Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus - 29 tema

QUOTE(LokysL @ 2012 06 25, 19:45)
nematau tada tikslo statyti rastinio namo ir ji apsiltinti is isores, visa savo esme praranda. Tada geriau is muro ar karkasini, ir viduje pasidaryti rastu imitacija.

Rastų imitacija - fui biggrin.gif

QUOTE(Vilienė @ 2012 06 25, 19:50)
Rąstinis ir apšiltintas (net ne normaliai) - labai retas atvejis. Dažniausiai renčia ir tikisi, kad tai bus labai šiltas namas, iš šiltos medžiagos doh.gif  o realybėje R net STR reikalavimų nesiekia.
Jei jau šiltinam, tai reiškia, kad rąstas yra tik konstrukcinė medžiaga, ar ne prabanga ~500Lt/m3 vietoj pigaus mūro?
Nešiltintas - reiškia sodo, sodybos namas, kuriame retai gyvenama. Šiltintas - kam tada rąstai?

Nu kodėl, gal ne toks ir retas. Mes kai domėjomės, iškart buvo pasakyta, kad reiks šiltint, tam ir nusiteikėm. Dėl STR tai man įdomu - tikrai vien rąstų varža per maža, o kodėl tada nieks nesikabinėja? smile.gif
Rąsto privalumas tas, kad jis ne tik konstrukcinė medžiaga, bet iš karto su visa vidaus apdaila ateina smile.gif Tai va tas yra smagu - ir jauku, ir gražu (nu skonio reikalas), ir daryt nieko nebereikia, ir vinį patogu įkalt.
Bet minusų irgi yra, ir mum tie minusai pasirodė vis tik didesni už pliusus, dėl to rąstų ir nepasirinkom.
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2012 06 25, 20:55)
Nu kodėl, gal ne toks ir retas. Mes kai domėjomės, iškart buvo pasakyta, kad reiks šiltint, tam ir nusiteikėm. Dėl STR tai man įdomu - tikrai vien rąstų varža per maža, o kodėl tada nieks nesikabinėja? smile.gif
Rąsto privalumas tas, kad jis ne tik konstrukcinė medžiaga, bet iš karto su visa vidaus apdaila ateina smile.gif

Jei namas kur ant ežero kranto, ne nuolatinai gyventi - gal ir px kontrolieriams, o kita vertus vien tik dėl varžos kad namo kas nepridavė- negirdėtas dalykas.
Vidinė apdaila, vienoda ir nuobodi visame name...ar stogas nuo vaizdo nečiūžtels? Kai kur į kaimo sodybą savaitgaliui nuvažiuoji - net man neklūva, bet pagyvenkit diena dienon doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2012 06 25, 20:55)
Rastų imitacija - fui biggrin.gif
Rąsto privalumas tas, kad jis ne tik konstrukcinė medžiaga, bet iš karto su visa vidaus apdaila ateina smile.gif Tai va tas yra smagu - ir jauku, ir gražu (nu skonio reikalas), ir daryt nieko nebereikia, ir vinį patogu įkalt.
Bet minusų irgi yra, ir mum tie minusai pasirodė vis tik didesni už pliusus, dėl to rąstų ir nepasirinkom.

kodel fui smile.gif jei jau isore sugebam apsiltinti taip paslepdami pagrindini fasado grozi, tai ir viduje galima imitacija pasidaryti statant karkasini ar murini. Rastiniam name beje interjera gan nelengva sukurti, nes plyteles atrodo labai nekaip prie rastu, atsiranda problemu su komunikaciju pravedziojimu, visur nedegus laidai arba imauti i apsauginius vamzdzius/gofras, problemos su paskolom is banku, padideja rizika del langu statymo, nes jei blogai suves rastus ir padarys blogai kompensacijas del rastu vaiksciojimo tai langus teks perstatyti per nauja. Aisku skonio reikalas, bet ziurint is technines puses kaip ir Vilius sake tik sodyba, sodas, pirtis. Geriau jau tada karkasa statyti bus tas pats medinis namas tik su siuolaikinem medziagom apdailintas.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 06 25, 21:11)
Geriau jau tada karkasa statyti bus tas pats medinis namas tik su siuolaikinem medziagom apdailintas.

