Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(kambliukas @ 2012 10 02, 14:23)
Gal galit paminėti kokiom trašom tręšiat? Naudoju Skoraja Pomašč, bet norėčiau pakeisti, nes vaizdelis skurdokas..

tai kad tų trąšų yra labai daug ir įvairių, todėl teks pačiai kažką rinktis, nes kas tinka vienam augintojui netinka kitam, čia ir apie falenpsių augimą, ir apie kainą smile.gif aš pakeičiau gal 4 trąšas (schultz, kemiros, kažkokios lenkiškos su guano, dar kažkokios..), bet nei vienų negalėčiau rekomenduoti, nes kažko ypatingo naudojant nepastebėjau. dar pirmame psl pirmos žinutės pradžioje yra labai geras straipsnis apie tręšimą, gal ten rasite ką įdomaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 02 spalio 2012 - 13:38
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 02, 12:50)

Nenoriu įžiebti kažkokio konflikto ar dar ko, bet.. po mano klausimo kelios merginos (tarp jų ir jūs) pasakėte, kad galima sodinti. Ir čia parkeliauja žinutė, kad "na nebent jūs labai patyrusi orchidėjų auginime". Tai prie ko čia tai? Būčiau prityrusi, tai neičiau čia ir neklausčiau. Jeigu merginos netiesą parašė, tuomet galėjo rašyti, kad tiesiog nesutinku ir t.t. O dabar.. nu žodžiu. Aš tai su taika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(andorinha @ 2012 10 02, 14:30)
as tresiu labai silpnai, specialiomis trasomis orchidejoms CAPITO. Kas cia per trasos Skoraja Pomašč?

Tokios skystos, rudos su kvapeliu lotuliukas.gif Berods rusiškos.. Iš pradžių lyg ir gerai buvo, spėju gal reik pakeisti ax.gif
Atsakyti
Vieno mano falenopsio jauniausias lapas, eme ir nulinko, is paziuros atrodo sveikas, kietas ir blizgantis, tik ties skrotele toks sviesesnis pasidare, o po kokios savaites nulinko i sona. Toks jausmas kaip kad nuo svorio butu nulinkes. Kas su juo galejo nutikti? Sirdis kuzda, kad turbut bus isimetes puvinys i skrotele nuo per dideles meiles doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cindy @ 2012 10 02, 16:28)
Nenoriu įžiebti kažkokio konflikto ar dar ko, bet.. po mano klausimo kelios merginos (tarp jų ir jūs) pasakėte, kad galima sodinti.  Ir čia parkeliauja žinutė, kad "na nebent jūs labai patyrusi orchidėjų auginime". Tai prie ko čia tai? Būčiau prityrusi, tai neičiau čia ir neklausčiau. Jeigu merginos netiesą parašė, tuomet galėjo rašyti, kad tiesiog nesutinku ir t.t. O dabar.. nu žodžiu. Aš tai su taika biggrin.gif

parašiau, kaip daryti nepatyrusioms, t.y. įstatyti plastmasinį į gražų nepermatomą, ir kadangi jūsų čia neprisimenu, todėl išreiškiau tikimybę, kad gal jūs esate patyrusi ir nemažai žinote. patyrusiems, žinokit, irgi klausimų kyla, žinojimui ribų nėra.
nors man čia ne pirmas kartas, kai vietoj ačiū kitko sulaukiu irnesakyk.gif

QUOTE(asmodeja @ 2012 10 02, 16:40)
Vieno mano falenopsio jauniausias lapas, eme ir nulinko, is paziuros atrodo sveikas, kietas ir blizgantis, tik ties skrotele toks sviesesnis pasidare, o po kokios savaites nulinko i sona. Toks jausmas kaip kad nuo svorio butu nulinkes. Kas su juo galejo nutikti? Sirdis kuzda, kad turbut bus isimetes puvinys i skrotele nuo per dideles meiles doh.gif

o ar matosi skrotelėje puvinys?
gal tas jaunas lapas, kadangi laiunas, plonas, mažai masės turi, nulinko dėl drėgmės trūkumo ir tiesiog laikas palaistyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 02 spalio 2012 - 15:50
QUOTE(zuzla @ 2012 10 02, 15:49)
parašiau, kaip daryti nepatyrusioms, t.y. įstatyti plastmasinį į gražų nepermatomą, ir kadangi jūsų čia neprisimenu, todėl išreiškiau tikimybę, kad gal jūs esate patyrusi ir nemažai žinote. patyrusiems, žinokit, irgi klausimų kyla, žinojimui ribų nėra.
nors man čia ne pirmas kartas, kai vietoj ačiū kitko sulaukiu irnesakyk.gif
o ar matosi skrotelėje puvinys?
gal tas jaunas lapas, kadangi laiunas, plonas, mažai masės turi, nulinko dėl drėgmės trūkumo ir tiesiog laikas palaistyt smile.gif

