Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Dar kartą ačiū R.O., kad taip išsamiai pasidalinote patirtimi, labai naudinga manau čia mums visoms smile.gif Nors aš būti monoraw dar turbūt nepribrendau,man trinti vaisių kokteiliai su špinatais yra kaip tobuliausias desertas wub.gif o juk tai kartu būna ir pietų patiekalas smile.gif Gal po kol kas man dar per sunku atsisakyti to skanaus valgymo. Ir be šaldytuvo neapseičiau, jau kurpiu planus kaip kitą pavasatį įkalbinėsiu MB pirkti atskirą šaldiklį, kad nuo pat vaisių,uogų, daržovių augimo pradžios galėčiau visokių gėrybių prikaupti kitai žiemai. Nes šiemet dėl vietos stokos turėsim labai mažai...
Rašėt, kad mikroflora "užsiveisia" pilnai per 1-1,5 metų, ilgas laiko tarpas, bet tikiuosi, kad bus verta, nes dabar yra dar tokių pakitusių žarnyno reakcijų, kurios nelabai džiugina blush2.gif
Kas dėl plaukų, tai man gal 3-4 metus jie žiauriai slenka, ir kas mane pažįsta artimiau, nesupranta kaip aš dar nenuplikau, nes kiekvienas galvos plovimas pareikalauja kuokšto plaukų ir taip kas 2-3 dienas doh.gif o kur dar tie pavieniai išslinkimai.. Bet plaukų aš ne tik turiu, jie tokie link storesnių, tikrai ne 5 plaukai ant galvos. Prieš dvi sav. dar nusipirkau ekologišką šampūną su balzamu, dar skaitinėju ir bandau atsirinkti natūralius plaukų skalavimus, kurie stabdytų slinkimą ir skatintų augimą. Gal natūralių produktų vartojimas iš vidaus ir išorės greičiau pagerins situaciją g.gif
Papildyta:
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 08 10, 09:23)
Bet gi, kiekvienam savas kelias, tai bandau reaguoti tolerantiskai  ax.gif

drinks_cheers.gif būtent smile.gif Šitam reikale tolerancijos reikia. Ypač, kai aplink tiek daug žmonių išvis nesuprantančių kaip galima žaliavalgiauti atsisakant hesburgerių, šašlykų su kečiupu, močiutės cepelinų ar bulvinių blynų, o kur dar napaleono tortai ir kartvutės saldainiai prie kavos wub.gif Mes pykstam kai mūsų valgymo tie minėtieji valgytojai netoleruoja, tai nebūkim ir mes tokie nesistengiantys supratsi. Palaikyti ar maitintis taip pat juk nebūtina, jei tai nepriimtina smile.gif
Man asmeniškai didelis žingsnis yra tai, kad aš jau gal ~2 mėn (jaučiu reik kalendoriuje datas pradėt žymėtis, nes jau pamiršau kada ką pradėjau doh.gif ) nevartoju kepto,riebaluose ruošto maisto. Tai didžiulis pasiekimas ir žingsnis pirmyn. Visų kitų ne raw produktų atsisakymas- dar vienas didžiuolis žingsnis į priekį. O kai vieną dieną atsikelsiu ir pasakysiu gana! aš noriu būti 100% raw, o ne 70-80%, tada galėsiu žymėt gyvenime naują, kitokią atkarpą. Ir tai bus milžiniškas pasiekimas, nes man dar tik 25m., o aš jau galvoju apie tai, kad VISAM laikui atsisveikinsiu su čipsų ir šokolado valgymu smile.gif Argi tai nėra didelis įvykis? Gal kada nors (anklsčiau ar vėliau) organizmas norės valgyti tik monoraw,bet aš nežinau kada tai bus ir ar išvis taip bus, nes aš jau dabar savim didžiuojuosi ir labiau save myliu smile.gif
Todėl valgykim visi tai, kas mums yra priimtina, ko nori mūsų organizmai, būkim laimingos, žvelkim į gyvenimą pozityviai ir nemenkinkim kitų žmonių pasirinkimo mirksiukas.gif O diskusijos yra gerai, juose gimsta tiesa bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 08 10, 08:23)
Buna visokiu tu monoraw... Ir kaip bezdzioniukai vien bananais minta (per para po 30 vnt TIK bananu ir panasiai)  4u.gif

Man asmeniskai monoraw, kaip ir minejau irgi nera priimtina, norisi tikrai kuo ivairesnes mitybos, tad taip ir darau - jauciu, kad butent taip mano zaliavalgiavimas daro mane laiminga  biggrin.gif

