Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(zuzla @ 2012 10 03, 12:10)
kitą kartą atidžau rinkites falenopsius... tai skrotelės puvinys. rekomendacijos būtų tokios - žiedstiebį nukirpti, puvinį išpjaustyti iki sveikos (žalios) vietos, apdoroti vandenilio peroksidu/cinamonu/angliuku ir laukti naujo auginio (keikio). jei vazono viduje šaknys sveikos.

Ačiū už patarimą smile.gif Nuo žioplumo vaistų nėra, bet kitam kartui pamoka didelė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 10 03, 10:47)
kadangi artėja žiema, katlėja ruošis poilsiui, tai gal ir nebeaugins šaknų toliau g.gif
sugalvojau g.gif o jei įdėsi tas šaknis į kitą vazoną, jį pastačius šalia? užbersi substratu ir turėsi tokius du šalia stovinčius vazonus, o pavasarį tiesiog nukirpsi tą auginį nuo pagrindinio augalo, jis, kaip matau, sveikas stiprus, tikrai išleis atžalų.. tik problematiška su laistymu bus, bet žiemą jo ne per daugiausiai reikia.. na bet tavo katlėja, tau ir spręsti, ar eksperimentuoti smile.gif

hm g.gif o gal ir pabandyti. Ziuresiu, jeigu desis normaliai tos saknys, bijau ju nenulauzti doh.gif
O pavasari taip paprastai ir nukirpti? Zaizda patepti kokiu cinamonu, ane?
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 10 03, 12:22)
hm g.gif o gal ir pabandyti. Ziuresiu, jeigu desis normaliai tos saknys, bijau ju nenulauzti doh.gif
O pavasari taip paprastai ir nukirpti? Zaizda patepti kokiu cinamonu, ane?

pamirkyk prieš"sodinant", bus paslankesnės smile.gif
aš taip ir daryčiau, nors sako, turi būti ne mažiau trijų auginių, bet, manau, augtų, stipri.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 10 03, 12:25)
pamirkyk prieš"sodinant", bus paslankesnės smile.gif
aš taip ir daryčiau, nors sako, turi būti ne mažiau trijų auginių, bet, manau, augtų, stipri.

Nu nieko nebus, labai jau prisiglaude saknys prie vazonelio, neina ideti i kita vazona, bijau kad gali nuluzti, o jei rizikuociau bent kuria nulauzti, tai auginys, kai nupjausiu, kabos viename naujojo vazonelio sone doh.gif
Zodziu nei sis, nei tas... prisidirbau per savo aplaiduma doh.gif doh.gif doh.gif
O yra galimybiu, kad taip augdamos saknys gali nunykti ir sunaikinti augini, jei laukciau, kol perzydes jis?
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 10 03, 13:29)
O yra galimybiu, kad taip augdamos saknys gali nunykti ir sunaikinti augini, jei laukciau, kol perzydes jis?

jei aplinkos drėgmės pakaks, neturėtų nunykti g.gif tik žali galiukai užsitrauks.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 10 03, 13:35)
jei aplinkos drėgmės pakaks, neturėtų nunykti g.gif tik žali galiukai užsitrauks.

Su dregme pas mane ne kas g.gif
O jei as persodinciau i didesni vazona, kai nuzydes abu auginukai, nes kitas irgi vokeli suformaves, turetu vienu metu prazysti? Ar reikia laukti kol isleis augalas nauja augini?
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 10 03, 14:02)
Su dregme pas mane ne kas g.gif
O jei as persodinciau i didesni vazona, kai nuzydes abu auginukai, nes kitas irgi vokeli suformaves, turetu vienu metu prazysti? Ar reikia laukti kol isleis augalas nauja augini?

visur, kur skaičiau, rašo, kad suaugusių katlėjų auginių šaknys yra labai jautrios persodinimui, o ir pačiai teko "paragauti". bet jei šaknų galiukai vis dar bus žali ir augalą tiesiog perkelsi į didesnį vazoną daug nejudindama, yra tikimybė, kad viskas bus gerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 10 03, 14:07)
visur, kur skaičiau, rašo, kad suaugusių katlėjų auginių šaknys yra labai jautrios persodinimui, o ir pačiai teko "paragauti". bet jei šaknų galiukai vis dar bus žali ir augalą tiesiog perkelsi į didesnį vazoną daug nejudindama, yra tikimybė, kad viskas bus gerai g.gif

Zuzla, labai labai aciu tau uz kantrybe 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O jei dabar as perkelciau atsargiai i didesni vazona ir uzpilciau substratu, kazi nenudziovins katleja formuojamu ziedu? Ar geriau laukti, kol prazys ir nuzydes?
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 02, 19:13)
pirmą kartą girdžiu apie tokius kenkėjus, nors esu lyg ir apie visus orchidėjų kenkėkus skaičiusi  blink.gif ir kenkėjai gali apgraužti augalo dalis, čiulpti jų sultis, bet tikrai nuo to šaknys nepajuoduotų ir nesupūtų schmoll.gif

o negali būti, kad tie voratinkliai buvo tiesiog nuo drėgmės atsiradęs pelėsis - labai vis gi panašu, kad šaknys nuo drėmės supuvo g.gif  o gal nuotraukų turit kaip atrodė ar atrodo tos šaknys?