Na puvinio nesimato, bet as ir nelindau dar i pati vazoneli, pro sieneles saknys irgi sveikos atrodo, dregmes irgi netruksta, palaisciau pries kelias dienas, bet lapas taip ir neatsistojo, be to jis jau ir ne tosk mazas buvo. Labai knieti ilysti i vazona, tik po ranka neturiu nei nauju zemiu nei to tirpalo kur nuo puvinio reik pamirkyti
Atsakyti
QUOTE(asmodeja @ 2012 10 02, 17:07)
Na puvinio nesimato, bet as ir nelindau dar i pati vazoneli, pro sieneles saknys irgi sveikos atrodo, dregmes irgi netruksta, palaisciau pries kelias dienas, bet lapas taip ir neatsistojo, be to jis jau ir ne tosk mazas buvo. Labai knieti ilysti i vazona, tik po ranka neturiu nei nauju zemiu nei to tirpalo kur nuo puvinio reik pamirkyti

tai skrotelės puvinys yra skrotelėje, o ne vazono viduje.
man atrodo, jei šaknys kiek matosi sveikos, nėra ko jaudintis, lapas paaugs ir sustiprės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 10 02, 16:15)
tai skrotelės puvinys yra skrotelėje, o ne vazono viduje.
man atrodo, jei šaknys kiek matosi sveikos, nėra ko jaudintis, lapas paaugs ir sustiprės smile.gif

Na paremiau as ta lapuka kad nesvirtu i apacia smile.gif Aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kambliukas @ 2012 10 02, 14:23)
Gal galit paminėti kokiom trašom tręšiat? Naudoju Skoraja Pomašč, bet norėčiau pakeisti, nes vaizdelis skurdokas..

aš pasiskaitinėjau forumuose kitų augintojų patirtį ir nusipirkau dvejas trąšas bei jas pakaitomis naudoju - geriau vienos ar kitos tikrai nežinau, nes niekad eksperimento nedariau ilgesnį laiką naudodama vienas ar kitas mirksiukas.gif

Gėliukai sveiki, auga bei žydi, tai darau išvadą, kad jos joms tinka. Taigis kartais naudoju stimuliatorių HB-101, Baltic Agro trąšas orchidėjoms bei trąšas orchidėjų žydėjimui, kurias perku iš orchidejos.lt. Pastarasias naudoja orchidėjų augintojai orchidėjų plantacijose Vokietijoje.

QUOTE(cindy @ 2012 10 02, 16:28)
Nenoriu įžiebti kažkokio konflikto ar dar ko, bet.. po mano klausimo kelios merginos (tarp jų ir jūs) pasakėte, kad galima sodinti.  Ir čia parkeliauja žinutė, kad "na nebent jūs labai patyrusi orchidėjų auginime". Tai prie ko čia tai?

zuzla turėjo omeny, kad orchidėjų auginimas moliniuose vazonėliuose yra rizikingesnis nei plastikiniuose, nes sunkiau arba galima sakyti visiškai neįmanoma sekti šaknų būklės, o pagal orines šaknis nelabai ir įmanoma orientuotis. Augintoja labai gerai turi pažinoti savo orchidėjas, namų aplinką (orientuotis pagal aplinkos drėgmę, tempertūrą apie substratto pradžiuvimą), kartais ir svorio suprasti laikas laistyti ar ne. Ir ašku, bent jau man, nepamainomas medinis pagaliukas 4u.gif

Auginti galima daug kaip, net ir ant blokų, tik kai kurie auginimo būdai yra lengvesni, kai kurie sudėtingesni ir jei įmanoma geriausia pasirinkti lengviausią mirksiukas.gif

....................

Beje, čia nuskambėjo mintis, kad didžiulius ir gražius lapus užsiaugino phalaenospis. Taip gali nutikti ir dėl daug gaunamo azoto (ko yra pakankamai komposto žemėje), bet mes dažniausiai norime ne tik gražių lapų, bet ir žiedų. Ir šitoje temoje ne kartą guodėsi augintojos, kad gėlė atrodo gražiai ir sveikai, o nežydi kelis metus. Sveika ir "gera" orchidėja ta, kuri ne tik gražiai žaliuoja, bet ir gausiai žydi - to visoms ir linkiu thumbup.gif

QUOTE(asmodeja @ 2012 10 02, 16:40)

Visiškai gali būti - keletos mano phalaenospių, kuriems kažkodėl susišvietė labai greit augintisd lapus, tie lapai nuo svorio nulinko, tai tiesiog kuriam laikui juos parėmiau ir sutvirtėję jie jau sėkmingai išlaiko jiems būdingą formą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 02, 17:54)
....................

Beje, čia nuskambėjo mintis, kad didžiulius ir gražius lapus užsiaugino phalaenospis. Taip gali nutikti ir dėl daug gaunamo azoto (ko yra pakankamai komposto žemėje), bet mes dažniausiai norime ne tik gražių lapų, bet ir žiedų. Ir šitoje temoje ne kartą guodėsi augintojos, kad gėlė atrodo gražiai ir sveikai, o nežydi kelis metus. Sveika ir "gera" orchidėja ta, kuri ne tik gražiai žaliuoja, bet ir gausiai žydi - to visoms ir linkiu  thumbup.gif

niu, tai ir sakau, kad dabar tegu ta lapa uzsiaugina, tada as imsiu ji maziau laistyti. tikiuosi pavasari sulaukti DAUG ziedu biggrin.gif as ji pirkau merdinti vargseli, nukainuota, tai dabar mane net jo lapai dziugina biggrin.gif turetu zydeti baltais ziedais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andorinha: 02 spalio 2012 - 18:45
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 02, 17:54)
stimuliatorių HB-101

o kur toki parduoda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo punta: 02 spalio 2012 - 18:44
QUOTE(punta @ 2012 10 02, 19:44)
o kur toki parduoda?

aš pirkau pavasarį parodoje, bet kažkada mačiau parduodamą ir LOD el. parduotuvėlėj mirksiukas.gif
Atsakyti