Įkraunama...
Įkraunama...

Skiautiniai, skiautinukai, 6 tema

[quote=Taurė,2013 07 29, 08:48]
... Jei reikia pagalbos kažką rasti specifiško, o su anglų kalba nedraugaujate, sakykit...

Laba. Noriu pagalbos, labai blush2.gif . Youtube randu tik vieną lietuvišką video, berods "Lietuvos ryto" televizijos laidą, bet nieko tokio apie pačią siuvimo techniką ten nėra. Nuostabu būtų rasti tiesiog kaip ir "užvedamąją" pamokėlę, kaip kad daug yra dekupažo pamokėlių norinčiom dekupažinti. Kažin, ar mano šitas noras realus? Nes aš pati nerandu, gal tiesiog nemoku youtube naudotis ax.gif g.gif
Pati susikarpiau kvadratukus iš medžiagos, susiuvau, išlyginau, visą skiautinį prisiuvau ant pagrindo, darysiu pagalvytei užvalkaliuką. Šiaip taip iš gyvenimiškos moteriškos patirties išmastau, kaip daryt, bet būtų labai šaunu pamatyt, kaip tai daro tikros skiautininkės, nes juk yra visokių "plonybių", kurios jum atrodo nereikšmingos, o man, nemokančiai ir norinčiai išbandyti šitą meno rūšį, būtų neįkainojama vertybė 4u.gif bigsmile.gif

Atsakyti
Na, ieškojau ieškojau ir radau ienternete rusų kalba pamokėlių. Ne viską suprantu, bet esmę perkandau smile.gif mirksiukas.gif . Ir ratukinį peiliuką nusipirkau ax.gif . Dabar tik reikia daržo gėrybes sukišti į stiklainius - ir prie siuvinukų thumbup.gif
Dėkui už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
Na bent man pasirodė super geras straipsnelis skaitantiems angliškai apie skiautiniavimo pagrindus, ko reikia, nuo ko pradėt ir t.t., ir pan. smile.gif

Quilting basics smile.gif
Atsakyti
[quote=Siges,2013 08 02, 15:26

Dėkui, bet angliškai aš nemoku verysad.gif ...
Atsakyti
[quote=rimute7,2013 08 06, 08:40]
[quote=Siges,2013 08 02, 15:26

Dėkui, bet angliškai aš nemoku verysad.gif ...
[/quote]

Nagi pilnas internetas "verteju", vercia cielais puslapiais i lietuviu kalba smile.gif Man rodos ne tiek anglu kalbos nemokat, kiek pastangu tingisi idet blush2.gif Atsiprasau, jei klystu, tiesiog mano tokia natura, kad jeigu TIKRAI noriu, tai ir is kinieciu rasiu budu issiverst biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Siges @ 2013 08 06, 10:44)
Nagi pilnas internetas "verteju", vercia cielais puslapiais i lietuviu kalba smile.gif Man rodos ne tiek anglu kalbos nemokat, kiek pastangu tingisi idet  blush2.gif Atsiprasau, jei klystu, tiesiog mano tokia natura, kad jeigu TIKRAI noriu, tai ir is kinieciu rasiu budu issiverst  biggrin.gif  4u.gif

aš pagal paveiksliukus mokiausi blush2.gif iš angliškų, ispaniškų blogų biggrin.gif . Anglų dar biskį moku su vertėju, o va ispanų nieko, bet pagal fotkes paprasčiau nei pagal tekstus

