUOTE(irmulia @ 2012 08 07, 17:33)
panos, turiu klausimą : kas yra šviežia spirulina?
spėju, tai juk tas pats kas spirulinos milteliai ar tabletės?
lietuviai sugalvojo savo gaminanus spirulinos preparatus vaidinti šviežia spirulina...
pvz.

lietuviai sugalvojo savo gaminanus spirulinos preparatus vaidinti šviežia spirulina...

Irmulia, cia bus tokie maisiukai toj dezuteje kaip kad arbatos pakiukai buna ipakuoti atskirai, ir jame bus gelio pavidalu spirulina. Dar buna spirulinos stiklainiukuose, kuriuoe ir buna gelis (skoniu ivairiu buna: su medum, su ersketuogem ar kazkas pan.) - kabini sauksteliu tada...
Siuos sporto klube siule (tiek stiklainiukuose, tiek tuose pakeliuose), bet negalejau stiklainiuko pirktis- skystis i lektuva no no no ...
Laba diena
nuotaika šiandien puiki kažko neįprastai
Vakar negavau patarimų dėl sriubos, tai įsigyjau knygą 80/10/10
pradėjau skaityt, aišku pavarčiau, susiradau vidurį, o ten receptai, meniu dienos
bandysiu maitintis pagal tai, kaip siūlo, noriu ne tik raw maitintis, bet ir kg parident -žemyn, žodžiu bus įdomu





QUOTE(Besishypsanti @ 2012 08 08, 03:12)
Laba diena
nuotaika šiandien puiki kažko neįprastai
Vakar negavau patarimų dėl sriubos, tai įsigyjau knygą 80/10/10
pradėjau skaityt, aišku pavarčiau, susiradau vidurį, o ten receptai, meniu dienos
bandysiu maitintis pagal tai, kaip siūlo, noriu ne tik raw maitintis, bet ir kg parident -žemyn, žodžiu bus įdomu 





mano, kaip žaliavalgės, stažas dar mažas. Ši žiema bus pirmoji. Šiltų sriubų, patiekalų dar negaminau. Bet perskaičius krūvą knygų, susidariau nuomonę, kad šiltiems valgiams galima pašildyti vandenį dehydratatoriuje iki 105 laipsnių Farenheito ir naudoti patiekalų gamybai. Ar aš klystu?
Norėjau paklausti, ar kas nors darėt vandens kefyrą? Man gaunasi saldus vanduo ir tiek. Su arbatiniu grybu pavyko puikiai susidraugauti, kiekvieną rytą po stiklinę išgeriu.
QUOTE(Tautosaka @ 2012 08 08, 15:28)
Norėjau paklausti, ar kas nors darėt vandens kefyrą? Man gaunasi saldus vanduo ir tiek. Su arbatiniu grybu pavyko puikiai susidraugauti, kiekvieną rytą po stiklinę išgeriu.
oho, kas per vandens kefyras?gal galima daugiau info ? o arbatini gryba su kokia arbata darote ir kokiomis proporcijomis? man skaniausias gaunasi su meta, kaip nekeista ...nors didzioji dauguma daro juos su juodaja ir zaiaja turbut

Man arbatinis grybas skaniau su juoda arbata. Instrukcijose, kurias gavau pirkdama, buvo pažymėta, kad arbatai fermentuoti naudoti būtent juodą arba žalią. Paskui tik patį gėrimą (jau be grybo) galima visaip "paskaninti", bet man gerai ir taip. Beje, vyras negali jo nė gurkšnelio paraugauti - jam iš kart skrandį graužt pradeda. Aš geriu rytais, kol dar nieko nevalgiusi. O proporcija: 1 litrui gėrimo - 100 g cukraus ir 3 pokeliai juodos arbatos. Gal ir nelabai žaliavalgiškas produktas tas cukrus, bet fermentacijai tinka.
Vandens kefyras irgi tas pats - fermentuotas vanduo. Šitam pagal instrukciją, 1 litrui vandens imama 1/4 puodelio cukraus. Fermentuojama kartu su vandens kefyro granulėmis iki 72 val. Bet man gaunasi tik saldus vanduo, jokios fermentacijos aš nejaučiu. Internete mačiau daro su razinom, bet vėl gi, po to, pasirodo, nebegali grįžt atgal ir daryt su vandeniu.
Vandens kefyras irgi tas pats - fermentuotas vanduo. Šitam pagal instrukciją, 1 litrui vandens imama 1/4 puodelio cukraus. Fermentuojama kartu su vandens kefyro granulėmis iki 72 val. Bet man gaunasi tik saldus vanduo, jokios fermentacijos aš nejaučiu. Internete mačiau daro su razinom, bet vėl gi, po to, pasirodo, nebegali grįžt atgal ir daryt su vandeniu.
Sveikos superzaliavalges 
Esu zaliavalge jau apie 6 men. Noriu paklausti ar yra tarp Jusu monozaliavalgiu (vieno valgio metu vienas zalias sviezias produktas)? Jei taip, atsiliepkite, idomu butu isgirsti kaip sekasi, kokie pojuciai ir visa kita.
Galite rasyti cia arba i AZ