o jei ir būtų voriukai, gyvenantys šaknyse, tai juos užtektų vieną kartą actara nupurkšt, pamirkyt ir psio, nebebūtų jokių voriukų. Dar gali būt miltuotieji skydamariai, bet jie į voriukus nepanašūs schmoll.gif Ir kad apraizgytų visą šaknyną tai jų reik baisulinės kolonijos - nei per dieną, nei per savaitę taip neužsiveistų ir pirmiausia pasimatytų ne ant šaknų, o ant lapų.

aš laikydavau tiesiog šilčiausioje namų vietoje ir tiek - papildomo švietimo nedarydavau, tik dėdavau į reanimatorių (tam turiu nusipirkusi plastikinę uždengiamą daigyklą) dėl pastovesnės drėgmės  4u.gif

kai man ja padovanojo visas virsus buvo apraizgytas voratinkliu,as ja pakisau po dusu isploviau visa senaji substrata (ten ir pamaciau tuos du voriukus, mazi juodi storais pilvais), pasodinau i naujaji ir atrodo buvo viskas gerai, kol nepradejo man juoduot tos saknys, tada vel iskraciau visa turini, visas substratas buvo apraizgytas smulkiu voratinkliu kartu ir saknys.... as nukarpiau visas tas baisias saknis ir dabar beliko tik 3 ir tai nekokios, tik kad kietos ir suslapinus jos zalsvos doh.gif
o gal galit is praktikos tada papasakot daugiau apie ta reanimavima? kokia ten ta deze turit gal kokia foto galit idet? ir kas kiek laiko vedint, kas kiek laiko slapint kiminus (jei su kiminais det) teorijos daug skaicius, bet praktikos zinios vis vien vertingesnes, buciau labai dekinga.... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2012 10 03, 06:53)
ir man atrodo, kad tai jokie ne voriukai, o pelėsis. koreguokite priežiūrą.

nu kad visas priziuriu vienodai ir kitoms viskas gerai, ir nebuvo tai panasu i pelesi tikrai... unsure.gif o sita vat su savo voreliais pridare man sirdgelos....
Atsakyti
QUOTE(Davina @ 2012 10 03, 14:38)
o gal galit is praktikos tada papasakot daugiau apie ta reanimavima? kokia ten ta deze turit gal kokia foto galit idet? ir kas kiek laiko vedint, kas kiek laiko slapint kiminus (jei su kiminais det) teorijos daug skaicius, bet praktikos zinios vis vien vertingesnes, buciau labai dekinga.... 4u.gif

As asmeniskai naudoju kibiriuka 3L nuo substrato, ten pragreziau kelias skylutes dangtelyje, i maziuka vazoniuka kiminuose isodinu geliuka ir ta vazoniuka idedu i persvieciama kibira. Kiminus papurskiu kartas nuo karto, vedinu tada, kai atsimenu. kadangi tas kibiriukas stovi vonioje ant palanges, nes ten pas mus silciausia vieta, nesviecia tiesiogine saule, tai atidengiu dazniausiai rytais, kai ateinu praustis. uzdengiu po kokios valandos. ir taip dar vakare praveriu valandelei. idejus turiu prietaisa, kuris rodo temperatura ir dregme, tai buna dazniausiai 25-27 laipsniai silumos ir 80-90% dregmes.
Kiek ligoniuku reanimavosi, tiek atsigavo, pradeda leisti naujus lapus, saknis, kai sustipreja, sodinu i substrata ir ant palanges normaliai keliauja 4u.gif
dar kartas nuo karto pakisu po karstu dusu, isemusi atsargiai is kiminu ir vel atgal i reanimatoriu.
Nezinau ar aiskiai aprasiau, as darau taip, gal ir ne viska teisingai, bet mano ligoniukams tinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kambliukas @ 2012 10 02, 14:23)
Gal galit paminėti kokiom trašom tręšiat? Naudoju Skoraja Pomašč, bet norėčiau pakeisti, nes vaizdelis skurdokas..

Aš tai nuspirkau neseniai Compo trąšas orchidėjoms. Taikiau karšto dušo terapijas ir paskui šiose trąšose mirkiau phalenspsių gėlytes. tai rezultatas: iš šešių orchidėjų keturios pardėjo leisti naujus žiedstiebius, o penktoji iš miegančių akučių pavarė nemažai žiedstiebių bigsmile.gif
Tik jaučiu dar čia gal suveikė temperatūrų svyravimas dieną-naktį apie 2-3 laipsnius g.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 10 03, 14:27)
Zuzla, labai labai aciu tau uz kantrybe 4u.gif  4u.gif  4u.gif
O jei dabar as perkelciau atsargiai i didesni vazona ir uzpilciau substratu, kazi nenudziovins katleja formuojamu ziedu? Ar geriau laukti, kol prazys ir nuzydes?

4u.gif
aš pabijočiau dabar sodint mastau.gif norėčiau žiedųųų..

QUOTE(Davina @ 2012 10 03, 14:38)
nu kad visas priziuriu vienodai ir kitoms viskas gerai

kaip minėjau, falenopsių šaknys skirtingai sugeria drėgmę, todėl ir substratas nevienodai visoms pradžiūsta, taigi ir laistomi turėtų būti ne visi kartu. su laiku pamatysit smile.gif
Atsakyti