Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Gal galite pasakyti kodėl džiūva falenopsio pumpurėliai. Jį laikau ant vakarinės palangės. Gal ko trūksta, ar per daug gauna? Ačiū
Atsakyti
QUOTE(erika_daug @ 2012 07 15, 21:49)
Gal galite pasakyti kodėl džiūva falenopsio pumpurėliai. Jį laikau ant vakarinės palangės. Gal ko trūksta, ar per daug gauna? Ačiū

Gal per sausa?
Atsakyti

O kaip šaknų būklė? Gali džiūti, jei pūna šaknys, per retai liejat ar per sausas kambario oras - trūksta gėlei drėgmės arba nuo skersvėjo, dar jei stipriai pasikeitė aplinka. Mano vienas ką tik sukrautą pumpurą nudžiovino, nes vis langą praveria namiškiai, o jis ten stovi prie to plyšio, tai perstačiau toliau, kad nebūtų tiesiogiai ant skersvėjo ir sėkmingai žydi smile.gif

O gal kas atsakys man apie tą mėlyną pigmentą blush2.gif labai įdomu, nežinau, ar valyt ten su kuo nors, kokiu fungicidu, ar nekreipt dėmesio...bandžiau fotkint, bet nelabai matosi

user posted image

o gal jis buvo pažeistas ir kokia zelionke pateptas vietoj cinamono ar anglies? biggrin.gif
Atsakyti

1 psl., dažniausiai užduodami klausimai ir atsakymai.
Atsakyti
Sveiki, gal kas padesite isgelbeti mano orchideja: ji pradejo mesti ziedus, pagelto lapai, ir atsirado skroteleje pelesis. Saknys lyg sveikos. Ar imanoma dar ja isgelbeti? 4u.gif
orchideja
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2012 07 16, 15:55)
Sveiki, gal kas padesite isgelbeti mano orchideja: ji pradejo mesti ziedus, pagelto lapai, ir atsirado skroteleje pelesis. Saknys lyg sveikos. Ar imanoma dar ja isgelbeti?

Netikrinot, kas vazone dedas?
Atsakyti
Ar ir vasarą tręšiat cymbidium? Gal tik puse normos reik, kol nežydi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 07 25, 12:10)
Ar ir vasarą tręšiat cymbidium?

Vasarą ir reikia tręšti,paskui mažinamas laistymas.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 07 25, 12:10)
Ar ir vasarą tręšiat cymbidium? Gal tik puse normos reik, kol nežydi g.gif

o kam tręšti, kai žydi? tręšti augalus reikia aktyvaus augimo laikotarpiu, t.y. pavasarį, vasarą. rudenį cimbidžiams reikalingas sausas ir vėsus ramybės periodas, kitaip nežydės.
Atsakyti
Merginos, patarkit, mano orchidėja rodos jau mirė ir ruošiausi išmesti ir šast sau vienas stiebas sužydėjo, o kitas taip ir nepražydėjęs nuvyto, pagelto, sudžiūvo, aš jį nukirpau, ar nieko blogo nep adariau? Kitas sitebas žaliavo jau ir krovė žiedelius, o žiedeliai nubyrėjo, nepražydę, ko gero jau ir tas sitebas gels. Ką daryti su gėle? Kaip ją prižiūrėti? Kodėl taip nestabiliai laikosi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo donna bella: 28 liepos 2012 - 17:08
QUOTE(donna bella @ 2012 07 28, 17:41)
Merginos, patarkit, mano orchidėja rodos jau mirė ir ruošiausi išmesti ir šast sau vienas stiebas sužydėjo, o kitas taip ir nepražydėjęs nuvyto, pagelto, sudžiūvo, aš jį nukirpau, ar nieko blogo nep adariau? Kitas sitebas žaliavo jau ir krovė žiedelius, o žiedeliai nubyrėjo, nepražydę, ko gero jau ir tas sitebas gels. Ką daryti su gėle? Kaip ją prižiūrėti? Kodėl taip nestabiliai laikosi?

ta prasme, "rodos jau mirė ir ruošiausi išmesti"?
kaip dabar atrodo?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 07 29, 03:33)
ta prasme, "rodos jau mirė ir ruošiausi išmesti"?
kaip dabar atrodo?

Vienas sitebas pageltęs buvo jau viskas nuvytęs, kitas, kad ir žalias, bet nubyrėjo neišsiskleidę žiedai, trečias kažkaip greit atsigavo ir dabar žydi.
Atsakyti