Įkraunama...
Įkraunama...

Kai tėtis išvyksta ilgam....

QUOTE(sauluciukas77 @ 2012 06 24, 20:21)
Child benefit - tai iki 18 metu tie 900 kr.
Cash benefit - 3303 kr. nuo 1 iki 23 menesio
ten yra taisykles
http://www.nav.no/En...rway.194616.cms

visai nesuprantu tu taisykliu lotuliukas.gif tik va idomu ar priklauso kur nevedi i darzeli ar ne jei vaikas auga LT ir ndeina cia i dareli g.gif
Atsakyti
As biski linksmumo uznesiu.
Skaitineju kaip ka geriau namuose sudet, suplanuot. Ir tokias SM auksines mintis randu. lotuliukas.gif

O siaip as irgi i feng shui gilinausi. Net 3 knygas skaiciau. Tai kiekvienoj tas feng shui skirtingas. Vienur orientuojasi pagal iejima i patalpa, o kitur pagal pasaulio salis - tai jeigu kas pagal viena gerai, pagal kita - prapultis... Vienintelis tik bendras dalykas - jei kas nepatinka, tai pakabink ten svambala su skambaliukais. Vejo varpeliai, ar kaip ten. Vienzo, vieta itartina - kabink svambala ir bus ramu... Kuo daugiau svambalu, tuo geriau...
Dar reikia kazkokiu dvieju kinisku sunu atdarais nasrais ir rupuzes su litu dantyse subine i duris. Tai situ atsisakiau, o kam, kai yra vyras ir vyresnelis sunus, o dar as su vyro alga dantyse sedziu prie kompo i duris subine ... Ne energetika, o grynas in/jan balansas, bet koks kinietis isgriutu ...
Atsakyti
QUOTE(Spindulėlė @ 2012 06 24, 21:46)
Dar ir kaip daro. Arba sako, kai jau apsiraminsi-paskambink lotuliukas.gif
O as tad dar labiau supykstu blink.gif

viskas labai zinoma doh.gif daro lygiai taip...ir isjungia, ir atsijungia visai, o po keliu dienu as jau uzbombinu, kad vaikas nori pabendraut, pradeda kaip niekur nieko sneket...sunku ir mum, sunku ir jiem..nervai isitempe, kartais kokia smulkmena ne taip supranta, o diskusijom nebuna nuotaikos, taip ir gaunasi konfliktai...anksciau puldavau aiskintis, dabar pasakom piktokai labanaktis tokiu atveju ir atsijungiam... lotuliukas.gif tada negilinam piktumo, o kita diena dazniausiai buna gerai, na bent jau po poros dienu bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Spindulėlė @ 2012 06 24, 22:19)
As biski linksmumo uznesiu.
Skaitineju kaip ka geriau namuose sudet, suplanuot. Ir tokias SM auksines mintis randu.  lotuliukas.gif

O siaip as irgi i feng shui gilinausi. Net 3 knygas skaiciau. Tai kiekvienoj tas feng shui skirtingas. Vienur orientuojasi pagal iejima i patalpa, o kitur pagal pasaulio salis - tai jeigu kas pagal viena gerai, pagal kita - prapultis... Vienintelis tik bendras dalykas - jei kas nepatinka, tai pakabink ten svambala su skambaliukais. Vejo varpeliai, ar kaip ten. Vienzo, vieta itartina - kabink svambala ir bus ramu... Kuo daugiau svambalu, tuo geriau...
Dar reikia kazkokiu dvieju kinisku sunu atdarais nasrais ir rupuzes su litu dantyse subine i duris. Tai situ atsisakiau, o kam, kai yra vyras ir vyresnelis sunus, o dar as su vyro alga dantyse sedziu prie kompo i duris subine ... Ne energetika, o grynas in/jan balansas, bet koks kinietis isgriutu ...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(afi @ 2012 06 24, 22:06)
visai nesuprantu tu taisykliu lotuliukas.gif  tik va idomu ar priklauso kur nevedi i darzeli ar ne jei vaikas auga LT ir ndeina cia i dareli g.gif

as suprantu, kad priklauso, o ir zinau kas taip gauna...tikiuosi ir mum paskirs cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Spindulėlė @ 2012 06 24, 21:46)
Dar ir kaip daro. Arba sako, kai jau apsiraminsi-paskambink lotuliukas.gif
O as tad dar labiau supykstu blink.gif

Aš greičiau išjungčiau nei jis, būna kartais pasako ką kad ir telefu aš paukšt ir išjungiu, skambina sako prašau čia man nemėtyti ragelio lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(janneta @ 2012 06 24, 22:32)
Aš greičiau išjungčiau nei jis, būna kartais pasako ką kad ir telefu aš paukšt ir išjungiu, skambina sako prašau čia man nemėtyti ragelio lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Niu jo prajuokinot su feng šui. BBBBBBBBBBBBEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE kaip nenoriu rytoj į darbą, bet kažkaip teks eit.
Atsakyti
QUOTE(sauluciukas77 @ 2012 06 24, 21:32)

as suprantu, kad priklauso, o ir zinau kas taip gauna...tikiuosi ir mum paskirs  cool.gif

tai ja reik pradet tvarkytis kai vaikui sueina metukai, o kokiu doku reikia, nepyk kad tardau bet aktualu pasidare ax.gif
Atsakyti
QUOTE(afi @ 2012 06 24, 22:35)
tai ja reik pradet tvarkytis kai vaikui sueina metukai, o kokiu doku reikia, nepyk kad tardau bet aktualu pasidare ax.gif

ir man įdomu pasidarė g.gif o tai jei mano vaikui jau trys metukai ar įmanoma nuo dabar jau susitvarkyti ir gauti tas išmokas blush2.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Giedre.vs @ 2012 06 24, 22:34)
lotuliukas.gif
Niu jo prajuokinot su feng šui. BBBBBBBBBBBBEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE kaip nenoriu rytoj į darbą, bet kažkaip teks eit.

