Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

Sveikutes,
Vis tyliai seku ir skaitau Jusu postus. Turiu ir as ta nelemta palydove salia. Man kiekvienu menesiniu metu uzpuola. Kartais lengviau, o kartais kaip si menesi - iskritau keturiom parom is gyvenimo. Geriu Cinie, bet jis tik keliom valandom uzslopina ta pulsavima, o paskui vel tas pats. Taip kala, kad atrodo kazkas plys toj galvoj doh.gif
Kaip Jums atrodo, ar negali tu priepuoliu metu plysti kokia kraujagysle ( ar nera cia kazkas panasaus i aneurizmas)? Juk ta skausma ir isprovokuoja prasipletusi kraujagysle? Ar as cia visai nusisnekejau.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dreis @ 2013 02 03, 12:02)
EEG? gal aiskiau galima koks tai tyrimas  blush2.gif

elektroencefalograma- galvos smegenu veiklos tyrimas

QUOTE(sija8 @ 2013 02 03, 14:14)
Kaip Jums atrodo, ar negali tu priepuoliu metu plysti kokia kraujagysle ( ar nera cia kazkas panasaus i aneurizmas)? Juk ta skausma ir isprovokuoja prasipletusi kraujagysle? Ar as cia visai nusisnekejau.... blush2.gif

g.gif aneurizma kaip suprantu tai kai kraujagysle nuolatos yra issipletusi. o cia ji issiplecia tik migrenos metu. plysti kaip ir neturetu, nebent siaip spaudimas aukstas buna g.gif
Atsakyti
Klausiau dėl insulto (kraujo išsiliejimo į smegenis) neurologės, sakė migrenai be auros padidėjusios rizikos nėra, migrenai su aura - rizika didesnė.
Jos nuomone man migrena be auros (visad jaučiu artėjantį priepuolį, bet jokių vizualinių efektų nepatiriu, tik bendras glušumas), Vaitkus buvo užrašęs migreną su aura.
Bet reikėtų kokį statistinį tyrimą pamatyt, kad žinot kaip su tuo insultu iš tikro g.gif

p.s. vaikystėje turėjau kraujo išsiliejimą į smegenis, ir "randai" smegenyse yra, bet neurologai laiko, kad tai mano migrenai neturi įtakos, migrena prasidėjo apie 20-tus metus. Trauma būtų atsiliepusi anksčiau ir greičiausiai pasireiškusi epilepsija. Bet to nebuvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(goldfish_ @ 2013 02 03, 19:14)
Klausiau dėl insulto (kraujo išsiliejimo į smegenis) neurologės, sakė migrenai be auros padidėjusios rizikos nėra, migrenai su aura - rizika didesnė.
Jos nuomone man migrena be auros (visad jaučiu artėjantį priepuolį, bet jokių vizualinių efektų nepatiriu, tik bendras glušumas), Vaitkus buvo užrašęs migreną su aura.
Bet reikėtų kokį statistinį tyrimą pamatyt, kad žinot kaip su tuo insultu iš tikro g.gif

p.s. vaikystėje turėjau kraujo išsiliejimą į smegenis, ir "randai" smegenyse yra, bet neurologai laiko, kad tai mano migrenai neturi įtakos, migrena prasidėjo apie 20-tus metus. Trauma būtų atsiliepusi anksčiau ir greičiausiai pasireiškusi epilepsija. Bet to nebuvo smile.gif

Ačiū už atsakymus 4u.gif
Man lyg irgi be auros g.gif ... Na, jaučiu galvos svaigimą, tą glušumą kaip Goldfish įvardija... Bet nei vizualinių efektų, nei kažko kitko nejaučiu, tiesiog palaipsniui pradedantį didėti pulsavimą vienoje (visada kairėje) galvos pusėje. Su judesiu jis dar labiau paintensyvėja. Tada jau atsiranda pykinimas, šviesos, garsų baimė. Spaudimas būna šiek tiek pakilęs priepuolio metu (130/90).
Nežinau kokius dar vaistus išbandyt, kad ilgesniam laikui nuimtų skausmą ir būtų įmanoma išeit į darbą. verysad.gif
Nusipirkau J.Balvočiūtės arbatą Nr. 20 . Bandysiu pastoviai pagert rolleyes.gif .... Nors kaip kažkur mergaitė minėjo, kad tos arbatos lyg švęstas vanduo...
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2013 02 03, 20:12)

o kokius bandet?
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2013 02 03, 14:14)
Sveikutes,
Vis tyliai seku ir skaitau Jusu postus. Turiu ir as ta nelemta palydove salia. Man kiekvienu menesiniu metu uzpuola. Kartais lengviau, o kartais kaip si menesi - iskritau keturiom parom is gyvenimo. Geriu Cinie, bet jis tik keliom valandom uzslopina ta pulsavima, o paskui vel tas pats. Taip kala, kad atrodo kazkas plys toj galvoj doh.gif

