Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(zuzla @ 2012 08 21, 10:51)
man tai tikriausias saulės nudegimas.

Dėkui 4u.gif bet man keista kad nuo saulės g.gif ne pirmi metai ant tos palangės, o šiemet ir saulės tos tiek tėra ax.gif o gali būti dėl to kad vėsesniu vandeniu keliskart laisčiau ax.gif permečiau rusų nuorodą ten viena foto labai panaši, o ten rašo apie bakterijas g.gif
Atsakyti
QUOTE(*coliukeee* @ 2012 08 21, 21:43)
Pagelbekit...

Kaip man dabar issaugot tuos keikius?  4u.gif Isodinau... prigis neprigis...

Man gerai prigyja besakniai keikiai kokokso durpiu substrate. Kai issiaugina saknis, persodinu. O kol jo neatradau, dar stebuklus dare ant leisgyviu gelyciu saknu vazonelio virsuje apdelioti kiminai ir aisku kasdienis ju purskimas (geriausia tuo abrikosu kauliuku purskalu arba distiliuotu vandenuku). 4u.gif
Atsakyti
Iš pradžių nekreipiau dėmesio i keistus lapus, kai pamačiau, kad ir ant dar poros orchidėjų tas pats darosi, pasidare neramu, nes leidžant naują lapuka, jis toks smulkiai taškuotas, net nežinau, kaip tai apibūdinti, nuotraukoje taip pat sunku parodyti...
Bet gal kas patars, gėlytės šaknis leidžia, lapukus irgi, gelsta apatiniai, bet galvoju, gal seni tie lapai, šita, kur nuotraykoje persodinta prieš mėnesiuką, šaknynas gražus ir sveikas buvo g.gif
Zuzla, gal tu ka patarsi?

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 08 23, 13:02)
Iš pradžių nekreipiau dėmesio i keistus lapus, kai pamačiau, kad ir ant dar poros orchidėjų tas pats darosi, pasidare neramu, nes leidžant naują lapuka, jis toks smulkiai taškuotas, net nežinau, kaip tai apibūdinti, nuotraukoje taip pat sunku parodyti...

mano orchidėjos atrodė lygiai taip pat... na ir dabar dar išvaizda nekokia, daugelis liko tik su 1-2 lapais.. 2ia voratinklinė erkutė.. aš ploviau su muiluotu vandeniu ir po to purškiau NeemAzal tirpalu... bet nežinau išgelbėjau ar ne...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausryte.b: 23 rugpjūčio 2012 - 12:13
QUOTE(janudi @ 2012 08 23, 13:02)
Zuzla, gal tu ka patarsi?

aha, čia arba voratinklinė erkutė arba tripsai unsure.gif kaip kovot, manau, rasi patarimų.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 08 23, 13:40)
aha, čia arba voratinklinė erkutė arba tripsai unsure.gif kaip kovot, manau, rasi patarimų.

Aciu, reikes lekti pirkti nimazalio ar kaip jis ten panasiai vadinasi...
Bet voratinkliuku niekur nematau g.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 08 23, 15:16)
Aciu, reikes lekti pirkti nimazalio ar kaip jis ten panasiai vadinasi...
Bet voratinkliuku niekur nematau g.gif

o rudų taškučių? aš kelis kartus spiritu pavaliau ir man išnyko, bet augalai nebuvo tiek pažeisti, kiek pas tave..
tada gal tripsai..
mama augalą, pažeistą tripsų, nupurškė dichlofosu ir įkišo į maišą mastau.gif nuo to laiko jokių gyvių, bet turbūt ne kiekviena šitam ryžtųsi..
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 08 23, 15:22)
o rudų taškučių? aš kelis kartus spiritu pavaliau ir man išnyko, bet augalai nebuvo tiek pažeisti, kiek pas tave..
tada gal tripsai..
mama augalą, pažeistą tripsų, nupurškė dichlofosu ir įkišo į maišą mastau.gif nuo to laiko jokių gyvių, bet turbūt ne kiekviena šitam ryžtųsi..

nupurskiau numazaliu ir gana riebiai, purskiau lauke, dabar atnesiau i patalpa, nes vejuota. Kartoti purskima po savaites ar greiciau?
Perbraukus vatos gumuleliu lieka rudi trupinukai mikroskopiniai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 08 23, 18:01)
nupurskiau numazaliu ir gana riebiai, purskiau lauke, dabar atnesiau i patalpa, nes vejuota. Kartoti purskima po savaites ar greiciau?

Perbraukus vatos gumuleliu lieka rudi trupinukai mikroskopiniai verysad.gif

aš kartočiau po savaitės, paskui dar po savaitės.

erkutės..
Atsakyti
Sakykit, si orchideja atrodo is isores lyg ir neblogai, bet saknys negrazios.. Ar verta ja persodinti ir apkarpyti jas, ar palikti ramybej? g.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
jei po mirkymo pažymėtos ir kitos panašios šaknys paruduoja ir atrodo tuščiavidūrės, jos supuvusios, reikia šalinti

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2012 08 23, 21:34)
Sakykit, si orchideja atrodo is isores lyg ir neblogai, bet saknys negrazios.. Ar verta ja persodinti ir apkarpyti jas, ar palikti ramybej? g.gif

as irgi sugadinau gele butent tokiam vazone
laisciau, laisciau ir nemaciau saknu bukles
Atsakyti