Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Shalimar @ 2012 09 17, 14:32)
Pas mus namie tai karsta.. Bet gal geriau tada leisti kiek labiau padziut, nei laistyti? Ta prasme ne perdziuti, bet jei nesu tikra, ar jau reikia laistyti, tai geriau pora dienu palaukti, ir tada laistyti? g.gif

as savo orchideju vazonelius kilnoju. per pora metu laistymo praktikos jau zinau, kokio sunkumo jie turi buti. jei abejoju, tai nelaistau pora dienu. nebloga mintis tikrinti substrato dregme pagaliuku, bet as bijau juo pazeisti saknis.
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2012 09 17, 15:20)
O man idomu - kodel supuna orchideju saknys? Ar tik del per dazno, gausaus laistymo?

Mano galva 95% b8tent nuo perlaistymo ir likę penki procentai dėl kitų prie-žasčių 4u.gif

QUOTE(Shalimar @ 2012 09 17, 15:32)
Pas mus namie tai karsta.. Bet gal geriau tada leisti kiek labiau padziut, nei laistyti?

Aš pagrinde orientuojuosi pagal pagaliuko drėgnumą - man tai tiksliausias rodiklis mirksiukas.gif

O kad karšta dar nereiškia kad drėgmė garuoja - gal aplinkos drėgmė taip pat aukšta, o gali būt ir taip, kad kai kambariuose karšta ant palangių vėsiau ir kelias laipsniais, jei vazonėlis stovi prie pat stiklo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 17 rugsėjo 2012 - 17:46
jei karšta, taip pat reikėtų nepamiršti apie vėdinimą.
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2012 09 17, 13:42)
Kaip zadejau ikeliu foto orchideju su ispuvusiom skrotelem.

Labai dekui 4u.gif vadinas tikrai paskubėjau su savąją atsisveikint doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kristal* @ 2012 09 18, 09:21)
Labai dekui  4u.gif  vadinas tikrai paskubėjau su savąją atsisveikint  doh.gif

Kaip sakoma,gyveni zmogau ir mokaisi. As irgi viena paskubejau ismest,nes negalvojau,kad gali isleisti visai apacioj tarp saknu.Ismestoji neturejo visai lapu,tik saknis,kurias laike sudziuves mazgelis.
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2012 09 18, 14:33)
Kaip sakoma,gyveni zmogau ir mokaisi. As irgi viena paskubejau ismest,nes negalvojau,kad gali isleisti visai apacioj tarp saknu.Ismestoji neturejo visai lapu,tik saknis,kurias laike sudziuves mazgelis.

manoji tokia pati buvo, tai buvau įsitikinusi kad iš to mazgelio skrotelės nebeužaugins. Tai jau tikrai pamoka.
Atsakyti
Na pvz sita orchideja jau laistyt ar dar ne? Dregmes laseliu nera jokiu, bet saknys nera pilkos, jos kaip ir zalios.. g.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2012 09 18, 13:54)
Na pvz sita orchideja jau laistyt ar dar ne? Dregmes laseliu nera jokiu, bet saknys nera pilkos, jos kaip ir zalios.. g.gif

atrodo graziai smile.gif
klausimas, ar siuo metu augalas auga? zydi? tuomet reikia daugiau vandens. kiek siltoje patalpoje auga, t.y.kiek laipsniu buna diena/nakti?
as esu tik megeja, bet turiu savo augalu laistymo taisykles. pvz. dabar laistau tik rytais, taip pat rytais apipurskiu orchideju vazoneliu substrato pavirsiu. aplamai nemegstu merkti ju i vandeni, nebent vasara, kai labai karsta. lieju virintu vandeniu, taikau netoli vazonelio sieneles. i centra nepilu. iki siol daugiausiai reikalu turejau su phalaenopsiais, tai pagal juos ir patirtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andorinha: 18 rugsėjo 2012 - 14:23
QUOTE(andorinha @ 2012 09 18, 15:14)
atrodo graziai  smile.gif
klausimas, ar siuo metu augalas auga? zydi? tuomet reikia daugiau vandens. kiek siltoje patalpoje auga, t.y.kiek laipsniu buna diena/nakti?

Ne, nezydi dabar. Silta pakankamai, diena ir 30 buna, nakti zemiau 27 nekrenta..
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2012 09 18, 14:19)
Ne, nezydi dabar. Silta pakankamai, diena ir 30 buna, nakti zemiau 27 nekrenta..

ui, tik dabar pastebejau, kur gyvenate... daug kur raso taip: kuo aukstesne aplinkos temperatura, tuo didesne turi buti jos dregme, ir atvirksciai. nesakysiu, kad turite laistyti taip, kaip as blush2.gif bet as jusu rodyta vazoneli truputi palieciau, ir daznai purksciau. beje, nusipirkau plastikinius padeklus dideliems lauko vazonams, pripyliau i juos keramzito, vandens, ir sustaciau ten orchidejas. manau, joms patiks.
o kur profu patarimai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2012 09 18, 14:54)

Tokią tikrai jau laistyčiau, pastebėkit kad palaisčius šaknys tampa ryškiai žalios mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš šią orchidėją laistyčiau, bet... Niekad nesiorientuoju pagal išorinių šaknų vaizdą, nes viduryje vazonėlio viskas gali būti kitaip. Tam drėgmės lygio nustatymui visad ir naudoju pagaliukus, kuriuos įsmeigiu kuo arčiau vazonėlio vidurio.

Atsakyti