Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Aš irgi bijau perlaistyti, bet kad atrodo neperlaistau... Dabar šaknys nebe žalios, ne pilkos, bet gelsvos tapo. Lapai tokie minkštoki... Vienas stiebas iš dviejų nugelto, tai gal teks jį nukirpti, kai nužydės... Gal taip nutiko nuo stovėjimo ant palangės? Saulės per daug gavo?
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2012 09 19, 18:30)
Aš irgi bijau perlaistyti, bet kad atrodo neperlaistau... Dabar šaknys nebe žalios, ne pilkos, bet gelsvos tapo. Lapai tokie minkštoki... Vienas stiebas iš dviejų nugelto, tai gal teks jį nukirpti, kai nužydės... Gal taip nutiko nuo stovėjimo ant palangės? Saulės per daug gavo?

Bent jau pas mane šaknys vazono viduje būna gelsvos spalvos, nes negauna šviesos ir pažaliuoti negali (nevykdo be šviesos fotosintezės, bet jų tą darbą puikia pakeičia lapai) , bet visaip kitaip būna sveikos - storos, nepapuvę, velomenas (šaknies apvalkalas) nepažeistas, nesutrukinėjęs, augančių šaknų galiukai žali. Bet tas gilumines šaknis aš galiu pamatyti tik persodinėdama, nes išorinės, substrato viršuje būna pilkos ar žalsvos (jei palaistyta) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 19, 22:05)
Bent jau pas mane šaknys vazono viduje būna gelsvos spalvos, nes negauna šviesos ir pažaliuoti negali (nevykdo be šviesos fotosintezės, bet jų tą darbą puikia pakeičia lapai) , bet visaip kitaip būna sveikos - storos, nepapuvę, velomenas (šaknies apvalkalas) nepažeistas, nesutrukinėjęs, augančių šaknų galiukai žali. Bet tas gilumines šaknis aš galiu pamatyti tik persodinėdama, nes išorinės, substrato viršuje būna pilkos ar žalsvos (jei palaistyta)  4u.gif

assa.gif kaip mane nudziugino jusu parasymas! gavau viena permatoma vazoneli ir persodinau is karto i ji viena is orchideju (nes mano buvo susodintos nepermatomuose). Vos soko negavau pamacius, kad saknys kazkokios pagelte, ne visos, bet kai kurios. Dar paciupinejau, nugi nesupuve, bet itariau, kad pradeda. Gerai, kad nesugalvojau is karto nukirpt doh.gif . O dabar kai paskaiciau, atrodo, kad apie mano gelyte rasytumet . Labai dziaugiuosi , vadinasi viskas gerai bigsmile.gif .
Atsakyti
Gal ir mane kas nors gales nuraminti 4u.gif Turiu 3 orchidejas (phaleonopsius), visos dabar žydi (jau senokai)...dabar pastebėjau, jog augančių šaknų galiukai tokios bordinės/tamsiai raudonos spalvos...siaip visos saknys atrodo sveikos - kai palaistau - visos grazios, zalios spalvos...bet vat tie galiukai neduoda ramybes g.gif gal kas nors gales atsakyti - ar tai normalu, del ko taip yra? blink.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif neseniai turiu reikalų su orchidėjomis, prieš pusantro mėn. nusipirkau nužydėjusį phalaenopsį su dviem žiedynkočiais. ir štai, abu tie žiedynkočiai atgijo. kas man pasakys, kokie čia procesai darosi? nauji žiedynai čia formuojasi? ir kaip greitai sulauksiu žiedų? wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(veversi @ 2012 09 20, 07:26)
ar tai normalu, del ko taip yra?  blink.gif

viskas gerai. jei orchidėja yra tamsesnės spalvos, pasitaiko, kad šaknys būna tokiais galiukais.

QUOTE(lilijyte @ 2012 09 20, 10:17)
Sveikos  4u.gif  neseniai turiu reikalų su orchidėjomis, prieš pusantro mėn. nusipirkau nužydėjusį phalaenopsį su dviem žiedynkočiais. ir štai, abu tie žiedynkočiai atgijo. kas man pasakys, kokie čia procesai darosi? nauji žiedynai čia formuojasi? ir kaip greitai sulauksiu žiedų?  wub.gif

šakelės formuojasi, bus žiedų. dažniausiai šakelės subrandina mažiau žiedų nei naujas žiedynstiebis.
kada? kada užaugs. jei nesustresuos dėl pvz. sumažėjusios dienos šviesos.
Papildyta:
QUOTE(Aurore_ @ 2012 09 19, 18:30)
Aš irgi bijau perlaistyti, bet kad atrodo neperlaistau... Dabar šaknys nebe žalios, ne pilkos, bet gelsvos tapo. Lapai tokie minkštoki...