o jus pcios pasiskiriat vaistus? as turiu irgi migren, negaliu net akiu atmerkt... baisu, tai iskau kaip sau padet, nes visokie ibufenai, paracetamoliai, citramoliai nepadeda... geriau siandien ketanov, irgi sunku..gal ciut susvenino, bet bet.. ir kai tik priepuolis buna, vis neismastau kaip sau padet... kartais, kai jauciu, kad tik ruosias prasidet skausmas - iskrtkokia tablete isgeriu, kartais padeda neisibeget, bet taip buna ne visada... o kai isisgazuoja, tai vsio. siandien jau nakti jauciau, kad prasideda, bet vel vos atmerktom akim bunu...
Atsakyti
QUOTE(Rdk @ 2013 02 03, 21:36)

tai visi sitie isvardinti vaistai ir nepades. reikia gerti triptanu grupes vaistus, nes jie mazina migrenini skausma. visokie ibumetinai mums per silni biggrin.gif jie mazina skausma, bet migrena yra kitokio pobudzio skausmas.
bandykit cinie, imigran, noramig, zomig, migard.
vaistus nurodo gydytojas kokius gerti, taciau yra tokiu kurie sukelia dideli salutini efekta ir silpniau veikia, todel reikia atrasti savo vaista kuris labiausiai padeda ir nesukelia salutinio poveikio (ar bent maziausia).
jei jums migrena, tai gydytoja turejo pasakyti ka gerti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiutiute: 03 vasario 2013 - 22:06
Sveikos 4u.gif
na pasigyriau čia anądien kad senai sunkų priepuolį turėjau, tai drėbtelėjo kaip reikiant.... unsure.gif nuo penktadienio iki sekmadienio...
O dar kaip tyčia - penktadienį paskaitos, o šeštadienį egzaminas doh.gif doh.gif doh.gif
Viskas prasidėjo penktadieny ryte - sustojo skrandis (o šitas požymis pats baisiausias, nes tada žinau kad man kapiec ) ir jaučiu kad pareina migrena doh.gif Iškart išgėriau Zomig, bet suveikė po gero pusdienio turbūt, bet skausmą tik apmalšino...galva aprimo, bet vakare/nakty vėl beprotiškas skausmas...skrandis neveikė visiškai iki 7dienio vakaro...beje, atsikėlus sekmadienį ryte, išgėriau Relpax, ir dar pamiegojau, tai jis manau situaciją ir pagerino...Dar ir dabar galva tokia, lyg bučiau kokioj gamykloj -ūžia, cypia, bet nors neskauda. Tokio priepuolio nepamenu, gal jau metai neturėjau...

Šeimos gydytoja gali išrašyti triptanus, tik pirmas vaistų paskyrimas turi būti neurologo, kad jums tikrai reikia šitų vaistų, o toliau jau galės išrašinėt ir šeimos gydytojas.Taip man aiškino neurologė ir ankščiau ne kartą pati ėjau pas šeimos gydytoją, kad išrašytų triptanus smile.gif
Atsakyti
perku naramig, cinie be jokių receptų, niekad neprašo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2013 02 04, 11:35)
perku naramig, cinie be jokių receptų, niekad neprašo g.gif

Cinie yra kompensuojamų vaistų sąraše, tai jei pirktumėt kai gydytojos išrašyta, mokėtumėm žymiai pigiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2013 02 03, 22:05)
QUOTE(Rdk @ 2013 02 03, 21:36)

tai visi sitie isvardinti vaistai ir nepades. reikia gerti triptanu grupes vaistus, nes jie mazina migrenini skausma. visokie ibumetinai mums per silni biggrin.gif jie mazina skausma, bet migrena yra kitokio pobudzio skausmas.
bandykit cinie, imigran, noramig, zomig, migard.

siulyciau isbandyt kas nebande Solpadein. AIsku priepuolio metu jau nebepades.
Bet kai tik tik prasideda - man padeda. KArtais ne viena, o dvi tenka isgerti...

Beje, kas man nepatinka tuose Cinie ir Imigran visoiausiuose, tai kad nuo ju buna ziaurus sleikstulys. Ilga laika galvojau kad cia migrenos neatsejama dalis. Bet tik paskui supratau kad tai salutinis vaistu poveikis.
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 02 04, 11:56)
Beje, kas man nepatinka  tuose Cinie ir Imigran visoiausiuose, tai kad nuo ju buna ziaurus sleikstulys. Ilga laika galvojau kad cia migrenos neatsejama dalis. Bet tik paskui supratau kad tai salutinis vaistu poveikis.

Visi triptanai turi savotišką šalutinį poveikį, turbūt retas kuris jų nejaučia...Man pvz užeina beproto didelis silpnumas, jėgų neturėjimas, siaubingas mieguistumas, bet jėgų nėra taip, kad vos velku kojas ir pakeliu rankas....
Atsakyti