QUOTE(mumrikas @ 2012 10 02, 19:13)
pirmą kartą girdžiu apie tokius kenkėjus, nors esu lyg ir apie visus orchidėjų kenkėkus skaičiusi

ir kenkėjai gali apgraužti augalo dalis, čiulpti jų sultis, bet tikrai nuo to šaknys nepajuoduotų ir nesupūtų
o negali būti, kad tie voratinkliai buvo tiesiog nuo drėgmės atsiradęs pelėsis - labai vis gi panašu, kad šaknys nuo drėmės supuvo

o gal nuotraukų turit kaip atrodė ar atrodo tos šaknys?
o jei ir būtų voriukai, gyvenantys šaknyse, tai juos užtektų vieną kartą actara nupurkšt, pamirkyt ir psio, nebebūtų jokių voriukų. Dar gali būt miltuotieji skydamariai, bet jie į voriukus nepanašūs

Ir kad apraizgytų visą šaknyną tai jų reik baisulinės kolonijos - nei per dieną, nei per savaitę taip neužsiveistų ir pirmiausia pasimatytų ne ant šaknų, o ant lapų.
aš laikydavau tiesiog šilčiausioje namų vietoje ir tiek - papildomo švietimo nedarydavau, tik dėdavau į reanimatorių (tam turiu nusipirkusi plastikinę uždengiamą daigyklą) dėl pastovesnės drėgmės
kai man ja padovanojo visas virsus buvo apraizgytas voratinkliu,as ja pakisau po dusu isploviau visa senaji substrata (ten ir pamaciau tuos du voriukus, mazi juodi storais pilvais), pasodinau i naujaji ir atrodo buvo viskas gerai, kol nepradejo man juoduot tos saknys, tada vel iskraciau visa turini, visas substratas buvo apraizgytas smulkiu voratinkliu kartu ir saknys.... as nukarpiau visas tas baisias saknis ir dabar beliko tik 3 ir tai nekokios, tik kad kietos ir suslapinus jos zalsvos
o gal galit is praktikos tada papasakot daugiau apie ta reanimavima? kokia ten ta deze turit gal kokia foto galit idet? ir kas kiek laiko vedint, kas kiek laiko slapint kiminus (jei su kiminais det) teorijos daug skaicius, bet praktikos zinios vis vien vertingesnes, buciau labai dekinga....
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2012 10 03, 06:53)
ir man atrodo, kad tai jokie ne voriukai, o pelėsis. koreguokite priežiūrą.
nu kad visas priziuriu vienodai ir kitoms viskas gerai, ir nebuvo tai panasu i pelesi tikrai...

o sita vat su savo voreliais pridare man sirdgelos....