Įkraunama...
Įkraunama...

Fuksija (Fuchsia)

QUOTE(Linetax @ 2012 10 11, 13:10)
Mano rūsys su mažu langeliu, bet šviesos kuri sklinda per langą žiemojantiems rūsyje augalams per maža. Sakyčiau, kad visiškai nėra skirtumo ar su langu ar be lango. Pavasariop pradeda leisti balzganas atžalėles. Esu nešusi į kambarį apie kovo mėnesį, kitą pavasarį tiesiai  į lauką atšilus orams. Nešt į lauką tiesiai iš rūsio gal net geriau, nereikia pratinti prie aplinkos. Dabar pranašauja šalnas, nors ir be pranešimo šiąnakt pas mus gerokai pašalnojo,  savo fuksijas tikriausiai jau iškasiu ir pastatysiu su vazonu lauke šiltesnėje vietoje, dar į rūsį nenešiu. Jei nespėsiu iškast, truputį pridengsiu agroplėvele. Į rūsį keliaus, kai dar labiau atšals, o pavasarį į lauką išnešu kai pakankamai atšyla, apie gegužės mėn.

Labai dėkui už atsakymą 4u.gif
O kol jos būna rūsyje, kartais jas palaistot? Kai žemė visai išdžiūva?
Atsakyti
QUOTE(katydid @ 2012 10 11, 14:18)

O kol jos būna rūsyje, kartais jas palaistot? Kai žemė visai išdžiūva?

Taip, retsykiais, kad žemė būtų šiek tiek drėgna.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 10 11, 14:42)
Taip, retsykiais, kad žemė  būtų šiek tiek drėgna.

Labai dėkui už patarimus 4u.gif
Pasirodau kokios manosios:
šioji mano mylimiausia. Dideli ir pilnaviduriai žiedai, o ir gausiai žydėjo. Net dabar dar gana nemažai žiedų ir neišsiskleidusių pumpurų.
user posted image

Šioji taip pat savotiškai graži. Buvo sukrovusi labai daug žiedų. Tik žiedeliai gerokai smulkesni.
user posted image user posted image

Turiu ir kelias nesvyrančias. Tik jos tokios silpnutės atrodo g.gif Žiedų buvo visai nedaug, bet kokie gražūs - viršutiniai žiedlapiai balti, o apatiniai švelniai violetiniai. Ir pačio pumpuro forma visai kitokia - pailga. Gaila tik, kad nuotraukos neturiu, nes šiuo metu nežydi nei vienas žiedelis. Liko tik keli pumpurai neprasiskleidę.
Atsakyti
QUOTE(katydid @ 2012 10 13, 15:49)
Pasirodau kokios manosios:

Labai gražios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 10 13, 15:54)
Labai gražios  wub.gif

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 10 11, 14:10)
Mano rūsys su mažu langeliu, bet šviesos kuri sklinda per langą žiemojantiems rūsyje augalams per maža. Sakyčiau, kad visiškai nėra skirtumo ar su langu ar be lango. Pavasariop pradeda leisti balzganas atžalėles. Esu nešusi į kambarį apie kovo mėnesį, kitą pavasarį tiesiai  į lauką atšilus orams.

Ta prasme jeigu as inesiu jas i tamsu rusy ir paliksiu per ziema, tai jos perziemos? O temperatura visiskai nesvarbu? Nes pas mane ten kokia +10... 4u.gif
Numete man jos daug lapu, siek tiek apgenejau, ir pamaciau, kad naujas atzaleles leidzia. Pastaciau ant palanges ir nebezinau ka toliau daryti smile.gif blush2.gif
Atsakyti
Gal kam nors reikia siu gelyciu??? dabar stovi visos grazuoles su lapais ir ziedus krauna... stambus ziedai, o spalva tokia:
user posted image
tik kad pas mane ju gal kokios 8, tai kazkaip per daug... g.gif vilniuje
Atsakyti
QUOTE(carinjo @ 2012 11 08, 18:07)
Gal kam nors reikia siu gelyciu??? dabar stovi visos grazuoles su lapais ir ziedus krauna... stambus ziedai, o spalva tokia:
user posted image
tik kad pas mane ju gal kokios 8, tai kazkaip per daug...  g.gif vilniuje

Dvi gelytes paimciau 4u.gif Parasiau a.z.
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2012 11 08, 16:50)
Ta prasme jeigu as inesiu jas i tamsu rusy ir paliksiu per ziema, tai jos perziemos? O temperatura visiskai nesvarbu? Nes pas mane ten kokia +10...  4u.gif
Numete man jos daug lapu, siek tiek apgenejau, ir pamaciau, kad naujas atzaleles leidzia. Pastaciau ant palanges ir nebezinau ka toliau daryti smile.gif  blush2.gif

Taip, rūsyje kur +10 peržiemoja. Mano medelis stovi rūsyje jau plikas be jokio lapelio ax.gif atrodo kaip nudžiūvęs, bet manau kad ir šią žiemą sėkmingai peržiemos ir pavasariop pradės leisti naujas atžalėles. Dar kelios fuksijos gyvena nešildomoje verandoje, šviesiai ir vėsiai. Kai pradės daugiau atšalti, taippat nešiu rūsin.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 11 08, 23:46)
Taip, rūsyje  kur +10 peržiemoja. Mano medelis stovi rūsyje jau plikas be jokio lapelio  ax.gif

Tai siandien as jas ikurdinsiu rusyje. Tegul ilsisi smile.gif
Atsakyti
mano fuksijos leidia balzganas ataugėles ir aš į viską spjovus jau sukėliau šiandien į šviesą.Ką daryti,jei jos leidžia ne lapus ,o žiedpumpurius??Aš juos nugnaibiau,bet ir pernai buvo tas pats
Atsakyti
QUOTE(užkurinė @ 2012 12 28, 09:48)
mano fuksijos leidia balzganas ataugėles ir aš į viską spjovus jau sukėliau šiandien į šviesą.Ką daryti,jei jos leidžia ne lapus ,o žiedpumpurius??Aš juos nugnaibiau,bet ir pernai buvo tas pats

Mano fuksijos taipogi parodo vieną kitą ataugėlę, bet visiškai nekreipiu dėmesio, tegu sau ir toliau būna rūsyje. Juk žiema dar toli gražu nesibaigia smile.gif Gal patalpa, kurioje laikėte fuksijas, labai šilta, todėl jos ir vegetuoja? Sodo spalvose rašo, kad be ramybės periodo fuksijos būna silpnesnės ir mažiau žydi. Kaip yra iš tikrųjų nepatyriau, nes mano fuksijos žiemoja visuomet rūsyje smile.gif
Atsakyti