QUOTE(asmodeja @ 2012 07 30, 15:55)
Sveikos merginos, esu pradedanti orchideju augintoja, perskaiciau visa informacija pirmame puslapyje lietuviu kalba, kitu kalbu nemoku

Turiu viena negaluojanti phalaenopsi, noreciau ji persodinti, bet taip nedrasu

Noreciau pasiklausti del substrato. Kur galeciau isigyti tokio, kur viskas jau butu sumaisyta ir nereiketu paciai nieko daryti, tik supilti i vazoneli? Pirmame puslapyje paminetas Extra substratas, tai cia butent tokio man reiketu ieskoti? o gal galima panaudoti vien pusies zieve? Dar klausimas kyla del drenazo, ar darote ji? Ir dar del tu kiminu, ar dedate juos ant virsaus ir kokia ju paskirtis? Isanksto dekoju atsakiusioms
taip, ekstra puikiausiai tiks.
galima naudoti tik pušies žievę.
aš drenažo nedarau, nes laistau merkiant arba po dušu, taigi nereikalingas skystis ir taip sėkmingai nuvarva.
kiminai dedami, kad apsaugoti viršutinį substrato sluoksnį nuo greito išdžiuvimo. kartais net matosi žiūrint į vazoną, kad viršutinė substrato pusė išdžiuvo, o apatinė ne. bet jei namie normaliai drėgnas oras, nematau tikslo naudoti kiminus, falenopsiai nėra labai reiklūs drėgmei, kas būna itin aktualu kai kurioms kitoms orchidėjų rūšims.