Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(donna bella @ 2012 07 29, 12:21)
Vienas sitebas pageltęs buvo jau viskas nuvytęs, kitas, kad ir žalias, bet nubyrėjo neišsiskleidę žiedai, trečias kažkaip greit atsigavo ir dabar žydi.

lapų gėlė turi? šaknys nesupuvusios? juk ne pagal žiedynstiebių padėtį ar kiekį sprendžiama, ar augalas sveikas.
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2012 07 29, 12:21)
Vienas sitebas pageltęs buvo jau viskas nuvytęs, kitas, kad ir žalias, bet nubyrėjo neišsiskleidę žiedai, trečias kažkaip greit atsigavo ir dabar žydi.

Gal dregmes negavo, t.y. nepurkiat? ax.gif Pradejau kasdien purkst, ko anksciau nezinojau, ir nebebyra ziedai. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alezee: 29 liepos 2012 - 12:41
QUOTE(Alezee @ 2012 07 29, 13:40)
Gal dregmes negavo, t.y. nepurkiat? ax.gif Pradejau kasdien purkst, ko anksciau nezinojau, ir nebebyra ziedai.  thumbup.gif

jei gėlė buvo bemirštanti, tai vargu ar dėl drėgmės trukumo barstė žiedus..
Atsakyti
Bet taip įdomiai, rodos mirė, nes nudžiūvo žiedstiebis ir norėjo išmesti blink.gif taigi jos ne vienkartinės doh.gif kad nuvyto žiedai, tai nereiškia, kad reik išmest rolleyes.gif žiūrėkit, kokie lapai, gal suglebę, kaip šaknys atrodo, ar nepūna 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, esu pradedanti orchideju augintoja, perskaiciau visa informacija pirmame puslapyje lietuviu kalba, kitu kalbu nemoku blush2.gif Turiu viena negaluojanti phalaenopsi, noreciau ji persodinti, bet taip nedrasu doh.gif Noreciau pasiklausti del substrato. Kur galeciau isigyti tokio, kur viskas jau butu sumaisyta ir nereiketu paciai nieko daryti, tik supilti i vazoneli? Pirmame puslapyje paminetas Extra substratas, tai cia butent tokio man reiketu ieskoti? o gal galima panaudoti vien pusies zieve? Dar klausimas kyla del drenazo, ar darote ji? Ir dar del tu kiminu, ar dedate juos ant virsaus ir kokia ju paskirtis? Isanksto dekoju atsakiusioms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asmodeja @ 2012 07 30, 15:55)
Sveikos merginos, esu pradedanti orchideju augintoja, perskaiciau visa informacija pirmame puslapyje lietuviu kalba, kitu kalbu nemoku  blush2.gif Turiu viena negaluojanti phalaenopsi, noreciau ji persodinti, bet taip nedrasu  doh.gif Noreciau pasiklausti del substrato. Kur galeciau isigyti tokio, kur viskas jau butu sumaisyta ir nereiketu paciai nieko daryti, tik supilti i vazoneli? Pirmame puslapyje paminetas Extra substratas, tai cia butent tokio man reiketu ieskoti? o gal galima panaudoti vien pusies zieve? Dar klausimas kyla del drenazo, ar darote ji? Ir dar del tu kiminu, ar dedate juos ant virsaus ir kokia ju paskirtis? Isanksto dekoju atsakiusioms  smile.gif

taip, ekstra puikiausiai tiks.
galima naudoti tik pušies žievę.
aš drenažo nedarau, nes laistau merkiant arba po dušu, taigi nereikalingas skystis ir taip sėkmingai nuvarva.
kiminai dedami, kad apsaugoti viršutinį substrato sluoksnį nuo greito išdžiuvimo. kartais net matosi žiūrint į vazoną, kad viršutinė substrato pusė išdžiuvo, o apatinė ne. bet jei namie normaliai drėgnas oras, nematau tikslo naudoti kiminus, falenopsiai nėra labai reiklūs drėgmei, kas būna itin aktualu kai kurioms kitoms orchidėjų rūšims.
Atsakyti
Viename is pirmame puslapyje nurodytu filmuku apie persodinima, matosi tokie keli kaip putplascio gabaliukai saknyse ideti, sakykite kas tai ir kokia paskirtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(asmodeja @ 2012 07 30, 16:27)
Viename is pirmame puslapyje nurodytu filmuku apie persodinima, matosi tokie keli kaip putplascio gabaliukai saknyse ideti, sakykite kas tai ir kokia paskirtis  g.gif

jei ten iš tikrųjų putplasčio gabaliukai, tai jie suteikia substratui purumo, geriau oras "vaikšto".
Atsakyti
O jeigu naudosiu EKSTRA substrata, tai papildomai purumui nereikes nieko daryti? atsiprasau kad tiek klausineju, bet man tai pirmas kartas, noriu savo gelytei suteikti viska kas geriausia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(asmodeja @ 2012 07 30, 16:37)
O jeigu naudosiu EKSTRA substrata, tai papildomai purumui nereikes nieko daryti? atsiprasau kad tiek klausineju, bet man tai pirmas kartas, noriu savo gelytei suteikti viska kas geriausia  biggrin.gif

ekstra substratui purumo suteikia ten esantis vermikulitas smile.gif
Atsakyti
Ojeigu kartais jo nerasciau, ka kita patartumete rinktis? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asmodeja @ 2012 07 30, 16:48)
Ojeigu kartais jo nerasciau, ka kita patartumete rinktis?  smile.gif

savadarbį smile.gif jokie kiti, esantys mūsų parduotuvėse netinka, nes juose yra durpių.
Atsakyti