Tai be abejo geriau, išnaudoti medį tiek, kiek reikia - konstruktyvui, o šiltinimą palikti efektyviom šiltinimo medžiagoms, dešimt kartų šiltesnėms už medį 4u.gif
Papildyta:
Šiaip tai geras argumentas "lengva vinį įkalti" biggrin.gif lyg kokią paveikslų galeriją, parodų rūmus statytumėt biggrin.gif baigės ekspozicija, ištraukom vinukus, ir iš naujo sukalam - pagal naują ekspoziciją lotuliukas.gif ne siena, bet smigio taikinys, daugkartinio naudojimo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 25 birželio 2012 - 20:21
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 25, 21:19)
Tai be abejo geriau, išnaudoti medį tiek, kiek reikia - konstruktyvui, o šiltinimą palikti efektyviom šiltinimo medžiagoms, dešimt kartų šiltesnėms už medį 4u.gif
Papildyta:
Šiaip tai geras argumentas "lengva vinį įkalti" biggrin.gif  lyg kokią paveikslų galeriją, parodų rūmus statytumėt biggrin.gif  baigės ekspozicija, ištraukom vinukus, ir iš naujo sukalam - pagal naują ekspoziciją lotuliukas.gif  ne siena, bet smigio taikinys, daugkartinio naudojimo biggrin.gif

na dar vienas privalumas kad virtuveje nereikia peiliu stovo ar magnetinio laikiklio, susmeigei visus peilius i rasta ir gerai, prie zidinio yra kur kirvi padeti - smeigei i rasta ir gerai smile.gif taip pat gerai zymeti kalendoriaus dienas bruksniukais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 25, 20:00)
Vidinė apdaila, vienoda ir nuobodi visame name...ar stogas nuo vaizdo nečiūžtels? Kai kur į kaimo sodybą savaitgaliui nuvažiuoji - net man neklūva, bet pagyvenkit diena dienon doh.gif  biggrin.gif

Pas mano draugę rąstinis apšiltintas namas. Tiesą sakant, kol jinai nepasakė, kad jis rąstinis, aš niekada nepastebėjau, kokios ten sienos pas ją iš vidaus biggrin.gif Man tas medinis fonas toks visiškai neutralus ir nekrentantis į akis.

QUOTE(LokysL @ 2012 06 25, 20:11)
kodel fui smile.gif jei jau isore sugebam apsiltinti taip paslepdami pagrindini fasado grozi, tai ir viduje galima imitacija pasidaryti statant karkasini ar murini. Rastiniam name beje interjera gan nelengva sukurti, nes plyteles atrodo labai nekaip prie rastu, atsiranda problemu su komunikaciju pravedziojimu, visur nedegus laidai arba imauti i apsauginius vamzdzius/gofras, problemos su paskolom is banku, padideja rizika del langu statymo, nes jei blogai suves rastus ir padarys blogai kompensacijas del rastu vaiksciojimo tai langus teks perstatyti per nauja. Aisku skonio reikalas, bet ziurint is technines puses kaip ir Vilius sake tik sodyba, sodas, pirtis. Geriau jau tada karkasa statyti bus tas pats medinis namas tik su siuolaikinem medziagom apdailintas.

Taip, dėl visų tų problemų + dar krūvos nepaminėtų ir nesirinkom rąstinio smile.gif

QUOTE(LokysL @ 2012 06 25, 20:29)
na dar vienas privalumas kad virtuveje nereikia peiliu stovo ar magnetinio laikiklio, susmeigei visus peilius i rasta ir gerai, prie zidinio yra kur kirvi padeti - smeigei i rasta ir gerai smile.gif taip pat gerai zymeti kalendoriaus dienas bruksniukais smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 06 25, 21:29)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(helxaj @ 2012 06 25, 17:21)
pas helxaj dar nera kur prisesti ir pucia dedeli skersvejai name reiks meeto palaukti iki rudens tada kol bus sandariau  biggrin.gif ir mesytes nera dar kur kepti. Taip kad norint meeto anksciau reikia kazkur kitur glaustis. Bet pasirodyti tikrai galiu jau pradedu tvarkyti savo galerija ax.gif  4u.gif

A nu gerai gerai, tai helxal jei niekas nepaprieštaraus irgi išsiųsim duomenis antradienio vakare. Senbuviai pasisakykit - tie kas jau esat albume.
Nu tai planuojam po mindaugo karūnavimo susitikimą pas mane smile.gif Visus kviečiu, vėliau dar priminsiu ir sukonkretinsiu smile.gif

QUOTE(manjana @ 2012 06 25, 20:38)
Jeigu pusę žaliai dažysit, tai man pusė butelio šampano priklauso biggrin.gif
O dėl KH tai būtų labai įdomu išgirst, nes ir mus gręš, o aš galiu ir nepastebėti kur mane mausto  g.gif