Bet gi, kiekvienam savas kelias, tai bandau reaguoti tolerantiskai  ax.gif

Jus teisi 100 proc. del tolerancijos. Be jos kaip be ranku. Tik galima su visais susiginciti, susipikti ir vienam kukuoti smile.gif . Zinoma, kad kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu. Ir aisku reikia klausytis savo organizmo ir ne prievartauti saves.
Papildyta:
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 08 10, 08:46)

drinks_cheers.gif  būtent  smile.gif  Šitam reikale tolerancijos reikia. Ypač, kai aplink tiek daug žmonių išvis nesuprantančių kaip galima žaliavalgiauti atsisakant hesburgerių, šašlykų su kečiupu, močiutės cepelinų ar bulvinių blynų, o kur dar napaleono tortai ir kartvutės saldainiai prie kavos  wub.gif  Mes pykstam kai mūsų valgymo tie minėtieji valgytojai netoleruoja, tai nebūkim ir mes tokie nesistengiantys supratsi. Palaikyti ar maitintis taip pat juk nebūtina, jei tai nepriimtina  smile.gif
Man asmeniškai didelis žingsnis yra tai, kad aš jau gal ~2 mėn (jaučiu reik kalendoriuje datas pradėt žymėtis, nes jau pamiršau kada ką pradėjau  doh.gif  ) nevartoju kepto,riebaluose ruošto maisto. Tai didžiulis pasiekimas ir žingsnis pirmyn. Visų  kitų ne raw produktų atsisakymas- dar vienas didžiuolis žingsnis į priekį. O kai vieną dieną atsikelsiu ir pasakysiu gana! aš noriu būti 100% raw, o ne 70-80%, tada galėsiu žymėt gyvenime naują, kitokią atkarpą. Ir tai bus milžiniškas pasiekimas, nes man dar tik 25m., o aš jau galvoju apie tai, kad VISAM laikui atsisveikinsiu su čipsų ir šokolado valgymu  smile.gif  Argi tai nėra didelis įvykis? Gal kada nors (anklsčiau ar vėliau) organizmas norės valgyti tik monoraw,bet aš nežinau kada tai bus ir ar išvis taip bus, nes aš jau dabar savim didžiuojuosi ir labiau save myliu  smile.gif 
Todėl valgykim visi tai, kas mums yra priimtina, ko nori mūsų organizmai, būkim laimingos, žvelkim į gyvenimą pozityviai ir nemenkinkim kitų žmonių pasirinkimo  mirksiukas.gif  O diskusijos yra gerai, juose gimsta tiesa  bigsmile.gif

Graziai parasete ir teisingai.
O kaip as dziaugiuosi, kad nors ir kas menesi tik vienas zmogus atsiranda (nors tikiuosi ju daugiau), kuris samoningai atsisako to viso prigaminto brudo, kurio pilnos lentynos parduotuvese. Be to pagerina savo sveikata ir netiesiogiai daro gera itaka aplinkiniams.
Papildyta:
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 08 10, 08:46)

Kas dėl plaukų, tai man gal 3-4 metus jie žiauriai slenka, ir kas mane pažįsta artimiau, nesupranta kaip aš dar nenuplikau, nes kiekvienas galvos plovimas pareikalauja kuokšto plaukų ir taip kas 2-3 dienas  doh.gif  o kur dar tie pavieniai išslinkimai.. Bet plaukų aš ne tik turiu, jie tokie link storesnių, tikrai ne 5 plaukai ant galvos. Prieš dvi sav. dar nusipirkau ekologišką šampūną su balzamu, dar skaitinėju ir bandau atsirinkti natūralius plaukų skalavimus, kurie stabdytų slinkimą ir skatintų augimą. Gal natūralių produktų vartojimas iš vidaus ir išorės greičiau pagerins situaciją  g.gif
bigsmile.gif

Jus tuoj tikriausiai pasiseipisite is manes. As nustajau nauduoti sampunus ir visokius balzamus jau apie 4 men. Nepatikesite bigsmile.gif , bet galva plaunu dabar garsticiu milteliais ir praskalauju citronos sultimis su vandeniu. Pirmas plovimas nepavyko, plaukai pasidare kaip vela po plovimo, kazkoks siaubas, bet kita karta pakeiciau truputeli procesa ir sekmingai 2 kartus i savaite taip plaunu galva. Plaukai pasidare puresni ir gal truputi sveikiau blizga.
Jei kam bus idomu, parasysiu detaliau. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(R.O. @ 2012 08 09, 23:21)

Mano pazintis su zaliavalgyste prasidejo nuo 2 knygu:
1, Viktoras Kulvinskas „Kaip išlikti XXI amžiuje“
2, Pavel Sebastjanovič "Nauja knyga apie žaliavalgystę, arba kodėl karvės - plėšrūnės"

Pirma knyga labiau komercinio pobudzio ir daug pripainioja galvoje, bet susipazinimui su zaliavalgyste visai tinka.
Antra knyga man labiau patiko, viskas trumpai ir aiskiai parasyta. Rekomenduoju perskaityti  smile.gif

Aha, man toji antra knyga irgi labai patiko, taip konkreciai viskas parasyta.