Esu zaliavalge jau apie 6 men. Noriu paklausti ar yra tarp Jusu monozaliavalgiu (vieno valgio metu vienas zalias sviezias produktas)? Jei taip, atsiliepkite, idomu butu isgirsti kaip sekasi, kokie pojuciai ir visa kita.
Galite rasyti cia arba i AZ


QUOTE(R.O. @ 2012 08 09, 15:21)
Esu zaliavalge jau apie 6 men. Noriu paklausti ar yra tarp Jusu monozaliavalgiu (vieno valgio metu vienas zalias sviezias produktas)? Jei taip, atsiliepkite, idomu butu isgirsti kaip sekasi, kokie pojuciai ir visa kita.
O gal galite, mums papasakoti kaip jaučiatės po pusmečio tokios mitybos? Ar iškart tapus žaliavalge tapot monožaliavalge ar prie to perėjot po truputį? Šiaip labai domintų patirtis ir atsiliepimai apie bendrą sveikatos ir savijautos būklę, nes 6 mėn. tai jau toks apčiuopiamas laiko tarpas

QUOTE(Tautosaka @ 2012 08 08, 23:10)
As anksciau esu dariusi arbatini gryba su juodaja arbata ir dedavau saujele razinu i 3L slokiuka, jos pakildavo, isbringdavo. Skonis saldesnis, pikantiskesnis gaudavosi, o pats grybas megsta visas zolelines, naturalias arbatas.... ir cukru, zinoma


QUOTE(Besishypsanti @ 2012 08 09, 15:20)
O gal galite, mums papasakoti kaip jaučiatės po pusmečio tokios mitybos? Ar iškart tapus žaliavalge tapot monožaliavalge ar prie to perėjot po truputį? Šiaip labai domintų patirtis ir atsiliepimai apie bendrą sveikatos ir savijautos būklę, nes 6 mėn. tai jau toks apčiuopiamas laiko tarpas 

Perejau staiga, prisiskaiciau literaturos, norejau pabandyti tiesiog zaliavalgyste, bet gasdino visokie receptukai, vel gi maisto ruosa, ilgai uztrunkantis darbas... Norejosi kazko paprasto.
Netycia radau info apie monozaliavalgyste (rusiskas forumas). taip uzsidegiau, kad stacia galva neriau ir jau sekancia diena as monoraw. Pirmas menuo pilnas euforijos, lengvumo, badas nelebai kankino. Labiausiai dziugino krentantis svoris (po gimdimo like buvo apie 16 kg ir niekaip per metus jie nenukrito). Per pirma men netekau apie 8 kg, per sekancius du dar 12 kg. Viso apie 20kg. Dabar sveriu maziau negu pries gimdyma. Figura isgrazejo



Is pradziu labai slinko plaukai, bet tai normali busena, dabar normalizavosi. Pries tai jau 5 metus kankinausi nuo anemijos, geriau daug gelezes preparatu, nestumo metu irgi. Po nestumo kol nebuvo menesiniu hemoglobinas buvo minimalus (117). Kai prasidejo menesines vel pradejo kristi, akyse tamsejo, svaigo galva. Menesines buvo visada gausios trukdavo apie 6-7 dienas. Dabar galiu pasidziaugti, menesines trunka apie 4 dienas, gausesnes tik 1 diena. Nesuliginti kas buvo. Noriu rudeni padaryti bendra kraujo tyrima. Bus idomu kas pasikeite, nes silpnumas visiskai praejo.
Mano racionas: obuoliai, pomidorai, agurkai, gervuoges (viskas is savo darzo), arbuzai, melonai (dievinu), mirkyti zemes riesutai arba migdolai (labai skanu). Ankstyva pavasari valgiau beveik tik apelsinus, mandarinus, obuolius ir riesutus. Viska valgau atskirai, pora valandu tarpais. Kiekis vieno pradukto neribojamas, yra noro, nors ir 2 kg obuoliu vienu prisedimu, bet tiek aisku netelpa

Kartu su manimi pereina i tokia mityba ir vyras. Jis jau tik pora kartu i savaite suvalgo kai ka virto, ir karta i diena agurku/svogu arba pomidoru/svogunu salotos su aliejumi ir truputi druskos (taigi veganas).
Jeigu daugiau kas domintu, klauskite. Atsakysiu