ir aš nenoriuuu, na bet dvi dienos gal kaip nors atkentėsiu rolleyes.gif kas svarbiausia kad durnai man dabar, vaikų nebėra, viską esu atsiskaičiusi o sėdėt reikia, tai ir pletkinam susėdusios, o dar mokyklą dažo aliejiniais dažais tai man išvis ten pradeda suktis galva ir pykinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(janneta @ 2012 06 24, 21:42)

sauluciukas ar daug čia reikia popierių tvarkytis? mirksiukas.gif

nelabai, as jam viska padariau - atsispausdinau formas, uzpildziau, jam padaviau, jis tas formas + darbo sutarti + vaiko gim, santuokos vertimus i anglu (taip pigiau, o jie priima angl) nunese i NAV. tada NAV siuncia uzklausima i LT savivaldybes kur seima gyvena , ir LT savivaldybes socialinis skyrius jiems atraso, kokia cia skiriama ismoka (jeigu priklauso). as nesulaukiau kol NAV parasys i LT, tai pati nuejau i savivaldybe, uzpildziau formas E401 E 411 ir pridaviau. po menesio gavau kopijas tu popieriu, kuriuos savivaldybe issiunte i NAV tiesiogiai (kopijas prasiau kad man atsiustu, as idaviau vyrui, tai kai norvegai sako, kad negavo is LT - o jie megsta taip sakyt, tai vyras jiem padejo ant stalo doh.gif tada kazkaip ir jie patys atrado lotuliukas.gif

o siaip tai priklauso nuo bobezijos, kuri tuo metu aptarnauja ten, nuo jos geranoriskumo priklauso ir greitis. paskutini karta sake i ji ziurejo, kaip i norvegijos priesa, tipo ko tu cia vaikstai...kai mokescius siaubingus tai nulupa, o kai jau moket uz vaika, tai mazdaug uzsienietis... breiviko pasekejos blyn schmoll.gif
Atsakyti
Labas vakarelis visoms smile.gif))))

Ziuriu naujokiu daug,labai gaila,kad ju vis daugeja isvykstanciu...

O mums sekasi puikiai,jau isidarbinau,mazius dar ne darzelyje,tai ryte bunu su maziuku savo,o poto vyras smile.gif

Maciau kalbat apie Norvegijos pasalpas,tai tikrai priklauso tie pinigeliai,kai teveliai dirba legaliai ir moka mokescius... Mums mokejo,net kai buvom LT.

Tokios naujienos pas mus! Gero likusio sekmadienio vakaro!!!!
Atsakyti
QUOTE(*Grazina* @ 2012 06 24, 22:40)

O mums sekasi puikiai,jau isidarbinau,mazius dar ne darzelyje,tai ryte bunu su maziuku savo,o poto vyras smile.gif

Maciau kalbat apie Norvegijos pasalpas,tai tikrai priklauso tie pinigeliai,kai teveliai dirba legaliai ir moka mokescius... Mums mokejo,net kai buvom LT.

Sveika pažįstami nikai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sauluciukas77 @ 2012 06 24, 22:40)
nelabai, as jam viska padariau - atsispausdinau formas, uzpildziau, jam padaviau, jis tas formas + darbo sutarti + vaiko gim, santuokos vertimus i anglu (taip pigiau, o jie priima angl) nunese i NAV. tada NAV siuncia uzklausima i LT savivaldybes kur seima gyvena , ir LT savivaldybes socialinis skyrius jiems atraso, kokia cia skiriama ismoka (jeigu priklauso). as nesulaukiau kol NAV parasys i LT, tai pati nuejau i savivaldybe, uzpildziau formas E401 E 411 ir pridaviau. po menesio gavau kopijas tu popieriu, kuriuos savivaldybe issiunte i NAV tiesiogiai (kopijas prasiau kad man atsiustu, as idaviau vyrui, tai kai norvegai sako, kad negavo is LT - o jie megsta taip sakyt, tai vyras jiem padejo ant stalo  doh.gif  tada kazkaip ir jie patys atrado  lotuliukas.gif

o siaip tai priklauso nuo bobezijos, kuri tuo metu aptarnauja ten, nuo jos geranoriskumo priklauso ir greitis.  paskutini karta sake i ji ziurejo, kaip i norvegijos priesa, tipo ko tu cia vaikstai...kai mokescius siaubingus tai nulupa, o kai jau moket uz vaika, tai mazdaug uzsienietis... breiviko pasekejos blyn schmoll.gif

O jei mes nesusituokę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Grazina* @ 2012 06 24, 21:40)

o ar taip supratau kad tu pati norgej jau esi?
Atsakyti