QUOTE(R.O. @ 2012 08 10, 14:06)

Jus tuoj tikriausiai pasiseipisite is manes. As nustajau nauduoti sampunus ir visokius balzamus jau apie 4 men. Nepatikesite  bigsmile.gif , bet galva plaunu dabar garsticiu milteliais ir praskalauju citronos sultimis su vandeniu. Pirmas plovimas nepavyko, plaukai pasidare kaip vela po plovimo, kazkoks siaubas, bet kita karta pakeiciau truputeli procesa ir sekmingai 2 kartus i savaite taip plaunu galva. Plaukai pasidare puresni ir gal truputi sveikiau blizga.
Jei kam bus idomu, parasysiu detaliau.  tongue.gif

Labai labai idomu! Prasom rasyti biggrin.gif As beje jau virs metu jokios dantu pastos nebenaudoju, skirtumas akivaizdus - nebekraujuoja dantenos, jeigu reikia biskuti ''pabalinti'' dantis, naudoju soda.
O del plauku plovimo tai labai aktualu!
Atsakyti
sveikos 4u.gif svarbiausia, kad būtų kūnas, siela ir protas (body, soul and mind) tarpusavyje suderinti... tada labai lengva laikytis žaliavalgiško gyvenimo būdo... kai tik pusiausvyra tarp jų dingsta, tada prasideda visokių kitokių maistų norėjimas... na gal taip tik man... visa savaitę neišeina pamedituoti, dar visa kompiuterinė technika išėjo iš rikiuotės, kol sutvarkiau, tai net ir žalio kokteilio nesinorėjo... o norėjosi "Šimtalapio"...

dėl plaukų slinkimo ir man slinko ir stipriai iš pradžių. Lygiai taip pat galvojau, kad liksiu be plaukų, kuokštais surinkdavau. Bet kaip su plaukais esu, taip su plaukais smile.gif))) Apie naminį šampūną su garstyčių milteliais skaičiau rusų forume. Tik vis neprisiruošiu visų sudėtinių dalių nusipirkti...
O odai, plaukams ir nagams reikalinga vitaminai A, C ir E. Rekomenduojami maisto produktai: špinatai, morkos, mangoldai, saldžiosios bulvės, pomidorai, visi melionai, kopūstai, ananasai, apelsinai, kiviai, raudoni ir geltoni saldieji pipirai, brokoliai, migdolai, sėklos, papaja, agurkai, graikiški riešutai. (šaltinis Mimi Kirk "Live raw")
Atsakyti
QUOTE(R.O. @ 2012 08 10, 15:06)
galva plaunu dabar garsticiu milteliais ir praskalauju citronos sultimis su vandeniu.

Domina smulkiau smile.gif Pati prisiskaičiau apie galvos plovimą su gasulio moliu ir soda, skamba įdomiai, bet knieti išbandyt smile.gif

QUOTE(vovera @ 2012 08 10, 17:56)
As beje jau virs metu jokios dantu pastos nebenaudoju, skirtumas akivaizdus - nebekraujuoja dantenos, jeigu reikia biskuti ''pabalinti'' dantis, naudoju soda.

Tai visai nevalot dantų ar specialiai valgot kokį nors maistą, kad jie švaresni būtų? Aš pastebėjau, kad pradėjus maitintis raw rytais nebėra tokio intensyvaus blogo skonio burnoj, o per visą dieną dantys "neapsineša", išlieka švaresni smile.gif
Atsakyti
QUOTE(@Andrea @ 2012 08 10, 00:16)
O nejaugi nera maisto, kurio pasiilgtumete, kuri dievindavote anksciau?  ax.gif Ir kaip jauciates, kaip Jusu aplinka reaguoja i zaliavalgyste? Nes as tai kaip is kitos planetos kitiems is pradziu atrodziau. O dabar zino, kad truputi galvele susisukus ir nebe taip kandziai reaguoja.... Bet vis tiek...  doh.gif
O kad mastysena keiciasi, tai tikrai. "Pasakyk, ka valgai, ir as pasakysiu, kas esi".  mirksiukas.gif