Pasirodo tą putojantį vyną reikia kapiių vandeniu vadinti biggrin.gif tiek to pasirūpinsiu kad neuskriaustų nebūtų. Vieną kaip prizaS, kitą dalyboms biggrin.gif čia naujas terminas bus pjankės pavadinimui - šnapso dalybos biggrin.gif
KAda darys gręžinį? Gręžinį stebėjau visą, nežinau ar dėl to kad stebėjau ar dėl to kad nenori prarasti vardo, bet padarė gerai, nors buvo vietų, kur nestebint buvo galima pahaltūrinti. Dabar reikia dėti siurblį, tai jų pasiūlymas mane šokiravo, o po pokalbio nusivyliau sąžiningumu... Galėsiu parašyti į ką reikia atkreipti dėmesį jei įdomu.
Papildyta:
Rąstinukų negalima niekinti, tai mūsų kultūros paveldas, todėl reikia džiaugtis, kad kas dar tokius stato, Pagal STR jie forminami, kaip vasarnamiai, todėl gali nesiekti reikalaujamų varžų gyvenamąjam namui. Čia sakyčiau žmogaus pasirinkimo laisvė.
Nors argumentai Lokio už rąstinius tikrai vykę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 06 25, 21:55)
KAda darys gręžinį? Gręžinį stebėjau visą, nežinau ar dėl to kad stebėjau ar dėl to kad nenori prarasti vardo, bet padarė gerai, nors buvo vietų, kur nestebint buvo galima pahaltūrinti. Dabar reikia dėti siurblį, tai jų pasiūlymas mane šokiravo, o po pokalbio nusivyliau sąžiningumu... Galėsiu parašyti į ką reikia atkreipti dėmesį jei įdomu.

Dėl laiko kol kas nenuspręsta, bet kaip ir nuspręsta kad darys KH. Tai tikrai labai gerai būtų žinot, į ką kreipt dėmesį 4u.gif
Atsakyti
mes tik tariamės dėl gręžinio, labai įdomu būtų išgirst kas negerai blush2.gif

grįžom iš namo , tvarkėmės , taip norėtusi gipsininkus išvyt ax.gif , na bet jau nedaug liko rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Augė: 25 birželio 2012 - 22:12
QUOTE(Augė @ 2012 06 25, 23:11)
grįžom iš namo , tvarkėmės , taip norėtusi gipsininkus išvyt  ax.gif , na bet jau nedaug liko  rolleyes.gif

jau chimičina kažką?. Šiaip gipso sudėjimas labai svarbu. Viskas iš esmės labai svarbu. Nors man plytkų brokas akių nedrąsko biggrin.gif
Aš savo gipsininku esu laaabai patenkinta, glaistytojai jokių nusiskundimų neturėjo. Buvo užmiršęs difuzoriams skyles išpjaut dvi, ir ant būsimų grotų profilis ėjo, tai atvažiavo viską patvarkė ir viso gero. Dirba griežtai pagal knaufo taisykles. Jei kam reikės galėsiu duoti kontaktus.
Visiems kam reikės siurblio vandens gręžiniui, siurblio geoterminiam gręžiniui, siurblio nuotekoms, ventiliatoriaus, būtinai žiūrėkit markę, kad galėtumėt pasitikrinti parametrus, arba lai pasako kiek duos m3/h prie kokių m.v.st. arba kPa (jei siurblys) ar Pa (jei ventiliatorius). Metrus vandens siurbliui būkit pasiskaičiavę iš anksto, jei nemokat paprašykit kas moka (manęs biggrin.gif ) ir nenusileiskit visokiom sapalionėm, kitaip filtrus rimtesnius ar vejos laistymą galėsite užmiršti, šilumos siurbliai ir toliau nuvils vartotoją, o ventiliacija irgi bus niekam tikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 26 birželio 2012 - 07:03
QUOTE(Giedruolė @ 2012 06 26, 07:57)
jau chimičina kažką?. Šiaip gipso sudėjimas labai svarbu. Viskas iš esmės labai svarbu. Nors man plytkų brokas akių nedrąsko biggrin.gif
Aš savo gipsininku esu laaabai patenkinta, glaistytojai jokių nusiskundimų neturėjo. Buvo užmiršęs difuzoriams skyles išpjaut dvi, ir ant būsimų grotų profilis ėjo, tai atvažiavo viską patvarkė ir viso gero. Dirba griežtai pagal knaufo taisykles. Jei kam reikės galėsiu duoti kontaktus.
Visiems kam reikės siurblio vandens gręžiniui, siurblio geoterminiam gręžiniui, siurblio nuotekoms, ventiliatoriaus, būtinai žiūrėkit markę, kad galėtumėt pasitikrinti parametrus, arba lai pasako kiek duos m3/h prie kokių m.v.st. arba kPa (jei siurblys) ar Pa (jei ventiliatorius). Metrus vandens siurbliui būkit pasiskaičiavę iš anksto, jei nemokat paprašykit kas moka (manęs biggrin.gif ) ir nenusileiskit visokiom sapalionėm, kitaip filtrus rimtesnius ar vejos laistymą galėsite užmiršti, šilumos siurbliai ir toliau nuvils vartotoją, o ventiliacija irgi bus niekam tikus.

Del siurbliu pritariu, nes aukstis, konturo ilgis labai itakoja siurblo nasuma. Tas pats galioja ir drenazo siurbliams, pvz kai aukstis vienas metras tai nasumas max, o kai 10m tai is vis keli kubai per valanda. Del ventiliacijos tai tam projektas ir yra, kur parenkamas irenginys pagal gautus slegio nuostolius sitemoje ir reikiamus padavimo/ismetimo kubus.
Atsakyti