O kaip daro tikros skiautininkės reik kreiptis į skiautininkių klubą Kaune (atrodo kažkoks yra) arba į organizuojamus kursus eit, nes tikros skiautininkės savo paslapčių internete nededa smile.gif
Atsakyti
Dėkui, merginos, už patarimus 4u.gif . Tikrai daug ieškau, žiūrinėju ir smalsauju drinks_cheers.gif . Užsienio kalba sunku pagauti visokias šito meno "plonybes" g.gif . O vat lietuviškai ( ar bent jau rusiškai), kartais "sugauni" tokią itin subtilią skiautinių technikos paslaptėlę, kad net saldu... thumbup.gif
Tikrai visoms Dėkui už rūpestį padėti 4u.gif , bandau toliau mirksiukas.gif
P.S.: buvau sulpanavusi šiemet per atostogas nuvykti į Vilnių į kursus, bet mūsų valdžia darbe "pasistengė", kad pusės atostogų laiko negavom, nei dienų nei pinigų verysad.gif... Taigi iki artimiausių kursų 100 km kelio... Liko kompas... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimute7: 06 rugpjūčio 2013 - 13:10
QUOTE(rimute7 @ 2013 08 06, 14:05)
Dėkui, merginos, už patarimus  4u.gif . Tikrai daug ieškau, žiūrinėju ir smalsauju drinks_cheers.gif . Užsienio kalba sunku pagauti visokias šito meno "plonybes" g.gif . O vat lietuviškai ( ar bent jau rusiškai), kartais "sugauni" tokią itin subtilią skiautinių technikos paslaptėlę, kad net saldu... thumbup.gif
Tikrai visoms Dėkui už rūpestį padėti  4u.gif , bandau toliau  mirksiukas.gif
P.S.: buvau sulpanavusi šiemet per atostogas nuvykti į Vilnių į kursus, bet mūsų valdžia darbe "pasistengė", kad pusės atostogų laiko negavom, nei dienų nei pinigų  verysad.gif... Taigi iki artimiausių kursų 100 km kelio... Liko kompas... smile.gif

Gal jums pades kiek, taip pat ir kitoms smile.gif
http://www.youtube.c...h?v=vOWSp0mTTqE
Atsakyti
QUOTE(Kamirax @ 2013 03 20, 13:55)
O štai šitokio norėjau jau seniai, bet vis neprisiruošdavau, pirmasis toks didelis daiktas, suėjo visos spalvotos medžiagos, dabar jau norėčiau pasiūti ką nors iš naujų medžiagyčių, bet vis neišsirenku kokias užsakinėti.user posted image

wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(moriube @ 2013 08 22, 09:34)
wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

vau kiek čia darbo įdėta,šaunuolė biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(j_tina87 @ 2013 08 13, 22:30)
Gal jums pades kiek, taip pat ir kitoms smile.gif
http://www.youtube.c...h?v=vOWSp0mTTqE

Mna labai patiko tas peiliukas karpymui kur motėris naudojo tam filmuke kažin kas gal žino kur galima tokį nupirkti nes nemačiau dar tokių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(malvinka33 @ 2013 08 22, 18:49)
vau kiek čia darbo įdėta,šaunuolė biggrin.gif
Papildyta:

Mna labai patiko tas peiliukas karpymui kur motėris naudojo tam filmuke kažin kas gal žino kur galima tokį nupirkti nes nemačiau dar tokių biggrin.gif

yra Kalvariju turgui antram aukste, kur audiniiai, ir senukuose buna smile.gif

Merginos, atsakykit man i klausima kuo paprasciau, puslapyje "kasiulai" yra pirkt kazkokie lekalai ir sablonai, kam jie? as vis skaiutineju ir norisi ta daryti kuo greiciau ir kokybiskaiu, noriu liniuotes, beieksodama liniuotes pamaciau ir lekalus ir sablonus, bet kai nezinau kas tai, tai nenezinau ar man ju reikia. be to, noriu tokio skaiutinio, ar butinai man tokia liniuote pirkt kuri 28sek matosi?

http://www.youtube.c...h?v=752eTcVrQeY
Atsakyti
pjaustymo peiliuku, lentu ir lekalu yra sioje internetineje parduotuveje.
http://www.joann.com...quilting-tools/
http://www.joann.com...rotary-cutting/

lekalai ir sablonai skirti tam tikroms medziagos formoms iskirpti, kaip kad ir siuvime.
Atsakyti