Zinoma , kad pasiilgstu "normalaus" maisto. Stengiuosi kompensuoti si nora didesne porcija miegstamu vaisiu. Pries tai buvau didele smalize, jokiu pirktiniu skanuminu, viska pati kepiau: keksiukai, pyragai, tortai, eklerai, jau 3 metai kaip duona ant naminio raugo ant azuolo lapu kepiau. Vienu zodziu "sveikas naminis maistas". Mes jokiu coca colu ir cipsu su vyru nevalgem. Gal kokius 3 kartus per visa gyvenima... blush2.gif Dabar saldaus nesinori, nes visi vaisiai saldus, norisi tik suraus, astraus. Tada valgau ridikusm kartais net ropinio svoguno suvalgau, toks noras astrumo atsiranda... blink.gif Kaip supratote druskos nevartuoju ir jokiu prieskoniu.
Su aplinkiniais is pradziu buvo labai sunku. Tevai iki siol bando isiulyta ka nors pavalgyti, nes alkana gi visa laika esu doh.gif . Geriausi draugai labai nustebo, bet pastebejo pasikeitimus i grazesne puse (-20kg vis tik smile.gif ) ir daug nekomentavo. Tik mano vyras ir taip lieknas, numete dar apie 13 kg, tai dabar jau labai sulises atrodo, kiti soka gauna pamacius, bet cia laikina, organizmas su laiku susitvarkys, pradejo sportuoti, nes atsirado energijos ir noro mirksiukas.gif . Vieni draugai kazkaip "atsisiejo", nes nesupranta kaip galima susitikti, sedeti prie stalo ir nevalgyti mesos, neisgerti 100 g "baltos", o dar pabaigai kavos su torciuku... Nors mes visai nekomentuojam ju valgi, kiekvienas valgo ka nori, na bet zmoniu nenorime prievartauti bendravimui, ne tai ne... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vovera @ 2012 08 10, 16:56)
As beje jau virs metu jokios dantu pastos nebenaudoju, skirtumas akivaizdus - nebekraujuoja dantenos, jeigu reikia biskuti ''pabalinti'' dantis, naudoju soda.

O, kaip smagu, kad yra dar zmoniu gyvenanciu be dantu pastos. As parasius apie plauku plovima jau gedijausi rasyti, kad ir dantu neplaunu lotuliukas.gif . Galvojau, kad zmones pagalvos, kad jau visai apsileidele: valgo monoraw, nes gaminti nenori, dantu nevalo ir maudosi be muilo biggrin.gif
As tai tik sepeteliu su vandeniu isvalau dantis vakare (jau 4 men taip), na ir dantu siulas, jei yra kas tarp dantu. Jus irgi panasiai?
Tarp kitko, maudausi po dusu ir vien su kepnime prasitrinu, be jokio muilo. Oda pastebimai pagerejo, netokia sausa tapo ir tikrai nesmirdziu (prasiau net seses, kad pasakytu tiesa del viso pikto lotuliukas.gif ). Pas vyra nuo gimimo labai sausa oda, tai jau kokius 3 men irgi be muilo maudosi, tikrai patenkintas, net po skutimosi visokias priemones nustojo vartoti ir nieko, nepersti, neraudonuoja oda, kaip pries tai budavo.
Na dabar jau viska issakiau, net geda truputi pasidare. Mano seima visiskai ekonomiskai nenaudinga valstybei ir prekybai, vartojimas minimalistinis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 08 10, 22:26)
Domina smulkiau  smile.gif  Pati prisiskaičiau apie galvos plovimą su gasulio moliu ir soda, skamba įdomiai, bet knieti išbandyt  smile.gif