Vienas stiebas iš dviejų nugelto, tai gal teks jį nukirpti, kai nužydės... Gal taip nutiko nuo stovėjimo ant palangės? Saulės per daug gavo?

jei gelsvos, tai gal pūna? puvančios šaknys negali aprūpinti augalo drėgme, dėl to minkštėja lapai. būtų neblogai pamatyti tas šaknis..

o gal falenopsiui tiesiog laikas nužydėti ir "numesti" nereikalingas dalis.

ir šiaip, į priekį.. prieš klausdamos, rašykite konkrečiai apie kokią orchidėją eina kalba, kaip senai ji pas jus, kaip prižiūrite, kur stovi.. taip gausite tikslesnį atsakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 20 rugsėjo 2012 - 09:30
sveikos nesiseka man vis su phalenopsiais,visi mire pas mane kiek esu turejusi verysad.gif Dabar atidave pazystama du grazuolius vienas sveikai atrodo,saknys zalios matosi tikiuos bent sita kazkaip pavyks augint ax.gif bet va antrasis yra labai perlaistytas(man is geliu salono ji atidave tai turbut darbuotojai persistenge doh.gif ),as ji isemiau is tos slapios zemes,pasodinau i nauja,bet va jo saknys visos kaip suprantu nupuvusios,minkstos rudos,lapukai irgi tokie kaip paskende atrodo,nuleisti,tik dar ziedkotis su keliais ziedeliais graziai atrodo,noriu paklaust ar imanoma,ta phalenopsi dar kazkaip isgelbet,ar isleistu jis sakneles dar kokias,ar jau laidoti reiks verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rimke2 @ 2012 09 27, 17:18)
sveikos nesiseka man vis su phalenopsiais,visi mire pas mane kiek esu turejusi verysad.gif Dabar atidave pazystama du grazuolius vienas sveikai atrodo,saknys zalios matosi tikiuos bent sita kazkaip pavyks augint ax.gif bet va antrasis yra labai perlaistytas(man is geliu salono ji atidave tai turbut darbuotojai persistenge doh.gif ),as ji isemiau is tos slapios zemes,pasodinau i nauja,bet va jo saknys visos kaip suprantu nupuvusios,minkstos rudos,lapukai irgi tokie kaip paskende atrodo,nuleisti,tik dar ziedkotis su keliais ziedeliais graziai atrodo,noriu paklaust ar imanoma,ta phalenopsi dar kazkaip isgelbet,ar isleistu jis sakneles dar kokias,ar jau laidoti reiks verysad.gif

galima, jie labai gyvybingi. aisku, jei puvinys is saknu i augala neisimete... as pjauciau ziedynstiebius, persodinciau: ispjaustyciau supuvusias saknis ir jas pabarstyciau anglies milteliais. po persodinimo 3d nelaistyti. o tada jau reikia ziureti, kokios salygos jusu namuose. ir ieskoti literaturos, skaityti, pritaikyti zinias praktiskai...
Atsakyti
itariu,kad nelabai pavyks ka bepadaryti,puvinys iki pat lapuku daejes,daug labai apsipjauste,gaila,ziedukas toks grazus buvo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rimke2 @ 2012 09 27, 18:32)
itariu,kad nelabai pavyks ka bepadaryti,puvinys iki pat lapuku daejes,daug labai apsipjauste,gaila,ziedukas toks grazus buvo verysad.gif

Jei įkeltumėte nuotrauką, manau būtų lengviau pasakyti ar kas gali pavykti smile.gif žiūrint kiek to puvėsiuose lapuose yra, jei nedaug gal dar įmanoma išgelbėti, na man su tuo neteko susidurti, pas mane pagrinde buvo be šaknų.
Atsakyti
tai jis pas mane irgi liko be saknu kai visus puvinius nuemiau,isodinau as ji,kas ten beliko,bet kadangi nesu as patyrusi ju augintoja,tai bijau kad neisgyvens,bet tikesiu,kad isleis kokia saknele smile.gif
Atsakyti
Jei nusprendėte visgi sodinti į vazonėlį, o nekišti į reanimatorių, tada reikia ant viršaus drėgnų kiminų ir juos stengtis palaikyti drėgnus, bet ne šlapius 4u.gif Man vienas falenopsis ilgiausiai voliojosi reanimatoriuje be šaknų ir nerodė jokio judėjimo, kol neapsikentusi įsodinau į vazonėlį ir apdėjau jo viršų kiminais, juos kai pradžiūdavo padrėkindavau, o dabar jau mačiau nemažai šaknelių turi ir jau raizgosi po vazonėlį bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 27 rugsėjo 2012 - 21:20