Su gasulio moliu irgi labai norejau pabandyti, bet neprisirosiau, jei isbandysite, parasykite.
O as plaunu taip: maximoje suradau garstyciu miltelius kur prieskoniai po 30 g supakuota (maza pakuote, labai nepatogu, reikes paieskoti didesnes ir pigesnes, gal bobutes turguje turi g.gif ). Mano dabar plaukai trumpi, tai uztenka daugiau nei puse pakelio (apie 20 g). I maza indeli iberiu milteliu, truputeli vandens, padarau kosite kaip tirsta grietine. Tada su drungnu vandeniu praskalauju gerai plaukus (po siltesnio vandens labiau peršti), tada imu kosele ir itrinu i plaukus per visa galva. Ilgai nelaikau, kad negriauztu, patrinu apie 1-2 min ir tada vel drungnu vandeniu ilgokai praskalauju galva. Pabaigai turiu is anksto paruosusi dubeny drungno vandens su puses citrinos sultimis, gerai praskalauju visus plaukus ir baigta.
Pirmi kartai labiau grauzdavo galvos oda, dabar visai nejauciu. Oda priprato matyt. Skaiciau, kad cia gerai plauku svoguneliams, tokia stimuliacija plauko augimui. Pirmas menuo, tai plaukai atrode kaip ne iki galo isplauti, bet dabar jau viskas tvarkoj, tikrai neatskirsi, kad ne sampunu plauta.
Mano plaukai linke riebaluotis, iki tol reikejo kas 2 diena plauti su sampunai, dabar 2 kartai per savaite. Man cia didelis pasekimas. mirksiukas.gif
Papildyta:
Idomu butu suzinoti, visos perejusios i zaliavalgyste numete nemazai svorio?
Aisku jei buvo ka mesti tongue.gif
Gal kokie kiti geri pasikeitimas? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(R.O. @ 2012 08 10, 22:51)
As tai tik sepeteliu su vandeniu isvalau dantis vakare (jau 4 men taip), na ir dantu siulas, jei yra kas tarp dantu. Jus irgi panasiai?

Nedarykite Kulvinsko klaidos... Pasidomekite daugiau apie dantu prieziura laikantis raw mitybos 4u.gif

As skaiciau cia RAW SECRETS ne per seniausiai (jei angliskai mokat, verta demesio knygute, gerai isaiskina apie rugsciu ir sarmu pusiausvyra burnoje ir kodel zaliavalgystes pradininkai turejo daug bedu su dantimis) 4u.gif
Papildyta:
Apie kulvinska viename angl. forume radau... g.gif

"Viktoras Kulvinskas HIMSELF wrote this:

Report from Viktoras Kulvinskas about his own problematic history. Viktoras Kulvinskas himself had a long history of eating disorders (bulimia), due, he says, to a dysfunctional childhood. Regardless of how the eating disorder may have originally begun, however, it was only after he relinquished his all-live-food regime and reintroduced some cooked foods that his eating-disorder behavior ceased. From Kulvinskas and Lahiri [1997, pp. 116-117]:

Even when I was eating only live food, I would eat huge meals that would leave me feeling bloated and fatigued. I found from experience that if all this food stayed in my stomach, it would ferment and bring on headaches and sciatic pain. So, for relief, I made myself vomit.
Eventually, vomiting became a daily practice. I fell into eating more and more cooked and junk food. The problem became more disabling, both physically and psychologically, for I was living a dual life. In public, I would give health talks and lifestyle consultations. In private, I was a junk food eater and bulimic. The hypocrisy of it all was destroying me from the inside out."
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 08 10, 23:26)
Nedarykite Kulvinsko klaidos... Pasidomekite daugiau apie dantu prieziura laikantis raw mitybos  4u.gif

As skaiciau cia RAW SECRETS ne per seniausiai (jei angliskai mokat, verta demesio knygute, gerai isaiskina apie rugsciu ir sarmu pusiausvyra burnoje ir kodel zaliavalgystes pradininkai turejo daug bedu su dantimis)  :4u

Kulvinskas man visai ne koks zaliavalgystes idealas, kad butu aisku. Tiesiog taip jau atsitiko, kad man jo knyga pirma papuole i rankas. O kad jisai buvo labai jau nusigyvenes, narkomanas ir pan., tai as zinau. O dabar nori savo produkta prakisti ir reklamuojasi ant kiekvieno kampo.
Tiesiog kitose forumuose irgi radau, kad taip daro. g.gif
O kaip Jus priziurite savo dantis, jei ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(R.O. @ 2012 08 10, 13:34)
Kulvinskas man visai ne koks zaliavalgystes idealas, kad butu aisku.

Idealas, ne idealas, bet ne kiekvienas svetimoje šalyje sugeba įkurti institutą, kurio dėka tūkstančiai žmonių atranda žaliavalgystę.
Atsakyti
ooo, kokios įdomios čia diskusijos.. thumbup.gif

Dantų pastą pati gaminu. Vis ruošiuosi pabandyti išsiplauti galvą kiaušinio tryniu... ax.gif O kūnui dar naudoju natūralus muilus... ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 08 10, 23:26)
As skaiciau cia RAW SECRETS ne per seniausiai (jei angliskai mokat, verta demesio knygute, gerai isaiskina apie rugsciu ir sarmu pusiausvyra burnoje ir kodel zaliavalgystes pradininkai turejo daug bedu su dantimis)  4u.gif

gal galit trumpai apibūdinti kokios tos dažniausiai daromos burnos priežiūros klaidos? Ačiū.. 4u.gif
Atsakyti